Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון שלום לכולם! אני חייב לציין שאני מבקר את הפורום הזה כבר זמן מה ואין לי ספק שזה הוא פורום אמיתי של מבינים ומתמצאים ברכב. עד עכשיו לא נרשמתי אבל פשוט עצבן אותי שלא יכלתי לראות תמונות אז החלטתי להרשם... :D

בכל מקרה השאלה שלי היא,

באילו מכוניות שיובאו או הגיעו לארץ הותקן מנוע דו פעמתי, אם כך שמו?

על פי ההבנה שלי תכנון ומבנה המנוע אמורים להפיק את מירב הכח מהמנוע.. בעצם המנוע אינו "מאבד כח" בכך שתנועת סיבוב המנוע מגיעה ישר לגלגלים מבלי לאבד כח בתנועת הבוכנות... אז למה מנוע זה לא בשימוש במכוניות גם היום :?:

אשמח לקבל תשובה.

אורי.

פורסם

במודל סאאב 96 אם אני לא טועה, המנוע מכונה בחיבה "פק-פק" בנפח 850 סמ"ק.

היה מנוע 2 פעימות גם בטראבאנט המז' גרמני, אני משער שהיום מנועים כאלה למכוניות לא עומדים בתקני הזיהום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

למנוע 2 פעימות יש פוטנציאל להפיק הספק גבוה יותר ממנוע 4 פעימות בנפח דומה בזכות זה שכל צילינדר מבצע פעימת כוח פעם בכל 360 מעלות סיבוב של גל הארכובה, בעוד שבמנוע 4 פעימות יש פעימת כוח כל 720 מעלות.

כפול פעימות כוח = כפול הספק.

אם כי המשוואה הזאת לא ממש נכונה כי העדר שסתומים במנועי 2 פעימות אומר שתהליך הבעירה אינו יעיל ולכן אין ניצול מלא של פוטנציאל הדלק.

חסרון זה גם הביא לכך שרוב מנועי ה 2 פעימות לא עומדות בתקנות הזיהום הנוכחיות והעתידיות, ולכן אפילו קטנועים ואופנועי מרוץ (המעוזים האחרונים של מנועי 2 פעימות) עוברים בימים אלה לשימוש במנועי 4 פעימות.

אגב, אין שום קשר בין כוח המנוע לאופן העברת הכוח לגלגלים.

מנוע 2 פעימות, כמו מנוע 4 פעימות, יכול להיות מחובר לכל סוג תמסורת שתבחר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
במודל סאאב 96 אם אני לא טועה, המנוע מכונה בחיבה "פק-פק" בנפח 850 סמ"ק.

היה מנוע 2 פעימות גם בטראבאנט המז' גרמני, אני משער שהיום מנועים כאלה למכוניות לא עומדים בתקני הזיהום.

לגביי הסאאב אתה צודק

engine2.jpg

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

סאאב "פק פק"

F1000024.JPG

פורסם
למנוע 2 פעימות יש פוטנציאל להפיק הספק גבוה יותר ממנוע 4 פעימות בנפח דומה בזכות זה שכל צילינדר מבצע פעימת כוח פעם בכל 360 מעלות סיבוב של גל הארכובה, בעוד שבמנוע 4 פעימות יש פעימת כוח כל 720 מעלות.

אם כי המשוואה הזאת לא ממש נכונה כי העדר שסתומים במנועי 2 פעימות אומר שתהליך הבעירה אינו יעיל ולכן אין ניצול מלא של פוטנציאל הדלק.

חסרון זה גם הביא לכך שרוב מנועי ה 2 פעימות לא עומדות בתקנות הזיהום הנוכחיות והעתידיות, ולכן אפילו קטנועים ואופנועי מרוץ (המעוזים האחרונים של מנועי 2 פעימות) עוברים בימים אלה לשימוש במנועי 4 פעימות.

ג'רמי,

שכחת לציין שמומנט המופק ממנוע 2 פעימות יהיה נמוך משמעותית ממנוע 4 פעימות - זאת בעקבות אותו תהליך הבעירה משולב עם פליטה...

P.

פורסם

ג'רמי,

שכחת לציין שמומנט המופק ממנוע 2 פעימות יהיה נמוך משמעותית ממנוע 4 פעימות - זאת בעקבות אותו תהליך הבעירה משולב עם פליטה...

P.

כן אבל איזה סל"ד איזה סל"ד

פורסם

שלום.

להלן רשימה קלה של מכוניות שהביאו לארץ עם מנועים 2 פעימות

גוגו מוביל, וספה 400 , BMW איזטה, סוברו R2 , סאב, ד'ק'וו'איזבלה ומרבלה,

ועוד ועוד.

אגב ביפן דייטסו שרייד משווקת עם מנוע 2 פעימות וטורבו בנפח 500 סמ"ק

מכיוון שאם אין לך חניה רשומה אתה יכול ליקנות מכונית עד נפח מנוע של 500 סמ"ק.

היום היצרנים משקיעים בפיתוח מנועי 2 פעימות מכיוון שהם בעלי ביצועים טובים

אבל יש להם שתי בעיות עיקריות רעש וזיהום אויר אבל בסוף יתגברו על הבעיות האלה ומנועים אלה ישובו בגדול.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

להלן רשימה קלה של מכוניות שהביאו לארץ עם מנועים 2 פעימות

גוגו מוביל, וספה 400 , BMW איזטה, סוברו R2 , סאב, ד'ק'וו'איזבלה ומרבלה,

ועוד ועוד.

אגב ביפן דייטסו שרייד משווקת עם מנוע 2 פעימות וטורבו בנפח 500 סמ"ק

מכיוון שאם אין לך חניה רשומה אתה יכול ליקנות מכונית עד נפח מנוע של 500 סמ"ק.

היום היצרנים משקיעים בפיתוח מנועי 2 פעימות מכיוון שהם בעלי ביצועים טובים

אבל יש להם שתי בעיות עיקריות רעש וזיהום אויר אבל בסוף יתגברו על הבעיות האלה ומנועים אלה ישובו בגדול.

תיקון קטן:

ביפן עד 600 (או 660סמ"ק) ללא הוכחת בעלות על חניה, ויש גם הגבלה על ההספק (נדמה לי 63 כ"ס או בקירוב) כך שעיקר התחרות בשוק היא פיתוח מנועים זעירים עם מומנט הכי גבוה שאפשר.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...