Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשת ביתית הכיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי מחשב נייח וכרגע נמצאים שני מחשבים נייחים בבית שאותם ארצה לחבר לרשת האינטנט.

קראתי מספר שרשורים אולם הם רק סיבכו אותי יותר,בכל אופן אסביר את המצב:

1.התשתית בבית היא של כבלים המודם הוא מודם: motorola sb 5101 וספק האינטנט הוא: 012 קווי זהב

2.המחשב הישן לא מותקן בו כרטיס רשת וזהו המחשב שקרוב למודם ולתשתית

3.המחשב החדש קיים בו כרטיס רשת והוא נמצא בחדר ממול מרחק של כ 10 מטרים

אבקש לדעת:

1.איזה ראוטר מומלץ ניתן לקנות? אלחוטי?

2.כרטיס רשת חיוני למחשב הישן? ואם כן האם כדאי לרכוש כרטיס רשת אלחוטי עם חיבור usb?

3.כיצד מתבצע כל החיבור של ראוטר---->מודם---->מחשבים----->אינטרנט?

4.חיבור חוטי האם כדאי?

5.האם מומלץ להקים רשת ע"י זימון טכנאי של הוט?

6.האם יצירת רשת ביתית משפיעה על רוחב הפס?

נ.ב:ברשותי כרטיס רשת(כמדומני) שקיבלתי מחבר שם החברה שרשום על הכרטיס הינה :3com כמו כן ישנו חיבור אחד לכבל רשת אם איני טועה ומתחתיו רשום:" 10 100 lnk" האם כרטיס זה שימושי?

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

היי וייפר, התקשיתי מאוד לקרוא את מה שכתבת בגלל הגופן. זה ממש יעזור אם תשתמש בגופן נורמלי (Verdana/Tahoma לדוגמא).

לגבי הרשת- כנס ללינק הבא http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3157293,00.html,

תקרא אותו ותשאל שאלות רלוונטיות, אני אשתדל לעזור.

הכתבה הינה מ-2005, שזה מתי שקניתי ראוטר ובניתי רשת ביתית (עם הכתבה הזאת). אם זה לא ברור מספיק, יש לא מעט פורומים טכנולוגיים שיכולים לתמוך בך.

בגדול, היום ב 200-300 ש"ח את היכול לארגן ראוטר סביר. אל תזמין שום טכנאי ושום נעליים, חבל על הכסף. עם טיפה חוש טכני וידע בסיסי במחשב אתה יכול לעשות הכל לבד.

בהצלחה!

פורסם

בלי להיכנס יותר מדי לפרטים.

אפשרות א:

תקנה ראוטר אלחוטי, ושני כרטיסי רשת אלחוטיים (או אחד לא אלחוטי, והוא ישמש את המחשב הישן שנמצא ליד הראוטר - שמחובר למודם)

אפשרות ב:

תקנה ראוטר אלחוטי, החלף בין המחשבים, כך שהמודם והראוטר יהיו ליד המחשב החדש, ואז תחבר את הראוטר בכבל למחשב החדש (כי יש לו כרטיס רשת) ותקנה כרטיס רשת אלחוטי למחשב השני.

בכלליות זה עובד - מודם (אינטרנט) -> ראוטר -> מחשב

פורסם

היי וייפר

אענה לשאלותך לפי הסדר המתבקש ומכיוון שכבר ענו על מספר שאלות לפניי אתחיל מ-4

4. חיבור כביל (חוטי) הוא איכותי מאוד, אך גם רשת אלחוטית, ההבדלים ביניהם היא האפשרות לחבר מחשב נייד או נייח ללא צורך בהעברת חוטים בתוך הבית/דרך הקירות/מתחת לבלטות. הכל שיקול אישי שלך

5. מומלץ להקים רשת דרך חברת האינטרנט - אך אישית לא הייתי פונה להוט, יש לך ספק אינטרנט, אני די סבור שהוא יסדר לך מחיר טוב בנוגע להתקנה + טכנאי + תמיכה טכנית 24 שעות ביממה על ראוטר שלהם... (במידה ואתה לא מצליח, פנה אליי בפרטי אני ידאג לך 8))

6. יצירת רשת ביתית אינה משפיעה כלל על רוחב הפס, אך קח בחשבון שברגע שתשתמש בראוטר הוא בעצם יפצל את המהירות המקסימלית שלך בין כלל המחשבים המשתמשים בו זמנית ברשת

בברכה,

עידן

Confidence In Motion

פורסם

ראשית תודה לעונים

מספר שאלות עלו לי לאחר קריאת הכתבה

בכתבה נאמר שכרטיס רשת אלחוטי בהתקן usb מגלה פחות יציבות ואמינות האם כך פני הדברים או שמא דברים השתנו?

בכתבה מוזכר שנתב יכול לשמש בתור מודם אולם הם אינם ממליצים על קניית נתב/מודם מדוע?

כרטיס רשת (pci) אלחוטי שהאנטנה שלו נמאצת מאחורי המחשב משפיעה על הקליטה?

לגביי אפשרות א' ששניר הזכיר אז האם הכרטיס רשת שהזכרתי בהודעתי הקודמת יכול להתאים?

עידן האם שימוש ב2 מחשבים שמחוברים לרשת מוריד את מהירות הגלישה באופן משמעותי עד כדי אי כדאיות שימוש ברשת?

Not all chemicals are bad.Without chemicals such as hydrogen and oxygen,for example,there would be no way to make water,a vital ingredient in beer.

פורסם

היי,

1. לגבי נתב/מודם- בעלות של ראוטר היום, אין שום ספק שעדיף ראוטר (לפני מספר שנים היה הבדל מהותי).

2. לגבי מספר המחשבים- היתה לי עד לפני חודש חבילה של 1.5 מגה (שזה ממש מעט). אני והשותף שלי מחוברים אלחוטית לראוטר. גלישה ללא הורדת קבצים, לא הורגשה שום השפעה. היום ב 2.5 מגה אין שום בעיה לגלוש במחשב אחד ולראות סרט/משחק כדורגל בסטרימינג. בקיצור, שזה לא מה שידאיג אותך.

3. לבנות רשת לבד/ להיעזר בספק- תבדוק הפרש עלויות. בשביל 30 ש"ח לחודש לא שווה לשבור את הראש. בשביל 100 שווה גם שווה.

לגבי שאר השאלות- אני עם לפטופ, אז אני לא מבין יותר מדי בכרטיסי רשת :?

פורסם

כמו שקודמי ענה, זה לא פוגע משמעותית באפשרות הגלישה ב2 המחשבים בו זמנית כיוון שזה דואג לפצל פחות או יותר ביחס לשימוש, תלוי מהו...

בקשר לאופציה של לבנות רשת לבד - נכון זה יעלה לך אולי פחות, אך בסופו של דבר אל תשכח שרשת לא מתבטא רק בעלות הרכישה, אלא בתמיכה השוטפת ובמידה וחס וחלילה יש תקלה שיהיה לך כתובת לפנות אליה

אם החלטת לחסוך בעלויות יש אפשרות שתיפגע מכך... וכשזה מגיע לנושא כה חשוב עדיף שבסופו של דבר תידע את מי להאשים ולמי לפנות...

גילוי נאות: אינני נציג מכירת רשתות, או נציג מכירה בחברה כלשהיא אשר מייצג אינטרס

הכי טוב, תבצע לעצמך סקר שוק, איפה הכי משתלם לך לקנות ולאחר הבדיקה כמו שאמרתי, צור איתי קשר בפרטי ואבדוק לך בנוסף לאחר השוואה

Confidence In Motion

פורסם
ראשית תודה לעונים

מספר שאלות עלו לי לאחר קריאת הכתבה

בכתבה נאמר שכרטיס רשת אלחוטי בהתקן usb מגלה פחות יציבות ואמינות האם כך פני הדברים או שמא דברים השתנו?

בכתבה מוזכר שנתב יכול לשמש בתור מודם אולם הם אינם ממליצים על קניית נתב/מודם מדוע?

כרטיס רשת (pci) אלחוטי שהאנטנה שלו נמאצת מאחורי המחשב משפיעה על הקליטה?

לגביי אפשרות א' ששניר הזכיר אז האם הכרטיס רשת שהזכרתי בהודעתי הקודמת יכול להתאים?

עידן האם שימוש ב2 מחשבים שמחוברים לרשת מוריד את מהירות הגלישה באופן משמעותי עד כדי אי כדאיות שימוש ברשת?

1. כן USB קצת פחות איכותי - אבל היום ההבדל מינימלי. תקנה את ה USB האפור של EDIMAX הוא מעולה !

2. כרטיס PCI יש אנטנה עם כבל, וגם כך הקליטה בסדר גמור בתוך הבית אין שום הבדל

3. שימוש ב 2 מחשבים בעצם מחלק את התעבורה בינהם (לא בצורה שווה, לדוגמא אם אחד יצרוך 80 מתוך 100, השני יקבל את ה 20 הנותרים)

לגבי לקנות מבזק או חברת אינטרנט - לדעתי טעות גדולה מאוד.

הכי קל ופשוט יהיה לרכוש ראוטר אלחוטי + 2 כרטיסי רשת USB של EDIMAX, ולשאול בחנות מחשבים כמה יעלה להביא מישהו אליך הביתה לסדר לך את ההגדרות (שאותן תוכל להגדיל ראש וללמוד דרך המדריך שמגיע עם הראוטר)

ההגדרות הן מאוד פשוטות, לא צריך יותר מדי, כל טכנאי זוטר ידע לתפעל את זה. נסה לבקש מה"בן של השכנים" תמורת 100 שקל.

בטח לא לשלם חודשית על זה.

פורסם

לגבי לקנות מבזק או חברת אינטרנט - לדעתי טעות גדולה מאוד.

אף אחד עוד לא הביא לי טיעון משכנע שיתמך בטענה הזאת.

אין שום בעיה לקנות ראוטר/מודם אלחוטי מבזק, וכרטיס רשת עבור המחשב הישן

(אפשר USB למרות שלי היו בעיות בעבר עם השיטה הזאת).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עכשיו אני מבין למה אתה מתכוון (אתה צודק כמובן, גניבה לאור יום).

מה שאני התכוונתי אליו הוא קנייה/השאלה של ראוטר אלחוטי מבזקסטור או משהו בסגנון הזה,

בתשלום חד-פעמי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין צורך בהוצאות מיותרות.

מאחר ומדובר במודם של הכבלים - ישנם כמדומני 2 יציאות מאחורה:

1) USB - למחשב המקורב למודם (זה שללא כרטיס הרשת)

2) RJ - כבל רשת של 10 מטר למחשב המרוחק

אפשר לחבר את שניהם יחד!!

מה הבעיה? החייגן

מאחר וצריך ליצור חיבור לרשת ע"י חייגן - רק מחשב אחד יוכל לעשות זאת.

אלא מה? יש פתרון

מתקשרים ל 012 ודורשים חיבור קבוע (מה שהם קוראים MPLS) - צריך קצת לריב איתם על זה, אבל איום אחד וזה נעשה (חינם!)

מקבלים 2 כתובות IP מהמודם (1 לכל מחשב)

חסכנו כסף, חסכנו בלאגן, קבלנו 2 כתובות IP לאינטרנט במחיר של אחד

התעבורה כמובן? ללא שינוי ותתחלק בין המחשבים.

במידה ואתה מתכנן להעביר קבצים בין מחשב למחשב בתצורה הזאת - קח בחשבון שזה לא יהיה הכי מהיר (אך אפשרי)

מינימום הוצאות.

• תוכן חדש...