Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמש סרתי לנתניה הרחוקה לטיפול בבעיות צריכת דלק מוגברת עם מזגן (לאחרונה סודר ע"י מזגניסט מומלץ הפורום, לחיוב עוד לא נכתב נושא על כך - אין בעיות או שאלות עקיבה).

על איציק:

רבות נכתב, אדם מרתק, מתעניין, מעניין, בעל מקצוע טוב ובמיוחד דואג ואיכפתי - ציין בפני עוד דברים שראה ברכב ואת חלקם גם סידר, למשל: מאוורר המנוע רועש ורועד ואם לוחצים עליו טיפה מאחור זה מסתדר (הוא לא רוצה לגעת בזה סתם,עבודת חשמלאי), צינוי ניקוז המים של המזגן היה בזוית והוא יישר אותו, אחד מחוטי ההצתה לא נכנס עד הסוף (בטיפול 10,000 בטח אחליף מצתים ואסדר זאת). ועוד כהנה וכהנה.

לעניין צריכת הדלק, אבדוק זאת בזמן הקרוב ואעדכן על עבודתו של איציק (אגב לא זולה), בעניין ההתנעה חל שיפור מוחשי מאוד, נגיעה בסטרטר והמנוע מתניע.

שווה ביקור.

ישנה עדיין בעיה שלא הצלחנו לפתור בנושא צנרת הוואקום, מגביר הטורים וייתכן בעיה חשמלית:

היסטוריה:

הסטוריית הרכב כתובה מעל דפי הפורום כולה, ובקיצור: נקנה כחדש ע"י הורי, לאחר 18 שנה מנועו גסס והם רכשו רכב אחר, את הרכב מסרתי לחבר ללא תמורה אשר החליף מנוע והשתמש בו ארבע חודשים. אני אוהב את הרכב וליבי נכמר שאינו איתי ולכן רכשתי ממנו אותו חזרה. היום הוא אצלי רשום כיד שלישית (למרות שלמעשה אני מכיר אותו מלידתו והוא לא היה ברשותי רק 4 חודשים).

בעיה:

בהדלקת אורות דרך הסל"ד יורד מעט (לא נופל, אבל יורד), כנ"ל בהפעלת וינקרים, הסל"ד מתנדנד בטווח של 50 סל"ד עם האיתות. בכיבוי מדחס (אם ייזום ע"י כיבויו או הקליק הפעלה/ניתוק לסירוגין שלו) הסל"ד צונח רגעית לאיזור 200-250 ולאחר כ-2 שניות מתייצב על הערך הרגיל שלו.

דרך אגב (תוספת עכשיווית) לזכרוני פעם כשהיו עוזבים את הגז הטורים היו מחזיקים טיפה ואז יורדים לאט יחסית, כיום זה לא המצב - כשאני מחליף הילוכים אני מחזיק טיפה לחץ על הגז בהחלפה כדי שהסל"ד ירד לאט יותר ומדוד לערכו בהילוך הבא (פחות או יותר) כדי לקבל החלפה חלקה לחלוטין, אם אני אעזוב את הגז בעת ההחלפה הטורים ירדו מיד וההחלפה תהיה פחות חלקה, גם זה דבר מה שצריך לטפל.

לדברי איציק:

לזכרונו של איציק צריכות להיות שתי משאבות ואקום ואצלי יש רק אחת,

בנוסף נמצאה צמה חשמלית כלשהי מנותקת, אם לא צריכים אותה צריך לבטל אותה או שאולי היא קשורה לבעייה.

ככל הנראה ישנה בעייה בצנרת הוואקום שאינה כפי שאמורה להיות, פקודה חשמלית להפעלת משאבת הוואקום לא עוברת בהדלקת אורות - המשאבה עובדת רק בהפעלת המזגן (ואולי לא צריכה להיות פקודה, אם צריכה להיות משאבה שניה אז היא פשוט חסרה).

שינוי הסל"ד באיתות יכול להעיד על קצר חשמלי כלשהו.

בנוסף סל"ד המנוע צריך לעלות בהדלקת אורות ולא לרדת.

בקיצור צריך ייעוץ בצנרת הוואקום של אפלאוז קרבורטור בדיוק כפי שאמורה להיות וייעוץ לגבי מגברי טורים (כולל המשאבה החשמלית שם, האם צריכה להיות עוד אחת).

אשתדל להעלות תמונות בקרוב.

פורסם

סליחה סליחה!! צביקה

תחליפו בדמיונכם איציק לצביקה

הבעיה עם צנרת הוואקום ובעיה חשמלית הועלתה על ידו.

אני מקווה שהוא יגיב פה וידע להסביר יותר טוב ממני.

לגבי "מגילות": אני מעדיף לכתב כמה שאני יודע מלכחילה כדי שלא יצטרכו "לחלוב" מידע לאורך הנושא כך שבתקווה יהיה קצר וממוקד יותר. אולי מישהו דווקא אוהב טכניקות חקירה בפורום...

צביקה: סליחה על השם ואני מקווה שתדע להסביר בדיוק מה ראית שם, תודה.

פורסם

ניצן שלום רב !

לגבי הטעות בשמי, אני "סולח "לך, אתה לא היחיד שטועה, וקורא לי בשם איציק, ומכיוון שאיציק זה שם מכובד, אני"אסלח" לך הפעם.

לגבי בעייתך, כשהגעת אלי עם רכבך,

התלוננת על מספר בעיות, תצרוכת דלק גבוהה מאד, רכב כבה או נוטה להתכבות בעת בלימה, וסלד נופל, בעת כבוי מזגן.

מה שגילתי מיד זה,צינורית וואקום, של שסתום וואקום מזגן חשמלי, מחובר למגבר טורים אורות הגה כוח ומאורר חשמלי, במקום למגבר טורים מזגן.

מגבר טורים מזגן, לא מחובר לשום צנרת וואקום, והמגבר עצמו לא יושב כיאות במקומו.

מיד עדיין לפני פירוקו של הקרבורטור, אילתרתי במקום את הפתרון הבא:

פיצלתי את צנרת הוואקום מהשסתום וואקום חשמלי היחיד שקיים, עלי ידי טיׁTׂ, ומשכתי צינור וואקום נוסף לעבר מגבר טורים מזגן, ומגבר טורים צרכני חשמל גם יחד.

הדלקתי מזגן, ולשמחתי , סלד מזגן עלה, כוונתי אותו זמנית ל1000 סלד, הפעלתי אורות ובדקתי האם אין נפילה בעת הפעלת אורות, ונוכחתי שלא.

בשלב זה חזרתי לעבודה המקורית,נקוי שיפוץ וכוון קרבורטור.

לאחר הרכבת הקרבורטור, ניסיתי לשחזר את וואקום הפעלת אורות שיעבוד עצמאית, ולא בהפעלת מזגן, על ידי חיבור לברז וואקום היושב על הגה כח, חיבור שנוטרל על ידי מישהו אחר בזמנו, שהחליף את המנוע בעבר, וגישר עם צינורית וואקום את הכניסות לשסתום.

לאחר סיון העבודה על הקרבורטור, לאחר שלל ליקויים שגיליתי בקרבורטור, ליקויים של בעל מקצוע קודם שטיפל בעבר בקרבורטור, והרכיב צנרת וואקום הפוך, ביטל את מגביר טורים מזגן, ועוד ועוד ליקויים, שגרמו לי להשקיע זמן רב יותר מהממוצע, לשם החזרת המצב לקדמותו, וזאת בנוסף למטלה שלקחתי על עצמי בנוגע לנפילת סלד לאחר כבוי מזגן, ביצעתי נסיעת מבחן, וגיליתי שהרכב לא כבה בעת עצירה, אם כי הסלד נופל בצורה חריגה,התקשרתי לניצן, והודעתי לו שהרכב מוכן, אם כי נותרו מספר בעיות שעליו לסדר אצל חשמלאי רכב או מכון למזגנים לרכב.

בדיעבד לדעתי יש קשר לכך, שקיים מעקף לשסתום וואקום המורכב על ההגה כח, ולמרות שלל ניסיונות מצידי אתמול, להחזיר אותו לתפקוד, כשלתי ולא הצלחתי.

דיברתי היום עם חברנו המכובד, וחברי הנכבד מר רפי לין, והוא המליץ בפני על אורן בן סימון שמכיר את הבעיות ואת המערכת, והוא הבטיח לטפל בזה.

אני ממתין לקבל מידע מניצן בנושא הזה, וכמובן תגובתי זאת באה כעזר לאורן, להבין את התפתחות העינינים.

לגבי הפירוט הנרחב של ניצן, אני יכול רק לפרגן לו, משום שפרוט נרחב, מקל מאד על בעל מקצוע, לאבחן ולהגיע לפתרון האופטימלי,

בהצלחה לניצון,ולחברי אורן בן סימון, בחור מוכשר לכשעצמו.

אשמח לקבל עדכון מניצן בימים הקרובים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הי צביקה,

סליחה שוב על השם (יש לי בעיה עם שמות אבל אקח לתשומת ליבי).

אכן, אתה מיוחד במינו, איכפתי דואג ועוזר גם בדברים שמחוץ לתחומך ובמיוחד כאדם, אישית, נורא שמחתי להכירך סוף סוף.

היום התחלתי לעקוב אחרי הדלק ובעוד זמן מה, כשיהיו תוצאות אשמח לשתף.

תודה במיוחד על בדק הבית הכללי, נסיעות המבחן וכו'.

היום לא הספקתי לצלם תמונות באור, אולי אצלם מחר או שאולי כבר לא יהיה בכך צורך.

ניצן.

פורסם

ניצן שלום רב !

אני מבין שיש לך בעייה עם המדחס, שגורם לקצר ולהתכת הנתיך(פיוז).

מה קורה עם מגבר טורים להגה כח ואורות, האם פנית לאורן בן סימון?

חזור לעדכן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ניצן שלום רב !

אני מבין שיש לך בעייה עם המדחס, שגורם לקצר ולהתכת הנתיך(פיוז).

מה קורה עם מגבר טורים להגה כח ואורות, האם פנית לאורן בן סימון?

חזור לעדכן.

בברכה

צביקה

היי צביקה,

לגבי קצר בדחס - אני לא בטוח כיוון שלדעתי במצב כזה הפיוז ינתק (עודף זרם קיצוני) ולא ישרף מילולית (ינתח, יתפחם עד כדי זה שהוא הרס את התושבת שלו).

בת'רד אחר לגבי זה נאמר שדבר כזה נגרם מבעיית מגעים בפיוז עצמו, דבר שאולי היה קודם וכיוון שלא היה לי מזגן אז לא נתקלתי בבעיה.

ראשית דבר אני מחפש בית פיוזים כזה (או שאעשה מעקף אם כי אני נגד זה, הבית מגן אש ומזל שיש אותו!), מדובר בקופסא שחורה קטנה (4 על 5 ס"מ) שמכילה 4-5 פיוזים חזקים (30 אמפר ומעלה) של ההצתה, מזגן, מפשיר אדים וכו'.

אז נראה מה קורה, נבדוק במגע אם הוא מתחמם וכו'.

כרגע המזגן כן עובד עם פיוז אחר אבל אני לא רוצה להפעיל אותו עם המגע הרופף (הוא כבה כבר פתאום ואז נדלק שוב והחלטתי לא להשתמש בו בינתיים).

דיברתי עם אורן לגבי האיתות: מדובר לדעתו באחת משתי האפשרויות הבאות: שמו נורה (אחת או יותר) של 24V בטעות או שהמצבר קצת חלש כיוון שהוא אמור למתן שינויי צריכה קטנים כאלה.

לחילופין הועלתה התיאוריה שזה זיוף של לוח שעונים אבל ניתן לשמוע את שינוי הסל"ד האמיתי אז פסלתי זאת.

לגבי מגבר החשמל הוא עובד: הוא מחובר לאורות הראשיים ועוד כמה (לא זוכר מה) ולו הוא היה מנותק הייתה נפילה של 300-400 סל"ד באורות, דבר שלא קורה לכן נפילה קטנטנה של סל"ד זה בסדר גמור.

להגה כוח מדובר בגבר רק בסוף המהלך (בקצה) שכרגע לא מחובר ולא חובה לחבר אותו (אני לא מגיע לסוף המהלך של ההגה כיוון שממילא זה לא בריא). אולי נחבר אותו בהמשך.

לסיכום הבעיה העיקרית, היחידה בעצם, זה הפיוז הזה. למה זה קרה אני עדיין לא יודע (למען האמת אני יכול לבדוק עם רב-מודד כמה זרם באמת עובר שם) אבל לפני הכל אני רוצה להחליף את הבית שלו כיוון שזו כבר סכנת שריפה.

אגב, אני חייב לך דיווח על צריכת דלק, לצערי בתדלוק הראשון תדלקתי עם מתדלק (במסלול הלא נכון, לא היה לי כוח לזוז) ולמרות שאמרתי שאני רוצה עד הקצה הוא לא עשה זאת. עכשיו תדלקתי בעצמי ויהיו לי תוצאות בקרוב (בלי מזגן...). אני אעדכן לגבי זה ולגבי הכל כשאדע יותר ותודה על ההתעניינות!

ברכות.

• תוכן חדש...