Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פונטיאק תיעלם ב-2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פלא, הרי הטכנולוגיה של מכוניות לא התקדמה מאזה שנות ה80 ביצור המכוניות שלהם,

זה שהם שמו הזקרה במקום קרבורטור על מנוע V8 עם 7 ליטר, זה כל הקידמה במכונאות שהם עשות ב30 שנים האחרונות חוץ מזה שום דבר לא השתפר. אחיזה? לא, מתלים? ממש לא, תא נוסעים איכותי ? לא! אז לא פלא שאנשים כבר לא רוצים לקנות את הדברים האלה.

פורסם
ביואיק הוא מותג חזק בסין, ייתכן וזו הסיבה.

כואב הלב על התעשייה שמתמוטטת בארה"ב, עכשיו נישאר עם רכבים חסרי נשמה והשראה שנראים זהים אחד לשני.

אני לא מצליח להבין את העם האמריקאי שלא נותן כתף למאות אלפי עובדים שיושבים בתוך עמו ומעדיף שפועל קוריאני או יפני ירוויח ממנו על חשבון עובד אמריקאי.

מה בדיוק אתה לא מבין, ברור שמעדיפים תעשיה מקומית,

אבל מה לעשות שמייצרים זבל, שאף אחד לא קונה, ועוד הממשלה נותנת להם כסף.

כבר פירטו פה בשרשור, שפונטיאק, היא אוסף של סמלים שמודבקים למכוניות שונות, אין לה שום פיתוח משלה.

בגלל זה המקום שלה בדפי ההיסטוריה, בלי קשר לאיזה מכוניות הם עשו פעם.

פורסם
לא פלא, הרי הטכנולוגיה של מכוניות לא התקדמה מאזה שנות ה80 ביצור המכוניות שלהם,

זה שהם שמו הזקרה במקום קרבורטור על מנוע V8 עם 7 ליטר, זה כל הקידמה במכונאות שהם עשות ב30 שנים האחרונות חוץ מזה שום דבר לא השתפר. אחיזה? לא, מתלים? ממש לא, תא נוסעים איכותי ? לא! אז לא פלא שאנשים כבר לא רוצים לקנות את הדברים האלה.

נכון, אבל לא ממש מדוייק. לדוגמה, מה שאהבתי בסולטיס GXP שחוץ מהעיצוב היפה והייחודי יש לה מנוע 2 ליטר טורבו שמפיק 260 כ"ס.

זה יחס יפה מאד לכל הדעות, יותר מהלאון קופרה דומה ליחס בS3. לא שנהגתי על הרכב הזה, אבל נשמע מבטיח.

פורסם

אני מופתע מאוד מהתגובות פה.

זה שפונטיאק הוא מותג לא נפוץ בארץ לא אומר שכך המצב גם בשאר העולם.

ידוע שGM חולקת את אותם מכלולים עם כל החברות שתחתיה, המון חברות פועלים באותה דרך ואין פה דבר רע.

אני מציע שתעניינו בדפי היסטורית הרכב של פונטיאק ותגלו שהיא ייצרה מספר לא קטן של מכוניות שהפכו לאייקון בין השנים.

יום עצוב בהחלט.

פורסם

יש הבדל בין לשתף מכלולים, שזה מה שכל הקונצרנים עושים היום, לבין rebadging, שזה המקרה של פונטיאק.

ההסטוריה של פונטיאק זה מאוד נחמד, אבל היום אין למותג הזה זכות קיום.

emotion of motion

פורסם

הצעד שGM נקטה הוא צעד הכרחי, אין ברירה ואין ויכוח.

אבל מפה ולומר שאין להם זכות קיום?

הרכב היחיד שעבר rebadge הוא הוא ה-G3 (אוואו בשבילך), ועוד רכב שהיה אמור לנסות להציל את החברה באותו זמן.

אני לא מבין מדוע אתה נתפס על השטות הזו בכדי לומר "הגיע להם", כיוון שזו ממש, אבל ממש לא הסיבה שפונטיאק ירדו לטמיון.

שוב, rebadging זהו דבר מאוד מקובל, שברולט ואופל מתכוונים לעשות אותו דבר עם הוולט, קרייזלר, דודג' וסאטורן עושים את אותם דברים, אופל/ווקסהל ואפילו היפניות שאתה כנראה כל כך אוהב הונדה / אקורה חולקים את אותם מכוניות, גם להם מגיע להיעלם?

פורסם
שוב, rebadging זהו דבר מאוד מקובל, שברולט ואופל מתכוונים לעשות אותו דבר עם הוולט, קרייזלר, דודג' וסאטורן עושים את אותם דברים, אופל/ווקסהל ואפילו היפניות שאתה כנראה כל כך אוהב הונדה / אקורה חולקים את אותם מכוניות, גם להם מגיע להיעלם?

על רגל אחת ובתמצות:

אני לא חושב ש"מגיע" לאותם יצרנים להיעלם אך ה-Rebadging בהחלט מוריד מהאטרקטיביות ומהצורך במותגים הנ"ל ולראיה האקט הנוכחי.

אפילו אקורה מבינה שעליה לבדל את עצמה מהונדה באופן ברור יותר (צעד שתמוהה שהיא לא עשתה עד עתה כפי שמתחרותיה עשו), אך כולי תקווה שהצעד הנ"ל, מסמן תפנית בגישה שלה וניסיון שלה "לחזור למשחק".

לגבי אופל ווקסהול זה שונה כיוון שעקרונית הן לא נמכרות במקביל באותו שוק מקומי.

פורסם

מסכים לגמרי, מצער לראות את אותו הרכב בשינוי אדרת, אך אני מאמין שלפונטיאק לא נותרה ברירה אלא לשחרר את ה-G3..

בכל אופן הרכב הזה אף פעם לא הגיע לישראל ולמיטב ידיעתי לא שווק יחד עם האוואו.. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם
הצעד שGM נקטה הוא צעד הכרחי, אין ברירה ואין ויכוח.

אבל מפה ולומר שאין להם זכות קיום?

הרכב היחיד שעבר rebadge הוא הוא ה-G3 (אוואו בשבילך), ועוד רכב שהיה אמור לנסות להציל את החברה באותו זמן.

אני לא מבין מדוע אתה נתפס על השטות הזו בכדי לומר "הגיע להם", כיוון שזו ממש, אבל ממש לא הסיבה שפונטיאק ירדו לטמיון.

תסתכל בתגובה מספר 15. בהחלט לא מדובר רק על ה G3.

אתה מזכיר מותגים אחרים שעושים אותו דבר וכל המותגים האלה (חוץ מהונדה שלגביה כבר ענו לך) הם מותגים של GM או קרייזלר שנמצאים על סף תהום. לא דוגמא מעודדת כ"כ.

לא הבנתי מאיפה החלטת שאני כ"כ אוהב יפנית. מעולם לא היתה לי או למשפחה שלי מכונית יפנית (היתה לי קורולה בליסינג במשך חודשיים ושנאתי אותה).

emotion of motion

פורסם

האמת היא שכיום בישראל לפחות יש ביקוש לרכבים קטנים וזולים כמו דיההטסו למינהן ופונטו חסכוניים ולא תופסים הרבה מקום,

אולי אם בפונטיאק היו מנסים "להתלבש" על ישראל ולנסות לייצר מכוניות שיתאימו לאופן של המדינה (כמו שסובארו עשו בזמנו בשנות ה 80) אז אולי היה הולך להם יותר,

אני מבין שזה אמור להיות מותג יוקרה, אבל כשאין ברירה אין ברירה , צריך לייצר לשוק משהו יעיל ,נצרך, נדרש, וחסכוני .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כמו שציינו לפני רק השם ייעלם,מי שאוהב את העיצוב יכול לבחור בכיף רכבים זהים אך אם שם אחר ואל תישכחו שבימים יפים יותר GM תמיד תוכל להגיד שהיא מחייה את המותג הזה מחדש.

• תוכן חדש...