Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה לאיירבוס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממבזקי YNET:

מטוס מדגם "איירבוס" של חברת תעופה אוסטרלית נאלץ לבצע נחיתת אונס בגואם בשל אש שפרצה בתא הטייס. המטוס, שעליו 203 נוסעים ואנשי צוות, נחת בשלום.

אתמול ביצע מטוס איירבוס נחיתת חירום דומה באיים הקנריים. בשבוע שעבר נעלם מטוס איירבוס של חברת התעופה "אייר פראנס", שעשה את דרכו מברזיל לצרפת, באוקיינוס האטלנטי.

(רויטרס)

:-o

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באותה מידה תוכל לשאול "מה קרה לבואינג"?

סתם צירוף מקרים אומלל, לדעתי. גם לבואינג היו כשלונות, ואולי אף יותר מאשר לאיירבוס.

לעניות דעתי, כמו בכול תחום (עד כמה שידוע לי), האירופאים בונים בטוח ומתקדם יותר מאשר האמריקאים, כאשר מדובר במוצרי תעבורה (לא מטוסי קרב וכו'...).

אני רואה זאת ברכבים הפרטיים, באופנועים, במשאיות, במערכות הבלימה בקרה וניטור של נגררי רכב כבד ועוד. האירופאים תמיד היו נותני הטון. החידושים והפיתוח תמיד הגיעו מהם.

פורסם

נא לא להשוות.

לבואינג נסיון של לפחות 60 שנ יותר מאירבוס. בואינג (יחד עם מקדונל ודאגלאס שהן בבעלותה) ייצרה עשרות אלפי מטוסי קרב,מפציצים,מטוסים קלים,מערכות אויוניקה ועוד בהרבה תחומים. בלי בואינג לא היו מנצחים את גרמניה ויפן.

אירבאס מייצרת רק מטוסי נוסעים.רק מאמצע שנות ה-70 ,בכמויות של אחוזים בודדים (בסה"כ) מקבוצת בואינג ועל בסיס נסיון מבואינג /MD/קונבייר-כולן נבלעו בבואינג. ה-A300 הראשון (אנטבה) היה 737 שמן וכושל. ייחודה היה בגדולים דו מנועיים (ששיאו ב-330 שהתרסק ) אין לה את היידע המצטבר מפיתוח ,ייצור ומעקב בשירות של קרוב למאה שנה בעשרות תחומים שמעשירים אותה בנסיון רחב מאד כמו לבואינג.

כן,אני יודע שהצרפתים ייצרו את הקאראוול וגם לבריטים השותפים היתה תעשיה במטוסי נוסעים , די מוצלחת. העובדה היא שכל התעשיות שלהם נעלמו ובואינג המשיכה וסיפקה לאירופאים מטוסים במשך עשרות שנים שלא היתה להם תעשיה.

אז בבקשה.

פורסם

מתייחסים לזה כרגע פשוט כי הייתה התרסקות איומה ממש לפני שבוע. נחיתות חירום זה כמעט שגרתי. כל כמה שבועות שומעים על נחיתת חירום באיזשהו מקום בעולם. ואתמול אגב התרסק מטוס צבאי בהודו (ראיתי במבזקים של YNET).

אגב ההתרסקות בשבוע שעבר, עכשיו קראתי בישראל היום שמסתמן שמדובר בפיגוע כי על המטוס היו 2 חבר'ה קיצוניים שקשורים לאל קעידה (או משהו כזה) והיו ברשימות השחורות של צרפת.

פורסם

אני טס חלק נכבד מחיי בגרוטאות של חברות שלא חולמות לקבל אישורי נחיתה בעולם המתוקן.

למה אין שם איירבאסים ישנים ? הרי צריכים להיות A 300 בני 30 ?

אין אירבאסים בני 30 באויר. יש בואינגים בני 50 ויותר שסובלים את התחזוקה האפריקאית וממשיכים. כל החברות הזולות הן על טהרת בואינג ובנותיה. 727,737-100/200 ,DC8/9 . עד לפני שנה טסתי ב-707 (שממשיכים לשמור על מדינת ישראל וייתדלקו בדרך לאירן ) ובדקוטה (שממשיכות לשמש בקנדה ובאלאסקה- שם לא מרשים למטוסים לסכן אנשים.)

אבל איירבאס בן 30 אין כבר באויר. ה 300 האחרון שאני זוכר היה לפני כשנתיים באיג'פטאייר.

איירבאס לעולם לא תהיה בואינג- גם בגלל שהיא קונסורציום של 4 ממשלות. לא סתם התעכב ה-380 בשנה בגלל תכנון מחדש של החיווט (בגרמניה ) שלא השתלב בבנית הגוף (צרפת,ספרד,איטליה וגם חלקים מישראל).וגם בגלל שחסרים לה כמה עשרות אלפים (במחשבה נוספת אולי מאות אלפים) מטוסים לנסיונה.

פורסם

לאירבוס נקשרו בין השאר שלל שערוריות שונות,

חלקן קשורות לבטיחות - בעיקר ב-A380. לא רק בעיות חיווט...

הבחירה של אל-על בבואינג בכל מכרז חדש היא לא סתם תוצאה של לחץ אמריקני,

המטוסים שלהם טובים יותר, נקודה. אין לי אפילו אלפית מהניסיון של HAIMY,

אבל כל "נוסע מתמיד" שדיברתי אתו הצביע בין השאר על איכות טיסה טובה יותר בבואינג.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
באיירבוס מערכת היגויי FLY BY WIRE,

בויאנג שומרת אמונים למערכות היגויי הידראוליות מוכחות יותר ואמינות יותר.

לך תכשכש בזנב עם 747 עם 300 נוסעים והיגוי חשמלי......אין טיפת תחושה !!

8)

הבחירה של אל-על בבואינג בכל מכרז חדש היא לא סתם תוצאה של לחץ אמריקני,

המטוסים שלהם טובים יותר, נקודה. .

אפילו באל על לא יאמינו לך כשתגיד להם את זה.....

הבחירה בחברה אמריקנית היא קודם כל משיקולי לחץ אמריקני,אתה כנראה לא מעריך מספיק טוב את הלחץ האמריקני,אל תשכח שהתעשייה האוירית הישראלית מעורבת מאוד בפרוייקטים של מטוסי הקרב האמריקניים (בעבר גם בואינג,היום בואינג כבר לא עושים מטוסי קרב כחלק מהסכם).

גם ככה האמריקאים "נידו" את ישראל מפרוייקט ה-JSF, עכשיו אתה רוצה שישראל תקנה מטוסי נוסעים אירופאים ?

יודע מה יקרה ?

המטוס הבא שתראה בארץ לא יהיה F-22,זה יהיה יותר בכיוון של יורו פייטר טייפון,וסטירת לחי מצלצלת לתעשייה האוירית הישראלית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

די, אני כבר לא יכול יותר.

פעם אחת ולתמיד:

לְכַשְכֵּש (כ' ראשונה רפה, כ' שניה דגושה) - לנענע מצד לצד. דוגמה: הנהג מכשכש בזנב הרכב בעל השילדה המטורפת.

לְקַשְקֵש - לשרבט, לנהל שיחה בטלה וכיו"ב. דוגמה: הילד מקשקש על הדף. אתמול בבית הקפה, ישבנו וקישקשנו על הא ועל דא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הבחירה בחברה אמריקנית היא קודם כל משיקולי לחץ אמריקני...

מכיוון שאני לא מכיר לעומק את מערכת היחסים המורכבת הזאת, אתנסח אחרת:

זה לחץ שעשה "לנו" רק טוב, במקרה הספציפי הזה.

ה-F-22 לא יימכר לשום מדינה בכל מקרה,

בשביל זה המציאו האמריקנים את ה-F-35, המיועד ל"שוק החופשי", כולל ישראל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
די, אני כבר לא יכול יותר.

פעם אחת ולתמיד:

לְכַשְכֵּש (כ' ראשונה רפה, כ' שניה דגושה) - לנענע מצד לצד. דוגמה: הנהג מכשכש בזנב הרכב בעל השילדה המטורפת.

לְקַשְקֵש - לשרבט, לנהל שיחה בטלה וכיו"ב. דוגמה: הילד מקשקש על הדף. אתמול בבית הקפה, ישבנו וקישקשנו על הא ועל דא.

אל תרתח אדון עזריאל.......:lol:

אני בדרך כלל לא עושה טעויות כאלה,אבל מה לעשות,כתיבה תו"כ דיבור בטלפון לפעמים מוציאה ממני את המיטב.

Hans,

כבר שנים יש שיחות ודיונים לגבי מכירת ה-F22 לישראל,ככלות הכל,לא מעט ממערכותיו הן ישראליות,ואני מאמין שבסופו של דבר הוא גם יגיע לארץ,גם אם במספרים מועטים.

ה-F35 כמו שציינתי הינו חלק מפרוייקט JSF,ישראל תיהיה בין המדינות האחרונות שיקבלו אותו מהסיבה שישראל לא הסכימה להשקיע כסף בפיתוחו כמו יתר המדינות (גרמניה,הולנד,צרפת,סינגפור ועוד),היא השקיעה סכום מאוד קטן רק בשביל לשמור לה את הזכות לרכוש אותו ביום מן הימים.

כשהאמריקאים התחילו את הפרוייקט הם אמרו מפורשות:

מדינה שתשקיע יותר מזומנים תקבל עדיפות בעת הרכישה על פני מדינה שתשקיע פחות כסף.

ישראל היא המדינה עם ההשקעה הכי נמוכה בפרוייקט,עכשיו תתחיל לדמיין מתי תראה פה F35.

אגב,אני חושב שישראל עשתה די בשכל כששחררה את עצמה מהפרוייקט הזה, המון כסף נזרק על הפרוייקט הזה לצרכים שלא אמורים לעניין את ישראל (כמו יכולת המראה אנכית מנושאת מטוסים ועוד כל מיני גרסאות כאלה ואחרות).

מה שכן,זה יהיה מטוס הקרב המאוייש האחרון שייוצר,אחרי זה יתחילו לקחת עוד יותר ברצינות את עניין המל"טים.

אייל,

אתה מבין את המטומטמים האלה באיירבאס, שמים היגוי חשמלי במטוס שמלכתחילה תוכנן לייצר בעיות חשמל...

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אל תרתח אדון עזריאל.......:lol:

אני בדרך כלל לא עושה טעויות כאלה,אבל מה לעשות,כתיבה תו"כ דיבור בטלפון לפעמים מוציאה ממני את המיטב.:wink:

ההערה שלי לא כוונה אליך ספציפית. זאת פשוט טעות נפוצה בפורום, והגיע הזמן שמישהו פעם אחת יתקן.

בנוגע לעניין הלביא: 1+

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...