Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרפידות האחוריות עומדות לתת את חייהם לבורא ,ע"פ המחשב יש עוד 9000 ק"מ אבל ע"פ מראה עניים יש 2-3 מ"מ .

הרפידות והצלחות הם המקוריות שהגיעו עם הרכב מהיצרן מגרמניה ועברו עד עכשיו 46,000 ק"מ.יש לציין שב BMW נהוג לעשות שתי החלפות דיסקיות על אותה הצלחת ואז רק להחליפה. מכיוון שעוד לא החלפתי אף פעם צלחת, אז אני מתכוון להישאר עם הצלחת המקורית.

אני רוצה להזמין רפידות חדשות OEM חשבתי על טקסטרATE, או TRW. אבל ראיתי במפרטים הטכניים שלהם שיש הבדלים של משהו כמו 0.3 מ"מ במשתני הגודל השונים בין הדיסקיות שמוצהרות כתור OEM. האם מישהו יכול לבטל לי את החשש, שברגע שאני יתקין דיסקית חדשה ששונה מגודל החריטה שהדיסקית המקורית עשתה, יתחילו להופיע לי בעיות וצלצולים?

האם יש חובה להישאר עם אותו היצרן של דיסקיות שאותם אנו מחליפים?

ד"א המק"ט של הדיסקיות הוא 34216774692.

אם מישהו יודע מי הוא היצרן שמייצר ברכב הנ"ל את הדיסקיות, אשמח לדעת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אין בעיה להתקין רפידות לא מקוריות על צלחת בילום מקורית, אך הרפידה חייבת להיות באותו גודל בדיוק של הרפידה המקורית.

פורסם

היי דניאל, הבעיה אצלי שהצלחת כבר משומשת מהשימוש של הדיסקיות הקודמות.

האם אני חייב לקנות את אותה הפירמה של הדיסקיות שהשתמשתי בהם עד עכשיו, על הצלחת הנוחכית? רמת השחיקה של הצלחות אינה מצריכה את החלפתן ועל כן הצלחות הולכת להמשיך איתי לזוג דיסקיות הבאות.

הפחד שלי הוא שבגלל שהמקוריות באות בגודל X אז השחיקה של הצלחות נראת בצורהX. במידה ואני יקנה דיסקיות שגדולות נגיד ב 0.3 מ"מ מהדיסקיות הנוכחיות (למרות שהן OEM).האם הדבר לא יצריך זמן הסתגלות ארוך יותר לצלחת שכבר שחוקה בצורה X? לאומת קניית דיסקית מקורית,שאומנם יקרה יותר, אך תואמת במדיוק למידות השחיקה הקיימות על הדיסק?

האם בכלל הדיסקית OEM ששונה מהמידות של המקוריות, תצליח להשתלב על הצלחת השחוקה?

תודה מראש אופיר

פורסם

קבל קישור למספר חברות שמייצרות את הדיסקיות המתאימות לרכב שלי ע"פ המק"ט, תוכל לראות שבין חברה לחברה ישנו שינוי קטן במידות אף על פי שהמק"ט זהה.

http://www.oscaro.com/finder.asp צריך להכניס בתא החיפוש את המק"ט שלי 34216774692

צילום של מידות בלמים+מקט.jpg

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב עדכון קטן לבאים אחריי, היצרן שBMW רוכשת ממנו את הדיסקיות באוטו הנ"ל הוא TEXTAR.

חשוב להדגיש! מדובר על דגם ה320 בלבד, ועל סדרה 1 עם המנועים בעלי 4 בוכנות.

במנועים הגדולים יותר ישנה מידה אחרת של צלחות ודיסקיות והן מיוצרות ע"י יצרן אחר נדמה לי "ג'ורייד".

בארה"ב לפחות ברוב המקומות מוכרים את TEXTAR כתור התחליפי OEM, גם למנועים היותר גדולים.

אך אין לי שום נתונים בקשר לדיוק במידות בין TEXTAR ל"ג'ורייד".

פורסם

ממה שהצלחתי להציץ על הרפידות והדיסקים של 330, 320D ו-330D, היצרן הוא TRW (לוקאס).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

על הדגם שלי בדקתי בתוכנה BMW OEM שיא שקולה ל ETKA ורשום במפורש שהיצרן הוא TEXTAR.

יכול להיות שבגדולים יותר מדובר על TRW.

פורסם

נתון ההפרש בדגם הנ"ל כפי שרשמתה הוא 0.3 מ"מ - הוא פחות מ 1 מ"מ

יש אפשרות לבצע חריטה עדינה על הצלחות הישנות , לישור שפה והחלקה .

יש הנוהגים - לבצע פאזות קלות בדיסקיות החדשות ( שיוף קל באלכסון של פינות הדיסקיות החדשות כ 3-2 מ"מ )

הכל נכתב במידה והיצרן מאשר את דגם הצלחות והדיסקיות המותקנות .

הניסיון , ראיית מצב הצלחות והתאמת הדיסקיות חשוב - אבל בהפרשים כאלו לדעתי אפשר לבצע התאמה .

בחריטת צלחות , או פאזות קלות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...