Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אספנות ליום יום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי פורום האספנות.

אני מעוניין לרכוש רכב אספנות מדליק שישמש אותי ביום יום (זכרון יוקנעם) כולל מזגן שיעשה כ 15000 ק"מ בשנה ויהיה מספיק אמין.

חשבתי על מרצדס slc 540 sport (מופיעה ביד 2).

האם למישהו מחברי הפורום יש ניסיון עם הרכב הנ"ל? עלות אחזקה? איזה דלק בכלל ממלאים ברכב כזה?

האם יש למישהו רעיון לרכב אחר?

תודה על זמנכם היקר.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב אספנות, מתוך הגדרתו, אינו מיועד לשימוש יום-יומי.

ולפני שניכנס לשיקולי כדאיות, אמינות ונושאים יותר "פילוסופיים" (מה זה "אספנות" ומדוע רכב כזה זכאי להטבות...) -האם אתה בטוח שתוכל להמנע לחלוטין משימוש ברכב בין 7 ל- 9 בבוקר?

עודד

פורסם

מחשבה ראשונה: לך על זה

מחשבה שניה: אם יש לך כסף לרכוש מרצדס הייתי הולך על זה

ברור שרכב כזה שהיה פעם מושא החלומות של כל גבר על פני האדמה, עדיין נחשב מגניב עבור רוב הגברים. ( נשים לא ממש מבינות את זה וחושבות שזה "אוטו ממש מוזר")

כסף זה מרכיב חשוב כי כיף זה אחלה אבל כשזה נגמר כל מה שנשאר זה גוש פלדה בחניה.

וזה ממש מבאס.

תחשוב על זה...

פורסם

לדעתי לעשות 15K ק"מ עם רכב מיושן זה לא מעט... אבל זה שולי.

מרצדס תהיה יקרה לאחזקה שוטפת, וגם אם אתה עושה הרבה דברים לבד זה עדיין יקר.

וולוו תהיה יותר זולה לאחזקה, היא באותה "רמת פאר" של מרצדס (בערך).

צריכ(ח)ת הדלק היא סיפור אחר, שתיהן אוהבות דלק. והרבה...

פג'ו 404 יכולה להיות אופציה מגניבה אם כי טיפה "מוזרה". צריכת הדלק אמורה להיות סבירה כמו כן נוחות הנסיעה טובה.

עוד אופציה מעניינת יכולה להיות אמריקריות. הן יפגינו אמינות מרשימה ומכילות הרבה "פינוקים".

עכשיו תעשה את החשבון האם צריכת הדלק, זמינות החלפים והשבתת האוטו לתיקונים שווה לך 3000 ש"ח בביטוח...

בחירה של וולוו/מרצדס אחרי ישור קו יוציאו מכיסך כ 20-30K ואולי יותר.

בכסף הזה אתה יכול לקנות אחלה אוטו יפני מתקדם, יותר אמין, ושכל מוסך מחזיק חלקים בשבילו (ולא תהיה חייב לשמוע את המשפט "אהה... זה... זה חלק נדיר, צריך להזמין לך את זה... חכה איזה שבועיים-שלושה..." ולחכות ל"זובור" הקרב ובא :roll:)...

וכמו שאמר ז'וז'ו חלאסטרה: "ותחשבו על זה..."

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני מניח שהתכוונת ל 450 ולא 540,

בכל מקרה 15 אלף ק"מ בשנה זה לא מעט לרכב בן 30+, הבעיה היא שבשביל חלפים תצטרך כל פעם לחכות ואז הרכב מושבת, אם זה רכב עיקרי זאת בעיה.

ברכב רגיל אתה נכנס למוסך וברוב המקרים לכל המאוחר באותו ערב הרכב מוכן. המרצדס תושבת עד שיגיעו חלפים וזה יכול לקחת גם שבועות.

פורסם

רכב אספנות ממש לא כלכלי לנסיעה יומיומית. 15.000 ק''מ בשנה - זה הרבה. נקודה.

עלות הביטוח והרישוי בטלה בשישים באחזקה השוטפת, בהוצאות הדלק, בחלפים ובהמון תקלות בלתי צפויות - מה לעשות.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

וולוו תהיה יותר זולה לאחזקה, היא באותה "רמת פאר" של מרצדס (בערך).

:roll:)...

איזו וולוו בדיוק היא ברת השוואה למרצדס 450SL/SLC?

אם התכוונת ל-262C, הרי שאין כל השוואה. לא בביצועים, לא במחיר ולא במיצוב.

אם התכוונת לוולוו "פלבאיות" יותר, בכלל אין מה לדבר. להזכירך, וולוו 240 שירתה כמכונית שרים רק בשתי מדינות; ישראל ומזרח גרמניה. באף מקום אחר בעולם, כולל בארץ הולדתה, לא נהנתה וולוו מתדמית יוקרתית כמו בארץ.

אלא שאפילו בארץ, אנשים הבינו בסוף שליוקרה אין ממש כיסוי - ולפיכך צנחו מכירות וולוו בארץ דרסטית, מה שהביא את היבואן לפתוח במבצעי מכירות מטורפים ולמכור לנו וולוו S60 במחיר של פאסאט :oops:

-------------------------

ואפרופו השירשור, אני בהחלט בעד "לאוורר" את היפהפיות שלנו כמה שיותר. אולי לא על בסיס יומיומי, אבל בהחלט על בסיס קבוע. היתה תקופה לא קצרה שהשתמשתי במכוניתי ביום יום - והיא מעולם לא הכזיבה!

נקודה נוספת היא שפותח השירשור מדבר על קלאסית מודרנית, לא על פורד מודל A ואפילו לא על T-BIRD משנות הששים. מדי יום אני נתקל במכוניות משנות השבעים שמשרתות בנאמנות את בעליהן כרכב יחידי במשפחה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הרנו 16 שלי עדיין עושה 6-7 אלף ק"מ כל שנה

היא הרכב החלופי שלי כשאחד הרכבים ה"רגילים" במוסך (סיירה גיאה, 505 GTI, והמגאן של זוגתי)

למעט הקושי של השעות... היא אמינה, כמעט אין תקלות, אל שישנן הן לרוב ברמה של הזדקנות הרכב

כלומר: נשבר לי המפתח של ההתנעה בתוך הסוויץ' מעייפות החומר

גומיות יבשות

מצבר כל שנתיים וחצי

ומבאס כשפוגעים בך...

מי שמכיר את ה 16 שלי יודע שהיא איננה משופצת עדיין, וניתן לראות הבדלים במקומות בהם נעשו תיקוני פחחות לאורך השנים,

באחרון לפני פחות משנה...

בחצי שנה האחרונה צמצמתי את האזור בו אני עובד כך שאני מרשה לעצמי יותר לנסוע איתה

ואם היה לה מזגן (יהיה בטח אחרי שהיא תעבור שיפוץ...) היתה יכולה בהחלט להיות רכב ראשון אצלי.

DSC00519.jpg

DSC00513.jpg

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם

למה ההנחה הבסיסית של כולם היא שהבחור רוצה רכב אספנות כדי לחסוך בעלויות הביטוח והטסט? הוא לא הזכיר אף אחד מהם בפוסט שלו...

לגבי עלויות אחזקה, לפי המחירים שאנשים דורשים בארצנו על SLC, אני מניח (תקן אותי אם אני טועה) שצריכת דלק זה לא משהו שמטריד אותך במיוחד אם אתה מתענין באחת כזאת.

לגבי אמינות... אני לא יודע אם זה בר השוואה או לא אבל... אני רוכב יום יום, כבר מעל 3 שנים, על אופנוע בן קרוב לשלושים שנה. למעט טיפולים סטנדרטים ובלאי טבעי (צמיגים לדוגמא) לא נתקלתי באף בעית אמינות. יש לציין שזהו הרכב היחד שלי בכל התקופה הזאת.

אני מאמין שרכב תוצרת מרצדס, שיעבור יישור קו כמו שצריך, ויטופל באהבה, יהיה אמין לפחות כמו מרצדס חדשה (האלקטרוניקה והמחשבים החדשים לא בדיוק מוסיפים לאמינות)

פורסם

לדעתי מכוניות צריכות להיות על הכביש, בנסיעה.

15 אלף ק"מ בשנה לרכב שמור ומטופל זה לא הרבה. זה הרבה מאוד לגרוטאה מוזנחת. אני מכיר לא מעט מכוניות שהתקלות החלו בהן דווקא כשהתחילו לעמוד. מכוניות מתות מוות איטי ומכוער כשהן לא נוסעות, מה לעשות.

אני מניח שהכוונה היא לא לחסוך, אלא להנות מהנסיעה ברכב שונה ומיוחד וכיפי ו... לא חדש. ומרצדס ישנה היא בדיוק כל אלו, ובתוספת היא אוטו די אמין. נכון שמחירי החלפים גבוהים, אבל זה לא בשמיים.

אסף.

פורסם
לדעתי מכוניות צריכות להיות על הכביש, בנסיעה.

15 אלף ק"מ בשנה לרכב שמור ומטופל זה לא הרבה. זה הרבה מאוד לגרוטאה מוזנחת. אני מכיר לא מעט מכוניות שהתקלות החלו בהן דווקא כשהתחילו לעמוד. מכוניות מתות מוות איטי ומכוער כשהן לא נוסעות, מה לעשות.

אני מניח שהכוונה היא לא לחסוך, אלא להנות מהנסיעה ברכב שונה ומיוחד וכיפי ו... לא חדש. ומרצדס ישנה היא בדיוק כל אלו, ובתוספת היא אוטו די אמין. נכון שמחירי החלפים גבוהים, אבל זה לא בשמיים.

אסף.

ב-ד-י-ו-ק-!

פורסם

ללא שום ספק זה לא יהיה חסכוני, אבל זה יהיה מגניב וכייף.

כמו כן, מנסיוני, הרכב אכן יכול להיות מושבת לפתע (גם אם אתה מתחזק אותו היטב) לתקופות זמן שאינן תלויות ישירות בך

ולפיכך זה לא יהיה הכי פרקטי אבל המגניבות של הרכב המדובר היא פיצוי הולם.

אני מנסה להשתמש יום יום בטרנספורטר אבל בממוצע של 100K בשבוע (5000K בשנה :type:) וזה לא תמיד מסתדר

שורה תחתונה שלי

אם הרכב הוא חלומך ורק אם זה המקרה, לך על זה!

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם
ללא שום ספק זה לא יהיה חסכוני, אבל זה יהיה מגניב וכייף.

כמו כן, מנסיוני, הרכב אכן יכול להיות מושבת לפתע (גם אם אתה מתחזק אותו היטב) לתקופות זמן שאינן תלויות ישירות בך

ולפיכך זה לא יהיה הכי פרקטי אבל המגניבות של הרכב המדובר היא פיצוי הולם.

אני מנסה להשתמש יום יום בטרנספורטר אבל בממוצע של 100K בשבוע (5000K בשנה :type:) וזה לא תמיד מסתדר

שורה תחתונה שלי

אם הרכב הוא חלומך ורק אם זה המקרה, לך על זה!

שכחתי לציין: אני לא נוסע בין שבע לתשע בבוקר כמובן

Sharon :viking:

VW Bus 73

(שירשור הפרויקט BUS 73 בפורום:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1999394#post1999394

פורסם

בימים אלו חוגגת הוולבו שלנו 3 שנים אצלנו.

המכונית נקנתה בין היתר גם כדי לשמש תחבורה יום יומית עבור אבי וגם לנסיעות "פאן" בימי שישי ושבתות בטיולי המועדון.

למרות שהמכונית במצב מכאני מעולה, וככלל, הוולבו 144 נחשבת למכונית אמינה להפליא וקלה לתחזוקה, החיסכון בעלויות השנתיות מיתגמד למול צריכת הדלק הגבוהה ומיגבלת שעות הנסיעה, ואנחנו מקפידים על יישום החוק הזה קלה כחמורה.

לבסוף אבי "נשבר" ורכש לעצמו וולבו 850, לאחר שה 740 הלכה לעולמה בתאונה.

בשנה וחצי האחרונה חזרה המכונית לייעודה המקורי - רכב אספנות לסופי שבוע בלבד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...