Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיפוש עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6075 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בתור מובטל מקצועי מזה כחודשיים, ישבתי עם עוד 2 חברים למקצוע ותהינו לאן הולכים.

כולנו אנשים שעבדנו בעבודות משרדיות שגרתיות כאלה ואחרות ונמאס לנו להיות סגורים כל היום.

יש הרבה התחבטויות ותהיות אבל אחד מאיתנו העלה רעיון של חיפוש עבודה שלא קשור בכלל למה שעשינו עד עתה

אלא יותר לכיוון הטכני והכי Low Tech שיש או סתם עבודות לא שגרתיות אבל עם משכורת סבירה+.

מאחר וראיתי שיש פה בפורום שלל בעלי מקצוע בתחומים טכניים שונים כגון רתכים, עיבוד שבבי, וכו'

החלטתי לנסות ולהתייעץ עם באי הפורום.

אחת הבעיות - אני זוכר אחרי השחרור מהצבא, רציתי עבודה מועדפת (אם כך קראו לזה) כדי לקבל מענק ולא רציתי להיות מתדלק. יותר עניין אותי עבודה במפעל גס ומעניין בהפעלת מכונות ומכבשים שונים.

מצאתי עצמי באמת במפעל "גס". העובדים היו שלל אסירים משוקמים וערבים מהשטחים והמכנה המשותף היה אוצר מילים מאד נמוך או אנשים שלא תמצאו כאן בפורום. מנהל המפעל היה מפלצת בעצמו והיה לא צורח אלא צווח כל היום על העובדים.

אחרי יומיים הסתלקתי. אני מקווה שזה לא תמונה כוללת על התחום.

הצעה מעניינת - או לא - קיבל/מצא אחד מאיתנו לגבי עבודה כמנופאי - מהסוג של הבניינים לדעתי קוראים לזה מנוף צריח.

זו עבודה אם הבנתי נכון עם שכר גבוה וסיכון מסויים. (קשה להגיע למקום העבודה :-))

כמובן שאין לנו ניסיון ממשי בתחומים הללו . אני באופן אישי בעל ראש טכני ויצא לי לתקן שלל דברים מעניינים ברכב האמריקאי הישן שהיה לי, כולל עבודות שדרשו ניסורים וחיתוכים שונים. לכן אני יודע שיש לי זיקה+ לנושא.

ניסיתי למצוא מידע באינטרנט אבל אין משהו מסודר. למשל מה זה תכנת CNC ? מה זה דורש? קורס? תואר? זה כמו תכנות מחשבים? או למשל ראיתי שיש ביקוש לרתכים מקצועיים ולא למסגרים כלליים...

אם יש פה עוסקים בדבר שיודעים גובה משכורות ויוכלים לתת פרטים שונים על עבודות אלה, אודה בשמי ובשם חבריי.

פורסם

תכנת CNC וסטאפיסט משתכר כ 30 עד 35 ש"ח לשעה והידע הנדרש הוא קורס ואח"כ ניסיון (כמובן שאן אין לך תפיסה שום ניסיון לא יעזור ורצוי מאוד לצבור ניסיון כחרט/כרסם קונבנציונאלי כי בסופו של דבר אם אתה לא מבין איך מחרטה מתנהגת שום ידע על הבקרלא יעזור).

לגבי רתכים זה מאוד תלוי. מי שעובד בשטח משתכר טוב מאוד אבל במפעלים השכר נמוך יותר.

מה שכן, אתה צריך להחליט מה מעניין אותך ולכן כנס למפעל כעובד פשוט ותלמד מה זה בכלל תעשייה. רק אח"כ תוכל לדעת אם זה הכיוון שלך.

לגבי רמת האנשים יש כל מיני. תיתקל בסתומים ותיתקל גם באנשים מאוד חכמים. אצלי למשל עובד בחור שהוא אסיר משוחרר (בחור בן 31 שישב במצטבר 15 שנים במוסדות ובכלא, היה נרקומן ובקושי יודע לקרוא ולכתוב לאתר של זאפ למשל הוא קורא האתר של העיניים ולמסנג'ק הוא קורא הבובות) שלכל אחד אני מאחל את התפיסה שלו. הבחור תוך חודש למד להפעיל מכונת CNC בלי לדעת אנגלית (יודע רק את ה ABC) ובלי שלימדתי אותו בצורה מסודרת אלא רק מהתבוננות וניסיון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה מאיזור המרכז ומעוניין לעבוד בתור תומך טכני בנושא מחשבים וכו' פנה אליי בפרטי, אני אולי אוכל לסדר משהו

ואם חברים שלך מעוניינים אז גם להם.

Confidence In Motion

פורסם

אם אתם מעוניינים בעבודה בחברט שילוט ואתם מאיזור יבנה

שלחו הודעה בפרטי.

צריך עוזר מתקין - ידע טכני חובה, ניסיון לא חובה.

צריך רתך - רצוי עם ניסיון כולל ידע בריתוך ארגון\צנרת.

צריך מדביק מקצועי - רטוב\יבש ויתרון למדביק קירות גבס.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

מודה על התגובות !

תודה שי.

פשוט אני רואה הרבה ביקוש לנושא ה CNC ונראה לי מעניין ומועיל במיוחד לטיפוסים שאוהבים "להתעסק עם כל מיני..."

משום מה קשה לי להאמין שבמפעל כזה ירצו לתת ניסיון למישהו שלא מהתחום ואין לו ידע, אבל שווה לנסות.

לשכת תעסוקה...

למי מכם יש ניסיון עימם ?

לפחות זו שבפ"ת - ממש אתה כפרט ממש לא מעניין אותם. כל מה שאכפת להם זה החוקים שלהם והבירוקרטיה !

ממש שותי תה ומכרסמי עוגיות. הם תמיד בגישה של : לא, לא עכשיו, תחזור ב 14:00, תבוא מחר לברוריה :evil:

אבל אולי אין ברירה, אלך להציק להם שוב.

• אחראי פורום
פורסם

נראה לי שבכל משרד ממשלתי יש ברוריה אחת לפחות. זה כנראה תנאי העסקה.

פשוט אני רואה הרבה ביקוש לנושא ה CNC ונראה לי מעניין ומועיל במיוחד לטיפוסים שאוהבים "להתעסק עם כל מיני..."

משום מה קשה לי להאמין שבמפעל כזה ירצו לתת ניסיון למישהו שלא מהתחום ואין לו ידע, אבל שווה לנסות.

קודם כל יש קורסי CNC (סט-אפיסטים ותכנתים) של משרד העבודה.

יהיו מקומות שיסכימו לקבל אותך גם בלי רקע (אבל רצון וחוש טכני זה באמת חובה), תוך כדי ההבנה שאתה "גודל"

אצלם - אתה מתחיל מלמטה והם מלמדים אותך תוך כדי תנועה. בהמשך אפשר לשלב קורס מעשי או תכנות

להעשרה והעמקת הידע וככה מתקדמים. זה בדיוק המסלול שאני עשיתי, אגב.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לשכת התעסוקה זה לדמי אבטלה. זה לא מקום למצוא עבודה דרכו.

אתה כ"כ צודק !

כבר לא היה לי נעים להפריע לה עם העגבנייה, אבל שאלתי על קורסים.

דיי בחוסר עניין הופניתי לרשימה שכתובה על הדלת.

ואני חשבתי שיהיה מישהו נחמד שבאמת יראה מה כדאי ומה מומלץ.

גועל נפש שכזה לא ציפיתי ממקום ששדרג עצמו ומחשב עצמו לדעת(כבר אין תורים של 4 שעות כמו שאני זוכר מלפני 10 שנים)

אבל האנשים.... אותם צנוניות.

פשוט תיסכול אחד גדול !

בן אדם סה"כ רוצה להחליף מקצוע ולמצוא משהו אחר מעניין יותר וצריך כמו כשהיה בגיל 20 להיתקל בחובבי האשל האלה.

פורסם
נראה לי שבכל משרד ממשלתי יש ברוריה אחת לפחות. זה כנראה תנאי העסקה.

קודם כל יש קורסי CNC (סט-אפיסטים ותכנתים) של משרד העבודה.

יהיו מקומות שיסכימו לקבל אותך גם בלי רקע (אבל רצון וחוש טכני זה באמת חובה), תוך כדי ההבנה שאתה "גודל"

אצלם - אתה מתחיל מלמטה והם מלמדים אותך תוך כדי תנועה. בהמשך אפשר לשלב קורס מעשי או תכנות

להעשרה והעמקת הידע וככה מתקדמים. זה בדיוק המסלול שאני עשיתי, אגב.

איתי.

הקורסים האלה מתאימים גם למי שאין לו שום מושג בתחום ?!

• אחראי פורום
פורסם

בטח! אתה מגיע שם כדי ללמוד מקצוע.

אני חייב לציין שאני לא יודע איך מתקבלים לשם ומה התהליך,

אבל יש לי כמה מכרים שעשו קורסי חשמל, חשמל רכב, גננות. ברר דרך הלשכה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...