Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וילון אחורי - דעתכם? (אני נגד)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם העלבתי מישהו אני מתנצל, לא זו הייתה כוונתי.

אבל בכ"ז, אני כנהג זהיר רוצה לראות מה שיותר רחוק. אם אסע אחרי משאית/מסחרית - אין לי מה לעשות, אשמור מרחק ואמצא הזדמנות לעקוף. לא תראו אותי נוסע מרחקים מאחורי רכב שחוסם לי את שדה הראיה. אולי זה הרגל מדו"ג, אולי סתם הגיון בריא.

מי שבוחר ביוזמתו להסתיר לי את שדה הראיה (ז"א הוספת וילון אחורי) - אשתדל להתרחק ממנו.

אני לא מצפה שזה יוצא מחוץ לחוק, אבל מן הראוי לקבוע תקן בעניין, לא יכול להיות שכל מה שמוכרים בשקל וחצי באוטו דיפו ומותקן בפרטצי'ות מקומית מצויה יהיה עובדה קיימת.

דרור-זי - וודאי שאני יכול לצפות מה הנהג לפני הולך לעשות, כל עוד אני רואה מה קורה לפניו. אין לך מושג כמה פעמים ברורים לי מהלכיו העתידיים, לפעמים אפילו לפני שהוא יודע שזה מה שהוא הולך לעשות.

מי שרוכב קצת, וודאי מבין אותי.

יום טוב, בטוח ומוצל.

*עריכה - הקישור שנתן גוזל מתחתי שווה קריאה, ואם רוצים סוציולוגיה - לא בעיה לראות מה מאפייני התומכים והמתנגדים לעניין, ודי לחכימא ברמיזא.

הנושא נטחן לו בעבר עד דק ולא פעם אחת בלבד. גם כותב הודעה זו ניסה להביע עמדה נגד הוילונות הללו ונתקל בתגובות דומות לאלו המופיעות כאן. חיפוש יבהיר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רק למען שלא יהיו אי הבנות כאן, בחלונות אחוריים,מבחינת החוק היבש :

וילונות בד,

וילונות גלילה מרשת מחוררת,

מדבקות פרסום מחוררות,

השחרה/הכהיה בכל גוון שאינו מקורי מהמפעל,

הכל מכל בכל לא חוקי ואסור להתקנה ברכב אפילו אם יש תקינה לרכב זהה לחלוטין אשר בו אין כלל חלון אחורי(רלוונטי למסחריות)!

עכשיו, רק מידת ההתקרצצות של הבוחן/שוטר ומידת התחנונים שלכם יקבעו את העונש (אם בכלל) אבל כמו שאמרתי, שלא תבכו אח"כ, זה פשוט אסור עפ"י חוק.

עכשיו מבחינתי תלכו ותתקינו בחלון האחורי מה שבא לכם:wink:

וזוהי הוראת הנוהל(הזכרון שלכם ממש קצר :wink:).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מצחיק שמה שמעניין פה את האנשים ששמים וילונות מושחרים זה שיהיה להם קריר ונעים והם לא דואגים שזה יגדיל את הסיכוי שיכנס בפגוש של המכונית היוקרתית שלהם איזה פרולטר נחות.

מסכים לחלוטין עם הדיעה של אנלוגי.

נ.ב. לכל אלה ששאלו "מה אם אתה נוסע מאחורי משאית או אוטובוס" - משאית או אוטובוס כמעט תמיד יבלמו הרבה פחות חזק ממך כך שאם אתה שומר מרחק סביר הסיכוי שלך לפגוע בהם קטן.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

שמור מרחק סביר מהרכב שלפניך וגם אז לא תהיה לך בעיה לבלום.

גם יכול להיות מצב שהנורות בלימה של הרכב שלפניך שרופות ואז לא תראה בכלל שהוא בולם, אז מה יעזור לך שאין לו וילון והשדה ראיה פתוח קדימה?

שמור מרחק ולא תהיה לך שום בעיה עם הוילון.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עמית,

לא הצלחתי לישב את הסתירה בין 2 ההוראות האלה:

(ב) ע"ג שמשת החלון האחורי תותר הדבקת תוית בחלקה התחתון של שמשת החלון האחורי לכל רוחבה ובלבד שהקצה העליון של התוית המודבקת לא ימצא גבוה יותר מ-12 ס"מ מהקצה התחתון של שמשת היחלון האחורי.

תיקון תקנה 356 – תקנה זו מתייחסת לציפוי שמשות הרכב, התיקון לתקנה אומר, שאין להתקין ציפוי כל שהוא על השמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים.

לכן: מותר להתקין ציפוי לשאר שמשות הרכב.

אז מותר על האחורית (עם הסייג הבילתי מובן של 12 ס"מ) או שאסור?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמור מרחק סביר מהרכב שלפניך וגם אז לא תהיה לך בעיה לבלום.

גם יכול להיות מצב שהנורות בלימה של הרכב שלפניך שרופות ואז לא תראה בכלל שהוא בולם, אז מה יעזור לך שאין לו וילון והשדה ראיה פתוח קדימה?

שמור מרחק ולא תהיה לך שום בעיה עם הוילון.

שמירת מרחק היא ברורה מאליה. לא סתם ב-12 השנים האחרונות לא הייתה לי שום תאונת חזית אחור (אגב, גם לא נכנסו בי, וגם על זה אני לוקח קרדיט - גם על הנהגים מאחורי אני לוקח אחריות).

אם ברכב לפני שרופות נורות הבלימה, על אחת כמה וכמה שכל ס"מ של שדה ראיה לפנים יעזור לי להגיב.

אני שומר מרחק ממנו, רואה את הרכב שלפניו בולם (דרך השמשה האחורית שלו) ויודע מראש מה הולך לעשות אותו נהג רכב שרוף נורות (ואם הוא מסחרי? ואם הוא משאית? ואם הוא עב"מ? אז מראש אני יותר רחוק ממנו, או בשאיפה לא נוסע מאחוריו כלל).

וכל הדיון נהיה מיותר לגמרי ברגע שבא עמית עם "קצת" ידע מבוסס בחוק - תצדיקו, תצעקו, תקטרו, תתחכמו - אם תתלו וילון אתם עבריינים. לפחות שאבתי עידוד קל מכך שהחוק במקרה הזה - לטובתי ולטובת ההגיון.

למען הסר ספק - אני לא מצפה מהמשטרה להתחיל לאכוף את זה. זאת נראית לי בקשה מוגזמת. אבל אם מישהו כאן, אפילו אחד, הבין את חשיבות העניין (שימוש בשדה הראיה דרך הרכב שלפניך), ובעקבות כך הוריד וילון או אפילו סתם התחיל לנהוג טיפה אחרת - אני שמח.

וגם אם לא - אני שמח :-).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הכי פשוט שמור מרחק או שתקנה ג'יפ גבוה וככה הוילונות שלי ושאר הנהגים לא יסתירו לך את הדרך.

וילונות\נורות שרופות, שמירת מרחק זה הדבר הכי חשוב.

פורסם

אין כל חולק ע"כ ששמירת מרחק מרכב לפנים/אחור היא הפתרון הנכון/אידאלי לתאונות חזית-אחור, אך מדוע לא להוסיף/לגרוע מימד נוסף שיכול לעזור במקרים אלו?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

(נלקח משרשור אחר)

טוב מאוד שיש מישהו ש"עושה טרור" ו"מפחיד" את אלה שרוצים להרכיב וילון. אולי ככה אנשים יתחילו לקלוט.

.

כמו שבוודאי שמת לב, אף אחד לא נפגע טרור או פוחד באמת..

אולי אנשים קולטים אבל לא חייבים להסכים איתך.

גם ברכב הליסינג המצ'וקמק שלי אני מקפיד שהוילון תמיד יהיה מורם וסיבותיי עימי.

למי שזה באמת מפריע, שישמור מרחק וכך גם אין לי שמש וגם אף אחד לא נצמד אליי.

לא מתכוון להקשות על שאר הנהגים אבל לא מעוניין שיצפו "דרך הרכב" שלי.

בתור אחד שגמע מאות אלפי ק"מ על הכביש, אני משתמש בכל הדרך ולא רק בזו שלפני.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לפי דעתי זה לא כלכך מפריע - אם שומרים מרחק כמו שצריך, ושמים לב לאורות הבלימה של הרכב מקדימה כמו צריך,בדיוק כמו במצב שנמצא בו אוטובוס או משאית לפנינו!

kobi.idan2 כתב:
גיר ידני או רגיל?

Seat Leon 2002 1.8 Manual . Subaru B4 2007 2.0 Manual . Kia Sportage 1997 2.0 Manual . Seat Leon 2002 1.6 Manual . Isuzu D-max 2006 3.0-TDI Manual . Skoda Oktavia 2012 1.4-TSI Manual

פורסם

אני דווקא נגד זה. כל החברים שלי שמו וילונות עם הסמל של הרכב מאחורה אבל אצלי כשקנינו את הרכב ביקשתי בחברה במיוחד ודרשתי שירשמו את זה, כשהרכב מגיע לא לשים וילון! גם כי לא בא לי שיתחילו לעשות לי חורים ברכב, גם לא בא לי הוילון של סקודה ואם אני ירצה אני יחליט לשים. אגב רוב הוילונות השחורים האלה שיוצאים תוך גליל, הם לא שקופים לחלוטין. בלילה רואים רק אורות של הרכבים מאחורה ולא את כל מה שצריך לראות. גם ביום יש תחושה שכל פעם שמתסכלים במראה אז שמים משקפי שמש(כשבעצם אנחנו בלי..) בקיצור, אם כבר אז שמשה כהה במידה החוקית. אגב אני לא יודע באמת איך כל המוניות שמפרסמות בחלונות האחוריים ובשמשה האחורית חושבים שזה חוקי. לא רואים כלום מבחוץ וגם מבפנים בקושי רואים משהו(אני מדבר על ההדבקה הלבנה הזאת, לא מדבקה אלא מדבקה עבה כזאת מחוספסת)

פורסם

אין שום אכיפה בטסט וגם לא ע"י השוטרים בכביש על כל הנושא של הוילונות האחוריים, לדעתי גם הנ"ל לא מעוגן בחוק אלא מצויין באופן עקיף שלא ניתן להבין מזה שום דבר.

בכל אופן, מה אני למשל אמור לעשות עם הוילון האחורי שהתקינו לי בצ'מפיון, טרם מסירת הרכב לרשותי? אני מזכיר: מדובר בוילון מקורי, לא שילמתי עליו שקל, לא ביקשתי שיתקינו לי אותו בכלל, וכשניגשתי לקבל את הרכב הוא כבר היה מותקן. יש לי גם תמונות של הרכב שצילמתי במוסך לפני שקיבלתי בכלל את המפתח של הרכב לרשותי.

בקיצור: אני לא מוריד שום וילון, הוא לא מפריע לכלום, מוסיף הרבה פרטיות (לא יקרה מצב שהנהג מאחור יביט לתוך הרכב שלי) וגם מוסיף מעט צל. אם יש בעיה לנהג מאחוריי להביט דרך הרכב שלי לרכב מלפניי כדי לראות את אורות הבלם שלו, אז שיביט על אורות הבלם שלי וישמור מרחק של 2 שנ' ממני. אם הוא לא מסוגל לעשות כך, שיחזיר את הרישיון לרשות הרישוי ושיעבור להתנייד באוטובוסים.

מצ"ב תמונת הוילון, במידה ושוטר עוצר אותי בטענה שזה לא חוקי, אני אציע לו לתת דו"ח לצ'מפיון.

18854330.jpg

פורסם

אין שום בעיית חוקיות עם הוילונות הללו.

יש רכבים שזה מגיע בהם מקורי מהיצרן ומשולב בתוך האוטו (וקיימים אפילו מנגנונים חשמליים מקוריים של הרכב שמעלים/מורידים את הוילון הזה אוטומטית).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני חייב לתמוך בעמדתו של פותח השרשור.

בלי שום קשר לעובדה שנהגתי קרוב לחצי מיליון קילומטר בחיי ומעולם לא נכנסתי בפגוש האחורי של אף אחד, אני מרגיש הרבה יותר בטוח לנסוע כאשר אני רואה את כל הכביש לפני. להסתכל בתחת של האוטו לפני זה לא פתרון, ואלא אם כן אשמור מרחק אסטרונומי לעולם לא אראה מה בדיוק עושה שרשרת הרכבים שזה עם הוילון בחלון האחורי נצמד אליהם.

• תוכן חדש...