Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אספנות ליום יום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה נוסע 100,000 ק"מ בשבוע ו-5,000,000 ק"מ בשנה?! :shock:

אכן שמעתי שנאסא השתמשו בטרנספורטר למסע למאדים ! (קיצוצים בפקודת ממשל אובמה) :lol:

(השיגור לא היה בין 7 ל 9)

ד"א, ב 27 באוגוסט 2003 מאדים הגיע למרחק הקטן ביותר מן הארץ ב-60,000 השנים הקרובות 55,758,006 ק"מ

ככה שהטרנספורטר ינסע לפחות עוד 11 שנה עד שיגיע, מישהו התלונן על צריכת דלק ?!

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני משתמש בחיפו' ביום יום, אך עושה רק 1200 ק"מ בשנה.

לכן אני לא דוגמא, חיפושית היא גם לא מרצדס.

אך אני אישית לא ממליץ, כמו שכבר אמרתי בעבר, להסתמך על רכב אספנות בלבד.

משכנתא זה קל

פורסם
אתה נוסע 100,000 ק"מ בשבוע ו-5,000,000 ק"מ בשנה?! :shock:

לא מבין מה אתם רוצים ממנו....

הוא כתב 100K, ה-K היא קיצור של KILO, כלומר 1000. הוא לא ציין יחידות אז ניתן להסיק שהשתמש בשיטה המקובלת בארץ וברוב העולם - M K S , כלומר 100.000 מטרים. 100 ק"מ בשבוע.בקצב זה לא ניתן להגיע למאדים גם תוך K שנים ...

פורסם

אני חושב שאתה צריך לקנות את הרכב.

אני בטוח שזה לא בגלל החיסכון אחרת לא היית קונה רכב עם מנוע של 5 ל'.

ברכב אספנות ובמיוחד כמו המרצדס יש משהו מיוחד שאין לרכבים של היום את זה ולפי דעתי רובנו כאן אוהבים אותם בגלל זה ולא בגלל הביטוח והטסטים הזולים.

ולכן תקנה את הרכב ותהנה ממנה, תדאג לאחזקה שוטפת בזמן ואחרי הקנייה תבצע בדיקה כוללת והחלפת החלקים שכבר הגיעה זמנם.

וכמו שכבר אמרו כאן אף פעם אל תסתמך על רכב כזה כרכב יום יומי אם תהיה בעיה של חלק תצטרך לחכות תקופה מסויימת עד אשר תשיג חלק כזה.

אז אם אין לך בעיה של תחבורה ציבורית או שיש לך גם דרך אחרת להגיע לעבודה כאשר הרכב יהיה מושבת.

תקנה את המרצדס ותהנה ממשהו שמרצדס כבר לא עושים, מכוניות עם נשמה.

חג שמח לכולם.

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם

וכעת נוכל לחזור לרמז שקיבלת ממישהו כבר בתחילת השרשור,

לשאלה: מה המשמעות של רכב אספנות.

לדעתי, והיא לגמרי לא קובעת, רכב אספנות לא נועד לנהיגת יום יום.

לא בגלל הדלק, לא בגלל 7-9, לא בגלל קושי במציאת חלפים.

הסיבה היא שהייחוד של רכב אספנות היא העובדה שנוסעים איתו בסופי שבוע, בחגים וכו'. כלומר רק לפעמים.

או אז, הוא נשאר תמיד נקי, מתוחזק, ומיוחד בכל נסיעה.

כאשר הוא הופך לרכב יום יומי - אובד לו הזוהר האספני, והופך להיות "סתם רכב ישן".

ולא יעזור שתגיד שעבורך הוא יישאר תמיד מיוחד. נכון, ישאר מיוחד, אך לא בעל ניחוח אספנות.

קנה אותו לכייף, אך קנה רכב אחר לימים רגילים.

ערב טוב

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

בכל מקרה 15 אלף ק"מ בשנה זה לא מעט לרכב בן 30+, הבעיה היא שבשביל חלפים תצטרך כל פעם לחכות ואז הרכב מושבת, אם זה רכב עיקרי זאת בעיה.

ברכב רגיל אתה נכנס למוסך וברוב המקרים לכל המאוחר באותו ערב הרכב מוכן. המרצדס תושבת עד שיגיעו חלפים וזה יכול לקחת גם שבועות.

זה לא נכון.

לדגם הספיציפי הנ"ל חלקים נפוצים וזמינים, ואם כבר בחרת במרצדס אספנות, לדעתי זו הבחירה המוצלחת, התפורה למידותיך (הטובות) :-), ובין הפשוטות לתחזוקה ולטיפולים. יש לא מעט מוסכים (גם במרכז) עם גישה וזמינות לחלפים, גם מכניים (למקרה תקלה) וגם קוסמטיים (למקרה שחס וחלילה ינזק פנס לדוגמא).

המנועים "פרימיטיביים" במובן החיובי של המילה, ויש לא מעט בעלי מקצוע שידעו לטפל ולתקן במידת הצורך.

הרכבים הנ"ל מפגינים אמינות גבוהה, ולשאלתך - רכב מתוחזק, יפגין אמינות גבוהה לצד נוחות, ביצועים, אבזור ו"שיק", שאין למתחרות האחרות שלו בקטגוריה זו (קטגוריית רכב אספנות "סוס עבודה" שהומצאה הרגע, לצורך הענין - חיפושית, וולוו, 504 וכו').

לענין עלויות התחזוקה ששאלת לגביהן - אני מניח שה-SL וה-SLC כשהן במצב טוב עולות כ-100 אלף ש"ח.

נניח והיית קונה בסכום הזה מזדה 3, הרי שהיית מאבד מערכה כ-15% בשנה.

ירידת ערך לא תהיה ל-SLC, כך שגם אם השיקולים הכלכליים מכריעים עבורך, עדיין את עלויות הדלק הגבוהות ניתן, לפחות "פסיכולוגית", לקזז עם העדר ירידת הערך.

ה-450 בזבזנית גדולה, ואני מניח שצריכת דלק סביב 1:5 1:6 היא ריאלית. ה-280 חסכוניות יותר, ועדיין לא מרגישות חלשות.

הסיבה היא שהייחוד של רכב אספנות היא העובדה שנוסעים איתו בסופי שבוע, בחגים וכו'. כלומר רק לפעמים.

ופה פתחת דיון אחר, עמוק הרבה יותר.

אני לא מסכים עם דעתו של אבי נוף חברי, (ושל פירסט שהועלתה כבר בראש השרשור).

ה-SL או SLC היא לא מכונית אקזוטית ונדירה.

הייתי מסכים עם אבי, שתמוה לצאת לקניות בסופר ביגואר E-TYPE, או בטרקסיון-אוונט, אבל ה-SL לדעתי אינה כה שבירית וייחודית שאמורה להשמר למוזיאון או לנסיעות חג בלבד.

זו דעתי האישית, ואין תשובה אחת. לדעתי הכיף וה"חגיגיות" תהיה לך כל יום, אם ישמש אותך כרכב יומיומי.

ידוע לי שזו לא המטרה המוצהרת של רכב אספנות, ואכן החוק נועד למנוע מכך לקרות, אבל הרי אתה (מכווון לפותח השרשור) לא אספן רכב סדרתי, ובסך הכל מחפש רכב מהנה, מיוחד עם ערך מוסף, שיהנה אותך יום יום.

המרדצסים הנ"ל מתאימות למשימה.

שתי הסתגויות:

האחת, אמנם הרכב אינו אקזוטי ונדיר, אבל בכל כדאי לשמור עליו יותר מעל מזדה 3 מליסינג, לפחות ברמת חיפוש חניה בעיר צפופה, עקב "פגושים לא מתחשבים" של אחרים, שיכולים לגרום לך לכאב לב.

גם אם "תתקע" כי אין על המדף רצועה שחסרה, או פילטר מסויים, ותתקע יום נוסף במוסך, מאשר שכנך עם היונדאי אקסנט שלו, שמייד תמצא מהמוסך - זה מחיר שלעתי יקבל פיצוי בכל שאר הפרמטרים, ששכנך באקסנט לא מכיר, או בכלל לא מודע לקיומם.

ועוד משהו, בפעם הזו, שכתתקע, (וזה יקרה), אז אמנם תפסיד יומיים בריצות, אבל לפחות תכיר אנשים ובעלי מקצוע מעניינים, ולא סתם מחסנאי שמוריד חיישן מהמדף לפי מק"ט.

על מתקן נזילות בצינורית דלק אני יכול להמליץ לך כבר עכשיו. :-P

ההסתייגות השניה - בטיחות רכב כזה תהיה פחותה מבטיחותו של רכב בן זמננו.

אני עצמי נוהג יום יום כ-50 ק"מ ברכבי העיקרי, מרצדס W123 230E. זה כדאי ...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מתי נהגת על כזו לאחרונה?

אני השתעשעתי במחשבות דומות לפני מספר חודשים, בשל פיקסציה מהילדות. הלכתי לנהוג על אחת כזו, יחסית שמורה, בת"א. אכזבה גדולה. מה שהיה טוב לפני 30 שנה, הוא היום ממש לא מספק בשביל חוויית נהיגה נעימה. דווקא ה- 230 החדישה מעט יותר, הרגישה לי הרבה יותר נעימה ומפתה לנהיגה.

בהצלחה בכל מקרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

התשובה בשתי מילים היא בדרך כלל "בולמי זעזועים"

ולעיתים צריך להוסיף לזה "בושינגים" ועוד כמה דברים.

מכונית ישנה יכולה להראות מבחוץ מצויין, אבל אם החלקים השחורים שם מתחת לא תוחזקו/הוחלפו, האוטו ייסע חרא.

בגלל העלות הגבוהה יחסית של החלפת בולמים/קפיצים וכל מה שמסביב, פעמים רבות בעל הרכב ידלג על ההחלפה, וזה לא יטריד אותו יותר מדי כי הוא נוהג רגוע ממילא.

כשקניתי את ה 944 שלי בהתחלה לא האמנתי כמה גרוע ההיגוי ואיכות הנסיעה.

אלף פלוס יורו אח"כ, ועם בולמי זעזועים חדשים ועוד כמה רכיבים, האוטו פתאום מתנהג כמו שהוא צריך וכמו שהוא תוכנן.

מאחר ואני לא רק נוהג רגוע עם האוטו שלי, היה לי חשוב להחליף אותם, והיה שווה כל גרוש.

דרך אגב רז, בהשראתי, המורה להולנדית שלי החליף את הטויוטה סטארלט בת העשר שלו במרצדס 190 מודל 84, שהוא משתמש בו יומיום לכ 100 ק"מ (עם הסבה LPG), והוא עכשיו איש מאושר יותר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

במידה ואתה יכול להרשות לעצמך לרכוש מרצדס כזו, אני מניח שאתה יכול להחזיק אותה מטופלת כהלכה. אל תהסס, תקנה ותהנה. אני משתמש במרצדס שלי על בסיס יומי ונהנה מכל רגע. חלומות צריך לממש ולא לשמור אותם ארוזים במחסן לארועים מיוחדים.

מרצדס 280SE 010_resize.jpg

ארז רונן

פורסם

אחי

לך על זה ויפה שעה קודם

חיים רק פעם אחת.אם יש לך את האפשרות זה הצעד הנכון ביותר

רכשתי רכב אספנות משנות החמישים (יפיפיה ונהדרת) אך לא תמיד יכולתי לנסוע ולטייל לאן ומתי שרציתי

לכן רכשתי לי קאדילק 78 שמורה ומתוחזקת ואני קורע לה את הצורה ונוסע מתי ולאן שאני רוצה .ונהנה לשמיים

כל עוד יש חלקי חילוף ומכונאים למה לא

ראובן נזירי,

פורסם

רכשתי לי קאדילק 78 שמורה ומתוחזקת ואני קורע לה את הצורה ונוסע מתי ולאן שאני רוצה .ונהנה לשמיים

כל עוד יש חלקי חילוף ומכונאים למה לא

היי ראובן.

האם אתה נוסע עם הקדילאק כרכב יומיומי יחידי?

אם כך כולי קינאה, אך אני חושב שלא כך הדבר, יש לך וודאי רכב נוסף בבית...

אתה קורע, נוסע, מתי שרוצה, וזה שוב בקטע של פאן, אך לא בקטע של לנסוע לרח' הקישון בתל אביב לקנות צבע מסויים, לנסוע לבוגרשוב (למעשה סימטא על יד...) והחנות אותו ולמדוד גינס.

לא נראה לי כי האוטו (היפהפה) שלך מבלה את זמנו ביומיום במקומות כאלו.

ולדעתי זו היתה מטרת השואל.

אני נוסע עם הגרוטאה שלי (בסמלון), שנות החמישים, פעמיים שלש בשבוע, כולל ומבלי למעט בילויים, קניות בהיפר, וסתם נסיעות כייף. אבל לא כל יום כל השבוע כל שעה.

לכן כתב מר פירסט, כי השאלה הפילוסופית היא כבר נושא אחר. רחב מאד ...

חג שמח ומהנה ככל האפשר,

ולא לשכוח להצטייד בקסמי שיניים בשבוע הקרוב :)

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי ידידי ולפותח השירשור ,

אני אישית מעדיף ונהנה לנהוג ברכבים הישנים / עתיקים שגם יכולים לתת את התמורה כלומר

אמינות סבירה , ונהיגה נוחה .

אין ספק שכלי רכב משנות השיבעים או אפילו סוף השישים יכולים לתת תמורה זו .

אני אישית מוכן לוותר על מזגן , צריכת דלק לטובת הנהיגה ברכב ישן , עתיק הקרוי: "אספנות" .

אפילו פעמיים בתקופות שונות בחיי נהגתי באופן קבוע ברכב אספנות :

אופל רקורד 59 ששימש אותי משך שנה וחצי כרכב יחידי בבית ושימש לכל כולל נסיעות רחוקות

וגם לבילויים .

ולאחרונה לזוכרים תקופה של למעלה משנה אופל קדט 74 כרכב יומיומי .

בתחזוקה טובה , מונעת ומבלי לחכות לתקלות ובמידה והרכב "מוכן לקרב" כלומר משופץ כראוי

אין בעיה לנסוע ברכב ישן כזה .

לי אישית אופי הנהיגה בכלי רכב אלו מעלה בי מצב רוח טוב .

כמובן - אין לנהוג בין השעות האסורות 9 - 7 אולם כרכב לנהיגה אין ספק שניתן ולדעתי במיוחד

ברכב כמו המרצדס המדובר .

ידידי , בא לך , אתה אוהב , סע על פי החוק , תהנה מכל ק"מ .

דאג שהרכב לא יבייש את המעמד האספני שלו כלומר יהיה יפה נקי ומרשים ואתה וכל הסובבים אותך

יהנו ויתפעלו .

דרור .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

וכעת נוכל לחזור לרמז שקיבלת ממישהו כבר בתחילת השרשור,

לשאלה: מה המשמעות של רכב אספנות.

לא בגלל הדלק, לא בגלל 7-9, לא בגלל קושי במציאת חלפים.

או אז, הוא נשאר תמיד נקי, מתוחזק, ומיוחד בכל נסיעה.

ולא יעזור שתגיד שעבורך הוא יישאר תמיד מיוחד. נכון, ישאר מיוחד, אך לא בעל ניחוח אספנות.

ערב טוב

אבי.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אם אתה מוכן להתמודד עם קצת קשיים תעשה מה שבלב שלך. כפי שראיתה עד כאן, אין תשובה שחור לבן. אין ספק שרכב ישן (לא עתיק מדי) יכול לסוע 15,000 ק"מ בשנה.

יש הבדל בין רכבים ישנים גם מבחינת שנות היצור.

רכב בן 30-40 שנה נוח יותר לתפעול יום יומי.

רכבים מורכבים כמו מרצדס, קדילאק (יש לי ואני משוחד), פורשה, פרארי וכד' מכל השנים בד"כ דורשים ידע כדי למצות מהם את השימוש. הידע הזה רצוי שיהיה בידי בעל הרכב כי המכונאים שוכחים או לא יודעים... גם זמינות החלקים לפעמים קשה מאוד ברמה עולמית. יש גם הבדל משמעותי בין מרצדס 190 לבין מרצדס 450. רמת התחכום ב"רכב על" היא גדולה מאוד וכך גם רמת התקלות.

ניתן גם להשתמש ברכב אספנות בסיסי וחמוד כמו: מינור 1000, סוסיתא, סאאב, מינימנור וכד', או מכונית ספורט פשוטה ודו מושבית פתוחה, כרכב יומי - אם מוכנים לקבל באהבה את היסורים הכרוכים בכך. יש הבדל בין נסיעה בנחת למפגש או אירוע במיני מינור (שוב, יש לי ואני משוחד) לבין שימוש יום יומי במיני מינור אם כי לנושא צריכת הדלק יש יתרון במיני מינור.

רכבים כמו שברולט אפילו משנות החמישים (יש לי ואני משוחד), וולבו 144 או וולבו אמזון, פיזו 404; 504; 505 פורד קורטינה, הם רכבים אמינים ופשוטים שקל להתמודד אתם ואם מתקינים בהם מזגן הם עוד יותר נחמדים.

קשה גם להתעלם מנושא הבטיחות ברכבי אספנות שלמעשה במונחים מודרניים לא קיים וגוף יש לנו רק אחד.

אז אין תשובה פשוטה וכאן נכנס הרגש...

נ.ב.

15,000 ק"מ בשנה ברכב ישן מוסיפים "ים של זיהום אוויר" כיוון שרכבים אלה אינם נקיים כמו רכבים מהעשור האחרון וגם זה שיקול ראוי, כי יש לנו רק כדור ארץ אחד וצריך לשמור עליו.

שלמה דן גדרון

פורסם
מה שהיה טוב לפני 30 שנה, הוא היום ממש לא מספק בשביל חוויית נהיגה נעימה.

כמו שאמר ג'רמי, תחליף בולמים וצמיגים, ותגלה שגם לפני 30 שנה, מרצדס ידעו מה הם עושים בספינת הדגל שלהם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
במידה ואתה יכול להרשות לעצמך לרכוש מרצדס כזו, אני מניח שאתה יכול להחזיק אותה מטופלת כהלכה. אל תהסס, תקנה ותהנה. אני משתמש במרצדס שלי על בסיס יומי ונהנה מכל רגע. חלומות צריך לממש ולא לשמור אותם ארוזים במחסן לארועים מיוחדים.

הרכב הראשון שלי היה מרצדס 280S שנת 76.

השתמשתי בה כל יום ובשנה הראשונה עשיתי עליה קילומטראז' מעל ל50000.

אלו רכבים שאם שומרים עליהם טוב, איכות הנסיעה טובה יותר מהרבה חדשים, והחוויה הרבה יותר נעימה.

השאלה האמיתית יכולה להיות "האם הרכב רשום כאספנות".

אם הוא רשום כאספנות, אני ממליץ לשמור אותו בבית ולהשתמש ביומיום ברכב אחר. זה לא חוקי להשתמש בו כל יום או לנסיעות לעבודה, זה לא נוח להגביל את השעות וגם טכנית אסור לך לקחת משא כלשהו בתוך הרכב שהוא לא עצמך והבגדים שעליך.

מצד שני, אם לא, אין מניעה כלשהי שרכב במצב מעולה לא ישמש אותך ביומיום ויהיה אפילו אמין אם עושים לו יישור קו רציני.

לגבי צריכת הדלק, הרכבים האלו עושים בין 5:1 ל9:1, תלוי בתנאים. יש כאן חבר פורום שלא אנקוב בשמו (אתה יודע מי אתה!) שמוציא בערך אותו דבר מהמיצובישי לאנסר מהעבודה שלו.

• תוכן חדש...