Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצאתי ביום חמישי בסוכנות אלבר את הרכב הבא: לנסר קלאסיק, יד 1, 91K ק"מ. הרכב היה אצל נהג יחיד 4 שנים (קצת מוזר, לא?) וכעת עומד למכירה. חברת הליסינג דורשת 49,500 ש"ח ולא מוכנה לרדת בשקל. אבל - מוכנים לתת לי אחריות של שנה או 20,000 ק"מ על מכלולי מנוע, גיר ועוד רשימה ארוכה של רכיבים, וגם חיישני רוורס (הם טוענים שעלותם לצרכן 800 ש"ח).

כמובן שאני לוקח אותו ביום שני לבדיקה עצמאית כדי לראות שהוא אכן נקי כפי שמראה טופס הבדיקה שלהם.

אבל בכ"ז יש לי כמה שאלות:

1. האם המחיר נשמע סביר? האם למרות המשבר הכלכלי עדיין עסקאות ללנסר נסגרות סביב המחירון? (במקרה זה לוי יצחק מינוס 12%).
  2. איך אני יכול לוודא שהאוטו היה באמת אצל אותו נהג כל התקופה?
  3. הבדיקה של אלבר נערכה בסוף 2008. אנחנו כבר חצי שנה אחרי. הסוכן טוען שלקח כמה חודשים עד שהעמידו את האוטו למכירה ושחיכו עוד חודשיים ללקוח שנתן מקדמה ולא הצליח לגייס את המימון (אני ראיתי שכדי לשים את שמי על הרכב הוא היה צריך לעשות כמה טלפונים ולומר שיש לו פה לקוח "עם כסף" כדי שישחררו לו את הרכב במחשב) - האם זה נשמע לכם סביר?
  4. האם יש מישהו שיש לו דעה מבוססת נגד חברת אלבר ומכיר מקרים של חוסר אמינות שלהם? אחת הסיבות שבגללה הלכתי לחברת ליסינג היא חוסר הרצון שלי להכנס לג'ונגל של מוכרי מכוניות פרטיים....

תודה לכולכם על הסיוע...אנחנו קונים את הרכב עם כל הכסף שיש לנו ולכן חשוב לי מאד לא ליפול פה....

פורסם

דבר ראשון, גילוי נאות:

אבי בתפקיד קצין רכב בחברה גדולה ועובד באופן הדוק עם אלבר (אמנם אין פה שום אינטרס אישי, אבל שתדע).

ולעניין,

אני רכשתי בעברי 3 רכבים מאלבר ( אקסנט 99 , לאנטיס 2000 , פוקוס 2001) כל פעם הייתי מחזיק שנתיים וחצי שלוש, ומחליף לדגם אחד או שניים קדימה.

לא מכיר חברות אחרות, בעניין האמינות הם סופר אמינים, למגרשים שלהם לא מגיעים כלל כלי רכב עם מכות שלדה או תאונות, יש להם צינורות אחרים לכלי הרכב האלו (סוחרים או מגרשים קטנים שקונים מהם סטוק). הרכב עובר השבחה מלאה, טיפול ותיקון כל התקלות הקטנות, הרכבים גם מטופלים היטב (הם מקפידים).

תראה, שקניתי את הפוקוס שלי קניתי אותה באלף מתחת למחירון! כן כן, רכב ליסינג מאלבר באלף פחות ממחירון!

זה מאד פשוט, הם לא נואשים ולא נזקקים. רכב במצב מצויין עם היסטוריה מצויינת ונהג יחיד לדוגמא, ימכר בהרבה יותר מאחד שיחסית קרעו אותו , והם לא ימהרו להוריד לך - יהיו לרכב קונים אחרים. דוגמא, הפוקוס שלי נקנתה מאלבר, שמי שנהג בה היתה מנהלת מרכז הטניס ברמה"ש בזמנו (אישה אמריקאית) הרכב היה בונבון ושמור ושילמתי עליו עד השקל האחרון. יכולתי לקחת גם פוקוס אחרת שהתלבטתי לגביה, במצב בסדר גמור גם כן אבל נגיד של מפעלי ים המלח (מבין את ההבדל?) די ברור איזה אוטו היה מלוקק ואיזה עבד יותר קשה (גם אם טופל והוא במצב טוב).

גם מימון שאתה לוקח מהם (לא ציינת) שווה כסף. המימון עולה כסף, לא תקח מימון - תקבל הנחה יותר גדולה.

בכל מקרה, רכב שהנציג "משחרר" הכוונה שמישהו כבר שם עליו עין ואולי גם שילם מקדמה ואז הרכב שמור לו.

אל תוותר על דברים קטנים אם אתה מוצא, חלקי פלסטיק שחוקים , צמיגים, איזה מנורה שלא עובדת וכו'. הם יחליפו לך הכל בלי בעיה בד"כ.

שתדע בנוסף אם אתה לוקח הלוואה או מימון הרכב עובר בעלות על שמך בכל מקרה (לא טריוואלי לצערי בחברות אחרות),הוא משועבד רק לצקרכי מכירה, אבל הוא שלך.

שוב, כל אחד והשיקול שלו, אני את הפוקוס שלי קניתי במחירון ומכרתי במחירון למרות שזה ליסינג. יש הרבה פחות סיכון לקנות מאלבר מאשר מאדם פרטי ויש גם אחריות לשנה לפחות. מצד שני, לא תצליח "לשחוט" אותם במחיר.

עשה את החושבים שלך.

בהצלחה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תודה רבה. עוד כמה שעות אני אקח את הרכב לבדיקה ואז נדע אם האמינות של אלבר עמדה בציפיות...:wink:

פורסם

שלום לכולם,

לקחתי את הרכב היום לבדיקה....

מה לומר? כמובן שהבדיקה שהציגו אלבר הייתה מאד אופטימית בשלון המעטה.... לרכב יש לא מעט ריג'קטים:

1. קורוזיה על השלדה מתחת למצבר כתוצאה מנזילת חומצת מצבר

2. קורוזיה מערכת קירור ומשאבה פגומה

3. בלאי דיסקיות בגיר, בורר הילוכים זז קשה

4. רעש מערכת תזמון ושסתומים

5. סימני שריפת שמן בעומס

6. נקישה בהגה

7. תיקוני צבע באיכות נמוכה מאד

אבל - הבוחן אמר שסה"כ הרכב עומד בממוצע של הגיל שלו, ואין בו ליקויים "קשים".

לקחתי את הרכב אח"כ למכונאי שלי שהסתכל על הרכב 2 דקות, עשה שלושה סיבובים מסביבו - ופסק "לא לקחת את הרכב"

בחברה סוכן המכירות לקח את הבדיקה שלי ומוכן ליישר את כל הבעיות הקשות יותר שהתגלו במוסך.

אמרתי לו שעד מחר אני אתן לו תשובה סופית אם אני הולך על הרכב הזה או ממשיך לחפש...

מה אתם אומרים? מצד אחד הם נותנים לי את הרכב בהנחה של 12% על המחירון, מוכנים "ליישר" את הרכב ברובו +נותנים אחריות די מקיפה לשנה או 20K ק"מ+התחייבות לטרייד-אין עתידי, ובנוסף אין כבר כמעט רכבי 2005 בחברות ליסינג, ומצד שני עומדת חוות הדעת המאד נחרצת אבל לא הכי מנומקת של המכונאי שלי.....

אני מבולבל...:shock:

מה דעתכם? אבקש לשמוע כמה שיותר דעות אבל בבקשה מנומקות....

תודה רבה וגדולה!

• תוכן חדש...