Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון שמעתי כל מיני דברים,

מנוע 24 שסתומים, מנוע 16 שסתומים.

בקיצור מה זה אומר? מה זה עושה?

זה משפר את הצליל או הביצועים או משו בסגנון??

תודה, אוהד

פורסם

זה לא משפר או משהו חלק בלתי נפרד מהמנוע, שסתומים תמיד היו במנועים (4 פעימות)

הסבר על שסתומים יש בכל ספר תיאוריה, בעיקרון הם משמשים ליניקה של תערובת (במנועי בנזין) ופליטה של הגזים השרופים.

לכל צילינדר יש שסתומים, בד"כ זה 4 שס' לצילינדר עם יוצאים מהכלל.

פורסם

למליבו יש מנוע 3510 סמ"ק ,219 כ"ס,30 קג"מ פרימיטיבי עם 2 שסתומים ,הרמה פרהיסטורית ע"י מוטות (pushrods) , שצורך דלק כמו יפנית 2400 סמ"ק 200 כ"ס , עם כל החידושים או אירופאית (במוו,אאודי,אלפא ?) שעולה כפול ויותר.

אני מאמין שהגרמנים לא גילו לאמריקאים את אמריקה עם 1400 סמ"ק מרובי מגדשים. היה את זה באליסון של ה-B29 ב1944 שאף גרמני או יפני לא הגיע לשיא הגובה שלו.

אלה פשוט פילוסופיות שונות .(האמריקאית מושפעת רבות משליטתם במחירי הדלק העולמיים במאה השנה האחרונות).

יש שוק למי שאוהב 100 קמ"ש ב- 1700 סל"ד ויש למי שאוהב לצרוח באדום. (בלי לדעת בדיוק מתי ואיזה הפתעות במוסך מחכות לו).

פורסם

אז לא נראה לי שהבנתי כלכך,

ההבדל בשסתומים זה רק ההבדל במספר הצילינדרים?

או שאפשר לשים בחלק מהמנועים יותר שסתומים אם אותו מספר צילינדרים?

בבקשה תעזרו לי, אוהד

פורסם

בכל מנוע יש שסתומים שסתומי יניקה ופליטה!

מספר השסתומים ע"פ מספר הצילינדרים!!!

עכשיו אם יש לך V16 כלומר שסתומים זה לא אומר שיש לך מנוע 8צילינדר אלא שתי שסתומים מכל סוג על כל צילינדר

ולרוב המנוע יהיה 4צילינדר בפרטיות בנזין פשוטות

פורסם
אז לא נראה לי שהבנתי כלכך,

ההבדל בשסתומים זה רק ההבדל במספר הצילינדרים?

או שאפשר לשים בחלק מהמנועים יותר שסתומים אם אותו מספר צילינדרים?

בבקשה תעזרו לי, אוהד

דרך אגב אתה לא יכול "לשים" עוד שסתומים זה מגיע ככה אלא אם כן תחליף מנוע!!!

פורסם

בוא'נה עשיתם פה סלט חבל על הזמן. מה זה V16 עכשיו ?!

כולה הבנאדם שאל למה תורם מספר שסתומים גבוה.

אז כן ! הוא תורם לביצועים. הוא תורם לביצועים בעזרת העובדה שנצילות אותו צילינדר עולה.

אם פעם היו מנועי 8 שסתומים, יחסית עגלות, אז היום, כבר מזמן, יש מנועי 16 שסתומים שמשום

מה, מאיצים מהר יותר, מגיבים טוב יותר וחסכוניים יותר.

לכל צילינדר יש שסתומי יניקה ופליטה. אם ניקח לדוגמא רכב בעל ארבעה צילינדרים, פעם היו לו 8 שתסומים,

זה אומר אחד פליטה ואחד יניקה. עכשיו יש לאותו מנוע 16 שסתומים, שזה אומר, שניים יניקה ושניים פליטה.

מה יותר מהיר וחזק ?

נ.ב. מושגים - 16V=16 VALVE, V6=6 CYLINDER V-TYPE. לא להתבלבל איפה אתה כותבים את ה-V.

פורסם

הוא התכוון אם אפשר לייצר מנוע עם מספר צילינדרים זהה אבל מספר שסתומים שונה - וכן.

מספר השסתומים הכללי, למשל 16 שסתומים, מייצג את כל השסתומים במנוע, כלומר אם יש לך 4 צילינדרים ו16 שסתומים יש לך 4 שסתומים בכל צילינדר.

ישנם רכבים עם 4 צילינדרים ו8 שסתומים, יש כאלו עם 12 ויש כאלו עם 20.

וזה בד"כ תורם לבערה יעילה יותר בגלל פיזור התערובת באופן שווה יותר בחלל הצילינדר, דבר שמביא לעליה בהספק וגם לחיסכון בצריכת הדלק.

פורסם

16 שסתומים במנוע זה אומר בדר"כ ש 8 פועלים קבוע ו8 ניכנסים לעבודה בסל"ד יותר גבוהים,בשביל להפיק יותר כוח מהמנוע

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

דבר כזה אני שומע פעם ראשונה, אולי אתה מתכוון לסעפת יניקה בעלת נפח משתנה כמו שיש במאזדות,

שבסל"ד גבוה נפתחת בעזרת ואקום ואז התערובת עוברת דרך קצרה יותר על מנת להגיע כמה שיותר מהר לצילנדר.

פורסם

מנוע רב שסתומים והכוונה שיש יותר מ 2 ליצילינדר, היתרון למעשה בריבוי שסתומים הוא לאפשר "נשימה" יעילה וקלה יותר וזה בא לידי ביטוי בתחום הסל"ד הגבוה יותר כאשר נדרשת יניקת אויר מהירה מאוד בכל מחזור עבודה (יניקה ופליטה ליצר דיוק) והגדלת גודל מעבר האויר מסייעת בזאת.

החסרון הוא דווקא בסל"ד הבינוני והנמוך, תחום המומנט, אז נפגע ערבול האויר או התערובת עקב כניסת אויר קלה מידי מול שסתום בודד ליניקה שמגביר את מהירות האויר הנינק ומאפשר ערבול גבוה שמוסיף נצילות ומומנט.

יש סעפות יניקה משתנה שמאפשרות בתחום הסל"ד הנמוך רק לשסתום יניקה בודד בכל צילינדר לינוק אויר ולשפר ערבול ובסל"ד גבוה לפתוח שסתום יניקה נוסף לעבודה ובכך לשפר הספק.

כעקרון מנועי 4 צילינדר כיום באים כמעט תמיד עם 4 שסתומים לילצינדר ומי שם לב תחום המומנט היעיל מתקבל בסל"ד גבוה יחסית ממה שהיינו מוגרלים אליו במנועים יותר ישנים. אך היתרון היחסי והכללי הוא בהעלעת הספק עולה גם המומנט מופחת תצרוכת הדלק הסגולית וגם זיהום האויר פוחת.

מתגברים על בעיה של מומנט בסל"ד נמוך עם התקנים כמו תזמון שסתומים משנה, סעפות יניקה ופליטה מתכננות יעיל יותר, סעפות יניקה בעלי גאומטריה משתנה, הזרקות דלק סינקסיאליות, מזרקים רב נחירים ובקרת מנוע משופרת, מהירה ומדוייקת יותר.

פורסם
דבר כזה אני שומע פעם ראשונה, אולי אתה מתכוון לסעפת יניקה בעלת נפח משתנה כמו שיש במאזדות,

שבסל"ד גבוה נפתחת בעזרת ואקום ואז התערובת עוברת דרך קצרה יותר על מנת להגיע כמה שיותר מהר לצילנדר.

למה שהתכוונתי זה מה שכתב דניאל בקצרה, ולהוסיף רק שיש שסתום נוסף לצילינדר ליניקה ועוד אחד נוסף לפליטה, כי מה שניכנס צריך גם לצאת. שניכנסים לעבודה בסל"ד גבוה ונותנים כוח נוסף למנוע , ביחד עם שניים פליטה ויניקה שעובדים קבוע, בסה"כ ארבע שסתומים לצילינדר כפול ארבע צילינדרים שווה ל 16 שסתומים.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

• תוכן חדש...