Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הרכב זה סיאט קורדובה SX שנת 98, מערכת הגז נבדקה ויש גז מלא ותקין, עד לפני כמה זמן המזגן היה ממש מקרר, הצינורות של המזגן(מתחת למכסה המנוע) היו קפואים וכך גם האויר שיצא, עכשיו האויר שיוצא קריר-פושר.. אני פשוט לא יודע מה התקלה, הייתי אצל מזגניסט, הוא אמר שזה בגלל שהבורר של המצבים(לאן ילך האויר-רגליים פנים או מפשיר אדים) מפזר לשני מקומות בו זמנית, כלומר לרגליים ולפנים אז זה חלש, אבל אני מרגיש את הקור, הבעיה היא שהאויר לא ממש קר... אני די לא יודע כבר מה לבדוק, מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה,שני דברים שחשוב לציין אולי הם יעזרו, ממש אחרי ששמתי לב שהמזגן לא משהו כמה ימים הונטות החלו לעבוד קבוע, החלפתי את היוניט של המזגן(מקורי עולה 1050 ש"ח בצמפיון....חולארות! קניתי מפירוקים ב50 ש"ח עובד בובה...) וזה כרגע עובד תקין אבל אולי מצביע על איזושהי תקלה שזה חלק מהסימפטומים שלה...דבר נוסף, המתג של המזגן שבו מגבירים/מנמיכים את העוצמה ממש מתחמם (כנראה יש קצר)

תודה לעוזרים!

פורסם

זה שיש גז לא אומר כלום.

אם הונטות התחילו לעבוד קבוע יכול להיות שאיזה שקית נתקעה בין הרדיאטור למעבה של המזגן וחוסמת את זרימת האויר.

יכול להיות שהמדחס לא תקין.

אולי הסוויץ' של המזגן לא תקין- צריך לבדוק אם המדחס מקבל חשמל.

מהי אותה יוניט שהחלפת?

פורסם

היוניט היא לפי מה שהבנתי של הלחץ של המזגן, היא מתחברת צד אחד בהברגה לצינור של גז,בצד שני יש קונקטור. לא מדובר בשקית או משהו,החלפתי את החלק וזה עובד מצויין, מה שמוזר זה שהוא מקרר,לא מקפיא אבל מקרר.לפני כן, הוא היה ממש מוציא קור..

פורסם
היוניט היא לפי מה שהבנתי של הלחץ של המזגן, היא מתחברת צד אחד בהברגה לצינור של גז,בצד שני יש קונקטור. לא מדובר בשקית או משהו,החלפתי את החלק וזה עובד מצויין, מה שמוזר זה שהוא מקרר,לא מקפיא אבל מקרר.לפני כן, הוא היה ממש מוציא קור..

היוניט הזו נקראת פרסוסטט.

פורסם
זה שיש גז לא אומר כלום.

אם הונטות התחילו לעבוד קבוע יכול להיות שאיזה שקית נתקעה בין הרדיאטור למעבה של המזגן וחוסמת את זרימת האויר.

יכול להיות שהמדחס לא תקין.

אולי הסוויץ' של המזגן לא תקין- צריך לבדוק אם המדחס מקבל חשמל.

מהי אותה יוניט שהחלפת?

שקית או רדיאטור מלוכלך תתבטא בלחצים גבוהיים, והוא לא ציין כי נבדקו הלחצים אלא רק שלא חסר גז לדעתי קיים סיכוי סביר שזו תיהיה בסוף התקלה.

פורסם

כמו שאמרתי,גז תקין,לחץ תקין,אין דליפה,אין שקיות וכ"ו... המזגן חובר למכשיר הזה שבודק לחץ ואקום שמן וכל זה,הכל תקין,הכמות של הגז אני חושב זה 600 לא יודע את היחידת מידה של זה

פורסם

לפי מה שהבנתי בנתיים מהנאמר פה וממה שכתבת אני יציין תקלה בעלת אותם תסמינים ..

על הרדיאטור הקירור הפנימי (המאדה) שיושב בדשבורד ישנו טרמוסטט וכשהוא לא מתפקד המערכת לא מפסיקה את עצמה בזמן שהמאדה מגיעה לטפרטורה הרצויה , כלומר ממשיכה לעבוד מה שגורם לקיפאון כמו שאתה אמרת , ברגע שהלחות שעל מאדה המזגן קופאת המעברים הלכים ונהיים צרים וכומת האוויר שיוצאת אצלך מהתריסים פוחתת (ממש כמו פילטר סתום) אומנם קרה בהתחלה אבל לאט לאט זרימת האויר כל כך חלשה שזה לא מורגש .. אתה ציינת שעל צינור הלחץ נמוך -(העבה מבינהם) ראיתה ממש קיפאון בחלק שבמכסה המנוע , עם הוא קפא אז גם המאדה קפא וכניראה שזו הבעיה ...

שום צינור לא אמור לקפוא בשום מצב בשום מזגן לכן אני חושד בטרמוסטט ..

בהצלחה דרור ..

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם
תאמר לי בבקשה ציינת בפתיחת השרשור "צינורות המזגן היו קפואים" אז אני שואל שניהם גם הדק וגם העבה?

הצינור הדק הוא של לחץ גבוהה מגיע ל90 מעלות בלחץ של 350 PSI אין סיכוי שהוא קופא ..

לעומת זאת הצינור העבה של לחץ נמוך 30 PSI מגיע גם ל3 מעלות בתוך תא המנוע החם

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

היי חברה, שימו לב, פעם הם היו קפואים והמזגן היה עובד מצויין, היום הם טיפ טיפה קרירים, המזגן בפנים זורק אוויר חזק, אבל האוויר לא קר.., יש כניסה תקינה של אוויר לחלל הרכב, רק שהוא לא קר...הוא קריר... לגבי הצינורות, יש צינור אחד רותח, זה שבצד ימין שיוא מהרדיאטור (לשם מחברים אחד מהצינורות לבדיקה של הגז) ויש אחד שהוא קריר והוא מצד שמאל, יושב ממש מתחת לפילטר אוויר אצלי ברכב

פורסם
הצינור הדק הוא של לחץ גבוהה מגיע ל90 מעלות בלחץ של 350 PSI אין סיכוי שהוא קופא ..

לעומת זאת הצינור העבה של לחץ נמוך 30 PSI מגיע גם ל3 מעלות בתוך תא המנוע החם

יש מצב ששניהם קרים וזה קורה כאשר יש סתימה במערכת לכן שאלתי את השאלה.

פורסם
יש מצב ששניהם קרים וזה קורה כאשר יש סתימה במערכת לכן שאלתי את השאלה.

אז אצלי כפי שתיארתי זה בסדר?!

פורסם

אני ישאל שוב ותענה לי בדיוק על השאלה, ברכבך יוצאים מהמדחס שתי צינורות אחד דק ואחד עבה האם גם הדק וגם העבה קרים או העבה קר והדק חם?

אני רושם זאת ככה כי כשאתה כותב שניהם אני לא יודע שאתה לא מדבר על אותו הצינור.

• תוכן חדש...