Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, יש ברשותי דייהטסו שרייד 92 עם מנוע 1000.

קניתי את האוטו בערך בינואר עם קילומטרז' של 100,500 ממישהו שמוגדר כ"גיל הזהב" צפונה.

בגדול אני נורא מרוצה מהאוטו והוא מספק לי את רוב צרכיי של נסיעה ממקום א' למקום ב', אם כי לא הכי בנוחות ... אבל נוחות זה לחלשים !

בכלאופן, לפני כשבוע שמתי לב להתחממות של המנוע, והמחוג הגיע כמעט עד לH, הנה איור מאולתר של העניין:

mahog.jpg

בערך באותה נקודה, כיביתי את המנוע, נתתי לאוטו להתקרר כ20 דקות ולקחתי אותו למוסך בעיר מגוריי פ"ת.

המוסכניק בדק ובדק ומצא נזילה ברדיאטור, לאחר יום המתנה הרדיאטור נשלח לתיקון, נוקה ותוקנה הנזילה והוכנס חזרה לאוטו, בנוסף בוצעה בדיקה למכונית כאשר המנוע "על קר" למחרת למצוא נזילות אחרות אם יש, ולא מצאו שום דבר.

היום אחריי העבודה, נסעתי ושמתי לב שהמחוג הנ"ל הגיע שוב לאותו מצב, עצרתי את האוטו והתנעתי שוב, משום מה חשבתי שיש לי בעיה עם הטרמוסטט או עם המאוורר של הרדיאטור .. והפלא ופלא ! במשך נסיעה של כ-30 ק"מ המחוג לא עלה מעבר לאמצע של הסקאלה.

עצרתי את האוטו לכמה דקות, ואז מתי שחזרתי אליו הוא סרב בעקשנות להניע.

הלכתי לשתות קפה, לאחר 10 דקות האוטו הניע שוב, ונסעתי בו הביתה ולא שמתי לב להתחממות מיותרת.

דיי מטריד עניין ההנעה של המכונית, וגם הבעיה של ההתחממות ...

חשוב לציין - בדקתי בבוקר מים ברדיאטור והיה מלא, לאחר שהאוטו סרב להתניע, אחרי שנתתי לאוטו להתקרר קצת, בדקתי שוב מים והיה חסר בערך 300-400 מ"ל.

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

לדעתי כדאי לבצע בדיקות של המנוע לפי הסדר הבא :

1.יש לבדוק מים ולהוסיף אם חסרים להתניע את המנוע ולחמם אותו עד שמאוורר יתחיל לפעול , יש לשים לב באיזו טמפ' הוא התחיל לעבוד.

2.יש לבדוק המצאותו של גז CO2 (גזי פליטה) בנוזל הקירור בעזרת כלי מיוחד עם נוזל כחול מיוחד לגילוי הגז הזה . אם נמצא גז זה בנוזל סימן לאטם ראש פגום או סדק בראש המנוע.

3. יש לבדוק דליפות במערכת הקירור בעזרת משאבה מיוחדת עם מנומטר (מד לחץ) .לראות מאיפה נוזלים המים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

שלום רב !

בנוסף על הפעולות שעלייך לבצע לאחר הנחיית, חברי המלומד ברזילי, אנא פרט היכן חסר מי קירור ברדיאטור או במיכל העבוי?

האם הרכב פולט עשן לבן במנוע חם?

יתכן וחודרים מי קירור לצילנדר מרטיבים את המצתים, ובכך מקשים על התנעת מנוע חם, פליטת עשן לבן, תאשר אבחנתי זו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ערב טוב, ותודה על ההצעות !

ברזילי - בדקתי את העניין של הדליפות במערכת בעזרת פקק כזה לרדיאטור + משאבה, ושום דבר לא נזל.

לגבי 2 הדברים האחרים, יש מוסך מומלץ בפ"ת שכדאי לי ללכת אליו ?

עד היום הייתי ב2 מוסכים - הראשון הוא מוסך מטלון, ואני ממש לא מרוצה מהמחיר/יחס/עבודה, ויש את מוסך מ.א בסגולה, שהוא קצת יותר סביר אם כי "מחפף".

צביקה - המים היו חסרים ברדיאטור, במיכל עיבוי מפלס המים היה באמצע, פלוס מינוס איפה שקו הFULL נמצא.

כמה זמן עליי לבדוק את פליטת העשן הלבן ? כלומר, אחרי כמה זמן המנוע "מתחמם" בשביל לראות אם הוא פולט עשן לבן או לא ?

פורסם

שלום רב !

הבדיקה עם המשאבה לא יעילה במקרה שחל וחר אמורה לגלות נזילות כי אין לך נזילות חיצוניות.

הבדיקה של CO2במי הקירור שחברי ברזילי המליץ לבצע, אמורה לגלות גזי פליטה שחדרו למים, עקב סדק קל בראש המנוע,במנוע חם, ומתכווץ במנוע קר, או אטם ראש שרוף.

החוסר מים שנתגלה ברדיאטור ולא במיכל העבוי, אינו מבשר טובות, ומעיד על בעייה במיכל העבוי, שהרדיאטור אמור לקבל ממנו מי קירור,ולהשלים את החוסר, יתכן ומכסה הרדיטור לא תקין, בדוק האם רשום עליו 9 ליברות.

עם התחממות המנוע והגיעו לטמפרטורת עבודה, או מייד לאחרי שהמאורר החשמלי נכנס לפעולה, במידה של חשד לחדירת גזים למי הקירור, ומי קירור לתא השריפה, באותו רגע אמור להפלט עשן לבן.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום, ותודה על התשובה המהירה

ביצעתי בדיקה של הרכב לגבי נזילות וכו', הדלקתי מנוע וחיכיתי בעמידה כמה דקות וגם אחרי נסיעה של 20 דקות ולא התגלה חוסר של מים ברדיאטור או במיכל עיבוי. (או התחממות כזאת או אחרת)

פרט ששכחתי לציין מפאת חוסר תשומת לב, שפעמיים שההתחממויות קרו, היה ממש חם בחוץ, בערך 30-33 מעלות.

המאוורר נכנס לפעולה מתי שמד הטמפ' נמצא בערך ב1/3 שלו, ועל הפקק של הרדיאטור רשום 0.9.

בדקתי גם עשן לבן מהאגזוז, הדלקתי את המנוע ונתתי לו לפעול 10 דקות, תוך כדי המאוורר נכנס לפעולה והפסיק לסירוגין, ולא היה שום עשן לבן.

איפה מומלץ לבצע את הבדיקה של הCO2 ? יש מוסך מומלץ באיזור פ"ת ? או שזאת בדיקה שאני יכול לבצע עצמאית ?

פורסם

עוד זוג שאלות ששכחתי לשאול, ולצערי האופציה לערוך את ההודעה הקודמת נעלמה יותר מהר מנהג שמנסה לתפוס את הכתום ברמזור:

איזה שמן מנוע מומלץ לאוטו ? כאשר קניתי את האוטו, ישר הכנסתי אותו לטיפול והמוסכניק שם שמן LiquiMolly 10W40, קראתי קצת בפורום והבנתי שיש שמן אחר שאמור להיות יותר מתאים לרכב, אני מתכנן לעשות לו טיפול עוד 3500 ק"מ, לכן אני רוצה להיות סגור על העניין.

וגם - שמן בגיר - איפה, איזה וכמה ?

ואחרון חביב, באיזה ל"א מומלץ לנפח את הצמיגים ? אני כרגע מנפח את כל ה4 ב28 PSI לפי מה שרשום בתחנות דלק.

אני נורא מצטער שאני מציק עם השאלות הנ"ל, אבל האוטו הגיע בלי ספר רכב מנהג בן 84, לכן אני נאלץ לדלות את המידע טיפין טיפין מהפורום :(

פורסם

שלום רב !

השמן המומלץ הוא אכן 10/40 חצי סינטטי, אלא אם המנוע צורך שמן בצורה מופרזת, פולט עשן לבן/ כחלחל, והמנוע רטוב ומזיכע משמן, ואז מומלץ לעבור לשמן מינרלי בצמיגות 20/50.

לחץ אוויר לפי מה שרשום בתחנות הדלק, או על המשקוף בדלת הנהג.

לגבי כמות וצמיגות שמן ההילוכים, המתן לתגובות נוספות.

בדיקת CO2, לא ניתן לבצע בבית אלא רק במוסך.

בברכה

צביקה

פורסם

סליחה על ההתעלקות,

אני אשמח אם תוכלו לפרט טיפה יותר על המכשיר (כלי) לגילוי הCO2 במערכת הקירור,

מהוא שמו המלא ? אופן פעולתו ? וכו'..

תודה מראש, עדי

פורסם

צביקה - תודה רבה על העזרה ! ועל התשובות לכל השאלות המציקות שלי :)

היום נסעתי 120 ק"מ, והאוטו נסע מצויין ללא שום התחממות שעברה את אמצע הסקאלה, עם מזגן וכו' ... אבל אני עדיין לא חושב שדברים כאלו צריכים להשאיר ליד הגורל. אם לא מטפלים באוטו בזמן ומתי שצצות בעיות, בסוף נשארים עם חתיכת גרוטאה.

כנראה שאני אקפוץ למוסך ביום שישי.

• תוכן חדש...