Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין למכור את הרכב, ואחד הקונים הפוטנציאליים טען באוזני, לאחר שהתבונן בפליטת האגזוז, שהרכב קרוב לראש מנוע.(אין לזה שם יותר מדוייק?) התייחסתי לזה כניסיון להוריד מחיר, אבל לאחרונה היו חסרים מעט מים ברדיאטור, דבר שלא קורה בד"כ ומאז לא קרה שוב (אני בודק לעיתים קרובות) וקראתי פה איפשהו שזה אכן סימן להנ"ל. בטיפול שגרתי לפני כחודשיים לא נאמר לי דבר בנושא.

ובכן: א. להתחיל תוכנית חיסכון/למלא לוטו...? כמה באמת זה אמור לעלות?

ב. איך דוחים את רוע הגזרה? האם שימוש באופן מסויים מקרב/מרחיק את הקץ?

רק אציין שאין לי כ"כ רקע במכונאות. תודה מראש.

פורסם

אבחנה לכשל בראש מנוע לא בודקים במבט לעבר צינור הפליטה.

בדיקת לחץ הפוך היא הבדיקה הנכונה.

יתכן שהנזילה הקלה של נוזל קירור היא ממערכת הקירור צנרת /מצנן ולא מראש מנוע.

פורסם

אם נפלטים מים ירוקים מהאגזוז,הבעיה כבר הרבה יותר חמורה והיא כבר לא ראש אלא סדק בבלוק.

אבל זה רק בתיאוריה ולפני שרואים את הרכב כל ניחוש יהיה לא ממש חכם.

אפשר לעשות בדיקה בסיסית: הוצא את מדיד השמן ופתח את פקק מילוי השמן כאשר המנוע קר.

אם יש עליהם סימני טחינה,מרקם לבן ?

אם כן,יש תקלה לפחות בראש המנוע,שהאטם לו נפרץ ומכאן יש לפרק ראש מנוע ולראות איזה תיקון/ים יש לעשות.

אם לא,גש לבדיקת מע' קירור בלחץ במוסך/מכון רדיאטורים שם יבדקו מהיכן נזילת נוזל הקירור והאם יש למנוע נפילות לחץ.

חזור ועדכן הממצאים ובתוצאות הבדיקות שנעשו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין באמת שום אינדיקציה חיצונית?! לא נראה לי. מה שכן, אני חושב שזה אמור להגיע אחרי התחממות קיצונית. לא זכור לי בקיץ האחרון. בדקתי גם את מדי השמן ולא ראיתי סימני מים.

פורסם

אם אין שום סימן חריג על מדיד השמן /פקק שמן כדאי לגשת כפי שכתבתי לך קודם למוסך /מכון לרדיאטורים לבדיקת מע' הקירור בלחץ (יש חומר מיוחד,שבודק האם יש מעבר קומפרסיה (C02) אל מערכת הקירור או ממנה.

אם יש מעבר קומפרסיה- תקלה בראש המנוע:יש לפרק ראש מנוע,לבדוק שהבלוק אינו אכול ואז לשפץ ראש יסודי ומלא+החלפת טיימינג קומפלט +משאבת מיים).

אם אין דליפה, זה אמנם לא מחייב אבל אחת המחלות של נזילות מהרדיאטור במאזדה (נתקלתי כבר ביותר משתיים כאלו של משפחה/חברים) היא מהפלסטיקים העליון והתחתון של הרדיאטור.

אם אכן יתברר,שזו התקלה-ניתן להחליף פלסטיקים בלבד וזאת אם אין נזילה נוספת /רדיאטור רקוב .

כמובן שבמקביל נזילה יכולה להיות מטרמוסטט/בית טרמוסטט/משאבת מיים/צינורות מיים.

כדאי לטפל במהירות כיוון שאם תזניח תשלם ביוקר בסופו של דבר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...