Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני, אכן יש לך בעיה כנראה בכיוונים בצד של הטלוויזיה והייתי חופר בתפריטים , כי אין סיבה הגיונית אחרת.

דבר נוסף - אני מקווה שאתה משתמש בדרייברים החדשים ביותר מהאתר ולא מהדיסק שמגיע עם הכרטיס מסך , ההבדל ברמות העידכון עצום.

ליביו

זהו שעברתי על כל התפריטים של הטלוויזיה ואין שם כלום.

כמובן שאני משתמש בדרייברים החדשים ביותר שהורדתי מהאתר של ATI.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני מה הדגם של הטלוויזיה? המדוייק אם אפשר.

דבר נוסף, קבל רשימה של בעיות ידועות עם כרטיס המסך שיש לך, תבדוק אם יש משהו מתאים לתופעה שאתה מתאר.

http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894

ברגע שיהיה לי את הדגם של המסך אני אוכל לבדוק מהכיוון הזה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לא ראיתי שום דבר ברשימה...

הדגם - hisense 4229 LCD. פניתי לשירות שלהם בבקשה שיבדקו את העניין, בטח יקח יום-יומיים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא יודע אם יש פתרון מעבר לחיבור ב VGA. שוב, לדעתי הבעיה היא במעבד הטלוויזיה שאמור לעשות את ה SCALIN ,PIXEL MAPPING וכל השיט הזה. זה גם פחות או יותר מה שאמרו לך בחנות..

דוגמא אישית שלי: כפי שאמרתי אני מחבר את המחשב לטלוויזית סמסונג 42 ב VGA ורואים נהדר (הכרטיס מסך מזהה את הטלוויזיה וזה לוקח בדיוק 4 שניות כל הסיפור). כשניסיתי לחבר אותו לטלוויזיה של חבר כל התמונה היתה אדומה, לא משנה כמה ניסיתי לפתור את הבעיה זה לא הצליח.

כל הנושא של חיבור HTPC לטלוויזיות LCD\PLASMA יכול ליצור בעיות.. אם רואים טוב ב VGA זה כבר טוב :wink:

"

If you own a 1366 x 768 display then your image has been mashed about and re-scaled to fit your screen. Period. Meaning: you will not ever get a pixel for pixel rendering of anything coming into your display, so all this talk of "pristine 720p" from my 720p plasma display is bunk usually unless your display has an exact 1280 mode. Its no longer the video frame that the producer saw. Instead you actually are seeing an upscaled version created by the pixel scaler firmware with quality that the display manufacturer wanted to put into the HDTV.

Just because it is scaled does not mean it is not great imaging, some displays do a fantastic job of resizing and de-interlacing. Some 1366 displays do such a fuzzy job of scaling that the image seems about the same as regular TV, just bigger and wider, not Higher in Definition.

"

צוטט מ:

http://hd1080i.blogspot.com/2006_12_01_archive.html

ממליץ לקרוא את הפוסט, מעוד מעניין.

כמובן שלא בטוח שזאת הבעיה, עדכן מה הם אומרים לך..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

לצורך בדיקה תקרב את המחשב לטלויזיה

תשתמש עם כבל DVI ל DVI קצר (אם יש כניסת DVI בטלויזיה, אם לא אז תתשמש ב HDMI קצר)

יכול להיות שבגלל אורך הכבל יש לך את הטששטש הזה

זה קרה לי גם בידיוק מה שאתה אומר. (אמנם לא אצלי אבל במערכת שאני התקנתי)

השתמשתי ב כבל אחר וזה פתר את הבעיה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תוכל לתאר בדיוק מה קרה לך? כלומר מה ראית במסך?

זה פשוט נשמע לי מאוד מוזר שאורך הכבל ישפיע ככה - מדובר בכבל HDMI איכותי בסופו של דבר, והוא מעביר את המידע. הרבה יותר קל לי להאמין שזו בעיית עיבוד של הטלוויזיה.

אין לי כרגע כבל קצר יותר, אני צריך ללכת לקנות ולפני שאני עושה את זה הייתי רוצה להבין בדיוק איזו בעייה הייתה אצלך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא זוכר בדיוק את השם המלא של האותיות NR, אבל האופציה הזאת היא זאת שאחראית על תאימות בין הטלויזיה למחשב, האופציה הזאת יכולה להיות ביציאה ספציפית בטלויזיה שלך מה שאומר שלמשל ביציאת VGA היא תהיה וביציאת HDMI היא לא תהיה ואז לא תראה טוב (כמו שחיברו פעם טלויזיה CRT למחשב).

תבדוק בספר של הטלויזיה על איזה יציאה יש לך NR ואז תדע אם להמשיך להתאמץ ולסדר את העניין או שזה קרב אבוד.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ואו! אוקיי, אני לא יודע מה התוכנה הזאת עשתה או איך היא עשתה את זה, אבל המריחות הלבנות האלו, ה"צל" או סוג של העתק שנמרח ימינה מהפונטים והקווים פשוט נעלם! כל מה שעשיתי זה להתקין את התוכנה ולעשות ריבוט. לא נגעתי בשום דבר מההגדרות.

מצד שני, יש בעיה חדשה - משהו שקשור לצבעים, נראה לי. זה מתבטא בדברים מוזרים, למשל רואים את הסרגל בראש הפורום? אז בטלוויזיה המילים "כללי הפורום" שצבועים בצהוב אם קצת מטושטשים, והמילה "גלריה" בכלל מפוקסלת ובקושי אפשר להבין את האותיות. גם האותיות השחורות הרגילות נראות כאילו בקצוות שלהן יש גוון אדמדם כזה.

אז פתחתי וורד וכתבתי מילים בצבעים וגדלים שונים ואכן רואים את זה - בעיקר בצהוב, ירוק, אדום.

עכשיו עשיתי עוד ניסיון - בהגדרות של כרטיס המסך הורדתי את הטלוויזיה ואח"כ החזרתי אותה - ואז הכל חזר להיות כמו קודם, עם המריחות והצל הלבן... ריבוט נוסף והמריחות נעלמו (ומשהו אומר לי שאם אני שוב אוריד את הטלוויזיה ואחזיר, הן יחזרו). מה קורה פה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבעיה אצלי היתה כמו שתיארת, צל לבן כזה כאילו מרוח

וזה נפתר עם החלפת הכבל לכבל של יצרן סיני אחר, כל הכבלים שהשתמשתי בהם היו סטנדרטיים לא משהו איכותי ויקר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

איך אומרים ביידיש, אישטנן ! כשזה מתחיל פעם אחת לעבוד ופעם אחת לא לעבוד זה אומר דבר אחד, הטלוויזיה שלך רוצה VGA :wink:

אין לי יותר רעיונות :|, אולי להחליף כבל יעזור..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

טוב, אחרי השיפור באיכות (שכאמור קורה רק כשעושים ריבוט למחשב) עדיין זה לא נראה לי אופטימלי אז חיברתי את הטלוויזיה למחשב גם ב-VGA וגם ב-HDMI במקביל והתחלתי לזפזפ בין השניים. באופן ברור ה-VGA נראה יותר טוב וטבעי, מה גם שהוא מאפשר שינוי של הרזולוציה ל-1360X768, מה שלא התאפשר ב-HDMI (כלומר כן התאפשר, והטלוויזיה אפילו קוראת לזה 1080i אבל היא מציגה את זה כאמור לא על כל המסך ובאיכות פחות טובה).

כל זה מוביל אותי למסקנה שאין מנוס מלחבר עם VGA ולמצוא פתרון לסאונד. אלא רק אם מישהו יכול ללמד אותי איך לטפל בזה עם תוכנת הקסמים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אצלי בטלויזיה יש ליד היציאת VGA חיבור לסאונד מהמחשב וכשהטלויזיה על הערוץ של המחשב שומעים מהטלויזיה את מה שיש במחשב.

בדוק אם יש לך כזה דבר ואז כל מה שנשאר זה לחבר את הכרטיס קול אל היציאה המתאימה בטלויזיה ולסגור עניין.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...