Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם ניתן לקרוא על דפי הפורום משפטים בסגנון :"15000 ק"מ בפקקים שווים ל30000 בבין עירוני" או משהו בסגנון.

אני נוסע 90% בין עירוני ומדדתי הבוקר קטע של 7 ק"מ- מעמידה ברמזור של צומת גולני ועד לעלייה לכפר תבור.

החלפות ההילוכים שלי כללו מעבר מראשון לחמישי ביציאה מהרמזור ושיוט בחמישי עד לתחילת העלייה.

לפי הבנתי הטכנית השחיקה של הסינכרונים בנסיעה שכזאת תהיה מזערית, כנל השחיקה על גלגלי שיניים 1-4. השחיקה של גלגש5 תהיה משמעותית לעומת זאת ובסך הכל החולייה החלשה בגיר תהיה הילוך5 שידרוש שיפוץ ראשון. ברכב אשר נא ונד על פני מגוון הילוכים תהיה שחיקה אחידה שיכולה להביא לאורך חיים גדול יותר לא?

מעניין אותי לשמוע ממשפצי גירים או ממשתמשים ששיפצו ויודעים מה הוחלף אצלם מה הרכיב שהתבלה ומה היותנאי הנסיעה "הממוצעים" שגרמו שחיקה.

תודה אורן

הרכב- פולו 1.4 אם זה רלוונטי

פורסם

גיר ידני - אם תנהג בו נורמאלי - יחזיק הרבה אחרי רוב המכלולים של הרכב שלך.

סע כמו בן אדם בין כל ההילוכים.

מה שאתה עושה עכשיו רק גורם לך יותר בלאי למנוע , לקלאץ' וצריכת דלק מוגברת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חמישי לדרך שתיארתי זה ההילוך המתאים. זאת לא הנקודה. מעניין אותי לשמוע מנסיונכם על הקשר אופי נסיעה (עירוני/בין עירוני) ובין אורך החיים של הגיר ואופי הבלאי שלו.

תודה אורן

פורסם

בעיקרון, לפי ידיעתי הסינכרון של ההילוך החמישי לא אמור לההרס מנסיעה בין עירונית שברובה אתה נוסע עם ההילוך משולב, מה שהורס מכלולים זה עצם שילוב ההילוך, אחרי שההילוך משולב הבלאי הוא מינימאלי לדעתי.

פורסם

אין לי ספק שחמישי זה ההילוך המתאים , לא על זה הדיון - פשוט ההאצה עד סלד גבוהה בראשון לסלד נמוך מאוד בחמישי - היא לא בדיוק אידאלית.

כמו שנאמר - מהות הבלאי הוא מה"שילובים" - בעיקר אלו שלא נעשים עם קלאץ' עד הסוף וסלד תואם יחסית (רמז - ראשון לחמישי - לא משהו)

בכ"א - תיבת הילוכים ידנית בשימוש רגיל תחזיק גם מעל חצי מליון קילומטר מכמה מקרים שפגשתי ללא שום בעיה (ושוב - בעיות קורות בעיקר בנהיגה אגרסיבית ורכבים ספורטיבים). אתה מנסה להגיע עם האוטו לאספנות ללא שיפוץ? אתה מוכן לבלאי גבוהה על המנוע שיורגש הרבה לפני? לקלאץ' שילך מוקדם בהרבה ועולה כמו חצי שיפוץ גיר? (שסה"כ בידני לא עולה כ"כ הרבה) לצריכת דלק גרוע בהרבה?

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ממה שזכור לי מעברי הרחוק (לצערי) ברכב דו גלגלי הרכיבים הרגישים לבלאי היו הזרועות של המזלג (shifter fork) וגג"ש של הילוך שני. שם היו מתרחשות רוב ההחלפות המפוספסות בזינוק.

פורסם

כשלתי בהסבר:

בתחילת הנסיעה אני עובר מראשון לחמישי דרך כל ההילוכים . לא קופץ ישר.

חברים- מי ששיפץ גיר ויודע מה הוחלף- אנא שתפו.

תודה אורן

פורסם

ל"שיפוץ גיר" בהקשר של גיר ידני לרוב מתכוונים בהחלפת הסינכרונים או מקסימום הדיפרנציאל אם הוא מתחיל "לזייף".

אני לא מכיר מקרים של שיפוץ גיר ידני בשימוש נורמאלי.

וגם אז , ברוב המקרים - היה כדאי יותר להביא פשוט גיר תקין קומפלט מפירוק ולקבל עליו אחריות.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...