Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוצה לשדרג את המערכת ברכב.

כרגע יש רדיו-דיסק של פיוניר, Pioneer DEHP500UB, 50WX4

ורמקוליים קדמיים חלשים מאוד..

ברצוני להתקין מגבר של פיוניר 70X4 , 140X2 (מגבר שכבר יש לי).

מתלבט אם לקנות 4 רמקולים שיחוברו דרך המגבר , או 2 חזקים יותר ו 2 פחות, ורק האחוריים יחוברו דרך המגבר.

מבחינתי היתרון של 2 רמקולים שלא מחוברים למגבר הוא שאפשר לשמוע מוזיקה שהמנוע מדומם והמגבר כבוי (כאילו שזה קורה הרבה..) האם יש דרך לחבר את כל ה-4 למגבר וגם לשמור את האופציה שהמגבר כבוי ישמעו ב-2 רמקולים?

כמו כן, בגלל מידותיו של האוטו, אני מאמין שאני מאוד מוגבל בגודל הרמקולים (קדיחות, תליות, וכו' לא באים בחשבון, הרמקולים יהיו במקומות הייעודיים בלבד), ממה שקראתי מצאתי שבהכנה המובנית ברכב לרמקולים האחורים אפשר להכניס 4 אינטצ', ויש בערך 8 ס"מ עומק.

יש המלצות לרמקולים טובים שיכנסו לחורים?

מישהו יודע איזה גודל רמקול נכנס בהכנות הקדמיות?

דבר אחרון... שמתקינים מגבר מתחת לכיסא של הנהג, בהנחה ובניתי למגבר תושבת כלשהי, איך אני מקבע אותה לרכב?

תודה רבה! עמרי

פורסם

קראתי פה בפורום שקודחים את המקבע של המגבר ישירות לפח של הרכב?!

יש פתרון אחר? אין עם זה בעיתיות?

פורסם

שלום ג'ימרי... שאני מניח שזה עמרי עם הג'ימני... :-P ברוך הבא לפורום 8)

קודם כל - לא ידעתי שלג'ימני יש צד אחורי :-D

לגבי השליטה במגברים - גם כשהמנוע יהיה כבוי המגברים ידלקו לך - הHU שלך (רדיו דיסק) שולט בהדלקה שלהם בעזרת מיתוג של כבל REMOTE.

מה שאתה צריך לעשות זה לבקש שיתקינו לך במקום נגיש מפסק ON OFF שישב על הכבל הזה בכדי שתוכל לכבות את המגברים ידנית גם לאחר הדלקת הרדיו דיסק - בצורה כזו, לא משנה אם המנוע דלוק או כבוי אתה תוכל לגרום לכך שהמגברים לא ידלקו לך.

לגבי גדלי הרמקולים - אם אתה מתכוון להשאר עם רמקולים 4 אינטש - מגבר ברוב המקרים יהיה מיותר אלא אם כן ממש לקחת רמקול טוב.

מציע לך שלפחות האחוריים שלך כן יהיו גדולים יותר וכן תשקול 6*9 בתוך תיבות.

אם כבר רמקול 4 אינטש - תנסה לחפש כאן קצת מידע על רמקול בשם L4 של HAT ותשדך לו טוויטר שיהיה מחובר אליו במקביל - אתה יכול לחתוך את הטוויטר עם קבל סטנדרטי בערך של 4.7 מיקרופאראד.

אני לא חושב שתוכל להשיג תוצאה טובה יותר ממה שהצעתי לך כרגע במידה ו4 אינטש זו המידה הכי גדולה שאתה מעוניין ליישם.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה.

אכן שילוב עם ג'ימני.. האמת יותר חשבתי שזה שילוב של אימרי.. אבל גם עמרי הולך...

העניין הוא כזה, אני אוהב סאונד איכותי וגם קצת חזק לפעמים, אך לא מחפש מערכת מפוצצת. בסה"כ שבווליום גבוה היא תשמע טוב ושתיהיה האופציה לשמוע חזק בסאונד נורמלי.

כרגע אני לא מעוניין בתיבות או קדיחות מיותרות. את המגבר הזה התקנתי בעבר. ועכשיו אני מעביר אותו לרכב שלי, בעבר כבר הוספתי מתג לרמוט. ברכב הקודם השארתי את הרמקולים הקדמיים מחוברים ישירות למערכת, ככה שהייתי מחבא את הרמקולים האוחריים באמצעות המתג הייתי שומע אך ורק בקדמיים (בעבר זה היה בעיקר בגלל שזה היה האוטו של ההורים).

כרגע אני רוצה למצוא (אם קיים דבר כזה) רמקול עם טוויטר ביחד, שוב אני קצת חולה אסטטיות ולא רוצה שום דבר שיראה לעין.

יש לך מושג מה העומק של L4? והאם הוא נכנס במקום הייעודי?

מישהו התקין מתישהו מערכת על ג'ימני ויודע איזה רמוקלים מתאימים לקדימה?

ושוב.. עניין הקדיחה ברצפת האוטו, פשוט קודחים?

פורסם

קצת מעל התקציב.. זה רמקולים של 1600 ש"ח...

אני מדבר יותר על משהו כמו 1000 לכל ה -4..... עם אופציה לפחות...

פורסם

אז אולי תמתין קצת עד שתוכל להגדיל את התקציב.

במסגרת המגבלות שלך העצה של אדי היא הטובה ביותר ועדיין להישאר בתחום המחירים השפויים.

קח רק בחשבון שמבחינת הבאס הL4 יהיה נחות יותר ממיד באס 6.5 אינץ.

אלי

פורסם

איזה באס בדיוק אתה רוצה שהוא יקבל - אפילו מL4 ?

המקסימום שהוא ירד איתו זה ל150 הרץ וגם זה לא בדיוק באס וגם אם כן - לא מקוטר של 4 אינטש...

אפשר לקנות רמקולים קואקסיאליים 4 אינטש סבירים גם כן, זה בטוח יפול לך במסגרת התקציב.

בקשר לקדיחה ברצפת הרכב - אני ממש לא מתלהב מהרעיון, לא מבחינה בטיחותית ולא מבחינה שאתה מחבר את גוף המגבר לגוף הרכב - גרוע.

מה קשה בלחבר פלטת עץ לגב המושב האחורי ואליה את המגבר?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התקציב שלי לא הולך לגדול כי אני לא חושב שאני צריך יותר, אני לא מחפש משהו מפוצץ, בסה"כ סביר +...

לא לפתוח בגאז' ולעשות מסיבה.

לשבת באוטו עם חלונות סגורים ולשמוע מוזיקה באיכות טובה גם בווליום קצת גבוהה.

שוב אשמח לדעת איזה רמקוליים בכלל אפשריים במתקונים האלה.. יש בעיה של עומק או שרוב הרמקולים בעומק סטנדרטי?

הבעיה בהתקנה בגב המושב, היא שזה לא תא מטען סגור, ולדעתי זה פשוט קריאה לגנב שיכול לראות את המגבר דרך החלונות, מה גם שלפעמים אני מקפל את המושבים כי בג'ימני אין תא מטען גדול כל כך ואז החפצים ישבו על המגבר...

אני אוהב את האוטו נקי בלי תוספות הנראות לעין (בנוגע לטוויטרים) ואני מבין שזה מגביל את האיכות (בנוסף הרמקולים האחוריים בג'ימני מופנים קדימה, שזה בכלל לא משהו...), אך כרגע זה מה שאני מחפש ואשמח לקבל את הדרך הטובה להשקיע 1000 ש"ח ..

בהנחה שכבר יש לי מגבר ואת כל החיווט הדרוש, ורדיו דיסק לא רע.

אני מאוד לא אוהב את העניין של קדיחה בתחתית האוטו, וככל הנראה אני לא הולך לקדוח שום דבר. יש פתרונות אחרים?

מה לגבי סקוצ'ים? אם אני מעצב פלטת עץ שהמגבר מחובר אליה, וכל התחתית שלה מרופדת סקוץ וולקרון כזה...זה ידבר מאוד חזק לריפוד של תחתית האוטו? נראה לכם אופציה? אם נשים לרגע את העובדה שלגנוב את המגבר זה קלי קלות בצד..

פורסם

נראה לי ששני זוגות של מורל פולס קואקסיאלים יענו על הצרכים שלך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בעברית... קוקסיאלים זה האפשרות השניה שהטוויטר על הרמקול? ההפך מקומפוננט?

ואם יש לך דגם מומלץ ספציפי שאני אוכל לברר מחירים זה יהיה נהדר .

את החישוב של כמה וואט מינימום אני צריך, פשוט חיבור של כמה מוציא המגבר לכל רמקול + כמה שמוציא הרדיו דיסק?

פורסם

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=369821

זה הדגם + מחיר.

אתה לא צריך לחשב וואטים יותר מדי.

כאשר אתה מחבר את המגבר לרמקול אתה בעצם מבטל את היכולת להשתמש במגבר הפנימי של הר"ד לאותו רמקול.

ז"א, אם יש לך 4 ערוצים במגבר אז אתה יכול לחבר אותם ל- 4 רמקולים מבלי להשתמש במגבר הפנימי של הר"ד.

אם החלטת לחבר 2 על במגבר ו- 2 על הר"ד אז יישארו לך 2 ערוצים במגבר שאתה לא יכול להשתמש בהם וכנ"ל 2 בר"ד.

חשוב שתדע שה RMS הכתוב של הרמקול לא אומר שהוא חייב מינימום של הנתון הזה להפעלה אלא זה הנתון האידיאלי בשבילו.

חשוב שתדע ש70 RMS לערוץ במגבר לא אומר שאתה יכול לפתוח את הגיין עד הסוף כי הרמקול הוא 100 RMS. כון אותו על 3/4 או 2/3 כדי לקבל תוצאה איכותית וכדי לשמור על הרמקולים שלך לא שרופים.

ישראל

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ישראל, קודם כל המגבר שלי הא בסה"כ 140W לא RMS...

שנית, ה RCA שיוצאים מהרדיו למגבר לא מקבלים את ההגברה מהמגבר הפנימי של הר"ד?

ובנוסף בדרך לרמקול מקבלים את ההגברה מהמגבר..

בקשר לקומפוננט ול 6X9, לא אופציה.. כמו שכבר אמרתי, אני מתקין רק מה שנכנס במקומות הייעודיים, לא קודח ולא מוסיף.

מישהו אמר לי שמקדימה בג'ימני אפשר להכניס 5.25 אינטצ', מישהו יכול לאמת?

פורסם

חבל לך על הכסף אתה הולך להיות מאוכזב בוודאות

להתקין 4 רמקולים קוואסליים בגודל 4 אינץ ברכב זה חסר תועלת לחלוטין אלא אם כן אתה רוצה לשמוע חדשות ברדיו

להתקין מגבר על 4 רמקולים כאילו זה מיותר עוד יותר.

• תוכן חדש...