Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קניתי כרטיס מסך חדש מסוג ATI RAEDON 4670 HD. מלבד השיפור לכרטיס מסך הקודם שלי, אחת ממטרותיי הייתה לאפשר חיבור קל ונוח לטלוויזיית ה-LCD שלי (42 אינץ' מסוג hisense).

לכרטיס המסך שתי יציאות מסוג DVI. אל אחת מהן אני מחבר את המסך הרגיל שלי. אל השניה מתחבר מתאם ל-HDMI. אליו אני מחבר כבל באורך 5 מטר שנכנס לטלוויזיה לכניסת ה-HDMI, כמובן.

הבעיה - לא רואים מספיק טוב. יש מין "צל" לבן כזה, כמו מריחה, שניתן לראות אותה בקלות כשפותחים למשל דפדפן אינטרנט. אפשר לקרוא טקסט, גם קטן, אבל זה פשוט לא נראה כמו שצריך.

לשם השוואה - כשאני מחבר את הטלוויזיה למחשב דרך יציאת ה-VGA, רואים מצוין. הבעיה ב-VGA שהוא לא מעביר סאונד, בין השאר.

עם כרטיס המסך התקנתי את תוכנת ה-catalyst control center הכי חדשה (גרסה 9.1). בתוכנה שמתי את הטלוויזיה על הרזולוציה הטבעית שלה - 1360 על 768. כאן קרה משהו מוזר: התמונה יצאה קצת מוקטנת - היא לא משתמשת בכל גודל הטלוויזיה, ובנוסף בצדדים שלה יש פסים כחולים. דווקא כשאני שם אותה על 1280 על 768 היא ממלאת את כל מסך הטלוויזיה (אבל כאמור, בשני המקרים לא רואים מספיק טוב). סאונד, אגב, עובר באופן תקין.

בחנות אומרים שיש סיכוי שמדובר בבעיית תאימות מוזרה עם הטלוויזיה. כשמעבירים אות VGA אז כרטיס המסך מבצע את העיבוד ולכן התמונה עוברת טוב. כשמעבירים אות HDMI אז הצד המקבל מבצע את העיבוד ולכן אולי הטלוויזיה נתקלת בבעיה.

ניסיתי להסיר את התוכנה ולהתקין שוב, לא עזר.

אולי מישהו מכיר טוב יותר את התוכנה של הקטליסט ויודע על אופציה שלא חשבתי עליה שתשפר את האיכות של התמונה?

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תבדוק אם אתה מעביר חלון לטלוויזיה,הוא נפתח על כול המסך?או רק על גבולות התמונה?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
גם לי קרה.

שחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך, הסתדר לי אחרי ששיחקתי עם הרזולוציה והאיכות. (GFORCE 9400 GT)

"שחק" זו הגדרה רחבה. למה נראה לך שזה לא מה שעשיתי בשעתיים האחרונות? רזולוציה שיניתי לכל האפשרויות. איכות זו הגדרה כוללנית מאוד - על אילו פרמטרים בדיוק אתה מדבר?

חוצמזה שאתה מדבר על ג'יפורס, שזה כרטיס שלא מעביר סאונד דרך ה-DVI, כך שאו שאתה מחבר אותו ב-VGA ואז זה לא עוזר לי, או שאתה מחבר אותו דרך HDMI (ומשתמש בחיבור אחר לסאונד) אבל זה גם לא עוזר לי ככל הנראה כי מדובר בכרטיס שונה וטלוויזיה שונה.

תבדוק אם אתה מעביר חלון לטלוויזיה,הוא נפתח על כול המסך?או רק על גבולות התמונה?

כאשר אני ב-1280 על 768 הוא מעביר לכל המסך, כאשר אני ב-1360 על 768 הוא נפתח על הגבולות התמונה כמובן, בדיוק כפי שתיארתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מה עם שינוי תדר רענון? ניסית?

אני מחובר דרך VGA ,והסאונד יוצא קואקסיאלית למגבר שלא קשור לטלויזיה ,ואני ממליץ לך לעשות גם ככה אלא אם כן אין לך מגבר ורמקולים נוספים חוץ מהטלויזיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני עם אייל.

בדוק רענון. תוריד ל 60 ואם זה שם תעלה ל 70 למרות שתדר מהיר מידי בד"כ גורם לגוסטינג.

אפשרות נוספת שהכבל תקול.

פורסם
מה עם שינוי תדר רענון? ניסית?

אני מחובר דרך VGA ,והסאונד יוצא קואקסיאלית למגבר שלא קשור לטלויזיה ,ואני ממליץ לך לעשות גם ככה אלא אם כן אין לך מגבר ורמקולים נוספים חוץ מהטלויזיה.

לא ניתן לשנות את התדר מבלי שהרזולוציה תשתנה, אז זה לא עובד.

כל המטרה של החיבור דרך ה-HDMI הייתה בשביל להמנע מקניית מגבר ורמקולים נוספים כרגע.

אפשרות נוספת שהכבל תקול.

אם הכבל היה תקול לא היה עובר כלום - זה הרי שידור דיגיטלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נראה לי שיש לך איזושהי בעיה של 1:1 pixel mapping

הנה אתר שיכול לקדם אותך להבנת הבעיה בעזרת TEST PATTERNS

http://www.tigerdave.com/test_patterns.htm

דבר שני, הרזולוציה הטיבעית של הטלוויזיה היא בד"כ 1366x768

אני חושד שהכרטיס שלך מוציא רזולוציה של 1360x768 (וזה יוצר underscan בטלוויזיה) כי יש לו בעיה להוציא 1366x768 (זה לא מתחלק ב 8 ולכן יש כרטיסים שיש להם בעיה להוציא כזאת רזולוציה)

תקן אותי אם אני טועה בקשר לכרטיס..

ד"א, הכל נראה תקין ב 1280X720 כי זה רזולוציה טבעית של 720P.

עריכה: אפשר לנסות ולפתור בעיות של OVERSCAN או UNDERSCAN ע"י הטלוויזיה, בכל טלוויזיה לאפשרות הזאת יש שם אחר. למשל בסמסונגים זה נקרא Just Scan, בדוק בטלוויזיה שלך אם יש משהו שמזכיר את זה)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ניסיתי את ה-TEST PATTERNS, הדבר היחיד שלמדתי מהם הוא שבאמת לא רואים מספיק טוב בחיבור ה-HDMI, מה שידעתי גם קודם (הפסים האופקיים נמרחים).

בנוגע לרזולוציה - ברור שהרזולוציה הטבעית היא 1366 על 768, וברור שהכרטיס מוציא 1360 - נראה לי שכל הכרטיסים מוציאים 1360 או 1368, פשוט כי בעולם דיגיטלי עם בתים בגודל 8 הכל חייב להתחלק ב-8. עדיין - ששה פיקסלים לא יוצרים כזה עיוות, עובדה שב-VGA הכל נראה בסדר.

וזה שב-1280 התמונה היא על כל מסך הטלוויזיה לא אומרת שרואים טוב. ב-VGA ראו טוב, ב-HDMI לא. ואני עדיין לא מצליח להבין למה התמונה לא מלאה על כל המסך ב-1360...

לא מצאתי אצלי פתרון ל-underscan בטלוויזיה, בכלל - כתוב ב-manual שב-HDMI אין אפשרות לכוון את המסך בגלל אופי השידור.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
קראתי עוד קצת ומתברר שיש טלווזיות שיודעות לעשות 1:1 pixel mapping רק באות VGA. שווה לבדוק גם את זה.

זהו, שכאמור אני מנסה להמנע מחיבור VGA כי אין לי כרגע מערכת רמקולים+מגבר. אגב, למי מכם שמחבר את המחשב למסך עם VGA ומשתמש במערכת - לאן היא מחוברת במחשב? האם יש אפשרות לחבר גם את הרמקולים של המחשב וגם את הרמקולים הנוספים במקביל?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מחבר את המחשב למסך LCD ב VGA ומוציא כבל AUX סטריאו רגיל מיציאת האוזניות (LINE OUT) ומחבר אותו לכניסת AUX במגבר (או מערכת אצלך).

אצלי אין אפשרות שכל הרמקולים יעבדו במקביל, לא בדקתי לעומק אבל זה לא יעיל כי בכל מקרה זה רמקולים של לפטופ.

אני אבדוק מחר איזה רזולוציה הכרטיס שלי (ATI MOBILITY RADEON X1600) מוציא.

לדעתי יש כאן בעיה ב PIXEL MAPPING שלך ובגלל זה רואים טוב רק ב VGA.

אתר מאוד מעניין בנושא:

http://pixelmapping.wikispaces.com/Pixel+mapping+explained

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

חוט מהמחשב ל- 2 רמקולים רגילים של מחשב (50 ש"ח) ותקבל צליל יותר טוב מכל LCD.

קצת מבאס שאין שלט על הווליום.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
מספיק שהסיכוך שלו קרוע או מקצר.

רלוונטי רק לכבלים אנלוגים (VGA לדוגמא) , לא לדיגיטלים.

רוני, אכן יש לך בעיה כנראה בכיוונים בצד של הטלוויזיה והייתי חופר בתפריטים , כי אין סיבה הגיונית אחרת.

דבר נוסף - אני מקווה שאתה משתמש בדרייברים החדשים ביותר מהאתר ולא מהדיסק שמגיע עם הכרטיס מסך , ההבדל ברמות העידכון עצום.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...