Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 124. מספר שאלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני בעל רכב פיאט 124D שנת 80, כרגע האוטו נמצא בשיפוצים לאט לאט לאחר מספר שנים שהוא היה מושבת עקב מספר סיבות.... בכל מקרה מה שאני רוצה לשאול זה האם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג חלקים בארץ לרכב הזה?

חיפשתי בהרבה מקומות והאמת שלא מצאתי יותר מדי.

23961353.jpg

בנוסף יש לי שאלה נוספת.. בעקבות חיפושי אחרי חלקי חילוף לרכב באתר E-BAY ובעקבות חיפוש מידע על האוטו שלי נתקלתי בדגם הספורט של האוטו אשר נקרא פיאט 124 ספיידר, בכל מקרה אני התחלתי בחיפושיי אחרי האוטו הזה ומה שאני רוצה לדעת זה האם יש מישהו אשר יודע על קיומו של האוטו הזה בארץ או שהוא נכחד מארצנו?.. חשבתי לייבא את האוטו מחו"ל אבל גיליתי שיש בעיה לייבא רכב אשר עברו מעל 3 שנים מרגע שיוצר ומכיוון שהאוטו הזה שנת 76 לא מצאתי ממש דרך לייבא את האוטו לארץ ליותר מ 11 חודשים... אז אם מישהו יודע על קיומו של האוטו הזה בארץ או על דרך לייבא ולהשאיר את הרכב ליותר מ11 שנים בבקשה תגידו לי..

0d161.jpg

תודה בן.

פורסם

מזל טוב - יש לך סיאט!

מופתע? המכונית שבידך יוצרה על ידי סיאט וזכתה להמכר בארץ כפיאט במסגרת התרגילים של סמל"ת. אם תחפש בתא המנוע תראה כי על לוחית מספר השלדה כתוב זאת. פיאט ייצרה את ה-124 האחרונה ב-74 (נמכרה בארץ גם כמודל 75).

חלקים חדשים כמעט בלתי אפשרי להשיג למכונית שלך - מלבד אלו שמשותפים לספיידר ולספורט (והם לא רבים)!

אוכל אולי לעזור בחלקים משומשים - צור קשר בה"פ.

:turn-l:
פורסם

כפי, שכתב מרמורק- אין כל בעיה לייבא אוטו כזה, מלבד שאתה חייב לייבא אותו בתור "רכב אספנות", ומכאן- לא לשימוש יומיומי.

אגב, אות ""D בדגם של הפיאט שלך- דיזל?! -כי עוד לא ראיתי בארץ כאלה עם דיזל! אני יודע, שהדגם קיים, אבל לא ראיתי אף פעם במציאות!:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

קיימות מס' 124 ספיידרים בארץ, חלק מהבעלים חברים בפורום הזה ומדי פעם ניתן לראות אחת למכירה ביד 2.

אין בעיה לייבא אותן מחו"ל וכעיקרון ניתן לייבוא כל רכב בן יותר מ 30 כרכב אספנות.

פורסם

כשמתחילים להתעניין, מגלים שיש לא מעט 124 ספיידר מסתובבות.

אני יודע על 2 שהגיעו לא מזמן ואין בעייה ליבא אותן כרכב אספנות.

אל תבקש ממני המלצות כי אני משוחד...

פורסם
אגב, אות ""D בדגם של הפיאט שלך- דיזל?! -כי עוד לא ראיתי בארץ כאלה עם דיזל! אני יודע, שהדגם קיים, אבל לא ראיתי אף פעם במציאות!:roll:

לא דיזל. הספרדים כינו את ה- 1200 124D.

עד כמה שאני יודע, מעולם לא היתה גרסת דיזל ל-124. איפה נתקלת בכזה? אולי איזה מונית טורקית?

פורסם

האמת שהתסכלתי על המספר שלדה ומנוע וכו... ותאכלס רשום שם "seatfiat" שלפי מה שאני הבנתי זה שילוב שהיה פעם ולכן זה דיי מבלבל אותי בהקשר של איזה אוטו יש לי עד כמה שידוע לי וממה שרשום ברשיון זה נקרא פיאט 124 דגם ה"לבידובף".

לגבי סוגית ה"D" שמופיע באותו אצלי, עד כמה שידוע לי זה קיצור ל"Delux" למרות שאני בעצמי לא ממש סגור על זה, דיזל זה ממש לא ובזה אני בטוח...

לא דיזל. הספרדים כינו את ה- 1200 124D.

עד כמה שאני יודע, מעולם לא היתה גרסת דיזל ל-124. איפה נתקלת בכזה? אולי איזה מונית טורקית?

ואם אני מבין נכון התכוונת ב1200 לנפח מנוע.. אם כן בכל מקרה אצלי הנפח מנוע 1400.

46976929.jpg

בנשוא הייבוא ראיתי את התגובות והבנתי שאפשרי לייבא רכב מעל גיל 30 בתור אספנות אבל לא ממש הבנתי איך אז אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי.. וגם במקרה שאני מייבא מכונית לדוגמא מארה"ב בתור אספנות זה פוסל את האפשרות שלי להשתמש באוטו כרכב רגיל?

כי עד כמה שידוע לי הורידו את החוק שהיה פעם עם מגבלת שעות נסיעה מסויימות לרכבי אספנות.

פורסם

עד כמה שידוע לי הורידו את החוק שהיה פעם עם מגבלת שעות נסיעה מסויימות לרכבי אספנות.

אני לא יודע מה משמעות "הורידו את החוק", אבל בוודאי שלא ביטלו אותו.

החוק שריר וקיים. מה מידת האכיפה - זאת שאלה אחרת.

אך בכל מקרה - נסיעה בשעות האסורות משמעותה נסיעה ללא ביטוח חובה - ומכאן, לקיחת סיכון שאיננו פרופורציוני לחסכון.

עודד

פורסם
האמת שהתסכלתי על המספר שלדה ומנוע וכו... ותאכלס רשום שם "seatfiat"

כתוב שם מיוצר על ידי סיאט ברשיון מפיאט.

וממה שרשום ברשיון זה נקרא פיאט 124 דגם ה"לבידובף".

לא שמעתי על לבידובף.

מה שקרה בשנות השמונים השמחות הוא שסמל"ת מכרה בארץ דגמים מיושנים כמו ה-124 מספרד, וה- 128 מיוגוסלביה מבלי לספר ללקוחות. היום מציינים ברשיון הרכב את ארץ הייצור.

פורסם
אני לא יודע מה משמעות "הורידו את החוק", אבל בוודאי שלא ביטלו אותו.

החוק שריר וקיים. מה מידת האכיפה - זאת שאלה אחרת.

אך בכל מקרה - נסיעה בשעות האסורות משמעותה נסיעה ללא ביטוח חובה - ומכאן, לקיחת סיכון שאיננו פרופורציוני לחסכון.

אז שאני אבין דבר אחד... כל חיפושיות האספנות אשר נוסעות בשעות הלילה המאוחרות ובעצם בכל שעות היממה כל השבוע נוסעות כנגד החוק ובעצם אין להן ביטוח חובה בשעות האסורות לנסיעה?

אם כן זה עלול להיות שלילת רשיון במקרה שהם יתפסו לא ככה?

פורסם
אז שאני אבין דבר אחד... כל חיפושיות האספנות אשר נוסעות בשעות הלילה המאוחרות ובעצם בכל שעות היממה כל השבוע נוסעות כנגד החוק ובעצם אין להן ביטוח חובה בשעות האסורות לנסיעה?

אם כן זה עלול להיות שלילת רשיון במקרה שהם יתפסו לא ככה?

השעות האסורות הם בין 09:00 - 07:00 בבוקר בימי חול בלבד .

בלילה מותר לנוע כרגיל .

נ.ב.

שלחתי לך הודעה פרטית לחלקים טיימינג למנוע .

יש לי סט חדש !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

נמכרו לא מעט סיאטים כאלה בשנת 79, היו לא מעט בצבע חרדל משונה, במושב שלי היו 2 כאלה ועוד סיאט 127

foto718198.jpg

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

כמו שציינת , ללאדה (יותר נכון לדגם הדומה 2 טיפות מים לסיאט 124 ) יש הרבה חלקים משותפים שיתאימו.

פשוט צריך למצוא לאדה כזאת במצב סביר (רובם נמכרות ב500-1000 ש"ח)

חלקי פח נראה לי שאין בעיה להשיג - רק צריך למצוא לאדה מתאימה.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...