Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

שמעתי מספר פעמים לגבי הענין הזה שרכב בן שנתיים ומעלה לא זכאי במקרה של נזק לחלפים מקוריים.

רציתי לדעת האם ההסכם הזה הוא בין המבוטח לחברת הביטוח שלו או שזה משהו גלובלי שמוסכם שחל גם על הצד הנפגע ?

כלומר, האם הצד שנגרם לו נזק בתאונה (שלא באשמתו) ותובע חברת ביטוח של אחר, גם הוא אינו זכאי לחלפים מקוריים ?

פורסם

לפי השמאי גורביץ', שהוא גם חבר פורום, אין ממש בטענה זו:

• אישור של חלפים תחליפיים בלבד.

לא פעם אני נתקל במבטחות/שמאים אשר טוענים שלכאורה לרכב מעל שנתיים לא "מגיע" חלפים מקוריים אלא תחליפיים בלבד וזאת בהסתמך על חוזרים כאלה ואחרים של משרד התחבורה. אין כל בסיס לטענה הנ"ל וזאת בשל העובדה שהפרמיה שאתם משלמים למבטחת נגזרת, בין היתר, מעלות סל חלפים מסויים הייחודי לרכב שבטחתם ולפיכך, בעת אירוע תאונה על המבטחת להחזיר את מצבו של הרכב ככל הניתן למצבו עובר לאירוע התאונה ומשמעות הנ"ל - חלפים דומים לאלה שהיו ברכב מבחינת מראה ואיכות.

כאן המקום ליצור אבחנה בין שני סוגים של חלפים תחליפיים. סוג אחד, חלפים OEM המיוצרים על ידי קבלני משנה של יצרן הרכב הן עבור אותו יצרן והן עבור השוק החופשי. לדוגמה, פנסים מתוצרת "בוש" נמכרים באריזה של "פולקסוואגן" למשל ובאריזת היצרן. חלפים אלה דומים וניתן להרכיבם. הסוג השני של חלפים הנו חלפים תחליפיים המהווים חיקוי של המקוריים ומיוצרים על ידי יצרנים שאינם מאושרים על ידי יצרן הרכב ותוך עבירה על חוק זכויות יוצרים. חלפים אלה בד"כ הנם באיכות נחותה לעומת חלפים מקוריים/OEM ולפיכך אין להרכיבם. זכותה של המבטחת להתקין ברכבכם חלף מקורי משומש ולא חלף תחליפי!! במידה ולא ניתן להשיג חלף משומש, עמדו על זכותכם לחלף מקורי חדש - כמובן ללא הפחתת בלאי כלשהו (ראה לעיל)."

פורסם

צביקי . ברכבי ניכנסו מאחור ביקשתי החלפה לחלקים מקורים , וזה מה שהרכיבו במוסך המורשה כמו כן ניכתב כי לא נימצאו חלקים משומשים או חליפים לרכב הנ"ל וניתן הנחה של 20% על החלקים המקורים . לי נאמר במוסך כי שנתיים שהרכב על הכביש יש חוק שלא מרכיבים חלקים מקורים חדשים . הגשתי את כל הניירת לביטוח , והם קיזזו כ כ25% מהסכום לדיברהם כך החליט השמאי שלהם . יש לציין שהשמאי שלי הוא לא מהביטוח , רק מופיע ברשימת השמאים.

שורה תחתונה , אני לוקח את כל הניירת ומגיש תביעה קטנה על כל הסכום ובנוסף 3000 ש"ח ,דלק , תירתור של חברת הביטוח , הפסד ימי עבודה , תשלום על חניה בבהמש"פ ,אוגמת נפש , שיחות פלאפון לביטוח וכו'.

על סכום התיקון אני לא מיתפשר על סכום אוגמת הנפש מה שהשופט יחליט, התביעה כנגד הביטוח והנהגת הפוגעת גם כאן שהשופט יחליט.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
הנוולות האלה עושים את זה להרבה אנשים ומיקרים שאני מכיר באופן אישי.מאחל לך הצלחה.

תודה . אפרופו חברת הביטוח שאני תובע היא שירביט (זהירות לא להיתקרב אלהם )

פורסם
חברת הביטוח צריכה להחזיר את הרכב לקדמותו.

אם הרכב לא היה עם חלפים תחליפיים אז למה שתשים תחליפי עכשיו?

כן הכל מקורי ברכב אפילו פילטרים פלגים וחלקי טיפול שונים , חוץ משמן מנוע שאני שם סינטטי מלא אגיפ בימקום החצי סינטטי של מוטוקרפט. ואני לא מיתפשר על חלקים חליפיים גם עם המישפט יהיה בעוד שנה .

חלקים לא מקורים לא תמיד יושבים בול על הרכב , ויש חברות חלופיות שמיצרים גם חלקים פחות בטיחותיים.

פורסם

קודם כל, לא מפריע לי חלפים שיוצרו ע"י חברה אחרת עבור יצרן הרכב (מה שנקרא OEM) אלא חלפים שלא אושרו על ידו ולעתים אינם מתאימים באופן מוחלט ואינם בטיחותיים ואיכותיים כמו המקוריים.

לי נאמר במוסך כי שנתיים שהרכב על הכביש יש חוק שלא מרכיבים חלקים מקורים חדשים .

לגבי החוק, אני מכיר חוק שאומר שרכב בן פחות משנתיים - אסור לתקן עם חלפים שאינם מקוריים. יש הבדל גדול בין מה שאמרו לך לבין החוק.

השאלה אם החוק הזה בא במקביל לאיזשהוא הסדר קבוע בין חברת הביטוח למבטח שממנו ניתן להסיק שהמבוטח לא זכאי לחלפים מקוריים, ולפיכך הצד הנפגע כלל אינו קשור לעניין ורשאי לדרוש כל חלק שירצה (כמובן חלפים זהים לאלו שניזוקו),

או שמא מדובר במשהו אחר ?

בקצרה, האם ע"פ החוק אני זכאי לדרוש (מחברת הביטוח של הרכב הפוגע) את כל הסכום שיידרש לי על מנת לתקן את הרכב במוסך מורשה עם חלפים מקוריים ?

פורסם

אין לי שום הסדר עם חברת הביטוח של הנהגת שפגעה ברכבי והביטוח שמשלם הוא שלה.

לא ידוע לי גם על הסדר כזה עם הביטוח שלי.

פורסם

שלשום קרתה לי תאונה ברכב (שנת 99) יש לי ביטוח מקיף ואני תובע את החברה שלי מחוסר ברירה.

לדעתי יש להחליף 2 דלתות וכנף קדמית בצד ימין (שפשוף חזק וקרעים לכל האורך)

אני מניח שלטויוטה קורולה ימצאו חלפים משומשים,והשאלה איך אדע להבחין בין חלק משומש מקורי וחלק משומש תחליפי

• תוכן חדש...