Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פיאט פונטו 1.1 1997


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש פיאט פונטו שנת 1997 ידני עם נפח מנוע של 1100 רציתי לדעת אם הרכב הזה מתאים לנסיעה ביןערונית?

ובגלל נפח מנוע כזה קטן האם הוא מאיץ בישור או סוחב בעלייה ?

מי שיודע האם נפח מנוע כזה קטן הוא נורמלי וחזק יחסית או שהוא יהרס בקלות

חג שמח

פורסם

כבעל של רכב הנ"ל.

1. בטח שהוא מתאים לנסיעה בין עירונית.

2. ובטח שהוא מאיץ, אומנם לא מהר ובגלל זה אתה צריך לחשוב פעמיים לפני שאתה יוצא לעקיפה.

3. אצלי הוא סחב את העליה של ים המלח כמו גדול.

4. נפח מנוע קטן אומר ש: צריכת דלק נמוכה, ברמזורים אתה טיפה תצא אחרי רכבים אחרים, ההאצה איטית, סחיבה בעליות קשה.

5. יהרס בקלות? אין רכב שלא נהרס ולא זקוק לתיקונים, אצלי רכב בן איזה 12, נהגתי בו חצי שנה והוא לא ביקר במוסך עד עכשיו. עכשיו לקחתי אותו למוסכניק למה? כי הציריה יצאה ממקומה.

פורסם

לאיזה מהירות הצלחת להגיע בעליה של ים המלח?

כי עד עכשיו היה לי מכונית מנוע 1400 והרגשתי שהוא חלש בעליות 60קמ"ש בערך

אתה יכול להגיד לי עד כמה יש חלקים זמינים לפיאט בשוק.. והאם הם יקירם (אחרי הכל זה לא סובארו -רכב יפני|)

ואשמח לדעת כמה אתה משלם ביטוח לרכב עם נפח מנוע כזה

תודה

פורסם

אז ככה, אני נהג חדש, וזאת היתה נסיעה ראשונה שלי לים המלח, בגלל זה פחדתי יותר מהקטע של איבוד אחיזה בגלל הסיבובים החדים. רוב הדרך נסעתי על הילוך 3-4. בהתחשב בזה שהמהירות המותרת שם היא 70 אז זה בסדר.

 

לגבי החלקים, עדיין כמו שאמרתי לא יצא לי לבקר הרבה במוסכים, אבל ממה שהבנתי מהרבה מקורות, החלקים נחשבים למאוד נפוצים וזולים בארץ וכל המוסכים יודעים איך להתמודד איתה, אחת הסיבות שהיא מאוד מומלצת פה בפורום.

 

עוד פעם בגלל שאני נהג חדש אז הביטוח יוצא יחסית יקר

חובה - 2,851

צד ג' - 1,281

פורסם

אם כבר הייתי ממליץ לך להתמקד במנוע ה1.3 של הפונטו, הוא יותר נפוץ וגם יסחוב יותר.

אבל אם אתה שואל אותי, יש לי חבר עם פונטו 1.3 מודל 98 ואני בסויפט 1.3 90, הרכב שלי מאיץ יותר מהר ממנו בקו ישר, וגם אצלי הביטוח יותר זול 2745 חובה ו1100 צד ג' (עם גרירה ושמשות). גם אני נהג חדש.

 

לגבי העליות אני גר בחיפה שזה איזור הררי מאוד ואני מתמודד אם עליות באופן יומיומי, הרכב סוחב מעולה בעליות בלי הרבה מאמץ ועלה את פרויד ב80 קמ"ש למי מכיר את הכביש הזה ויודע כמה זה עלייה גדולה. גם הצריכה ב1.3 נמוכה (מישור הוא מגיע ל1-15, ובעליות 1-11), החלפים ממש זולים אצלי יש לי היסטוריית טיפולים מלאה של 20 שנה כמעט והרכב לא ביקר הרבה במוסך בסביבות פעמיים בשנה והנזק לא היה כזה גדול (בכל זאת רכב בן 20).

 

זמינות חלפים גבוהה מאוד אין לי בעיה למצוא חלפים בפירוקיות בכלל, ובאמת הסויפט מצדיק את הסטיגמה היפנית של האמינות.

 

במחיר שאתה יכול לרכוש פונטו אתה יכול לרכוש סויפט 94-95 מנוע 1.3 הזרקה, אם מעט מאוד חיישנים שיכולים להתקלקל (לא המערכת הכי חדשנית אבל עושה את העבודה.) וגם יהיה לך תוספת של מראות חשמל ועיצוב מודרני יותר מאשר הסויפטים של שנת 90-91.

 

בפנים הסויפט שורדת את השנים הרבה יותר טוב מהאיטלקיה.

פורסם

הביטוח שלך זול יותר מהביטוח של החבר רק בגלל שהסוכן שלך טוב יותר. רכב עם כרית אוויר אחת לפחות יהנה מביטוח חובה זול יותר משל רכב ללא כריות אוויר. אתה מוזמן להכנס למחשבון באתר משרד האוצר ולבדוק.

 

אנחנו באמת שמחים לקרוא שאתה מרוצה מהסוויפט שלך, אבל הפונטו עדיפה על פני הסוויפט המיושנת כמעט בכל פרמטר אפשרי, גם אם נדמה לך שיכולת התאוצה של הסוויפט טובה יותר. אבל פותח השרשור לא ביקש השוואה בין סוויפט לפונטו.

 

הפונטו בגרסאת ה1.1 לא מיועדת לשיוטים בין-עירוניים ארוכים. זה לא אומר שברגע שתגיע לכביש המהיר הרכב יעצר ויסרב לזוז, זה אומר שזה פשוט לא שטח המחייה הטבעי שלו. אם אתה מתכנן לטפס בכל יום את העליות מים המלח לערד כנראה שכדאי שתבחר רכב אחר, קצת יותר חזק ונמרץ. אם אתה נוסע בעיקר בתוך העיר, אבל פעמיים בשנה לוקח את סבתא למלון בים המלח - אתה תסתדר עם הפונטו. במילא אי אפשר להתגרזן בסיבובים כשסבתא במושב לידך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

×
×
  • תוכן חדש...