Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול קניתי ג'אנטים עם צמיגים חדשים

הג'אנט המקורי באוטו הוא 13 עם צמיגים 165.65.13

החלפתי לג'אנט 14 צמיגים 185.60.14 התאמתי צמיגים לפי הספר שהיה במוסך בו התקנתי את הגלגלים

מהירות ותאוצה:

בנסיע שלאחר ההתקנה מורגשת האטה בתאוצה והמד מהירות לפי מה שאני מרגיש מזיין כלפי מטה

כשאני על 100 במד מהירות אני מרגיש שאני נוסע יותר מהר

לפי הסל"ד פחות או יותר אני על אותה מהירות כמו עם הגלגלים המקוריים, 3 אלף טורים - 110 ק"מש (מנוע 1.4)

נוחות:

מבחינת נוחות נסיעה בלימת הזעזועים השתפרה מאוד ויש פחות רעשי דרך.

לפי מה שבדקתי פה בפורום והחישובים שעשיתי במחשבונים שהוצגו כאן הסטיה שלי היא 6.5 אחוז במד מהירות עקב שינוי גודל הצמיגים

לגבי צריכת דלק לא מצאתי את התשובה ואחרי מספר חיפושים לא הבנתי האם הצריכה תעלה או תרד ?

לפי ההרגשה האוטו סוכב פחות טוב מאשר עם הגלגלים המקוריים.

עד כמה זה משמעותי בצריכת הדלק ובכלל האם זה יזיק לרכב בעתיד ?

כי אם יהיה הבדל ממש משמעותי אשכול כנראה למכור את הג'אנטים כי לא שווה גם לאבד את זריזות הרכב וגם לשלם על כך.

עד שלא אלמד על בשרי לא אבין...

פורסם

שכחתי לציין שבנסיע ישר ההגה טיפה פונה ימניה משום מה ... אז פתחתי את הבורג וישרתי אותו

פורסם

אהלן חבר....

אז ככה... ברמה כללית ולא אכנס כאן לחישובים ושרטוטים:

שטח חתך נמוך יותר - האצה טובה יותר .... מהירות סופית קטנה יותר..

שטח מגע עם הכביש ( רוחב ) - תא אחיזה טוב יותר...

* הרכב יוצא ממפעל היצרן כאשר הוא מושלם לנסיעה ארוכת שנים ובטוחה... כל שינוי ברכב ועד בכלל צמיגים משנה את "התנהגות הרכב" לרכבות בעיקולים ...

ההסבר הנ"ל ממש ממש ממש מופשט אחי... רק בכדי שיהיה לך כיוון על ההשלכות....

לא נכנסתי איתך בכלל לנושא התבדרות/כינוס גלגלים.. קדם אופן... צידוד.. בלה בלה בלה...

הכי חשוב סע לאט ואם בא לך לבדוק גבולות רכב עשה זאת במקום שכוח אל...:-)

פורסם

אסור שקוטר הגלגל ישתנה אחרי שינוי המידות בחישוק ובצמיג. חשב קטרים ואם יש שוני חזור למקור.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

חישוב קוטר הגלגל:

1.חלק את מידת החתך ב-100 , לדוגמא אם מוטבע חתך 60 אזי אחרי החילוק הוא כבר 0.60 .

2. הפוך את קוטר החישוק מאינש לס"מ על ידי כפל ב-2,54 .נסמן את קוטר החישוק ב-d

3. הפוך את רוחב הצמיג לס"מ על ידי חילוק ב-10

4.הכפל את החתך ברוחב הצמיג והתוצאה היא גובה החתך שנסמן אותו ב-h.

הנוסחה : h x 2 +d ):100) =קוטר הצמיג במטרים

....... חילוק ב-100 הופך את יחידות הסנטימטרים למטרים.

סלחו לי לא הצלחתי להציב את ה-100 מתחת לקו החילוק

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אסור שקוטר הגלגל ישתנה אחרי שינוי המידות בחישוק ובצמיג. חשב קטרים ואם יש שוני חזור למקור.

לגבי שינוי קוטר גלגל, מבחינת אישורים אתה מתקוון או מבחינת השפעה על האוטו? כי שינית את הצמיג וגודל חישוק לפי הספר שהיה להם שמעתי שמותר שינו של אינטש אחד בגודל ג'אנט

עדכון על המצב אחרי ההחלפה

ובכן באמת שכחתי מזה שהאוטו צובר מהירות לאט יותר זה כבר לא מורגש

עשיתי כמה נסיעות שגרתיות בדרכים בהם אני רגיל לנסוע ולא ראיתי הבדל גדול חוץ מקצת תאוצה

יש טיפה הרעהה בזינוק בעליה (חיפה) והאוטו 1.4 אז מתאמץ יותר אבל נראה כי אם אני בא במהירות לעליה הוא שומר על נסיעה במהירות סבירה ולא נראה כי מתאמץ כל כך.

לא יודע אם אני צודק אבל כנראה שבגלל הצמיגים החדשים היה צריך לנסוע קצת עד שהצמיג "יתרגל" לפעילות.

עשיתי בדיקה לצריכת הדלק

מילאתי 50 שקל רבע טנק והגעתי ל 90 ומשו קילומטר ואני מאמין שיכולתי לנסוע עוד איזה כמה קילומטרים עד שהיה נגמר לי הדלק

אומנם המד קילומטראג' כנראה מזייף יחד עם הספידומטר אבל עדיין התוצאה של צריכת דלק פחות או יותר לא השתנתה משמעותית כל כך כמו שחשבתי

מה שמעצבן ונותן תחושה מוזרה זה באמת המד מהירות, כאשר הוא אומר לי שאני על 80 אני מרגיש 90 או 100 אפילו

כנראה אצטרך לעשות איפוס לספידומטר שלי

סה"כ המראה החיצוני של האוטו מאוד השתנה לטובה אודות הג'אנטים ונוחות הנסיעה גם כן.

כעט מילאתי FULL טאנק ונראה לכמה קילומטרים אגיע. בד"כ הייתי מגיע למשו כמו 370 אעדכן בהמשך

• תוכן חדש...