Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בראלי ספרד האחרון ראיתי (גם במירוצים אחרים אבל רק עכשיו עלתה השאלה) שהנהגים "חותכים" סיבובים למרות שמדובר בירידה לשוליים בהם האחיזה נמוכה יותר וגם הבדלי הגובה יכולים לגרום לנזק.

נתעלם לצורך הדיון מעניין הבדלי הגובה ונתרכז בהבדלי האחיזה לעומת קיצור הסיבוב.

האם לא תהיה לרכב אחיזה טובה יותר אם הנהגים ישמרו על ארבעת הגלגלים על האספלט?

האם קיצור הסיבוב עד כדי כך משמעותי? (לפעמים מדובר בלא הרבה סנטימטרים)

אני מאמין שאם כל הנהגים בוחרים בזה אז כנראה שזה נכון לעשות, אבל למה? איפה ההגיון?

אני יודע שמירב המשקל של האוטו בסיבוב מופעל על הגלגלים החיצוניים בסיבוב, אבל עדיין יש משמעות לגלגלים הפנימיים, לא?

אני אשמח ואודה לתשובות ענייניות ומקצועיות בנושא

מעניין

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לסלי ידידי , בקר טוב

אכן ענית על השאלה כמעט בשלמות !

האחיזה בגלגלים הפנימיים ,השפעתה קטנה ביחס ליתרון שאתה מקבל כאשר אתה יורד לשוליים.

הירידה לשוליים מעדנת ומגדילה את רדיוס הסיבוב וגם נותנת הטייה חיובית של הרכב מטה בחלק הפנימי, ובכך אתה מתגבר על הכח הצנטריפוגאלי ומקטין את הלחץ המופעל על הרכב המנסה להרים את הצד הפנימי של הרכב .

שים לב שבעקומות בהן השוליים הפנימיים גבוהים מהאספלט , לא תראה את הנהגים חותכים את הסיבוב מהסיבה שבמקרה זה, הוא מאבד את היתרון של הטיית הרכב בצד הפנימי וזה לא נותן אחיזת יתר על אף שינוי הרדיוס לטובה !

מקווה שזה מובן מספיק....

חודש טוב

מישל

פורסם

תיארטית מישל צודק

מעשית החסרון הזה מתבטל במכוניות WRC בגלל מערכת המחשב המפצה על רדיוס הסיבוב והסבסוב .

הירידה לשוליים היא מאד פשוטה לקצר ול"ישר" את הסיבוב .

מירוצי מכוניות

פורסם
מעשית החסרון הזה מתבטל במכוניות WRC בגלל מערכת המחשב המפצה על רדיוס הסיבוב והסבסוב ..

אשמח אם תרחיב בנושא הנ"ל - כיצד זה מתבצע בדיוק.

תודה ושבוע טוב

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

חוק אצבע שכולנו מכירים F-LSD ו עוד CENTER DIFFF

נגענו בזאת בתוכנית ראלי עולמי לאחר מירוץ וולס נרחיב בצד הטכני

שבוע מבורך

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

עוד גורם שלא הוזכר.

בין הכביש לשול יש הפרש גובה בד"כ (כמו שאמר מישל) ההפרש הזה מלווה במדרגה שיכולה להחזיק את הרכב בתוך הסיבוב, מעין מסילה אם תרצו. יש סיבובים שאפשר לעבור אותם מהר יותר בצורה זו.

כמובן שיש פוטנציאל לנזק לצמיגים, אבל לנהגי הWRC לרוב זה שווה את הסיכון.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדב

לא הזכרתי אפשרות זו בכוונה כי זה תלוי הרבה במהירת של הרכב ובגובה או (נומך :-D ) של השול,לנהגי WRC לא כל כך שווה לסמוך על "מעקה" שנוצר בין האספלט לשוליים לקיצור בזמנים, כי במידה ויש נזק בצמיג , העיכוב בהחלפת גלגל או בנסיעה על תקר לא שווה את הסיכון ! ולכן כדאי לרדת עמוק ולא לנצל את ה"מעקה" !

אל נשכח, שבגלל קשיחות המתלים הגלגל הפנימי ,במקרים אלו , כמעט ואינו יורד לתוך המדרגה הנ'ל!

אני זוכר היטב שבמסלול באשקלון נפערו בורות בחלקים הפנימיים של העקומות , וכשהייתי מנצל זאת הגלגל הפנימי כמעט ולא היה יורד לבור , הוא פשוט נשאר באויר ושום נזק לא נגרם!

מישל

פורסם

העניין דני זה לא העברת הכוח אלא שימוש בסף הכביש כמעין מסילה.

במסלול בראלקס אשדוד (להבדיל אלף אלפי הבדלות) היה סיבוב אחד שבו זה היה מאוד משמעותי.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

חברים

קודם כל תודה על התשובות ואני שמח שעוררתי דיון ענייני

דבר שני, דני, לצערינו בראלי עולמי בדרך כלל משדרים סיכומים של יורוספורט עם תרגום בעברית וקצת הערות שלכם תוך כדי שבדרך כלל נבלעות בצלילי הסרטים או שהריכוז (אני גבר ממוצע) מופנה לסרטים על המסך.

לכן אני אודה עם תסביר קצת בכל זאת על ה-LSD (מה זה אומר? צר לי על הבורות) וכל השאר.

אם מסתכלים טוב על הסיבובים ניתן לראות שלפעמים ה"קיצור" הוא מאוד קטן ואולי לא משמעותי (20-30 ס"מ) בניגוד להבטחת שלמות הגלגלים/הגחון/המתלים ואולי כך האחיזה גם תהיה טובה יותר כי ה-LSD יעביר כוח לארבעת הגלגלים, אולי לא במידה שווה, אבל בכל זאת האחיזה הכללית תשתפר, לא?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

לסלי אתה מתחיל לזייף .......:-D

גם קיצור "מאוד קטן" משמעותי ביותר כשמדובר במהירויות גבוהות !!!!!!!!!!!!

ה-20 סמ' האלו ,נותנות רדיוס גדול יותר וכך אפשר לקחת הסיבוב מהר יותר !

אין לזה קשר למערכות כאלה או אחרות , כי המערכות המתוחכמות אכן מסייעות לרכב ביציבות , אבל מי שיקח את הסיבוב כשגלגליו הפנימיים בשוליים יסע מהר יותר ועל זה אין עוררין !

זה לא שאם יש לך LSD ברכב "אין צורך בירידה לשוליים" כי המערכת עובדת "במקום" ! לא ולא !!

אם יש לכולם אותה מערכת אז כולם שווים ?? לא !! מי שיקח את הסיבובים נכון יותר ינצח !!

יאללה , לשאלה הבאה !!

מישל

פורסם
לכן אני אודה עם תסביר קצת בכל זאת על ה-LSD (מה זה אומר? צר לי על הבורות) וכל השאר.

דיפרנצאל מוגבל ההחלקה - Limited Slip Differential

חיפוש קצרצר היה מעלה לך את ההודעה של דן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2284810&postcount=5

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

הדיפרנציאל מוגבל ההחלקה ברכבי ראלי מורכבים גם על הסרן הקדמי וגם על האחורי.

חוץ מזה ישנו דיפ מרכזי נשלט מחשב בין הסרנים.

עד לפני שנה כל הדיפים היו ממוחשבים ונשלטים אוטומטית או בתכנות מתוך הרכב

כיום ב2009 הדיפים קדמי אחורי הם מכניים (כמו ברכב של חנן וולוצקי שנהוג ע"י מישל)

רק הסנטר דיפ נשלט ע"י הנהג.

כל הסלט הזה נותן לרכב שליטה כמעט אבסולוטית בכניסה ויציאה מסיבוב על מנת לחסוך זמן זעום שמתווסף לבסוף בראלי להבדל גדול בין המתחרים.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

יאללה , לשאלה הבאה !!

מישל

ד"ר מישל בפעולה :lol::lol::lol: מלך!

דני, תודה רבה על ההסבר (איך משפרים את עניין התוכן ב"ראלי עולמי" ולא רק משדרים שידורים של יורוספורט בעברית?)

לסלי

• תוכן חדש...