Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מס מים - כדי לחסוך מים או כדי לדפוק אותנו.

מהכתבה של דהמרקר מהיום , מתברר שנשלם על כל מ"ק מים 28 ש"ח (במקום 7) מעבר לצריכה חודשית של 15 מ"ק. לפי חשבון המים ,אנחנו צורכים לפחות 45 מ"ק בחודשיים ולא נראה שאפשר לצמצם מהותית. כלומר פשוט נשלם עוד 300 ש"ח בכל חשבון מים (פעם בחודשיים).

אם המטרה לחסוך מים, צריך להרשות צריכת מינימום יותר גבוהה, נאמר 40 מ"ק לחודשיים , אבל לי נראה שפשוט דופקים אותנו.

שמעתי על משפחה עם גינה גדולה , ששוקלים לקנות מתקן התפלה , להציב בגינה ולהביא מדי פעם משאית עם מי ים, ולהתפיל. קשה להאמין שזה כדאי, אבל אולי אם יתאגדו מספר משפחות זה יהיה כדאי. מטורף, אבל תעריפים מוגזמים גורמים לתוצאות משונות.

מה צריכת המים הסבירה ? האם המטרה לחסוך מים או לדפוק אותנו?

יהודה

פורסם

יהודה.

מינימום צריכה לפי תעריף מוזל יהיה 15 קוב.

כלומר, יחידת דיור עם אדם בודד או עם 3 נפשות, זכאית לאותם 15 קוב מוזלים.

משפחה עם 5 נפשות תקבל 20 קוב לפי תעריף מוזל.

15 קוב נראה מעט מידי למשפחה, אולי לזוג זה סביר.

אני החלטתי לוותר על האמבטיה ולהפוך אותה למאגר מי כביסה. בכל הפעלה של מכונת כביסה יש הצטברות של כ-90 ליטר מים.

זאת בערך כמות המים הדרושה לצורך שימוש בשירותים במשך יום שלם.

בנוסף - לא צריך להוריד את המים אחרי כל פיפי, בטח לא כשמדובר בגברים.

כעת אני מנסה לטקס עֵצה, איך אני מצליח לאגור את מי המקלחת.

אגב, מתקן התפלה ביתי יהיה יקר מאוד ולא כלכלי. המים יעלו למשפחה הרבה יותר מ-28 שקל לקוב. צריך לזכור שלמים מותפלים יש צבע מעט אדמדם ולזה עדיין לא התרגלנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זו ממש לא הבעייה. אם תבדוק כמה מים נוזלים לאסלות בארץ דרך ניאגרות לא תקינות בלי שהדיירים בכלל יודעים על זה אתה תופתע.

15 קוב למשפחה זה לא הרבה אבל אפשר בהחלט להסתדר עם זה (4 קוב לחודש לנפש זה לא מעט).

לגבי מתקני התפלה זה לא כלכלי בלשון המעטה. מה שכן כלכלי הוא אגירת מים אפורים, טיפול בהם ושימוש להשקיה וניגרות אבל החוק בארץ אוסר על יבוא ו/או התקנת מתקנים כאלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו תמיד - המוח היהודי במדינת ישראל מחפש איך לעשות כסף ולא איך לעזור לאזרח.

כן, מדובר במשהו שמטרתו לדפוק אותנו (כי חוץ מלגבות מאיתנו הון תועפות על מים, אף אחד לא מזיז אצבע בשביל לשפר את המצב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל הקטע הזה של צמצום הצריכה הביתית נשמע לי כמו חרטוט.

הרוב הכמעט מוחלט של הביוב העירוני בארץ מגיע למפעלי טיהור שפכים, ומשם מגיע לשימוש חוזר אצל חקלאים. כלומר, כל קוב שאני מקצץ בדירה שלי משמעותו קוב פחות אצל חקלאי, שישקה את מטע האבוקדו שלו במים שפירים.

אגב, איך רשות המים המקומית תדע כמה נפשות גרות בבית?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

gsk

תודה על הלינק שהבאת . האם ידוע לך על מישהו שהתקין ?

שי

אין לנו נזילה מניאגרה לאסלה. כשהיתה נזילה, שמענו רעש מילוי מיים ללא סיבה מדי פעם , כך שהיה ברור שקימת נזילה.

איציק, שי , אמיר

מה הצריכה בחשבון המים שלכם. האם בערך כמו ה 45 מ"ק לחודשיים אצלנו? האם אנו חריגים או שזה המצב אצל כולם.

יהודה

פורסם
כל הקטע הזה של צמצום הצריכה הביתית נשמע לי כמו חרטוט.

הרוב הכמעט מוחלט של הביוב העירוני בארץ מגיע למפעלי טיהור שפכים, ומשם מגיע לשימוש חוזר אצל חקלאים. כלומר, כל קוב שאני מקצץ בדירה שלי משמעותו קוב פחות אצל חקלאי, שישקה את מטע האבוקדו שלו במים שפירים.

אין שום סיכוי.

מים שפירים עולים (לפני ההעלאות האחרונות) מערב פי 3 ממי קולחין מטוהרים. עוד לא קם החקלאי שיש לו את האפשרות ולא ישקה בקולחין.

מעבר לזה- מכסות המים השפירים לכל המגזר החקלאי קוצצו באופן דרסטי השנה.

הסיבה ל"קיצוץ" הינה שמירה על מפלס מי התהום במאגרים ועל מפלס הכנרת - כך שלא ייגרמו נזקים בלתי הפיכים.

עם כל זה - הפתרון שנבחר הוא בדיחה.

חוץ מהכנסות נוספות לקופת המדינה המדלדלת (חוסר גביית מיסים) זה לא יעשה שום דבר משמעותי. האכיפה על בזבוז המים היא בדיחה (הגדילו מ-6 פקחים ל-12, לכל המדינה ! הללויה !) וכל עוד מותר לעיריות להמשיך להשקות גינות (הן "השקיעו" כסף בדשא. אני לא השקעתי? השקעתי 4 פעמים! פעם בקניית הדשא שלי, פעם את חלקי במיסים לרשות המקומית (עבור קניית הדשא), פעם בהשקיית הדשא של העירייה ופעם בהשקיית הדשא שלי. אני כבר שקוע עד צוואר :?).

פורסם

אצלי צריכת המים עומדת על 32 קוב (4 נפשות בדירה כולל חלקי בצריכה המשותפת כשבבניו יש גינה די גדולה ו 8 דיירים).

אם הקנסות יצמצמואת הצריכה אפילו ב 10% מדובר בצימצום משמעותי ובהכנסהנוספת שאני מקווה שתושקע בשיפור תשתיות והקמת מתקני התפלה (הקמת המתקן עצמו אמנם לא עולה למדינה אבל תשתית ההולכה עולה הרבה מאוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
gsk

תודה על הלינק שהבאת . האם ידוע לך על מישהו שהתקין ?

לא. נתקלתי באתר החברה הנ"ל במקרה ברשת. שמתי לב שהחברה מציינת שכל ההתנהלות מול רשויות החוק בנושא אישור מערכת הטיהור היא באחריות הלקוח ולא באחריותם. לפי מה שהבנתי, בגלל סיבות תברואתיות, יש איסור בישראל על טיהור מים אפורים בבתים פרטיים. אני לא יודע בדיוק מה סטטוס החקיקה בנושא.

• תוכן חדש...