Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרילי של מאורר הרדיאטור התקלקל בעקבותיו המנוע התחמם קרוב לנקודה האדומה, ונשמע ביעבוע של רתיחה מהמנוע

אחרי שתוקן הרילי המנוע עדיין מתחמם, נתתי לרכב להתקרר, פתחתי את פקק הרדיאטור ומצאתי עליו מין משהו חום במרקם של חרא , אולי זה שעווה או גריז .. לא ברור.בכל אופן ברדיאטור חסרים מיים, אבל במיכל העודפים יש מיים מעל לנקודת המקסימום

הם התיאור הזה יכול לרמז על הבעייה ? טרמוסטט או משאבה ?

הרכב בן 10 (באלנו) וטרמוסטט עוד לא הוחלף בו, כדאי לשקול להחליף אותו בכל מקרה גם אם הוא תקין ?

רוב תודות על כל עזרה !!!

פורסם

בשורות לא כל כך טובות ביום זה.

בסבירות גבוהה,שנפרץ לך אטם ראש המנוע ויש מעבר של קומפרסיה למערכת הקירור ברכב.

יש לגרור את הרכב למוסך,להרים ראש מנוע,לשלוח את הראש לחרט, שיבדוק היטב שהראש אינו סדוק (מחלה בשנתונים 95-97) ובמוסך יש לבחון את מצב הבלוק.

אם ראש המנוע סדוק יש לך שתי אפשרויות- להביא ראש מנוע בלבד מיבוא או לקנות מנוע מייבוא ואם הבלוק אכול והרכב עבר ק"מ גבוה האופציה הטובה ביותר תהיה התקנת מנוע מייבוא עם אחריות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אולי פתחת את פקק מיכל המים לא המצבר והג'יפה הזאת אומרת שהלך ראש מנוע כבר לא יעזור טרמוסטט או משאבה צריך להוריד ראש

פורסם

איך אני בודק את תקינות הטרמוסטט ?

חשבתי לנסות להפעיל את המנוע, להשאיר את פקק הרדיאטור פתוח ולראות אם אני רואה זרימה של מים כאשר הוא חם.

אבל יש משהו שקשור ללחץ במצבר שאני לא מבין עד הסוף כף שאם אני משאיר את המצבר פתוח אני בעצם לא נותן ללחץ להווצר ..

אז מה בעצם כדאי לעשות כדי לאבחן את הבעייה ?

פורסם

תקשיב חבר אם אתה רוצה לבדוק אם זה ראש יש כמה בדיקות

1תבדוק את צבע השמן מנוע אם זה בצבע לבנבן אז נשרף לך אטם ראש

2תמלא מים במיכל עיבוי עד למקס ותניע את הרכב אם אתה רואה שיש עלייה משמעותית של מים תוך כדי אתה יכול להסים יד על המכסה ולהרגיש אם יש לחץ אם יש סמן שאין מה לעשות תוריד ראש

פורסם

א. מה שראית בראדיטור בגוון חרא אינו מסמן על זה שהלך ראש מנוע אלה יכול להיות שהרדיטור סתום ואלה חלקיקי חלודה

ב. תשובה לשאלתך איך ניתן לבדוק אם הלך ראש מנוע פתח את פקק הראדיטור והנע את הרכב אם קופצים מים החוצה אנה פנה למוסך

הקורב לביתך לעשות ראש מנוע

בתקווה שזה לא

פורסם

קודם כל תודה על העזרה,

בדקתי שמן במדיד, הצבע שלו חום כהה כמו שתמיד היה, לא ראיתי סימנים של לבן, אבל נפלה לי טיפת שמן מהמדיד כשהוא היה בחוץ וכשניגבתי אותו במטפחת נדמה לי שאני רואה שמן מעורב במים שנספגים במטפחת, אבל קשה מאד לדעת. ביקשתי מקרוב עם קצת יותר ניסיון שיקפוץ אחרי יום כיפור, ואז אני גם אנסה את הבדיקות שהצעתם

המון תודה

פורסם

אתה יכול לעשות בדיקה מאוד פשוטה

לקחת ריבוע מנייר טואלט או אפילו סתם נייר סופג להוציא את המדיד ושיטפטף טיפה אחת על הנייר לתת לזה 2 דקות ולראות ,

מה שנשאר באמצע בגוון כהה זה השמן מה שהולך לצד ומתפשט אלו המים .

כל מה שקשור למנועים ימיים .

וכמובן לצרפתית קטנה אחת.

פורסם

עדכון,

קרוב משפחה שהוא גם מכונאי קפץ להעיף מבט. לא מצא סימנים של טחינה, לא מצא סימנים של מיים על פקק מכסה שמן המנוע, פתח את פקק מכסה המנוע בזמן הפעולה וגם שם הכל נשמע טוב.

בדק מחזור של מערכת הקירור - התחממות, פתיחה של הטרמוסטט, מעבר מים חזרה למנוע, הפעלת מאורר והפסקת מאורר, הכל עובד טוב.

המליץ להחליף בכל זאת את הטרמוסטט - ליתר ביטחון.

המון תודה לכל העוזרים והמגיבים.

פורסם

אני מודה שאני לא מבין גדול (חוץ מזה שיצא לי להתעסק קצת עם מערכת הקירור שלי לצערי).

אבל אני חושב על דבר פשוט, שכדאי שחלק מחברי הפורום ישקלו בכובד ראש להספיד ראש מנוע לפני מיצוי הפתרונות הקלים יותר.

לצערינו ישנם כאלו שפנו למוסך בתואנה של ראש מנוע והמוסך "נאלץ" להסכים לשפץ. ורק אח"כ התבררה עגמת הנפש שהתקלה הייתה פשוטה יותר.

וגם אם מחליטים שאין ברירה, חשוב לבצע בדיקת קומפרסיה לפני טיפול בראש.

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

אני חייב לשתף במידע שגיליתי לאחרונה ביו טיוב. המדובר במר דיויד, מכונאי מוכשר שמתפרנס מהסרטים בנושאי רכב שהוא מפיץ.

הוא מסביר מעולה שך שגם מי שלא מכונאי יכול להבין הרבה מהמנגנונים ברכב והסרטים שלו תמיד מרתקים, יש לו יותר מ 1000 סרטים כאלה :

כאן הוא מסביר על פריצת אטם ראש המנוע

http://www.youtube.com/watch?v=bQiqdKYarxM&feature=channel_page

מקווה שתהנו, אני למדתי המון מהסרטים שלו

• תוכן חדש...