Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בעיה לעבור לגז "החדש" יש מחברים שמתברגים על החיבור הישן (אחרי שמוציאים ממנו את הוונטיל)

אצלנו בעבודה עשינו את זה למספר משאיות שעבדו בגז "ישן" וזה עובד טוב.

פורסם

בזה לא נגמר סיפור ההסבה. יש לבצע שטיפת מערכת והחלפה של שמן המדחס למתאים לגז חדש.

להחליף מייבש וגם את סוג גומיות האטימה במערכת למתאימות לשמן מדחסים PAG.

פורסם

טוב בואו לא נסבך את העיניינים, אני רואה שזה מורכב אז נשאיר את העיניין של ההסבה מה הוא ייתן לי

בואו נסכם

נזילה בטוח שיש לי זה כולנו מסכימים, רק שלא יודעים מאיפה

אז מהם השלבים שהמזגניסט צריך לוודא במיקרה של דליפה ? (ואל תגידו לי תשאיר את זה לבעל המקצוע הוא כבר יידע מה לעשות, חובתנו היא לעקוב ולראות שהוא פועל נכון ובצורה אמינה)

1. להכניס גז למערכת, לחבר שעונים ולבדוק לחץ במדחס: יניקה ודחיסה

2. במידה ותקין לבדוק לחץ במערכת, לחפש מקור דליפות ע"י שמן, לשים סבון עם קצף בחיבורים של הצנרת, שסתום וכו'

3. במידה ואותרה דליפה לתקנה

4. להחליף מייבש (לא הוחלף המון שנים ואמרו לי שכדאי להחליפו)

5. לבצע וואקום

6. למלא גז, לבדוק לחצים שעונים, תקין? המיזוג מקרר? סע לשלום

תקנו אותי אם אני טועה בשלבים אופן וסדר פעולתם

פורסם

אני כפי שכבר כתבתי לך (תראה שוב) הייתי דוחס למערכת גז על ידי אמצעי חיצוני,מדחס מזגן למשל,מעלה את הלחץ במערכת ואז מתחיל באיתור הדליפות.

יתרונות

אתה מעלה את הלחץ שווה בשווה בכל נקודה במערכת

אינך מבזבז גז יקר

יש לך רמת לחץ גבוהה גם במפזר הנחבא בדש בורד(וזה חשוב כי בהפעלה רגילה לא תגיע לזה)

חסרונות

אתה צריך יחידת דחיסה חיצונית(יש לכל מזגניסט כזו)

משהו על המיבש

במידה ומעולם המערכת היתה מעל לחץ אטמוספרי המיבש מרגיש כחדש.

ועוד הערה

המדחסים והשמן יוצרים במשך השנים בוצה שמתקילה את שסתום ההתפשטות,או את הפלפרים(שסתומים במדחס),לכן רצוי אם כבר הכל פתוח להחליף פילטר מיבש ולשטוף את המערכת.

פורסם

לצורך העלת לחץ חיצונית יש בלון חנקן עם ווסת ושעון, נועלים לחץ המערכת וממתינים לנפילת לחץ בשעון שתעיד על דליפה, ולא צריך מדחס חיצוני או אמצעי אחר חיצוני להעלאת הלחץ.

פורסם

אני עובד עם מזגנים ולדעתי מי שרושם שאפשר ככה לעבור לגז חדש טועה

גז ישן זה בערך אותו מערכת אבל המדחס צריך להיות מותאם לגז..

גז חדש נדחס יותר מאשר גז ישן... (או ההפך אני לא בידיוק זוכר)

הצינורות שונים השמן מאוד שונה.. פשוט שמן אחר לגמרי כמו שאני זוכר..

במוסך של אבא שלי הוא מתפל גם בגז חדש וגם ישן אם מישהו

רוצה תשובה מדוייקת אני יכול לשאול את אבא שלי הוא ממש

ממוחה בגז חדש וישן 40 שנות מוניטין לא באים ברגע..

נ.ב

היום קיים בשוק גז סיני ממש גרוע שגורם להרבה בעיות למשל : יכול להרס מדחס,צינורות נסתמים,הקור פחות חזק בקיצור בלאגן שלם להיזהר מאוד..

לצערי הרבה מזגנאים יש להם גז סיני כמו שאני ראיתי בכמה מקומות שבמקרה שאלתי..וגם רק אחרי שראיתי תבלון זהיתי שזה

גז סיני.. הם לא אמרו לי וגם לא לקחו מחיר זול במיוחד..

אגב אבא שלי מטפל רק בגז באיכות מעולה אני לא זוכר את שם החברה של הבלון אבל אני יכול להגיד לכם עם מישהו ירצה לדעת..

(המחיר של גז סיני נגיד 100 שקל אז גז באיכות טובה עולה 600 אם לא יותר משהו כמו פי 6..)

פורסם
לצורך העלת לחץ חיצונית יש בלון חנקן עם ווסת ושעון, נועלים לחץ המערכת וממתינים לנפילת לחץ בשעון שתעיד על דליפה, ולא צריך מדחס חיצוני או אמצעי אחר חיצוני להעלאת הלחץ.

:roll:

אבל אנו זקוקים לעדות ראייה

פורסם
אני עובד עם מזגנים ולדעתי מי שרושם שאפשר ככה לעבור לגז חדש טועה

גז ישן זה בערך אותו מערכת אבל המדחס צריך להיות מותאם לגז..

גז חדש נדחס יותר מאשר גז ישן... (או ההפך אני לא בידיוק זוכר)

הצינורות שונים השמן מאוד שונה.. פשוט שמן אחר לגמרי כמו שאני זוכר..

במוסך של אבא שלי הוא מתפל גם בגז חדש וגם ישן אם מישהו

רוצה תשובה מדוייקת אני יכול לשאול את אבא שלי הוא ממש

ממוחה בגז חדש וישן 40 שנות מוניטין לא באים ברגע..

נ.ב

היום קיים בשוק גז סיני ממש גרוע שגורם להרבה בעיות למשל : יכול להרס מדחס,צינורות נסתמים,הקור פחות חזק בקיצור בלאגן שלם להיזהר מאוד..

לצערי הרבה מזגנאים יש להם גז סיני כמו שאני ראיתי בכמה מקומות שבמקרה שאלתי..וגם רק אחרי שראיתי תבלון זהיתי שזה

גז סיני.. הם לא אמרו לי וגם לא לקחו מחיר זול במיוחד..

אגב אבא שלי מטפל רק בגז באיכות מעולה אני לא זוכר את שם החברה של הבלון אבל אני יכול להגיד לכם עם מישהו ירצה לדעת..

(המחיר של גז סיני נגיד 100 שקל אז גז באיכות טובה עולה 600 אם לא יותר משהו כמו פי 6..)

צודק בהחלט

והדגשתי את נושא הצנרת

פורסם

אבל אנו זקוקים לעדות ראייה

אם יש נפילה בשעון עוברים לסבון, אפשר גם לדחוס יחד עם החנקן גז מזגנים רגיל ולעבוד עם גלאי אלקטרוני.

פורסם

חזרתי עכשיו מבדיקה (לא יודע אם הבדיקה הייתה מדוייקת תגידו אתם)

בבדיקה לדבריו המערכת היא גז ישן R12.

הוא מילא לתוך המערכת גז חדש R134a ולא גז ישן, לא יודע למה כניראה שלא היה לו גז ישן

1. הבודק אמר שזה אפשרי לשים למערכת ישנה גז חדש אולם להיפך לא ניתן, האם זה נכון?

המדחס תומך גז חדש

http://www.rparts.com/Catalog/Major_Components/compressors/sanden/010-1700.htm

הוא הביא מין גלאי כזה (ניראה לי חשמלי) שמצפצף, וגילה שיש דליפה מהמדחס, ודליפה משסתום ההתפשטות

2. האם הבדיקה הזאת מספיק טובה?

3. האם צריך באותה הזדמנות להחליף גם מייבש?

4. יש לי על המייבש מין עיניית ולמעלה יש מין פלאג כזה חשמלי שמתחברים אליו חוטים חשמליים, מה זה מישהו יודע (בטוח אתה דניאל) ?

פורסם

גלאי כזה...

הבאתי קישור לסדרת גלאים כאלו,המנהלים מחקו...

המדחס נוזל מהציר או ממקום אחר ?תברר

אף אחד לא ימהר לעשות ההפך במילוי הגז,כלומר לתת 134 למערכת 12 ,זהו מקח טעות.

אישית תן לבעל המקצוע להחליף את המיכל השחור עם החוטים,אני ממליץ לך

לפעמים צריך לשמוח על גילוי מיקום הדליפות כי זה 70 אחוז מהעבודה.

http://images.google.co.il/images?hl=iw&q=freon%20leak%20detector&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

אני מאמין שיהיה לך קצת שקט אם איש המקצוע יעשה עבודה טובה.

עם הנזילה מהציר הדבר ניתן לתיקון.

פורסם

אף אחד לא ימהר לעשות ההפך במילוי הגז,כלומר לתת 134 למערכת 12 ,זהו מקח טעות. פרשן

אישית תן לבעל המקצוע להחליף את המיכל השחור עם החוטים, מה זה? אני ממליץ לך

עם הנזילה מהציר הדבר ניתן לתיקון. איך בדיוק? צריך לפרק תמדחס ?

מימה שראיתי המדחס דולף מהאיזור של הפולי

יש גם שאריות של שמן וכמו שאמרתם שמן הוא סימן לדליפה

הדברים שרשמת בהודעה לא ברורים לי

לא הבנתי למה אתה מתכוון

פורסם

לפי התיאור שלך יש דליפה מציר המדחס וניתן לתקן את זה, לפרק ולשלוח את המדחס לשיפוץ.

הדליפה בשסתום היא כנראה מהאטמים אך שווה להחליפו בהזדמנות זו.

תחליף גם קולט/ מייבש לאחד שמתאים לגז חדש יחד עם הטרינרי (שיתאים ללחצים של R134A) ובצע שטיפה כללית של המערכת.

יש להתקין גם מתאמים לשסתומי השירות שיהיה ניתן להתחבר למערכת ללא קומבינות ולדעתי זה יספיק כדי לעבור לגז R134 וגם להחזיר את המערכת לכשרות.

• תוכן חדש...