Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם האיביזה החדשה נראית טוב?  

113 הצבעות

1. 1. האם האיביזה החדשה נראית טוב?

• כן, נראית פשוט מצוין, יותר יפה מהדגם הקודם!
      25
    • נראית בסדר גמור, אבל עדיין פחות טוב מהדגם הקודם.
      29
    • לא משהו שהייתי מסובב אחריו את הראש ברחוב...
      38
    • איום ונורא, עיצוב פשוט מחריד
      21

פוסטים מומלצים

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קודם כל ישנה אופצייה בתוספת מחיר ל-2 כריות אויר במחיר של 2,000 ש"ח.

בקיצור אני מציע לפני שקוטלים את האיביזה החדשה תיראו אותה במציאות ולא בתמונות, ואז ניראה אם דעתכם תשתנה על המכונית.

יניב

1. 2K עבור כריות וילון זה בהחלט מחיר סביר, אך אין כאן ספק שמדובר בסוג של זלזול/חסכון מצד היבואן כלפי הלקוח - זה ציוד שאמור להגיע כתקני, אתה לא אמור לשלם על זה אקסטרה כסף.

בשאר רכבי הקטגוריה (פביה, 207, 2, סוויפט) יש 6 כריות אוויר כציוד תקני.

אגב, הסיפור הזה מוכר לי מהימים בהם רכשתי את האיביזה האקסית שלי - גם אז הם דרשו 2K תוספת (וזמן המתנה ארוך יותר) עבור כריות וילון.

2. יניב, אני ראיתי אותה הרבה לפני שחשבת לראות אותה בארץ - עניין של טעם.

לטעמי, האיביזה החדשה מזעזעת וסיאט איבדו את הטאץ' שהיה להם בעבר (האיביזה והלאון היוצאות) - הרכבים שלהם הפכו לחסרי פרופרוציות והפכו יותר מידי "וואנים" (לאון וטולדו החדשות).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
1. 2K עבור כריות וילון זה בהחלט מחיר סביר, אך אין כאן ספק שמדובר בסוג של זלזול/חסכון מצד היבואן כלפי הלקוח - זה ציוד שאמור להגיע כתקני, אתה לא אמור לשלם על זה אקסטרה כסף.

בשאר רכבי הקטגוריה (פביה, 207, 2, סוויפט) יש 6 כריות אוויר כציוד תקני.

אגב, הסיפור הזה מוכר לי מהימים בהם רכשתי את האיביזה האקסית שלי - גם אז הם דרשו 2K תוספת (וזמן המתנה ארוך יותר) עבור כריות וילון.

2. יניב, אני ראיתי אותה הרבה לפני שחשבת לראות אותה בארץ - עניין של טעם.

לטעמי, האיביזה החדשה מזעזעת וסיאט איבדו את הטאץ' שהיה להם בעבר (האיביזה והלאון היוצאות) - הרכבים שלהם הפכו לחסרי פרופרוציות והפכו יותר מידי "וואנים" (לאון וטולדו החדשות).

אוראל, איפה שהו אתה צודק ונכון שהיא צריכה להגיע עם 6 כריות אויר אבל!!! מצד אחד תסתכל על חצי הכוס המלאה עם מה שכן האיביזה באה, עם ציוד בטיחות שאין לאף רכב בקטגוריה כמו למשל היא מצוידת כסטנדארט במערכת בקרת יציבות, מערכת בקרת משיכה, מערכת עזר לבלימה ומערכת בלימת חירום. כמות כריות האוויר אינה עומדת בסטנדארט והיא כוללת ארבע בלבד, אך היבואן מאפשר הוספת שתי כריות אוויר נוספות בעבור 2,000 ש"ח. בנוסף מצוידת האיביזה בחיישני לחץ לצמיגי הרכב ובמערכת מניעת הידרדרות לסיוע בזינוק בעלייה.

אתה מבין אוראל, יש דברים שהם לא באים כסטנדרט במכוניות אחרות מאותה הקטגוריה למשל הסוזוקי סוויפט בכלל לא מגיעה עם ESP לעומת האיביזה, שכן שוב צריך להבין היבואן כניראה התקמצן על ה-2 כריות אויר האלה לטובת אביזרי בטיחות שעוד לא ניראו כמותם בתחום של המיני קומפקטיות.

יניב

פורסם
...האיביזה באה, עם ציוד בטיחות שאין לאף רכב בקטגוריה כמו למשל היא מצוידת כסטנדארט במערכת בקרת יציבות, מערכת בקרת משיכה, מערכת עזר לבלימה ומערכת בלימת חירום...

בנוסף מצוידת האיביזה בחיישני לחץ לצמיגי הרכב ובמערכת מניעת הידרדרות לסיוע בזינוק בעלייה.

יש דברים שהם לא באים כסטנדרט במכוניות אחרות מאותה הקטגוריה למשל הסוזוקי סוויפט בכלל לא מגיעה עם ESP לעומת האיביזה, שכן שוב צריך להבין היבואן כניראה התקמצן על ה-2 כריות אויר האלה לטובת אביזרי בטיחות שעוד לא ניראו כמותם בתחום של המיני קומפקטיות.

יניב

1. בקרת יציבות (ESP), בקרת אחיזה/משיכה (ASR), סיוע בלחצי בלימה, סיוע בבלימת חירום וכן הלאה - יש בכל פביה חדשה, גם ב-1.4.

חיישני לחץ אוויר בצמיגים (TPM) - יש גם בפביה החדשה (בגרסאות 1.6 אוט' בלבד).

סיוע בזינוק בעלייה - יש גם בגרנדה פונטו (המאובזרת).

2. יניב, סלח לי - הכל חרטא. הכל קשקושי ביצים.

אין באיביזה החדשה שום דבר מרגש או יחודי מבחינת איבזור.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יניב,

הפאביה מגיעה כסנדרט עם ESP, 6 כריות אויר בדגם הספורט/אלגנס, באמבינט רק עם 4 כריות אויר, אבל עדיין יש הפרש מחירים גבוה בין הפאביה לאיביזה, למשל תיקח את הדגם ספורט 1.6 3 דלתות ידנית של האיביזה, הוא גבוה ב10K מהמקבילה הפאביה 1.6 ידנית ספורט.

ז"א שאם אני רוצה לקחת את האיביזה עם 6 כריות אויר, המחיר הוא 107K לגיר ידני, זה מגוחך.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
1. בקרת יציבות (ESP), בקרת אחיזה/משיכה (ASR), סיוע בלחצי בלימה, סיוע בבלימת חירום וכן הלאה - יש בכל פביה חדשה, גם ב-1.4.

חיישני לחץ אוויר בצמיגים (TPM) - יש גם בפביה החדשה (בגרסאות 1.6 אוט' בלבד).

סיוע בזינוק בעלייה - יש גם בגרנדה פונטו (המאובזרת).

2. יניב, סלח לי - הכל חרטא. הכל קשקושי ביצים.

אין באיביזה החדשה שום דבר מרגש או יחודי מבחינת איבזור.

יניב,

הפאביה מגיעה כסנדרט עם ESP, 6 כריות אויר בדגם הספורט/אלגנס, באמבינט רק עם 4 כריות אויר, אבל עדיין יש הפרש מחירים גבוה בין הפאביה לאיביזה, למשל תיקח את הדגם ספורט 1.6 3 דלתות ידנית של האיביזה, הוא גבוה ב10K מהמקבילה הפאביה 1.6 ידנית ספורט.

ז"א שאם אני רוצה לקחת את האיביזה עם 6 כריות אויר, המחיר הוא 107K לגיר ידני, זה מגוחך.

אוראל, וmachinehead אין לי שום דבר נגד הפאביה נתחיל מי זה רק ציינתי שאם סיאט התקמצנו על שתי כריות אויר אז לפחות יש שלל מערכות בטיחות ברכב.

שוב פעם אני אומר יש כאלה שיואהבו את האיביזה ו"יזרמו", עם העיצוב היצרתי שלה שוב שלא רואים כל יום ואני מקווה שתסכימו איתי פה.שוב על פניו המחיר של האיביזה הוא תחרותי, אם נסתכל דגם דגם ונבדוק את מה שאנחנו רוצים נמצא שם שיש איזה שהו תחרות נגד הפאביה זאת אומרת פחות אבזור פה אבזור יותר שם אבל לא משהו שאיתו אני הייתי קובע חד משמעי שהוא יותר טוב מהשני. בכל זאת יש תחרות הוגנת בין שני המכוניות ואנחנו ניראה במשך השנה את תגובת הקהל, האם הוא יואהב את האיביזה ולכן ירכוש אותה או שהוא בכלל לא יתחבר אליה ומה שנותר לי לומר "נחייה וניראה".

יניב

פורסם

לא יכול להסכים איתך לגבי המחיר, הרי האיביזה והפאביה יושבים על אותם מכלולים, אותה פלטפורמה, אז אני לא רואה סיבה מדוע צריך לשלם על אותו דבר כמעט מעל 10K ועוד עם 2 כריות אויר פחות, מילא אם זה היה אאודי, אז הייתי מתרזץ שזה השם של אאודי. אבל על סיאט? :shock:

על הדגמים של הDSG זה משהו אחר, כל עוד לפאביה/פולו אין DSG אז אין מה להשוות את המחירים, מן הסתם ש DSG יותר יקר.

זה בדיוק אותו דבר עם קיה סיד ויונדאי I30, שניהם זה כמעט אותו רכב, מבחינת המחירים הם דיי דומים.

בסה"כ, צ'מפיון לא כ"כ ייפגעו מהתמחור הגבוה יחסית, כי אם הם לא ימכרו את האיביזה, אז יש להם את הפאביה והפולו.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
לא יכול להסכים איתך לגבי המחיר, הרי האיביזה והפאביה יושבים על אותם מכלולים, אותה פלטפורמה, אז אני לא רואה סיבה מדוע צריך לשלם על אותו דבר כמעט מעל 10K ועוד עם 2 כריות אויר פחות, מילא אם זה היה אאודי, אז הייתי מתרזץ שזה השם של אאודי. אבל על סיאט? :shock:

על הדגמים של הDSG זה משהו אחר, כל עוד לפאביה/פולו אין DSG אז אין מה להשוות את המחירים, מן הסתם ש DSG יותר יקר.

זה בדיוק אותו דבר עם קיה סיד ויונדאי I30, שניהם זה כמעט אותו רכב, מבחינת המחירים הם דיי דומים.

בסה"כ, צ'מפיון לא כ"כ ייפגעו מהתמחור הגבוה יחסית, כי אם הם לא ימכרו את האיביזה, אז יש להם את הפאביה והפולו.

תבין machinehead צ'מפיון מוטורס פונה שוב לקהל צעיר, וסיאט היא מעין מקבילה לאלפא רומיאו - של פולקסווגן, ולכן הדגש בקמפיין הפרסומי יהיה על הסטייל והשיק שלה, שממש לא חסרים לה.

מה גם שהאיביזה כמו שכבר ציינת, היא היחידה בקטגוריה של הסופר מיני עם התיבה DSG שלפי דעתי היא מספר 1 ולכן גם מחיר המכונית מתבטא בכך.

יניב

פורסם
מז'ותמרת, יש תיאוריה שלמה מאחורי זה.

בעיקרון ובקיצור, שאתה כלוא ברכב חלון חשמלי תיאורטית לא יעבוד, אבל חלון ידני כן וככה תוכל לצאת מהרכב.

תודה. מעדיף כבר ללכת ברגל.

בקיצור, פרט איבזור תמוהה ביותר. (לדעתי אפילו יותר תמוהה מזה שהיא עם 4 כריות "בלבד" שזה פחות מעניין רוכשים פוטנציאלים).

אם תגיע למצב שאתה צריך לפתוח חלון כדי לצאת, כנראה גם חלון ידני לא יעבור, כי לא יהיה לו בדיוק לאן לרדת :)

פורסם

התמונות לדעתי עושות לה עוול, במציאות האיביזה החדשה נראית טוב יותר.

חבל רק שבכל זוית ניתן למצוא מוטיבים עיצוביים ממכוניות שונות, לאן נעלמה המקוריות?

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

סוף סוף היא הגיעה

נראית מצויין במציאות

נמתין לקופרה ואז תראו מזה איבזור(קסנון עוקבי פניה,דיפרנציאל מוגבל אלקטרונית,DSG יבש 7 הילוכים עם ידיות מאחורי ההגה גג פנורמי ענק, מושבים איכותים,מערכת סאונד 8 רמקולים וכו') רק נקווה שתהיה במחיר שפוי ואז היא תהיה הלהיט הבא (אפשר להתווכח על זה אבל אני אומר בו נחכה ונראה)

אגב עם כל זה אומרים שהקופרה החדשה גם יותר קלה מהקודמת ומתנהגת הרבה יותר טוב, אבל כאן נצטרך להמתין לנסיעות מבחן

מה לעשות לרוב האנשים קשה לקבל צורה חדשה, אבל אחרי זמן הם מתרגלים ואומרים שהרכב מדהים, בדיוק כפי שקרה עם הצורה הקודמת.

פורסם
תבין machinehead צ'מפיון מוטורס פונה שוב לקהל צעיר, וסיאט היא מעין מקבילה לאלפא רומיאו - של פולקסווגן, ולכן הדגש בקמפיין הפרסומי יהיה על הסטייל והשיק שלה, שממש לא חסרים לה.

מה גם שהאיביזה כמו שכבר ציינת, היא היחידה בקטגוריה של הסופר מיני עם התיבה DSG שלפי דעתי היא מספר 1 ולכן גם מחיר המכונית מתבטא בכך.

יניב

איזה קשקוש.

סיאט לא קרובה לאלפא ולא מקבילה אליה באף פרמטר.

אלפא לא משווקים ולא מכוונים את הקו-יצור שלהם לקהל צעיר. ותסלח לי אבל לסיאט חסר הרבה סטייל, היום יצא לי לראות את האיביזה, המכונית הזאת פשוט נראית כמו חולדה שחבטו בה מכל כיוון.

• תוכן חדש...