Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע הלך פיג'ו 205 98 1400 ידנית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני כשבועיים הצצתי למים הירוקים של הרדיאטור (מה שאני עושה בערך כל שבוע) ולהפתעתי ראיתי שמן חום צף מאיפה שממלאים מים, יש לציין שיש נזילת שמן ממכסה השסטומים, אחרי שראיתי את השמן פירקתי את המיכל של מילוי המים וניקיתי אותו, כשהחזרתי אותו למקום קניתי מים ירוקים של חברת פרסטון ולא רוקנתי את המים שהיו ברדיאטור מלפני ופשוט הוספתי על המים שכבר היו, האם בגלל זה הלך ראש מנוע?

יש כמו שמן לבן מגעיל כזה בפקק של הרדיאטור וגם על הפקק שעל מכסה השסטומים, יש לציין שמאז לא נסעתי באוטו כי יש עוד רכב בבית.

השאלה שלי היא כזאת אחרי חישובים החלטתי שאני רוצה לטפל באוטו ולהגיע איתו למצב טוב שיוכל לסחוב עוד כמה שנים (לא בהיסחפות) האוטו כרגע במצב נואש!:-(

יש כ"כ הרבה מה לעשות, רציתי להתייעץ עם אנשים שמבינים הרבה יותר ממני.

אם תוכלו לתת לי עצות מה לעשות עם כל הבעיות שאני אפרט ופחות או יותר לתת לי מחירים של חלקים + טיפול ומוסכים טובים באיזור אשקלון אשדוד.

1.כפי שכבר צוין ראש מנוע + שיפור נשימה וניקוי מנוע.

2. קלאץ' שכבר גמור וגם צריך החלפה.

3. בולמים אחוריים וקידמיים גם גמורים.

ואם כבר טיפול אז שיהיה עד הסוף!

אודה מאוד לכל העוזרים. תודה מראש.

פורסם

כמה שווה האוטו וכמה ק"מ הוא עשה?

אני שואל כדי להבין אם יש טעם בכלל לתקן את האוטו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

האוטו עשה 150 אלף ק"מ, השיקול הוא שעדיף להוציא 4 אלף על תיקון של האוטו שיחזיק עוד איזה שנה שנתיים וככה אני אוכל לחסוך ולקנות אוטו חדיש יותר.

פורסם

שלום רב !

ניקוי מיכל עבוי משמן בוצה חלודה, או כל מרעי בישין אחר, ולצפות שמי הקירור בבלוק המנוע, נקיים וצלולים כבדולח, הוא היתממות גמורה וזאת בלשון המעטה.

ראשית היה עלייך לבדוק, האם חסר שמן מנוע בכמות ניכרת.

לאחר שהיית מגיע למסקנה, שמי הקירור ספחו אליהם בוצה חלודה ןכל לעכלוך אחר, אך מפלס השמן לאורך תקופה יציב ואינו יורד, היה עלייך לרוקן את מי הקירור, למלאות נוזל קירור איכותי המומלץ לפזו(טכניק כמדומני), לנקז אוויר, להוסיף מי קירור ולנסוע לשלום.

לא ברור ולא בטוח שיש לך סיבה לחשוב שיש לפרק ראש מנוע, כל עוד לא הגעת למסקנה, שיש חדירת שמן מנוע למים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כרגיל צביקה צודק, עקוב אחר מפלס השמן והמים באופן יומיומ כאשר המנוע קר (כמובן שתצטרך ליסוע בו) אם תראה שיש ירידה באחד מהנוזלים הנ''ל אז יש סיבה לבדיקה מתקדמת יותר שתעשה במוסך ישר.

את עניין הטחינה שראית בפקק ניתן לייחס גם למזג האויר הקר שגורם לתופעה זו.

לא כתבת האם הרכב התחמם מעבר למותר בזמן האחרון.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תודה רבה על התגובות!

צביקה אתה מתכוון שיכול להיות שלא הלך ראש מנוע?

יש נזילה קטנה של מי קירור מהפקק של הרדיאטור אחרי שפתחתי אותו הוא לא נאטם כמו שצריך.

פורסם

שלום רב !

אכן כן אני לא בטוח שהלך ראש מנוע, ויתכן שיתברר שההר הוליד עכבר. אם כך החלף פקק , יש משמעות לפקק שלא אוטם לאיבוד מי קירור.

כוונתך לפקק מיכל עבוי, או לפקק של הרדיאטור ?

בברכה

צביקה

פורסם

הכוונה היא אכן לפקק של הרדיאטור.

השאלה שלי היא איך אני מנקז את כל המים שבמנוע ומחליף אותם?

והאם אני צריך לעשות עוד משהו בשביל להיות בטוח?

פורסם

שלום רב !

הקפד להחליף תרמוסטט מקורי !

מי קירור איכותיים, לפי המלצת יצרן.

ניקוז אוויר ממערכת הקירור לפי הכללים(ערון חיפוש בנושא).

מדוע החלטת שיש להחליף תרמוסטט, מה היו הסממנים?

הרכב התחמם?

בברכה

צביקה

פורסם

החלפתי תרמוסטט מים ירוקים איכותיים ניקזתי אויר הכל בסדר.

החלפתי גומיה למכסה שסתומים אין נזילה עד כה.

עכשיו מה שנשאר זה קלאץ ובולמים. יש למישהו הצעות ייעול בנושא?

פורסם

שלום רב !

לאן לשלוח את החשבון, של יעוץ מדוע לא להחליף מנוע, ולהודות בפומבי שההר הוליד עכבר?!

בברכה

צביקה

פורסם

קיבלתי 2 הצעות מחיר לקלאץ ובולמים רציתי לשאול מה אתם חושבים שעדיף.

הצעה ראשונה:

א.קלאץ של ולאו כולל עבודה 1100 ש"ח.

ב.בולמים אחוריים וקדמיים בסביבות עוד 1000 ש"ח.

הכל כולל עבודה 2100-2200 והאוטו צריך להישאר יום יומיים במוסך בשביל עבודה טובה.

הצעה שניה:

א.קלאץ של לוק (חברה גרמנית) המוסכניק טוען שהוא יותר טוב לכן הוא עולה יותר יקר הוא רוצה על קלאץ+עבודה 1200 ש"ח.

ב.בולמים אחוריים המוסכניק טוען שהבולמים תפוסים לכן צריך להחליף (הבולמים אכן תפוסים) הוא אמר שכל בולם עולה 200 ש"ח והוא יעשה לי את זה כביכול בחינם, זאת אומרת שאני אשלם רק על מחיר הבולמים 400 ש"ח.

בסה"כ 1600 ש"ח ועבודה של 4-6 שעות.

מה עדיף? נראה לי קצת מוזר, לא?

• תוכן חדש...