Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאיר אין לי בעיה עם המיטה הקשה וגם אין לי בעיה לישון על הרצפה. יש לי בעיה עם התנאים של הצבא שאני הופך להיות רכוש צבאי והם יתיחסו אלי כמו זבל.

הצבא לא נותן דמי מחיה, הוא נותן דמי עוני! 300 שקל היו נכונים לפעם, היום עם 300 שקל אתה לא יכול לעשות הרבה ובטח שלא לחיות!

הצבא לא דואג לשום חיילים שלו, אם כבר הזכרת את הקרבי, אני לא צריך לספר לך על כמה חיילים שמאושפזים בכל קיץ כי המפקדים שלהם לא סיפקו להם מים באמצע אימונים. כל שנה הסיפור חוזר, חיילים באימונים לא מקבלים את המינימום, במלחמה היו חוסרים אדירים לחיילים בשטח. אם זה דואג, אז אני מעדיף להיות עני שעוד יכול למצא אוכל בזבל ומים בבירזיה מתי שמתחשק לי, העיקר לא להיות בצבא.

זה לא שאני אגואיסט, זה אתה שמרגיש פראייר ומנסה לתת לי להרגיש אשם ללא הצלחה.

אתה יודע שלמעשה אנחנו לא כלכך שונים, אתה מתעצבן שאני לא עושה צבא, ואני מתעצבן שהחרדים לא עושים צבא. מה ששונה בנינו זה העובדה שאני לא יצאתי פראייר שביזבז 3 שנים כמוך והיום אני לא מרגיש שיש לי על מה להתנצל ועל מה להתבייש.

אני יכול להגיד לך שלמרות החיילים שמשרתים בצבא, עדיין ערבי רצח את אבא שלי, אתה רואה אותי הולך ובוכה על זה לכולם?

אתה רואה אותי בוכה על זה שגדלתי בלי אבא ומשנה לשנה קיצצו לאמא שלי בהטבות של החד הורי?

אתה רואה אותי מתלונן על כל השנים שאני הפסדתי בלי אבא שלי?

יש דברים שאתה לא יודע עליהם בחיים שלך וכל מה שאתה רואה זה את הבועה שלך, אז תפוצץ אותה ותתחיל להסתכל החוצה כי יש שם עולם שלם שאתה אולי יכול להנות ממנו ולא להרגיש פראייר על הזמן שביזבזת בצבא.

אבל כנראה שבגלל שאני חילוני אז זה בסדר להגיד עלי דברים כי אני רואה שעל החרדים אתה מגן בעניין הזה, אז מי יתן והתורה שלהם תשמור עליך (לא שהיא שומרת על החיילים שלנו אבל שיהיה).

ולא, אין לי שום מחלה ושום בעיה (אלא אם אסטמה נחשבת לבעיה), פשוט אמרתי שאני לא מעוניין להתגייס וזהו.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יאיר אין לי בעיה עם המיטה הקשה וגם אין לי בעיה לישון על הרצפה. יש לי בעיה עם התנאים של הצבא שאני הופך להיות רכוש צבאי והם יתיחסו אלי כמו זבל.אף אחד לא מתייחס אליך כמו זבל אם אתה חייל שמשרת במדינת ישראל ואתה צריך להיות גאה בזה.

הצבא לא נותן דמי מחיה, הוא נותן דמי עוני! 300 שקל היו נכונים לפעם, היום עם 300 שקל אתה לא יכול לעשות הרבה ובטח שלא לחיות! לי זכור בתור חייל קרבי שקיבלתי הרבה יותר לא יודע מאיפה המצאת את זה.

הצבא לא דואג לשום חיילים שלו, אם כבר הזכרת את הקרבי, אני לא צריך לספר לך על כמה חיילים שמאושפזים בכל קיץ כי המפקדים שלהם לא סיפקו להם מים באמצע אימונים. כל שנה הסיפור חוזר, חיילים באימונים לא מקבלים את המינימום, במלחמה היו חוסרים אדירים לחיילים בשטח. אם זה דואג, אז אני מעדיף להיות עני שעוד יכול למצא אוכל בזבל ומים בבירזיה מתי שמתחשק לי, העיקר לא להיות בצבא. המפקדים לא אשמים הם בעצמם נישארים בלי מים לפעמים,נכון שבמלחמה היו חוסרים רבים אך אף אחד לא מת מרעב אל תדאג,מלחמה זאת מלחמה ואין מה לעשות.

אתה יודע שלמעשה אנחנו לא כלכך שונים, אתה מתעצבן שאני לא עושה צבא, ואני מתעצבן שהחרדים לא עושים צבא. מה ששונה בנינו זה העובדה שאני לא יצאתי פראייר שביזבז 3 שנים כמוך והיום אני לא מרגיש שיש לי על מה להתנצל ועל מה להתבייש.אתה דווקא יצאת הפראייר הכי גדול בסיפור הזה אין לך מושג איזה חוויות הפסדת אני ויאיר גאים בזה ששירתנו את המדינה ומה שמעצבן זה שישנם משתמטים למינהם שלא מספיק שלא משרתים בצבא גם יורדים עליך וקוראים לך פראייר שבעצם בזכותך הם חיים בכלל ונמצאים כאן.

אני יכול להגיד לך שלמרות החיילים שמשרתים בצבא, עדיין ערבי רצח את אבא שלי, אתה רואה אותי הולך ובוכה על זה לכולם?

אתה רואה אותי בוכה על זה שגדלתי בלי אבא ומשנה לשנה קיצצו לאמא שלי בהטבות של החד הורי?

אתה רואה אותי מתלונן על כל השנים שאני הפסדתי בלי אבא שלי?סבא שלי נילחם את כל מלחמות ישראל במלחמה האחרונה שהוא נילחם,במיקרה זה מלחמת יום הכיפורים הייתה המלחמה האחרונה שלו כשפגז טנק של אויב פגע בו ישירות.

יש דברים שאתה לא יודע עליהם בחיים שלך וכל מה שאתה רואה זה את הבועה שלך, אז תפוצץ אותה ותתחיל להסתכל החוצה כי יש שם עולם שלם שאתה אולי יכול להנות ממנו ולא להרגיש פראייר על הזמן שביזבזת בצבא.

אבל כנראה שבגלל שאני חילוני אז זה בסדר להגיד עלי דברים כי אני רואה שעל החרדים אתה מגן בעניין הזה, אז מי יתן והתורה שלהם תשמור עליך (לא שהיא שומרת על החיילים שלנו אבל שיהיה).נו אז? כולה שלוש שנים מהחיים שלך לזה אתה קורא ביזבוז ועוד בזמן שאתה מציל חיים, גם אני חילוני ואני חייל משוחרר גאה ואין מה לעשות,אם החרדים לא רוצים לשרת שלא ישרתו הם בדיוק כמוך ואל תיראה אותם יותר אשמים.

ולא, אין לי שום מחלה ושום בעיה (אלא אם אסטמה נחשבת לבעיה), פשוט אמרתי שאני לא מעוניין להתגייס וזהו.אם אתה לא יכול לשרת בצבא מבעיות בראותיות אז פשוט תגיד ואל תיתחכם ואנחנו דווקא נצדיק את זה שאתה לא משרת בצבא.

מג"בניק גאה ומאושר.:lol:

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם
יאיר אין לי בעיה עם המיטה הקשה וגם אין לי בעיה לישון על הרצפה. יש לי בעיה עם התנאים של הצבא שאני הופך להיות רכוש צבאי והם יתיחסו אלי כמו זבל.

אתה חי בסרט. אף אחד לא מתייחס לחיילים כמו לזבל. בין המפקד לחייל יש דיסטנס, זה חובה במסגרת כזאת, אחרת הייתה פה שכונה. לא מתעסקים עם חיי אדם. אתה מחזיק נשק ביד, אתה צריך לדעת גבולות. וחוץ מזה, שזה רק במסלול הלוחם, בפעילות המבצעית החיים הרבה יותר טובים. שלא נדבר על תומכי לחימה, יש לי לא מעט חברים תומ"לים שהחיים שלהם אחלה, העבודה קצת משעממת, אבל היחס טוב.

בוא נספר לך משהו, אפילו ביח' מובחרות, אחרי הטירונות והאימון מתקדם, היחס בין החיילים למפקדים הוא ממש טוב, ואין דיסטנס. אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.

הצבא לא נותן דמי מחיה, הוא נותן דמי עוני! 300 שקל היו נכונים לפעם, היום עם 300 שקל אתה לא יכול לעשות הרבה ובטח שלא לחיות!

לחיות, כן (הצבא מספק לך לינה אוכל ובגדים). לבלות במסיבות ופאבים, לא. תחליט לבד מה אתה רוצה לעשות עם הכסף.

הצבא לא דואג לשום חיילים שלו, אם כבר הזכרת את הקרבי, אני לא צריך לספר לך על כמה חיילים שמאושפזים בכל קיץ כי המפקדים שלהם לא סיפקו להם מים באמצע אימונים. כל שנה הסיפור חוזר, חיילים באימונים לא מקבלים את המינימום, במלחמה היו חוסרים אדירים לחיילים בשטח. אם זה דואג, אז אני מעדיף להיות עני שעוד יכול למצא אוכל בזבל ומים בבירזיה מתי שמתחשק לי, העיקר לא להיות בצבא.

שוב, אתה מדבר שטויות.

בודדים הם המקרים בהם חיילים מתייבשים באימונים. יש לך מושג בכלל כמה "חדלים" יש באימונים בקיץ?? החיילים לא עושים כלום חוץ מלשבת בצל. והחיילים שכן מתייבשים זה בגלל שהם לא ממלאים הוראות, יש משמעת מים בצבא, חייבים לשתות. לכל פלוגה יש חובש צמוד, והחיילים יכולים לראות אותו מתי שהם רוצים.

במלחמה, כמו במלחמה. יש בלאגן, קשה מאוד להזיז עשרות אלפי חיילים ולדאוג להם מא' ועד ת'.

חוצמיזה, שצה"ל הפיק לקחים ממלחמת לבנון השנייה, ויישם אותם במבצע עופרת יצוקה. עובדה. היו הרבה פחות נפגעים. אני גר בקו האש, ואני ראיתי כמה הצבא היה ערוך.

אתה יודע שלמעשה אנחנו לא כלכך שונים, אתה מתעצבן שאני לא עושה צבא, ואני מתעצבן שהחרדים לא עושים צבא. מה ששונה בנינו זה העובדה שאני לא יצאתי פראייר שביזבז 3 שנים כמוך והיום אני לא מרגיש שיש לי על מה להתנצל ועל מה להתבייש.

אני בכלל לא מרגיש פראייר, אבל אני כן מנסה לתת לך להרגיש אשם.

אני מתעצבן שאתה לא עושה צבא, אבל אני כן עושה צבא. אתה מתעצבן שהחרדים לא עושים צבא, ואתה לא עושה צבא. שלא תעיז להגיד שאנחנו דומים.

מה ששונה בינינו, זה שאני יודע איפה אני חי, אני מודע למצב של המדינה שלנו, אני מודע לזה שעד עכשיו אני חי בחסד, ולכן אני דואג לדורות הבאים (וביניהם לאנשים אגואיסטים כמוך) בשביל שכן יוכלו להתקיים כאן חיים.

לא, אבל היית רוצה שגם החברים שלך, השכנים שלך, או סתם יהודים אחרים יירצחו חס וחלילה?

אתה רואה אותי מתלונן על כל השנים שאני הפסדתי בלי אבא שלי?

אתה חי בבועה, כי אתה חושב שאתה פה לבד. אתה לא חושב שצריך להחזיר טובה לחיילים שהדם שלהם ספוג באדמה שאתה עומד עליך עכשיו.

אבל כנראה שבגלל שאני חילוני אז זה בסדר להגיד עלי דברים כי אני רואה שעל החרדים אתה מגן בעניין הזה, אז מי יתן והתורה שלהם תשמור עליך (לא שהיא שומרת על החיילים שלנו אבל שיהיה).

ולא, אין לי שום מחלה ושום בעיה (אלא אם אסטמה נחשבת לבעיה), פשוט אמרתי שאני לא מעוניין להתגייס וזהו.

ולצערנו יש לא מעט כמוך, שלא מעוניינים להיות נאמנים למדינה שלהם.

אני לא מבקש ממך, לא תעשה צבא.

אני לא מבקש ממך להרגיש אשם ולאכול את עצמך (למרות שזה מה שאני מייחל לך).

אני רק מבקש, תן כבוד מינימלי לאלה שכן עשו צבא, לאלה שכן תרמו למדינה במקומך ולאלה שנפצעו ונהרגו בשבילך.

ותפסיק לקרוא להם ולנו "פראיירים", ותתחיל להגיד תודה!

(מצטער על הכתב הגדול, זה כנראה כ"כ לא ברור שצריך להדגיש את זה מאוד.)

יאיר.

אחד שאסיר תודה לכל מי ששירת בצבא בצורה כלשהי, ומעריץ גדול של כל חייל וחייל.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

קרבי מקבל יותר במשכורת החודשית שלו, ג'ובניק מקבל סביב 300 ש"ח.

זה לא משנה אם גם למפקדים אין מים וכ"ו, עצם ההגעה למצב הזה הוא מבחינתי זילזול בחיי אדם וסוג של הפקרות.

אני לא מרגיש שהפסדתי משהו וזה שאני אומר ליאיר שהוא פראייר זה כי הוא מרגיש ככה ובשביל להרגיש טוב על עצמו הוא פותח באיזו מלחמה נגד מי שלא מתגייס (זאת אומרת שאם הוא מרגיש פראייר הוא יתן לך להרגיש חרא שלא התגייס).

אני לא רואה את החרדים ויתר אשמים, משום מה יאיר רואה אותי יותר אשם מהחרדים והכל בגלל שהחוק קובע שאני צריך להתגייס והם לא. אגב אני משוחרר על פי חוק ככה שלא עברתי על החוק בעניין הזה.

זה סבבה שאתה גאה שהית בצבא והכל ואין לי בעיה שתפרסם את זה בכל חור, אבל מפה ועד ללפתוח במלחמה נגד אנשים שלא התגייסו יש דרך ארוכה שיאיר החליט ללכת אותה רק כדי להרגיש טוב עם עצמו.

אני לא יודע למה שיחררו אותי כלכך בקלות וזה לא מעניין אותי, אבל אני מניח שזה לא בגלל אסטמה.

in the face

with a chair

פורסם

אתה חי פה בזכות חיילים כמוני.

איך אתה בכלל מעיז לקרוא לנו פראיירים??

וכן, אני רוצה להרגיש טוב עם עצמי! כי אני כן עשיתי משהו בחיים שלי למען המדינה שלי. זכותי לקבל הרגשה טובה מאזרחים באותה המדינה.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אתה תקבל ממני את היחס שאתה נותן לי ואם אתה חושב לתת לי להרגיש אשם אז כמו שאמרתי אתה תקבל ממני בדיוק את אותו היחס.

אתה מנסה לעשות מעצמך מה שאתה לא ולתת לעצמך ציון לשבח על זה שהתגייסת. התגייסו לפניך התגייסו גם אחריך, אבל אתה אחד הבודדים שעושה מהגיוס שלו הרים וגבעות ומצפה לקבל יחס מיוחד בגלל זה.

אם נדמה לך שאנחנו בימי הביניים ואתה איזה אדון ואני המשרת שלו, שכח מזה, אתה לא שונה ממני ואם לא אפילו גרוע ממני על זה שאתה מפלה אנשים.

בהצלחה אצל הפסיכולוג, היתי מציע לך לבקש מהצבא שיכירו בך בתור נכה צהל על העוגמת נפש שגרמו לך בזה ששיחררו אותי ואותך לא.

in the face

with a chair

פורסם
אתה תקבל ממני את היחס שאתה נותן לי ואם אתה חושב לתת לי להרגיש אשם אז כמו שאמרתי אתה תקבל ממני בדיוק את אותו היחס.

אתה לא קולט?

אני בתור חייל מגן עלייך ועל משפחתך, למה אני צריך לקבל את אותו היחס כמו אחד שלא?

אתה לא עושה את חובתך למדינה, אז כן, תקבל יחס של אזרח שלא יודע לכבד אחרים.

אתה מנסה לעשות מעצמך מה שאתה לא ולתת לעצמך ציון לשבח על זה שהתגייסת.

אני לא רוצה שום ציון לשבח על זה שהתגייסתי, כי עשיתי את מה שמצופה ממני, לא מקבלים צל"ש על התנהגות רגילה.

לעומת זאת, אתה לא עושה את מה שמצפים ממך, לכן אתה תקבל יחס שונה. אני לא רואה פה בעיה.

התגייסו לפניך התגייסו גם אחריך, אבל אתה אחד הבודדים שעושה מהגיוס שלו הרים וגבעות ומצפה לקבל יחס מיוחד בגלל זה.

בגלל אנשים כמוך, בכלל לא בטוח שיתגייסו גם אחרי, ופה הבעיה!

אני לא עושה מהגיוס שלי הרים וגבעות. אני לא רוצה יחס מיוחד. אם הייתי רוצה יחס מיוחד, הייתי משתמט.

אתה זה שמנסה לקבל יחס מיוחד, כי אתה יוצא פה מהכלל. אתה מנסה להגיד, שאתה גבר שלא צריך לשרת בצבא, ושילכו קיבינימט כל החיילים, כי הם פראיירים. "הם מגינים עליי ואני יושב בבית ומשחק במחשב".

אם נדמה לך שאנחנו בימי הביניים ואתה איזה אדון ואני המשרת שלו, שכח מזה, אתה לא שונה ממני ואם לא אפילו גרוע ממני על זה שאתה מפלה אנשים.

אני כן שונה ממך. אני יותר אזרח ממך. אני נאמן למדינה שלי. אני יודע לתת למדינה את מה שהיא נתנה לי.

אתה זה שמפלה בין אוכלוסיות. כי אתה טוען שאתה באוכלוסיה מיוחדת שמגיע לה הכל, בלי שהיא תתאמץ בשביל אחרים.

בהצלחה אצל הפסיכולוג, היתי מציע לך לבקש מהצבא שיכירו בך בתור נכה צהל על העוגמת נפש שגרמו לך בזה ששיחררו אותי ואותך לא.

תפסיק לשחק את הגבר-גבר הקשוח, ותתחיל לחשוב קצת על אחרים.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אתה מנסה לעשות מעצמך מה שאתה לא ולתת לעצמך ציון לשבח על זה שהתגייסת. התגייסו לפניך התגייסו גם אחריך, אבל אתה אחד הבודדים שעושה מהגיוס שלו הרים וגבעות ומצפה לקבל יחס מיוחד בגלל זה.

הבעיה העיקרית שלך היא שאתה לא יכול להודות לאנשים על זה שהם עשו משהו בשבילך.

בסופו של דבר כל חיל שנמצא בחזית שומר עליך ובמקום לקרוא לו פראייר אתה צריך להגיד לו תודה על כך.

מילא אתה אגואיסט והשתמטת..לפחות אל תהיה 0 ותרד על מי שהיה יותר "גבר" ממך.

to finish first first you have to finish

פורסם

אין לי בעיה שתיתן לי איזה יחס שבא לך, תלך עם החולצה הזאת עד מחר אין לי שום בעיה, רק אל תצפה שאני אשתוק על זה כי כמו שלך מותר להגיד את דעתך גם לי מותר.

מצופה יש בארטיק, אתה חי באשלייה שכולם יתגייסו כמו שנוח לך. אם למדינה היה חשוב שכולם יתגייסו אז המדינה היתה עושה משהו לטובת העניין אבל כנראה שלמדינה זה לא מפריע. מצטער, אני לא רוצה להתגייס זאת זכותי המלאה ועוד יותר כשיש לי חותמת חוקית מהצבא על כך שהם שיחררו אותי על פי חוק.

מכל מה שאתה מצטט, תראה לי איפה אני כתבתי את זה. אני לא זה שקם להיכנס באנשים שכן מתגייסים, אני לא הולך ברחוב וצועק לכולם שלא התגייסתי, אבל כשמישהו מנסה לעשו עלי אבו עלי בגלל זה אני כן אגיד שלא התגייסתי כי אני לא מתבייש בזה.

אני לא יוצא מהכלל וכמוני יש עוד הרבה וכנראה שאתה לא מעודכן.

אם נדמה לך לרגע חד שאתה ליברמן ג'וניור אז נראה לי שאתה חי בעולם אחר, אני אזרח בדיוק כמוך ולא פחות ממך.

לרגע אחד לא טענתי שאני באיזו אוכלוסיה מיוחדת, טענתי שאתה מסכים שחרדי לא ישרת בצבא כי ככה קובע החוק, אז תכיר בחוק ששיחרר אותי. אני לרגע אחד לא שיחקתי אותה גבר, אתה זה שפותח באיזו מלחמה מטופש. אתה מנהג כמו קומוניסט שחושב שכולם צריכים ללכת לפי השקפת עולמו ואם לא אז הם נחותים לא שווים ואולי גם בעתיד תרצה לגרש אותי מהארץ או להשמיד אותי.

אתה הפרצוף המכוער של מדינת ישראל ובעצם ההשקפת עולם המעוותת שלך אתה בושה לצבא ולמדינה.

בושה שבשנות 2000 יש עדיין אנשים שחושבים כמוך ועוד מנסים למצא צידוקים לחשיבה הזאת.

תכניס לך ובב לראש שזכותי המלאה לעשות מה שמתחשק לי במסגרת החוק ולא אתה ולא אף אחד אחר תגרמו לי לריגשי נחיתות בגלל דברים מטופשים שכאלה.

את שאר התלונות שלך תפנה לצבא שאתה כלכך מעריץ ותגיד להם שזה לא בסדר ששיחררו אותי. מעבר לזה אין לי כוונה לענות יותר לדברים שלך כי אתה אדם קיצוני שלא מוכן לקבל שום דעה ששונה משלך.

in the face

with a chair

פורסם
הבעיה העיקרית שלך היא שאתה לא יכול להודות לאנשים על זה שהם עשו משהו בשבילך.

בסופו של דבר כל חיל שנמצא בחזית שומר עליך ובמקום לקרוא לו פראייר אתה צריך להגיד לו תודה על כך.

מילא אתה אגואיסט והשתמטת..לפחות אל תהיה 0 ותרד על מי שהיה יותר "גבר" ממך.

"גבר" זה לא אחד שהולך ומתפאר בזה שהתגייס וכ"ו, צבא זה לא גבורה ולא כלום.

אני לא אודה לאדם שמראש בא להיכנס בי. תאר לך שהיתי הולך סתם ברחוב עם חולצה שכתוב עליה "כל היואבים אידיוטים" אתה הית מקבל את זה? לא נראה לי.

אין שום סיבה שגם עם יאיר אני אסכים לקבל את זה במיוחד כשהוא מפלה בין מגזרים.

אין לי הערכה לאנשים שמראש יוצאים למלחמה בלי להסביר קודם, הסטיקרים האלה והחוצה זה מלחמה ואם הוא חושב שהוא "גבר" שיבושם לו, מבחינתי הוא יצא קטן ואפילו לא ראוי לשרת בצבא.

אדם נורמלי צריך ללמוד שיש דרך להעביר דברים, זה מה שיואב לא יודע לעשות והוא ישר תוקף ומנסה להוציא את כולם קטנים.

in the face

with a chair

פורסם
33,000 חיילים נהרגו על אדמת ארץ ישראל בשביל שאתה תוכל לשבת בבית בשקט!!

מצטער אבל זה לא נכון. לפחות 190 מהם נהרגו לפני שנתיים בשביל... בשביל מה בדיוק? בשביל להרוס לנו אולי את יכולת ההרתעה?

המוות של החיילים של המלחמה בלבנון לא עזר לאף אחד.

אין לנו שלום ואיבדנו באופן זמני את יכולת ההרתעה. המוות שלהם לא היה מוצדק.

צה"ל הוא לא מה שאומרים, וזה שקר שמוכרים לנו כבר המון שנים (לא תמיד זה היה ככה, אבל עכשיו כן). כיום לאנשים יש פחות רגשות פטריוטיים ואנשים יותר ערים למציאות. לשרת בצבא ולמות למען המדינה זה כבר מפסיק להיות אידיאל.

היום אני יכול לחיות כאן ומחר אני יכול לחיות בארצות הברית.

צה"ל הפך לכלי שליטה על המדינה ועל צורת החשיבה של האזרחים ומי שמאמין בו כמשהו קדוש פשוט משלה את עצמו.

אפשר לפתור המון בעיות בצורה שהיא לא צבאית, או פשוט להנחית מהלומה כל כך גדולה שפשוט תנטרל את האויבים שלנו.

כל עוד הצבא ממשיך להתייחס אל כולם כמו אל זבל, אין מנוס מהשתמטות.

אני שירתתי בגאווה בצבא ואפילו עליתי לארץ במטרה להתגייס כחייל בודד מתוך אידיאולוגיה. לא הגעתי לקרבי בגלל בעיות גב ואסטמה.

אבל מה קיבלתי בסוף? זין! זה מה שקיבלתי.

קיבלתי טראומות לכל החיים, חוסר יכולת לקבל הוראות מממונים עלי ופחד עצום מול דמויות סמכות. עד היום כשמרצה שלי עובר לידי באוניברסיטה אני מרגיש את כל השרירים שלי נמתחים ל"הקשב". תאמינו לי שזה לא נעים ועושה לי בעיות ביומיום.

זה פשוט כי אתה בן אדם שחושב בפני עצמו ולא מקבל על עצמו את האתוס הדבילי שבו הצבא הוא קדוש.

אתה צודק במידה מסוימת אבל מבחינה אחרת אתה ממש לא! כן, צריך לתת לחיילים שכר שמאפשר לחיות כמו שצריך (אני כמישהו שהיה חייל בודד יכול להעיד על כך), אבל זה לא תירוץ בשביל לא להתגייס.

חייל עם בעיות כלכליות אמיתיות יכול לעבוד גם במקביל.

אם היית אזרח כמו שצריך, היית מציע ללכת לעשות שירות לאומי. אני לא רואה שום תירוץ בשביל לא לתת שום דבר בשביל המדינה.

אני לא מצדיק בשום צורה חוסר שירות.

החרדים עושים משהו שאני לא מסכים איתו אבל הוא חוקי מבחינת הממשלה ונחשב כסוג של שירות לאומי. זו זכותם (אני לא מאמין שכרגע כתבתי את זה).

כולם עושים משהו בשביל המדינה ומי שלא, הוא פשוט חרא קטן.

זה לא עניין של אידיאולוגיה, אלא של תרבות אזרחית.

זה שלא רצית להתגייס, אני יכול להבין ואפילו מצדיק.

זה שבפועל לא התגייסת ולא עשית כלום למען המדינה, תוך שאתה שם בולבול אחד גדול על כולנו, זה עושה אותך חרא קטן.

עריכה: לי כבר מזמן אין רגשות פטריוטיים, אלא רק רגשות של כבוד לחוקים של המקום שבו אני גר. אם הייתי במדינה אחרת והיו דורשים שירות לאומי כלשהו, גם הייתי נותן.

כאן מצפצפים על החיילים ועל הצעירים אז זה גורם לבעיות.

אני כיום לא הייתי מוכן למות בשביל שום דבר, אלא אם הייתי בטוח שאני ההרוג האחרון.

פורסם

מה לא חוקי במה שאני עשיתי? היתי הכי גלוי שבעולם מול הצבא ולא המצאתי להם שום תירוץ. אני עצמי היתי בהלם על השיחרור המהיר מאוד שקיבלתי וכנראה זה נבע בגלל המצב המשפחתי.

אם זה מנחם אותך יוסי אני לא עשיתי בטן גב במקום הצבא ובטח ובטח שלא שמתי ז*ן על אף אחד.

גם לא ברור לי איך מצד אחד אתה מצדיק את החשיבה שלי אבל לא מצדיק את זה שהוצאתי אותה לפועל.

אתה חושב שהיה יותר טוב שהיתי מתגייס ועושה בלגן בצבא והכל בשביל להגיד שהתגייסתי?

אם להתפלל כל היום (מה שלא מביא תועלת למדינה) זה שירות לאומי, אז גם מה שאני עשיתי זה שירות לאומי כי בסופו של עניין זה יתרום למדינה יותר.

יוסי בסופו של דבר החוק הוא מה שמנחה את האנשים ויש אנשים שלא רואים מעבר לחוק כי הם יותר מידי פטריוטים, אלה אותם האנשים שעוברים על החוק בדרכים אחרות אבל בעניין הצבא החוק הוא מעל הכל וחובה להתגייס בשם החוק.

אין לי בעיה עם מי שעשה צבא ואין לי בעיה עם מי שלא עשה ולא משנה מאיזו סיבה, יש לי בעיה עם מי שמנסה לנגח אותי סתם כי משעמם לו בחיים ומנסה להוציא אותי חרא.

in the face

with a chair

פורסם

אין לי בעיה עם מי שעשה צבא(ואני אפילו מעריך אותם מאוד ואף מכבד ולא קורא להם פראיירים שמחפשים איך לא להיות מדוכאים משירותם הצבאי)ואין לי בעיה עם מי שלא עשה ולא משנה מאיזו סיבה, יש לי בעיה עם מי שמנסה לנגח אותי סתם כי משעמם לו בחיים ומנסה להוציא אותי חרא.בזה אתה צודק

ככה אולי הייתה צודק ולאף אחד לא הייתה שום בעיה איתך.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

השורה התחתונה היא שכל המשתמטים (לא אלה ששוחררו על בעיות אמיתיות, אלא אלה שז*&נו לקב"ן/ רופא את השכל), שייכים לקבוצה גדולה של אנשים, הנקראים טפילים.

כמו שיש כאלה שמעלימים מס, נדחפים בראש טור של מכוניות שמחכות לפנייה, בסופר, בלונה פארק, מעתיקים ממך במבחנים אחרי שלא באו כל הסמסטר ובקיצור חיים על חשבון האחר ב-כ-ל צורה שהיא, יש כאלה שהמוטו שלהם הוא "לא בז%^ן שלי לבזבז 3 שנים, אני לא פראייר".

חבל שתופעה זו רווחת כל כך אצלינו, וחבל שאנשים כאלה בחיים לא ישתכנעו שמה שהם עושים הוא פסול. אדרבא, הם ינסו לשכנע אותך שאתה סתם פראייר.

לעשות הכל רק לא להידפק

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מה לא חוקי במה שאני עשיתי? היתי הכי גלוי שבעולם מול הצבא ולא המצאתי להם שום תירוץ. אני עצמי היתי בהלם על השיחרור המהיר מאוד שקיבלתי וכנראה זה נבע בגלל המצב המשפחתי.

כשר אבל מסריח. אני גם בשביל להשתחרר (אחרי שנתיים, כשהיו חסרים לי 6 חודשים) אמרתי להם בדיוק מה המצב בלי שום סוג של הגזמה. אבל לפחות אני ניסיתי. לפחות הראיתי שאני מוכן להשקיע ותקרוע את התחת בשביל הכלל.

אם זה מנחם אותך יוסי אני לא עשיתי בטן גב במקום הצבא ובטח ובטח שלא שמתי ז*ן על אף אחד.

לא ממש אכפת לי מה עשית במקום. זה לא עזר למדינה ובעצם הראית לכולם שלא אכפת לך מהמדינה.

גם לא ברור לי איך מצד אחד אתה מצדיק את החשיבה שלי אבל לא מצדיק את זה שהוצאתי אותה לפועל.

אני מצדיק חשיבה עצמאית והפוכה מהממסד ותומך בה, במטרה שברגע כלשהו יהיה שינוי לטובה במערכת.

אבל אני גם תומך בשינוי מבפנים לאורך זמן ולא במרד אינדיבידואליסטי.

אתה חי בחברה שבה יש נורמות מסוימות וחוקים. צריך לציית להם גם אם אתה לא מסכים איתם, או לפחות למצוא אלטרנטיבה שלא תדפוק את השאר. סירוב להתגייס או לעשות שירות לאומי זה פשוט לא לגיטימי.

אתה חושב שהיה יותר טוב שהיתי מתגייס ועושה בלגן בצבא והכל בשביל להגיד שהתגייסתי? לא, אבל כן יכולת לעשות שירות לאומי.

אם להתפלל כל היום (מה שלא מביא תועלת למדינה) זה שירות לאומי, אז גם מה שאני עשיתי זה שירות לאומי כי בסופו של עניין זה יתרום למדינה יותר. ברור שזה לא מביא שום תועלת (להזכירך, אני אתאיסט). אבל זה תומך במדיניות של הממשלה.

יוסי בסופו של דבר החוק הוא מה שמנחה את האנשים ויש אנשים שלא רואים מעבר לחוק כי הם יותר מידי פטריוטים, אלה אותם האנשים שעוברים על החוק בדרכים אחרות אבל בעניין הצבא החוק הוא מעל הכל וחובה להתגייס בשם החוק.

זו הבעיה עם אנשים מקובעים מדי שבולעים את כל מה שהממסד זורק לכיוונם.

אין לי בעיה עם מי שעשה צבא ואין לי בעיה עם מי שלא עשה ולא משנה מאיזו סיבה, יש לי בעיה עם מי שמנסה לנגח אותי סתם כי משעמם לו בחיים ומנסה להוציא אותי חרא.

אני לא חושב שההשתמטות היא איום כלשהו כלפי המדינה, כי מישהו שמשתמט בכל מקרה לא יהיה חייל טוב.

אני חושב שעצם ההתגייסות היא פעולה אזרחית שאנשים צריכים לעשות בשביל לקבל זכויות אזרחיות אחר כך (כמו זכות הצבעה, משכנתא מסובסדת, הנחה בביטוח לאומי, אפשרות להיבחר למשרות ציבוריות ועוד).

• תוכן חדש...