Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי אחידות צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשתי קנתה במאי שנה שעברה יונדאי i30 2000 חדש מהחברה, יום חמישי שעבר התפוצץ צמיג אחורי תוך כדי נסיעה (תודה לאל לא קרה כלום)

עד היום לא מצאנו צמיג מקורי , לכן התקשרנו לשרות יונדאי המרכזי ושם היפנו אותנו ליבואן הצמיגים, יבואן הצמיגים טוען שלא קיבל עידכון מחברת כלמוביל שהינה יבואנית יונדאי לכן לא ייבא את הצמיג של הרכב הנ"ל ולכן אין אפשרות לקנות את הצמיג המקורי בארץ.

לאחר שביונדאי הבינו שאין צמיגים מקוריים אמרו לי תרכיב כל צמיג באותה מידה וזה יהיה בסדר או שתחכה עד שהיבואן יועיל בטובו לייבא צמיג כזה.

עד כמה שאני יודע מבחינה חוקית צריכים להיות מורכבים ברכב צמיגים זהים בגלגלים האחוריים וזוג צמיגים זהים בקידמיים כאשר יכול להיות הבדל בדגם או ביצרן הצמיג בין האחוריים לקידמיים.

האם אפשר להרכיב צמיג שונה בדגם או ביצרן , כל זמן ששומרים על זהות במידות הצמיג?

תודה,

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

אם אני לא טועה הI30 מגיעה עם צמיגי קומהו? או ששינו את היצרן?

בכל מקרה אתה יכול לבקש מיונדאי איפה שקנית את הרכב, את הדגם המדויק של הצמיג ואתה בטוח תמצא את הצמיג בפנצרייה כלשהי. וסתם מתוך סקרנות, הצמיג היה ממש גמור או שהיא משהו בתוך שהוא התפוצץ?

פורסם

כמו שאמר קודמי, נסה להשיג הדגם המדוייק בפנצריות.

במידה ואתה לא משיג, פשוט החלף שני צמיגים ודאג שהם יהיו על אותו סרן.

בכל מקרה לא ליסוע עם שני צמיגים מיצרנים שונים על אותו הסרן.

זה לא בטיחותי בעליל וגם אתה עלול להרגיש זאת בשלל אופנים כמו למשל שפתאום הרכב ימשוך ימינה.

פורסם

ישראל, האם הצמיג הרזרבי בגודל מלא?

אם כן תרכיב את הצמיג הזה וכרזרבי תשתמש בצמיג שונה שאותו תרכוש.

לנסיעה קצרה וזהירה ניתן לנסוע גם עם צמיג מתוצרת אחרת.

אגב - אצלי ברכב מותקנים צמיגים (ברידג'סטון פונטנזה) במידות שונות. בנוסף לכך הצמיג הוא כיווני (כלומר צריך להתקין אותו לפי כיוון הסיבוב.

הגלגל החלופי הוא במידה של הקדמיים אבל גם שם הוא יכול להתאים רק לגלגל אחד (זה שמסתובב לאותו הכיוון), אז מה עושים? מתקינים את הרזרבי ונוסעים בזהירות.

פורסם
אם אני לא טועה הI30 מגיעה עם צמיגי קומהו? או ששינו את היצרן?

בכל מקרה אתה יכול לבקש מיונדאי איפה שקנית את הרכב, את הדגם המדויק של הצמיג ואתה בטוח תמצא את הצמיג בפנצרייה כלשהי. וסתם מתוך סקרנות, הצמיג היה ממש גמור או שהיא משהו בתוך שהוא התפוצץ?

הצמיג הינו קומהו K415 205/55-R16.

היום נסעתי לתל אביב (מנהריה) בדרך התקשרתי לכ 50 פנצ'ריות מכל קצוות הארץ, לאף אחד אין את הצמיג הנ"ל.

יבואן קומהו לא יבא לארץ את הצמיג!

היה על הכביש שברי שיש שכנראה נפל מטנדר או משאית, לצמיג יש ממש קרע גדול בצורת U, אין אפשרות לתקן.

תודה,

ישראל

פורסם
כמו שאמר קודמי, נסה להשיג הדגם המדוייק בפנצריות.

במידה ואתה לא משיג, פשוט החלף שני צמיגים ודאג שהם יהיו על אותו סרן.

בכל מקרה לא ליסוע עם שני צמיגים מיצרנים שונים על אותו הסרן.

זה לא בטיחותי בעליל וגם אתה עלול להרגיש זאת בשלל אופנים כמו למשל שפתאום הרכב ימשוך ימינה.

זה העניין, אני לא מוכן להחליף שני צמיגים על חשבוני בגלל שהיבואן לא טרח ליבא לארץ צמיג מקורי.

בררתי בשני מכוני רשוי (שלא נזכיר את שמם) לגבי החוקיות בהרכבת שני צמיגים שונים אך מתאימים במידה, כפי שהציעו בשרות המרכזי של יונדאי וגם יבואן הצמיגים, התשובה היתה שאין עם זה בעיה :shock:.

ישראל

פורסם
ישראל, האם הצמיג הרזרבי בגודל מלא?

אם כן תרכיב את הצמיג הזה וכרזרבי תשתמש בצמיג שונה שאותו תרכוש.

לנסיעה קצרה וזהירה ניתן לנסוע גם עם צמיג מתוצרת אחרת.

אגב - אצלי ברכב מותקנים צמיגים (ברידג'סטון פונטנזה) במידות שונות. בנוסף לכך הצמיג הוא כיווני (כלומר צריך להתקין אותו לפי כיוון הסיבוב.

הגלגל החלופי הוא במידה של הקדמיים אבל גם שם הוא יכול להתאים רק לגלגל אחד (זה שמסתובב לאותו הכיוון), אז מה עושים? מתקינים את הרזרבי ונוסעים בזהירות.

הצמיג הרזרבי בגודל קטן.

ישראל

פורסם
זה העניין, אני לא מוכן להחליף שני צמיגים על חשבוני בגלל שהיבואן לא טרח ליבא לארץ צמיג מקורי.

בררתי בשני מכוני רשוי (שלא נזכיר את שמם) לגבי החוקיות בהרכבת שני צמיגים שונים אך מתאימים במידה, כפי שהציעו בשרות המרכזי של יונדאי וגם יבואן הצמיגים, התשובה היתה שאין עם זה בעיה :shock:.

ישראל

מותר לך לשם צמיג אחר כל עוד קוד המשקל והמהירות נשמרים. מומלת להחליף זוג, אפילו אם היית קונה את אותו הצמיג מאותו היצרן בדיוק.

פורסם

ישראל, מה יותר חשוב לך? חור בכיס או חור בלב?

למה לשחק עם בטיחות? אז יעלה לך עוד 600 ש"ח אבל לפחות תישן טוב יותר בלילה.

אתה מפקיד את הרכב בידיים של אישתך שאני בטוח שהיא חשובה לך ואולי אתה מפקיד את הרכב גם בידיים של הילדים שלך שהם הדבר הכי חשוב לך בחיים (אני מקווה).

ובמה בדיוק אשם היבואן בזה שהיו שברי שיש על הכביש?

היבואן מביא את הרכב השבוע עם צמיגי קומהו ובעוד שבוע עם צמיגי ברידג'סטון, אז זה אומר שהוא צריך לייבא את אותם צמיגים בדיוק ולהחזיק אותם בשביל שאולי יתפוצץ לך צמיג?

וחוץ מזה, מי מחליף צמיגים אצל היבואן? :shock:

פורסם

שני הצמיגים על אותו הציר חייבים להיות זהים גם מבחינת יצרן וגם מבחינת שחיקה.

ח י י ב י ם

צמיגים שונים מנקזים מים אחרת ולכן בבלימה בכביש רטוב תהיה משיכה לצד אחד. אותו דבר נכון גם לצמיגים מאותו הסוג, כאשר אחד מהם שחוק יותר כך שבכל מקרה היית חייב להחליף גם את הצמיג השני, כי הוא כבר מותקן מעל שנה.לנו הלך פעם צמיג בטרם עת באלפא והיבואן מימן לנו את הצמיג השני, כי כמו במקרה שלך, לא היה צמיג זהה להשיג בארץ. ההבדל הוא שהצמיג שלנו הלך אחרי מעט מאוד קילומטרים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ישראל, מה יותר חשוב לך? חור בכיס או חור בלב?

למה לשחק עם בטיחות? אז יעלה לך עוד 600 ש"ח אבל לפחות תישן טוב יותר בלילה.

אתה מפקיד את הרכב בידיים של אישתך שאני בטוח שהיא חשובה לך ואולי אתה מפקיד את הרכב גם בידיים של הילדים שלך שהם הדבר הכי חשוב לך בחיים (אני מקווה).

ובמה בדיוק אשם היבואן בזה שהיו שברי שיש על הכביש?

היבואן מביא את הרכב השבוע עם צמיגי קומהו ובעוד שבוע עם צמיגי ברידג'סטון, אז זה אומר שהוא צריך לייבא את אותם צמיגים בדיוק ולהחזיק אותם בשביל שאולי יתפוצץ לך צמיג?

וחוץ מזה, מי מחליף צמיגים אצל היבואן? :shock:

הענין הוא עקרוני! והרכב כרגע מושבת.

היבואן מחויב לדאוג שיהיו חלקי חילוף מקוריים לרכב עד 7 שנים מיום מכירת הרכב, כולל צמיגים.

היבואן לא אשם בפיצוץ הצמיג ואני לא דורש לקבל צמיג מקורי במסגרת האחריות, אני כן דורש לקבל את האפשרות לקנות

צמיג מקורי.

אצל היבואן לא מחליפים צמיגים, אבל כאשר לא מוצאים באף מקום בארץ את הצמיג המקורי, פונים ליבואן לברר איפא כן ניתן למצוא,

היבואן מפנה אותך לספק הצמיגים שעובד מולו וממנו אתה מקבל תשובה "אין, אף פעם לא נתבקשנו ליבא את הצמיג הנ"ל זאת פשלה של היבואן"

בנוסף, התקשרתי לרשות להגנת הצרכן, התיעצתי אתם בנושא הנ"ל והם הפנו אותי למשרד התחבורה שימשיך לטפל וציינו בפני שזה ממש בזיון מצידו של היבואן של הרכב.

ישראל

פורסם
שני הצמיגים על אותו הציר חייבים להיות זהים גם מבחינת יצרן וגם מבחינת שחיקה.

ח י י ב י ם

צמיגים שונים מנקזים מים אחרת ולכן בבלימה בכביש רטוב תהיה משיכה לצד אחד. אותו דבר נכון גם לצמיגים מאותו הסוג, כאשר אחד מהם שחוק יותר כך שבכל מקרה היית חייב להחליף גם את הצמיג השני, כי הוא כבר מותקן מעל שנה.לנו הלך פעם צמיג בטרם עת באלפא והיבואן מימן לנו את הצמיג השני, כי כמו במקרה שלך, לא היה צמיג זהה להשיג בארץ. ההבדל הוא שהצמיג שלנו הלך אחרי מעט מאוד קילומטרים.

כרגע זה לא העניין אם אני רוצה להחליף את שני הצמיגים, העניין הוא שאני דורש מהיבואן צמיג מקורי ואם אין שיחלף על חשבונו

את הצמיג השני, את הראשון אני מעוניין לשלם.

היבואן פשוט לא מעוניין ומתעקש שזה חוקי ושאין שום בעיה להחליף צמיג אחד שונה.

בטח שילך לך הצמיג אחרי מעט קילומטרים, אלפא :lol:.

ישראל

פורסם

לא הבנתי על מה ולמה כל הסיפור הזה?

למה אתה מתייחס לצמיג כ"צמיג מקורי" כאילו זה איזה חלק במנוע שבבירור ידוע שיש יתרונות בכך שאם מחליפים אותו אז עדיף מקורי?

סה"כ צמיג. התפוצץ ונקרע בגלל משהו בכביש, לא נורא. קונים 2 צמיגים חדשים וזהו. וזה לא משנה אם תשים שמה 2 צמיגים שהם לא של קומהו. (אולי אפילו עדיף מחברה יותר טובה).

Nothin really matters to me

פורסם
כרגע זה לא העניין אם אני רוצה להחליף את שני הצמיגים, העניין הוא שאני דורש מהיבואן צמיג מקורי

אתה לא צריך להתעקש על צמיג "מקורי". אין לזה שום משמעות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

KORAL7,

האם בדקת בכלל, מה המחיר שהיבואן מבקש\יבקש על הצמיג המקורי?

מאוד יכול להיות, שהמחיר על צמיג מהיבואן יעלה קרוב לסכום, אותו תשלם עבור שני צמיגים איכותיים בפנצ'ריה רגילה.

אולי בכל זאת לא שווה להשבית את הרכב, אפילו כלכלית.

אתה יודע - על עיקרונות בדרך כלל משלמים.

לפני כמה חודשים, כתב כאן , בפורום, מישהו עם אימפרזה ,4WD ממש חדשה, עם צמיג אחד קרוע - הוא היה חייב להחליף את כל 4 הצמיגים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...