Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש כאן רבים שבכלל לא יודעים שהוא מת, ורבים עוד יותר שלא יודעים מי זה בכלל, אבל בכל זאת אני חושב שהדבר שווה איזכור.

זהירות - למי שלא קרא את הספר זה עלול להרוס במידה מסוימת:

אני לא מתיימר לומר ש"ג'יי די סלינג'ר שינה לי את החיים" אבל אני בהחלט זוכר את הפעם הראשונה שקראתי את "התפסן" כאירוע מכונן. לאו דווקא בגלל שהוא עלה על כל הציפיות שלי (והיו ציפיות), אלא בעיקר בגלל שהוא גרם לי לחשוב. אני לא יודע אם זה היה העיתוי (סביב גיל 16, כגילו של הולדן קולפילד), אבל הספר היה כתוב בצורה שכל-כך יכולתי להתחבר אליה (למרות התרגום הדי בעייתי), שמצאתי את עצמי מחפש ומוצא הקבלות רבות ביני לבין קולפילד, והרגשתי הזדהות רבה כלפיו לאורך כל הספר - עד שבפרק האחרון זה היכה בי כמו פטיש 5 קילו - הנער משוגע. לחילופין אפשר לטעון שהוא לא מובן על ידי החברה, או שהמציאות גררה אותו לעשות דברים לא הגיוניים, אבל השורה התחתונה הייתה ברורה. כמובן שבתור נער בן 16 זה גורם לך לחשוב שגם משהו אצלך לא בסדר, וזו הייתה הגדולה של סלינג'ר - לגרום לך להזדהות באופן מוחלט עם הגיבור שלו, ואז להפוך את העולם שלך לחלוטין.

אז לכל מי שעדיין לא קרא - מומלץ מאוד. ולכל אלו שלומדים את הספר לבגרות בספרות - אל תקראו תקציר או סיכום, תקראו את הספר. תאמינו לי שיהיה לכם שווה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• אחראי פורום
פורסם

מסכים איתך.

לי דווקא לא לוקח הרבה זמן כדי להבין פואנטה בספרים (וזה מעצבן, כי אני משתעמם מהר)

ובספר הזה אני ממש זוכר איך לקראת הסוף נפל לי האסימון (וזה היה אסימון של איזה 100 קילו).

מאוד מומלץ.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

כל מילה.

אפילו שזה ישמע ארכאי, אני ממליץ גם לקרוא את "החטא ועונשו". המלא. לא התקציר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סקורניצקי, הספר השפיע על עוד 3 אנשים לפחות.

1. צ'פמן - רוצחו של ג'ון לנון, טען במשפטו כי קריאת הספר גרמה לו לבצע את הרצח.

2. הינקלי - נסיון התנקשות בנשיא רייגן (שלא הצליח), שטען טענה זהה.

3. דני סנדרסון, שבשירו "דון קישוט" שואל "לאן הברווזים, עפים כשהאגם קפוא ?".

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

וזה שהוא חושב על "חובבי רכב":

קחי את רוב האנשים, הם משתגעים אחרי מכוניות. מודאגים מכל שריטה קטנה עליהן, ותמיד מדברים על כמה קילומטרים הם יכולים לעשות על ליטר, ואם הם קונים מכונית חדשה לגמרי, הם כבר מתחילים לחשוב על איך אפשר להחליף אותה במכונית עוד יותר חדשה. אני אפילו לא אוהב מכוניות ישנות, זאת אומרת, הן אפילו לא מעניינות אותי. הייתי יותר טוב רוצה איזה סוס מחורבן. סוס הוא לפחות אנושי לעזאזל.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מסכים איתך רוני בכל מילה. אני קראתי קצת אחרי הגיוס את התרגום העברי. יש אומרים שזה עוול קשה ליצירה המקורית, אבל בכל זאת הספר הצליח למשוך אותי אליו חזק. מקווה לקרוא את גרסת המקור ביום מן הימים.

172

פורסם

טוק טוק

בין תמונות של ה"יפיפיה בכחול" [סובארו אמפרזה 1600 אוטו'] לבין "הירוק והחום נפגשים" [לא הירוק הנכון, לא החום הנכון ולא במקום הנכון] כיף למצא כזה שרשור.

מצטרף להמלצה על התפסן.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...