Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

ישנה שאלה שמטרידה אותי זמן רב והחלטתי שאני לא שובר יותר את הראש ואני אשאל אותה :

הקרוס הישן יותר של אלייט (mx33.3) עובד עם המידריינג' שבא עם האלייט 3 חלקים (cdm54),

הקטע המוזר פה הוא שהקרוס חותך את המידריינג' מלמטה ב300 הרץ למרות שבמפרט של המידריינג' הוא מוצהר שתדרי העבודה שלו הם 450-7000Hz.

איך יכול להיות שהמידריינג' חתוך מתחת למה שהוא אמור לעבור בו?

מקווה שתפתרו לי את הסיבוך עם עצמי,

סופ"ש מהנה לכולם.

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם שמעתי את השילוב הזה ולא היה נשמע שיש בעיה מסויימת,

אבל מה ההגיון מאחורי זה?

אם מורל מצהירים שהמידים יכולים לנגן מ450HZ אז למה הם חותכים אותם ב300?

Mazda 3 Integrated HU + JBL MS-8 | Audison Voce 3Way | Nakamichi PA-2100 | Helix B4 Precision | Hifonics 1206D | AA Arsenal 12

פורסם

העובהד היא שזה עובד , זה נכון.

גם אם אני אתן למידבאסים שלי לנגן שנה מ45hz הם ינגנו ואפילו בצורה טובה אבל הם יפגעו בצורה זו או אחרת.

האם מישהו יודע בבירור מה פשר העניין?

פורסם

אז ככה.

נתחיל בזה שהCDM יש לו FS 300Hz .

לכן אפשר להגיע לזה, אבל לא מומלץ

אבל מה זה לא מומלץ? לא מומלץ זה להגיע לזה באמפליטודה גבוהה, משמע במספיק כח שהוא יזוז מדיי.

FS- תדירות עצמית באוויר פתוח. בגדול זהו תדר הבסיס.

בעקרון גם מה שאתה מקבל ככתוב הוא בפקטור 2, כלומר שהוא לא יהרס גם ב 150HZ. אז דואגים לכתוב בשביל אנשים פקטור 2.

הכוונה ל 450 עד עד 7000 הוא שזה תחום התדרים היחסית לינארי שלו, שבו הוא מנגן בעוצמה שמיעה.

יש דבר שנקרא עקומת Fletcher & Munson שמה שהיא אומרת היא באיזה דציבל (עוצמה) חייבים לייצר כל תדר ב10 האוקטבות השמיעות בשביל שאוזן אנושית תוכל לשמוע אותו .

עכשיו אם נלך למניואל של CDM 54 :

http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/CDM54.pdf

נראה ש:

באזור 400 הרץ מתחילה נפילה תלולה ביחס לעקומת ה דיבי.

מעל 450 ועד 7000 לערך יש שינויים מינימלים בפאזה וכמו כן בדיבי. כלומר בעוצמה שהוא נותן פר בעצם כל וואט שתתן לו.

בנוסף מה שאתה רואה בקרוס הוא חיתוך פר אוקטבה.

כלומר 300 הוא תדר הקצה לאחר חיתוך מאוד כבד לפניו. העוצמה שמגיעה ל300 הרץ קטנה בהרבה מזו שמגיעה ל450 וכו...

לכן לא תהיה בעיה.

בגדול זה מאוד על קצה האצבע וקצת יותר מורכב מזה, אבל אני מקווה שזה קצת ברור יותר.

פורסם

יש גם את סוגיית העיוות בנ"ק חיתוך עצמה (החיתוך יוצר דיסטורשן שמיע) אז כנראה רצו מצד אחד לחתוך ומצד שני שהנ"ק חיתוך לא תהיה (על הגרף) במקסימום DB ואז זה יהיה שמיע עוד יותר.

פורסם

או קיי תודה רבה לכולם על התגובות.

כעת העניין ברור יותר.

תודה וסופ"ש נעים.

פורסם

בוללללללללללללשששששייייייייטטטטטטטטט :-D

הקבל בקרוס של אילייט המקורי - הוא קבל של בניק בערך של 60 מיקרופאראד - מה שזה אומר זה שבפועל... הCDM נחתך ב600 הרץ...

ואם אתם לא מאמינים - תפתחו את הקרוס ותראו בעצמכם רק שתדעו שיש שם איזה פטנט והמארז נשבר בדרך - דברו עם יאריק אם אתם לא מאמינים 8)

ואם אתם רוצים עוד בדייה - מורל פולס\טמפו - הטוויטרים והוופרים בכלל לא נחתכים ב3800 הרץ אלא בסביבות ה9K הרץ... תפתחו את הקרוס ותראו בעצמכם את ערך הקבל - כבר רשמתי את זה כאן בכמה ת'רדים.

מצטער אם אני שובר למישהו את המיתוס של 300 הרץ וCDM54

גם על ה4XS - על 450 הם מתשעלים כאילו שהם הולכים למות

על 500 הם עדיין לא נקיים

רק מ600 ומעלה הם נשמעים טוב. ותקחו בחשבון שב4XS החיתוך הוא ב18 דיבי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברים, תרצו או לא, מה שחותך רכיב מלמטה (HPF) זה הקבל שמחובר לו בטור.

גם אם הקרוס הוא מסדר שני אז פשוט מחובר סליל במקביל. ובכל הקרוסים של מורל עד דרגת הייבריד, הקרוס מסדר ראשון. בדוק.

מתחדשת*

פורסם

תגידו טתם רציניים בקשר לזה שנקודת חיתוך לא משתנה בגלל קבל בודד? כי אם כן אתם לא צריכים בכלל להגיב עקב חוסר ידע בסיסי.:evil:

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תוכן חדש...