Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט אונו שנת 95 נפח 1400 עמדה ללא התנעה כלל במשך כמעט שנה.הרכב הוא של הדוד וכרגע אין לי רכב וברצוני להעביר אותה טסט ולהשמיש אותה לבנתיים לפחות.

לרכב אין טסט, צמיגים גמורים, משאבת שמן ברקס גמורה כמו שהבנתי (השמן נזל עוד בתקופה שנסע עליה וכל פעם היה צריך להוסיף - וכרגע אין בכלל ככה שאין ברקסים ), טיפול 10k מקיף, ניקוי רדיאטור ומאמין שאני אמצא עוד כמה דברים שאצטרך להחליף.

רציתי לדעת +- באיזה נזק אני הולך לצאת מכל הסיפור?

על איזה סוג שמן מנוע אתם ממליצים בשבילי?

מים ירוקים רגילים מתאימים לרכב הנ"ל? או עדיף מים רגילים?

וסיפרו לי סיפור מופרך על כך שהרכב על הפנים וכו' ושראש המנוע שלו והמנוע בכלל עשוי מאלומיניום, וכל השנה הזו שהוא לא הותנע המים "אכלו" את כל האלומיניום ועדיף לי פשוט לא לגעת בה. האם יש אמת בסיפור? ועוד משהו שאמר אותו אדם - שהרכב אינו מתאים לאקלים הארץ והוא מתחמם בקלות וראש המנוע הולך גם בקלות. אמת/ שקר?

אני בן 19 ככה שהביטוח גם ככה יקר לי אני לא מחפש רכב יוקרה בנתיים... האם שווה לי לסדר את הרכב שיספק לי נסיעה לבסיס ולעבודה?

תודה מראש חברים.

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

נפח מנוע?

נזק של לפחות 3K רק נזקים מכניים רציניים. שזה בוסטר, טיימינג, החלפת שמנים ופילטרים וניקוי או החלפת רדיאטור ונוזלים למיניהם. לא דיברנו על צמיגים וחשמל אם צריך.

חצי מינרלי 10/40 של ליקווי מולי.

לפיאט שמים רק פרפלו. נוזל קירור ייעודי שמדללים במים.

סיפורים מופרכים לחלוטין. הרכב יחסית אמין וזול לאחזקה. כל ראש מנוע רגיש להתחממות, מכאן יוצא שאין אמת בדבריו.

אם הרכב נשמר ומטופל, ולא נוסעים בו בהתחממות, אין סיבה שילך לו ראש או כל דבר אחר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

3k רק נזקים מכניים? אני מרגיש שאני נכנס לבור בלי תחתית.

את טיפול ה- 10k כולל שטיפת הרדיאטור אני אעשה בעצמי עם עוד חבר (מכונאי רכב) אבל כל השאר זה כבר במוסך בשביל שהרכב יעבור טסט...

פורסם
פיאט אונו שנת 95 נפח 1400 עמדה ללא התנעה כלל במשך כמעט שנה.הרכב הוא של הדוד וכרגע אין לי רכב וברצוני להעביר אותה טסט ולהשמיש אותה לבנתיים לפחות.

לרכב אין טסט, צמיגים גמורים, משאבת שמן ברקס גמורה כמו שהבנתי (השמן נזל עוד בתקופה שנסע עליה וכל פעם היה צריך להוסיף - וכרגע אין בכלל ככה שאין ברקסים ), טיפול 10k מקיף, ניקוי רדיאטור ומאמין שאני אמצא עוד כמה דברים שאצטרך להחליף.

רציתי לדעת +- באיזה נזק אני הולך לצאת מכל הסיפור?

על איזה סוג שמן מנוע אתם ממליצים בשבילי?

מים ירוקים רגילים מתאימים לרכב הנ"ל? או עדיף מים רגילים?

וסיפרו לי סיפור מופרך על כך שהרכב על הפנים וכו' ושראש המנוע שלו והמנוע בכלל עשוי מאלומיניום, וכל השנה הזו שהוא לא הותנע המים "אכלו" את כל האלומיניום ועדיף לי פשוט לא לגעת בה. האם יש אמת בסיפור? ועוד משהו שאמר אותו אדם - שהרכב אינו מתאים לאקלים הארץ והוא מתחמם בקלות וראש המנוע הולך גם בקלות. אמת/ שקר?

אני בן 19 ככה שהביטוח גם ככה יקר לי אני לא מחפש רכב יוקרה בנתיים... האם שווה לי לסדר את הרכב שיספק לי נסיעה לבסיס ולעבודה?

תודה מראש חברים.

שכחתי לציין שגם המצבר היה גמור עוד לפני שנה ועכשיו תהיה בעיה להטעין אותו. זה אומר שגם מצבר חדש צריך, מה עלות של מצבר פשוט שיספק אותי לשנתיים הקרובות? מערכת רצינית אני לא מתכוון לשים למרות שאני פריק של מערכות לא תהיה לי ברירה להסתפק ברמקולים פשוטים ורדיו דיסק ככה שעומס לא יהיה על המצבר.

פורסם

תמיד יש מבצעים באוטו דיפו על מצברים בין 290-390 ש"ח , אם אני לא טועה 45 אמפר..

פעם קניתי מהם מצבר לפונטו 1996 , והחזיק כמה שנים טובות.

פורסם

רפי זה 1.4.

טיימינג זה דבר מאוד פשוט באונו, וגם להחליף משאבת ברקס. מצד שני אם אין לך את הידע אז תן למוסך לעשות את זה.

לגבי מה שסיפרו לך זה שטויות. המנוע עשוי מברזל והראש מנוע מאלומיניום (בכל הרכבים החדשים ראש המנוע עשוי אלומיניום. פעם הוא באמת היה מברזל).

אם לא תעשה את התיקונים במוסך מורשה אז הסכום של 3K נשמע לי גבוה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נשמע יותר טוב כבר... הצלחתם להרגיע אותי קצת.

אני מאיזור המרכז נס ציונה-רחובות-ראשל"צ.

והטיפולים יעשו ברובם אצל מוסכים שיש לי בהם גם הנחות דרך המשפחה ככה שלא יקרעו אותי במחיר.

אבל בכל מקרה רציתי הערכה גסה של סכום לגיוס.

אגב כל הרצועות הוחלפו לפני כשנה לערך ככה שרצועות אין מה לגעת, רק מה שציינתי וצמיגים שגם אין לי מושג מה לשים כי האמת אני דיי משתולל בסיבובים כשאפשר ואני מפחד מהצמיגים של הרכב הזה הייתי רוצה גם המלצה לצמיגים שעוד איכשהו ישבו על הכביש במידה ההזויה הזו.

תודה רבה והמשך יום טוב.

פורסם

מניסיון, ממש לא שווה להשקיע. ,עזוב את הסנטמנטליות, אני ממליץ לך לקנות אונו דומה ולהשתמש בזאת של דוד של לחלקים.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

עם אונו ממש לא כדאי להשתולל בסיבובים, אם הרכב עמד שנה אז חייב להחליף את הרצועות, הן התקשו והתייבשו בזמן הזה ויכולות להקרע בקלות .

צמיגים טובים זה 1000 ש"ח

מצבר כ500 ש"ח

ניקוי רדיאטור 150 ש"ח

משאבת בלם 150-400 תלוי ביצרן וממי שתקנה, אם אין נוזל בלמים במערכת יכול להיות שצינורות הבלם החלידו מבפנים שלא לדבר על משאבות הבלם בגלגלים שגם יכול להיות שנהרסו עקב מגע החלקים עם אויר ולחות(כל זה תקף במידה ואין נוזל במערכת)

אם עושים טיימינג אז להחליף גם משאבת מים ומחזירי שמן כולל רצועות איכותיות,

רק החלקים זה בערך 500 ש"ח, כולל פילטר ושמן ופלאגים שבטח כבר החלידו.

שמן גיר, נוזל פארפלו צנרת מים שאולי ייבשה ועוד,

כבר הגענו לאיזה3000 ש"ח.

וזה בלי עבודה של משאבת בלם וטיימינג ובלי הפתעות שבטוח יהיו.

איזה מים יש במערכת? כי אם זה מים רגילים בהחלט יכול להיות שהמים גרמו לקורוזיה בראש מנוע , אם זה פארפלו אז אין מה לדאוג

זה המינימום שאתה צריך כדי שיהיה לך רכב תקין, אז תעשה חושבים לפני שאתה מתחיל בפרוייקט.

אם הרכב לא הורד מהכביש בצורה מסודרת זה אומר לשלם אגרה על השנה הקודמת ובטח אגרה לשנה הבאה שזה עוד כ 2000 ש"ח

פורסם

בעיה... הוא קנה אותה ב 7 לפני שנה וטיפל בה בעוד משהו כמו 1800 שקל ואחרי חודשיים היא עמדה כשנה ועכשיו צריך לשים עליה עוד משהו כמו 3K בשביל שתיסע... לא יודע נשמע כמו הפסד רציני מצד אחד אבל מצד שני גם יכול להיות שזה יהיה שווה, בסך הכל זה סיכון כמו כל דבר בחיים, מה אתם אומרים?

פורסם

אני חושב שהעצה הכי טובה שקיבלת כאן זה קנה לעצמך אונו זהה שנוסעת שמור את הרכב הזה לחלקים, אפילו תנסה להביא אחת באותו צבע ככה שתוכל להחליף גם חלקי פח בלי לצבוע.

תדע לך כשיש לך רכב לחלקים שזהה לרכב שלך זה להיט כי תמיד ברכבים במודלים האלה הולך לך איזה משהו מונפץ שקשה להשיג או עולה המון כסף, אם יש לך רכב לחלקים יש לך כמעט הכל.

בנוסף אם אתה קצר בכסף, קנה אונו נוסעת וזאת שאצלך מכור אותה בחלקים חלק חלק(בקליות, ציריות, חלקי פח, צינורות וכו') אם הזמן תוכל אפילו להחזיר חלק ניכר מהכסף של הרכישה.

בכל מקרה מה שלא תחליט שיהיה בהצלחה!

פורסם

להחזיק פיאט אונו שלמה לחלפים?

חלקים לפיאט אונו מאוד זולים ויש כמו זבל. הבעייה שרוב הכסף הולך לעבודה. כך שלא בטוח שכדאי במיוחד אם זה אונו ולא איזה רכב נדיר.

אם הרכב מוצא חן בענייך והוא שמור תשקיע עד 3000 ש"ח

פורסם

טוב אז בתור בעלים במשך 5 שנים של אונו קומפורט 95 1.4 הזרקה עם מזגן עובד :).

קודם כל כמו שאמרתי הרכב אצלי 5 שנים בתור רכב שני, היום לאיביזה טורבו אבל גם לעוד כמה כלים נחמדים.

אמינות יוצאת דופן באמת! אני יכול לחשוב אולי על מצבר שהוחלף לפני שנתיים וצריות לפני שנה וחצי.

לעולם לא התחממה עשתה אילת עם 5 אנשים באוטו ומזגן עובד, לפעמים אם האוטו עומד בשמש עם מזגן

החום מנוע קצת עובר את החצי אבל לא נורא.

כל חלק באוטו עולה גרוש וחצי ויש כמו זבל בפירוקיות, למשל נשבר לי מראה בצד שמאל ובפירוקיה

נתנו לי לקחת אותה בחינם ממש.

אני מאוד נהנה מהאוטו עשיתי איתו משהו כמו 30 אלף קילומטר ב5 שנים.

פיאט אונו זה ה-רכב לסיבובים לדעתי, כמובן שצריך שליטה אבסולוטית ברכב אבל שמכירים את

המגבלות אפשר להוציא המון כיף ממנו.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

• תוכן חדש...