Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום הלכתי לראות גאלאנט שנת 2000, יד שניה שעשה 151000 ק"מ. האוטו נראה יחסית יפה מאוד, נמכר בגלל שלילת רשיון ארוכת טווח. מטופל בחברה, אצל הבעלים הקודמים ביצחק לוי ברחובות עד 130K ק"מ ואח"כ בחולון מוטורס. הבחור קנה אותה ביוני 2008, הראה לי את טופס הבדיקה שבוצעה במ.מ.מ בבני ברק. כתוב כך:

1.רעש ממערכת שסתומים, לחץ דחיסה לא אחיד (מנוע לאחר שיפוץ), לברר החלפת רצועת תזמון, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה.

2. לתקן זיהום אויר

3. לתקן זרועות היגוי

4.פגיעות בעלות משמעות נמוכה:פגיעות פח ופגושים, פגיעה בחזית, החלפת כנף ימין, מעיכות בתחתית, כיפופים בקורת רוחב וחלודה, תיקונים כלליים בגוף המרכב, ??? אחורית שמאלית.

5. נקישה בשילוב והחלפת הילוכים, השהייה, בלאיי דיסקיות הילוכים, אין אחריות לגיר (אוטו מעל 100000 ק"מ)

קודם כל זה מה שהיה כתוה בבדיקה, הבחור הוציא את היסטורית הרכב משנת 2004 והראה לי מודפס, מתברר שהמנוע עבר שיפוץ (בעלות 8800 ש"ח) ב104000 ק"מ, כאשר הוחלפו מרכיבים כמו גל ארכובה, טלטל מנוע, יוניט לחץ שמן, משהו בבוכנות, מחזירי שמן, ורשימה של עוד דברים שאני לא זוכר בדיוק!!

לדבריו נאמר לו אז כשקנה זמה שהמנוע עבר זה דווקא אומר שהוא כרגע במצב יחסית חדש יותר. מאז הוא כמובן הספיק לעשות כמה טיפולים, סידר את זרועות ההגה, החליף בולמים קדמיים, 4 צמיגים.

הנסיעה באוטו ( כ 25 דקות) הייתה חלקה, החלפת הילוכים לדעתי טובה, אולי הייתה לפעמים השהייה קטנה. סחיבה טובה, אים עשן בכלל גם לאחר שהתחמם. שמן המנוע נראה די בהיר, לא שרוף, ולא חסר בכלל.

אשמח לשמוע את דעתכם בנדון. אני כמובן, אם אשתכנע ללכת על האוטו הזה, אבדוק אותו שוב.

אגב, מבחינת מחיר, כמעט סגורים על 27K כאשר המחירון 33K.

פורסם

מעניין למה הייה ריך לשפץ מנוע אחרי 104K?

מעבר למנוע ויחס דחיסה לא אחיד (יש לך במקרה נוני יחס דחיסה ממכון בדיקה?), שאר דברים ניראים סביר למדי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא היה כתוב את יחסי הדחיסה בטופס. מה זה אומר שהיחס לא זהה?

איך אפשר לדעת את סיבת השיפוץ מנוע?

פורסם

בד"כ אחרי 100K לא משפצים מנוע. או שהיה פגם ייצור או שהוא עבר טראומה כלשהי. לפי מה שתיארת שהחליפו, יכול להיות למשל שנסעו בלי שמן או נסתמה רשת של משאבת שמן למשל.

אמור להיות לך עוד דף ממכון בדיקה עם נתוני קומפרסייה. יש לך אותו? האם אתה יכול לסרוק ולהעלות את הדפים שקיבלת במכון בדיקה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחי, עוד פעם, זאת הבדיקה שבעל הרכב ביצע אז כשקנה אותה. אני עוד לא בדקתי את הרכב, ורוצה לדעת האם כדי בכלל לבדוק אותו או שלא כדי להתעסק עם רכב זה?!

פורסם

אני במקומך הייתי מחפש אחד כזאת מקורית. הסתכלתי ביד 2, גאלאנט לא רכב נדיר.

פורסם

ביד שניה נראה שיש הרבה גאלאנט, אך לידיעתך הם עומדות שם לא פחות מחודשיים. אני עוקב אחר גאלאנט כבר מ 12/08. אלה שהם יד 1-2 עם קילומטראג' נורמאלי נמצאות שם הרבה זמן כנראה עקב בעיה כלשהי. ויש מהם שראיתי אותם גם כן.

לענייננו, היתכן שהסעיף הזה: "פגיעות פח ופגושים, פגיעה בחזית, החלפת כנף ימין, מעיכות בתחתית, כיפופים בקורת רוחב וחלודה, תיקונים כלליים בגוף המרכב, ??? אחורית שמאלית". אומר שהרכב קיבל תאונה מקדימה וכך אולי נגרם נזק למנוע? אבל במקרה כזה אני חושב שזה היה על בטוח פגיעת שילדה והמנוע היה מוחלף, נכון?

מה היא הדרך שאני יכול להגיע לסיבת השיפוץ? האם דרך המוסך הקודם אפשר לדעת או רק הבעלים הקודמים יפתרו את התעלומה?

פורסם

אין לך מה להסתמך על בדיקה שנערכה ביוני 2008, מפני שהיא איננה משקפת בהכרח את מצבו העכשווי של הרכב.

דבר נוסף - כנראה ששיפוץ המנוע שעשו - לא היה מוצלח כ"כ (קומפרסיה לא אחידה בצילינדרים).

אני במקומך-ממשיך לרכב הבא ולא בודק אותו בכלל.

alfa 156 2.5.

פורסם

עבור הלאה. כמות סימני השאלה שעולים מהעיסקה הזאת גדולים מהתועלת.

גאלאנט הוא לא בדיוק להיט מכירות בשוק המשומשות ולכן אתה רואה הרבה רכבים "עומדים" ביד2 שלא נמכרים. במקרה הזה מדובר על רכב עם עבר בעייתי (או בסימן שאלה, קרא לזה איך שתרצה) וגם עם סימנים לתאונה מלפנים ומאחור. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...