Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלחו לי ממסר מאוררים (כי המזגן כל הזמן מקרר ובמוסך אמרו לי שזה הממסר (המורשה) רק שהמחיר היה מופקע אז העדפתי לחפש יד שניה)

מצ"ב תמונה של הממסר. האם הוא מתאים לי ? הרכב שלי הוא פולו 16V שנת 2000 דגם 10P4 מנוע AFH

p180909172501.th.jpg

p1809091725v.th.jpg

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

מרק אתה ממליץ להתקין אצל חשמלאי או שאני יכול להחליף אותו בקלילות לבד?

-איוניק 5 עלית

פורסם

לפני שאתה מפרק/מחליף את היחידה בדוק שוב פעם שהמק"ט של היחידה שרכשת מתאים למק"ט של היחידה המותקנת ברכב שלך.

מבדיקה נוספת שערכתי קיימים 2 סוגים של ממסרים אחד עם 10 פינים ואחד עם 14 פינים לפי דעתי אצלך הקונקטור הינו בעל 10 פינים.

לפני כול עבודת חשמל על הרכב יש להוציא את המפתח מהסווי'ץ ולנתק את כבל המינוס מהמצבר.

פרק את 2 הקונקטורים מהממסר ולאחר מכן את 2 הברגים המחזיקים את הממסר לברקט שלו בחלק העליון והחלף ביחידה החדשה.

איזה כייף לי :)

פורסם

חחח טעות שהאכילה אותי סרטים וגרמה לי ללמוד מחדשה מבוא להנדסת חשמל ;)

אחלה, מחר אני אקפוץ לחשמלאי שלי נשמע כמה הוא רוצה על הרכבה אם הוא ירצה יותר מ-50 שקל נעשה את זה לבד תחת 2 ג'קים :D

-איוניק 5 עלית

פורסם

טוב מסתבר שיש לי 10 פינים ולא 14 :\ בזבוז של כסף שדרש החשמלאי על העבודה :(

-איוניק 5 עלית

פורסם

למה לא בדקת זאת לפני שניגשת לחשמלאי ? בדקת את המק"ט על היחידה המותקנת ברכב שלך ?

תפרסם בחתימה שלך שיש לך מודול ממסרים למכירה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אכן אפרסם אותו למכירה. ולא בדקתי כי הוא נמצא בחלק ממש בעייתי ברכב (ליד הצופר) בכלל היה צריך להוציא את הבקלית כדי לפתוח את הברגים למעלה, קיצר סיפור.

הלכתי לפירוקיות חלקן רצו 600 חלקן 300 אבל הממסרים לא נראו לי טוב.

-איוניק 5 עלית

פורסם

החלפתי מדחס ומעבה ומאז המזגן מקרר כל הזמן!

היות ואת התיקון עשיתי במורשה חזרתי זועף לשם, אחרי שעה של בדיקות הוא אמר לי שהבעיה בממסר וזה עולה 800 ש"ח בלי עבודה (ישר התעצבנתי כי רק הוצאתי שם סכום של החיים על שאר התיקונים סביב המזגן).

העיניין הוא שגם אם המאורר על "0" הרגשתי קור יוצא והמאפרה באוטו הייתה קפואה. אמרו לי שזה מסוכן והיחידה עלולה לקפוא ושכדאי שבינתיים אני אסע עם מאורר על "2" ואחליף ממסר בהקדם.

יש לציין שהמזגן מקרר בלי קשר לאם לחצן ה AC לחוץ או לא.

היות ואין לי להוציא 800 ש"ח אחרי מעל ה-10K שהוצאתי את תיקונים והחלפות החלטתי לקנות בפירוקיות.

-איוניק 5 עלית

פורסם

נתחיל מזה שלא נראה לי שהבעיה בממסר המאווררים. אם אני זוכר נכון הוא יכול רק לנתק את קלאץ' המדחס בהינתן תנאים מסויימים, לא לאלץ אותו לפעול.

בדוק אם כשהמנוע דולק המדחס מחובר כשהמזגן כבוי. אם כן כבה את המנוע ונתק את הקונקטור של המדחס.

תאר את כל הבעיה שבגללה בוצע תיקון למערכת המיזוג. ננסה לעזור לך.

בכל מקרה אתה יכול אגב לדרוש מהם להתקין ממסר מאווררים ולראות אם זה פותר את הבעיה. אם לא שיקחו אותו חזרה.

פורסם

אז החוצפן במוסך אמר לי שהיות ואין להם במלאי ממסר כזה הם חייבים להזמין ואז אני חייב לרכוש אותו.

כמו שרשמתי בהודעה הראשונה: פולו 16V שנת 2000 דגם 10P4 מנוע AFH

וכשאתה אומר "בדוק אם כשהמנוע דולק המדחס מחובר כשהמזגן כבוי" אתה מתכוון אם המדחס עובד - אז כן.

ולא הבנתי מה זה הקונקטור ואיך זה יעזור לבעיה.

הבעיה הייתה שהמדחס התמלא בשמן. הוא נהרס ולקח על הדרך עוד איזו רצועה (אני לא זוכר בדיוק איזו אבל היא גרמה לרעש כאילו מישהו קשר פעמון לרצועת טיימינג).

החליפו לי מדחס מילאו גז אבל אחרי חצי שעה כל הגז ברח והמזגן הפסיק לקרר. אמרו לי שיש בעיה במעבה. החלפתי מעבה (על הדרך מצאו ריקבון ברדיאטור שגם אותו החלפתי).

יש לציין שאחרי החלפת המעבה המזגן מקרר מצויין, רק שלצערי כמו שתיארתי הוא עובד כל הזמן.

-איוניק 5 עלית

• תוכן חדש...