Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום

להלן הסיפור

הרכב נכנס לטיפול גדול ( הכולל טיימינג ) יש לציין שלא היינו שומעים שום רעש לפני הכנסת הרכב לטיפול

לאחר שהגעתי לקבל הרכב ושילמתי על התיקון

איך שהנעתי את הרכב שמעתי רעשים בלתי רגילים

ומיכוון שהשעה הייתה מאוחרת נסעתי הבייתה

התקשרתי למוסך בשנית כעבור יומיים ( קיבלתי את הרכב ביום שישי בשעה 15:00 )

וזה אמר לי להגיע אילהם למוסך עוד באותו יום (ראשון)

התלוננתי על הרעשים הרכב היה בבדיקה ובסוף הסתבר כי הם שכחו לחזק בורג כלשהו

הרכב יחסית סודר אך עדיין עושה רעש שלא עשה בעבר ואמרו לי שהתושבת מנוע כנראה בדרך להחלפה

והדבר עולה למעלה מ - 2300 ש"ח

יש לציין שאת הרעש לא היה לי לפני כן וכן כאשר הכנסתי את הרכב לטיפול הם לא התקשרו

אליי ואמרו לי שצריך להחליף את התושבת בניגוד לחלקים אחרים שהתקשרו וביקשו אישור

האם יש סיכוי שבגלל הרכבה לא נכונה שלהם התושבת נערסה ?

והאם אני צריך לדרוש מהם החלפה שלה ?

האם יש בסיס לטענותיי או כל דבר אחר שכן את הרעש לא היה לי לפני כן

בתודה מראש

Dvoron

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם צריך להחליף חלק כלשהו, אין זה באחריותם, לא על חשבונם, אלא אם יוכח חד משמעית שהחלק דרוש החלפה כתוצאה מנזק שנגרם לו עת עבדו על הרכב.

כדאי לגשת למוסך נוסף לבדיקת העניין.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שאל אותם שאלה פשוטה - האם כדי להחליף את רצועת הטיימינג - הם פתחו תושבת , תושבות מנוע , או הרימו את המנוע :idea:

בד"כ - כדי להחליף את רצועת הטיימינג , פותחים את תושבת המנוע הצדדית שבאזור הטיימינג - ומרימים קצת את המנוע

עם מגבה מנוע - לגישה יותר נוחה .

הבעיה - בד"כ , אם מרימים הרבה - צריך גם לשחרר קצת את שאר התושבות , כדי שלא ילחצו ויקרעו - ואת זה שוכחים .

מרימים את המנוע , ומותחים את גומיות התושבות האחרות והן מתחילות להקרע .

ראה דיון

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=272333&highlight=%D7%AA%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%AA

זאת אפשרות - לכן , גש למוסך מורשה אחר לבדיקה ושאל כיצד מחליפים ברכב את רצועת הטימינג .

ואז אם יש קשר - גש למוסך שביצע את עבודת ההחלפה - ודבר איתם .

אם אין לך כוח לריצה הנ"ל , החלף תושבות לחליפיות איכותיות - גם במוסכים המורשים יש אפשרות למקורי או חליפי .

יש טובות במחיר של כ 200-400 ש"ח . ( מדובר בגאלנט . בדוק מחיר בכמה מקומות לגבי הסונטה )

בד"כ הקדמית כ 200 ש"ח האחורית כ 250 ש"ח והמרכזית כ 350 ש"ח .

אני החלפתי ב גאלאנט , די תואם ל סונטה במוסך כללי לא יבואן , הם התקינו תושבות חליפיות איכותיות מניסיונם , ( טאיוואן )

ונתנו אחריות לעבודה ולחלפים .

2 התושבות עלו כ 400 ש"ח + עבודת ההחלפה עלתה כ 300 ש"ח לשתי תושבות , עברו כ 2 שנים ללא בעיה וללא רעידות .

בנוסף - שם לב שאין רעש ציוצים מכיוון רצועת הטיימינג - והרכב מתואם נכון :idea: - לבדוק בלילה במקום שקט הילוך משולב בסרק

( ללא לחיצה על דוושת התאוצה )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שכחתי לציין כי הטיפול נעשה במורשה וכן מחר אני יגש אליהם שוב וישאל את השאלות הללו

תודה על תגובתכם אייל ודני

בברכת שבוע טוב

וחג שמח

dvoron

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ראיתי עכשיו את הצעת המחיר שקבלתה על הטיפול ברכב - מצורף

המוסך מורשה יבואן

הדברים אותם יחליפו

מסנן שמן מנוע

מסנן דלק

מסנן אוויר

ערכת אטמים לתיבת שסתומים ( אמרו לי שזה המסנן של התיבת הילוכים )

נוזל קירור מנוע

נוזל תיבת הילוכים

שמן מנוע

נוזל בלמים

מצת למנוע

חגורת V למשאבת הגה כוח

חגורת V למשאבת מים ואלטרנטור

חגורת תזמון

רצועת הינע משוננת לתזמון

אטם בורג ריקון אגן שמן מנוע

בעבודות הוסיפו לי ניקוי מצערת + חומר 60 ש"ח ( מה זה מצערת? )

סך הכל 3525 ש"ח כולל עבודה ומע"מ

חבל שלא סיפרתה את הכל בהתחלה - ( ורק בהודעה הפרטית )

ההחלפה הראשונה לא הייתה תקינה היו רעשים , ולכן חזרתם שוב למוסך

הרכב היה במוסך פעם שניה יום שלם - שוב פורקה התושבת , ובוצע מתיחה ותיאום בטיימינג .

פעמיים פרקו לך את התושבת צד , ופעמיים הרימו את הרכב , וכעת הם טוענים כי הבעיה בתושבות .

הרי רואים זאת ישר , פנס קטן , סימני סדקים או קרע - נראה הזוי ..

הבעיה לא הייתה לפני כן - - ועובדה שלא התלוננתה על רעידות ברכב או במנוע , ואין בהצעת מחיר בעיית תיאום או רעידות .

צור קשר עם שרות הלקוחות של כל מוטור - יבואני יונדאי .

רשום את כל ההתנהלות - באיזה יום הייתה במוסך - איזה טיפול ביקשתה מה הייתה הצעת המחיר ,

מתי הכנסתה את הרכב לטיפול הגדול + הטיימינג .

מתי לקחתם את הרכב מהמוסך - איזה בעיות היו אחרי התיקון הראשון

מתי חזרתם שוב למוסך - מתי הוכנס הרכב בשנית למוסך לתיקון הבעיה , פרט את תשובות המכונאים גם כן , בהתחלה , באמצע ובסוף .

שרות לקוחות - מחלקה טכנית " כל מוטור " יבואני יונדאי ומיצובישי טל' 03-9154444

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

- בהמשך להודעות הפרטיות -

אני ממשיך את הדיון הנ"ל בפורום - כי לדעתי הוא חשוב .

אין טעם לעבור שוב ממוסך למוסך , המוסך מורשה היבואן שטיפל והחליף , הוא האחראי לפיתרון הבעיות :idea:

( בהחלפת הטיימינג אשר אני ביצעתי במוסך מורשה - הייתה אחר כך , בעיה של ציוצים ועבודה לא תקינה - דיברתי עם המחלקה

הטכנית של כל מוטורוס - הם שלחו נציג טכני שבדק את הרכב במוסך , זוהתה הבעיה כמתיחה לא נכונה של הטיימינג .

הם ביצעו החלפה מחודשת והבעיה נפתרה - השרות היה טוב מאוד הם התנצלו , ולא חייבו כלל )

לכן אני שוב חוזר להודעה הקודמת שלי - צור קשר עם נציג טכני של היבואן , כדי שיאתרו את מקור הבעיה ולא ניחושים .

צור קשר עם שרות הלקוחות של כל מוטור - יבואני יונדאי .

רשום את כל ההתנהלות - באיזה יום הייתה במוסך - איזה טיפול ביקשתה מה הייתה הצעת המחיר ,

מתי הכנסתה את הרכב לטיפול הגדול + הטיימינג .

מתי לקחתם את הרכב מהמוסך - איזה בעיות היו אחרי התיקון הראשון

מתי חזרתם שוב למוסך - מתי הוכנס הרכב בשנית למוסך לתיקון הבעיה , פרט את תשובות המכונאים גם כן , בהתחלה , באמצע ובסוף .

שרות לקוחות - מחלקה טכנית " כל מוטור " יבואני יונדאי ומיצובישי טל' 03-9154444

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני מבין מזה שהמוסך גם לא מתח וכוון כראוי את רצועת התזמון וגם אח"כ טעה באבחון שצריך להחליף תושבת מנוע.

זה גורם אצלי לפקפק במקצועיות המוסך (איזה והיכן?).

מזל שפותח השרשור התייעץ כאן וקיבל יעוץ טוב לפנות אל השרות של יבואן הרכב, דבר שפתר הבעייה כראוי.

בברכה - רפי לין

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פניתי אליהם , לצערי זה היה כאשר חזרתי שוב מהבסיס

ולא היה לפניי את הדף ולכן נראה לי כי שכחתי פרטים רבים כגון מה נעשה בפנייה הראשונה למוסך וכו' .

הפעם יש לי דף השתלשלות הדברים איתי ואני יצור איתם קשר ביום ראשון בכדי לעדכן את הפנייה ליבואנית (שיוסיפו או שיפתחו פנייה חדשה על מספר הרכב שלי )

בכל אופן הוא הפנה אותי לאותו המוסך בכדי לעשות בדיקה מקיפה כנראה שאני יאלץ לחתום שוב על ימי חופש

בגלל מוסך מורשה שאינו יודע לבצע עבודה לדעתי

רק שאלה אחת נוספת האם יתכן שנגרם לי נזק למנוע כתוצאה המטיפול הזה ?

מאז הטיפול הרכב בקושי נסע ( 3000 ק"מ )

• תוכן חדש...