Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב עברתי על סכמות החשמל של מערכת המיזוג שלך ולצערי תקלה ביחידת הבקרה של המאווררים כן יכול לגרום למדחס להיות מחובר כל הזמן. הצעתי שבינתיים תנתק את הקונקטור של קלאץ' המדחס כדי שהוא לא יהיה מחובר כל הזמן, זה הכל.

קשה לי לשפוט מה הנזק שקרה אצל ומה הייתה תגובת השרשרת. באופן עקרוני יתכן שכל הסיפור גרם לעומס יתר שגרם נזק ליחידת המאווררים. אתה צריך לשאול אותו מה קורה אם החלק הזה יוחלף והבעיה לא תיפתר? האם ימשיכו להחליף לך את כל הרכב?

באופן עקרוני בחלק מן המקרים ניתן לתקן יחידות כאלה. אני מציע שתמתין לתגובתו של מוסך רון (כנראה אחרי החג) ונשמע מה הנסיון שלו אומר. תיאורטית אם ידע טוב בחשמל וסכמות אמורה להיות דרך לומר אם יחידת בקר המאווררים הוא הגורם לבעיה או שלא.

אצלי למשל כבר לפני כמה שנים היחידה התקלקלה, תיקנתי אותה והעסק מנגן מאז.

ניסית לברר כמה טי-ג'י חלפים רוצה על חלק משומש?

פורסם

אביב,

שים לב קיים הבדל בין מערכת עם מודל בקרה + מפסק טמפ' שמפסיק את פעולת המדחס לבין מערכת עם מודול בקרה+חיישן לחץ גבוה שאחראים על פעולת ON/OFF של המדחס.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא, האמת שלא ביררתי כי הקטלוג שלהם (באינטרנט) לא עובד לי.

בכל אופן אני מכיר מישהו בהיפר חלף אני אחרי החג אברר מה הולך.

אני גם לא מפחד מחשמל, השאלה איך פותחים את הבוקסה (היא די אטומה חחח)

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

זה לא עניין של לפחד או לא לפחד, זה עניין של להבין או לא להבין. מי שלא מבין ולא מפחד יש לו בעיה.

אם אתה לא מבין באלקטרוניקה אין לך מה לפתוח את היחידה.

פורסם

אצלי בפאסט גם הלך הממסר מאווררים לפני כמה שנים, קניתי אחד חדש באזור ה500 ש"ח.

ממה שאני זוכר היה שינו במק"ט בין הישן שהיה לי לזה שצ'מפיון סיפקו לי. הם טענו שפשוט המק"ט השתנה לאורך הזמן.

אני זוכר שגם היה שוני במספר הפינים אך למרות זאת הממסר התחבר לקונקטור המקורי, האם אתה יכול לחבר את הממסר החדש או שהקונקטור לא מסוגל להתחבר?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=113476&highlight=%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לא ניתן לחבר מכיוון שאצלו הקונקטור הינו בעל 10 פינים והמודול החדש הינו בעל 14 פינים.קיים גם הבדל ביכולות הניטור/פיקוד של המאווררים והמדחס בין שני המודולים.

פורסם

עדכון! בדרך אלי ממסר חדש עם 10 פינים אבל הקריאו לי את המקט והוא שונה משלי. לי יש H בסוף ולהוא יש A ויש לו דיפיוזר שלי אין

מה אתם אומרים? יש מצב שזה בכל זאת מתאים?

-איוניק 5 עלית

פורסם

זה הממסר השני ששולחים לי סתם.

אני אבדוק מחר מה רשום על הפינים בתקווה שאולי רשום אותו דבר.

נמחקו סימנים, אותות ומופתים לא מובנים מההודעה. הפורום איננו צ'אט.

צוות נאמני השפה העברית של CF.

-איוניק 5 עלית

פורסם

עדכון: קיבלתי את הממסר ההבדל הוא:

!BUQIZcwB2k~$(KGrHgoH-CQEkJ5gdrdhBKMkGshm3g~~_12.JPG

בשורה השניה משמאל בפינים במקום Bi ו K שאני צריך (כמו בתמונה). יש T1 ו T

מישהו מבין בזה ויכול להגיד לי מה ההבדל בממסרים?

ושאלה נוספת. אם אני מזמין את הממסר מחול האם אני צריך לשלם מכס והאם הוא יתקע בכלל

-איוניק 5 עלית

פורסם

חבר יקר,

אתה סתם מסתבך, אף אחד לא יכול לומר לך בצורה חד-משמעית מהו התפקיד של כול פין והסימון שמופיע על גבי המודול ולבצע השוואה בין שני מודולים שונים מכיוון שדבר זה דורש חקירה מאומצת.

בגדול הסימונים מתייחסים למספרי הפינים וגם היחידות שאליהם מתחבר הקונקטור בסכימה החשמלית כגון: חיבור למאוורר,חיבור לממסר נוסף,חיבור למפסק לחץ של המדחס ועוד..

תזמין מודול מתאים ותציין למוכר גם את מספר ה-VIN של הרכב !

פורסם

הכי פשוט תקיש את המק"ט של החדש באינטרנט ותראה אם הוא תואם לישן לפי התוצאות שתלקבל.

אני מניח שיש כאלה תחליפיים, באתר של התחליפיים אמור להיות רשום המקטים שהחלק התחליפי תומך בו.

במידה ותמצא גם את החדש שלך וגם את הישן שלך תחת אותו חלף סימן שהם זהים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...