Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפי מה שראיתי יש כאן לא מעט חובבי אלקטרוניקה.

השאלה שלי היא כזאת: האם מישהו כאן, בפורום הזה, ניסה לבנות מגבר? המלצות למעגלים, שיטות בניה וכל שאר "התחכמויות" ורעיונות יתקבלו בברכה.

אני חשבתי על מעגל המבוסס על TDA1562 או אולי על TDA7386

הראשון הוא חד-ערוצי 55W RMS נומינלי 70 W RMS מקסימלי

השני - ארבע ערוצים, 4X30W RMS נומינלי

יש עוד כמה מעגלים עם ספק ממותג שיכולים להגיע גם ל-400W RMS (למשל מבוסס על רכיב STK4048 או על TDA7294)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אני לאחרונה התחלתי להתעניין קצת בנושא

http://www.lumenlab.com/forums/index.php?showtopic=20652

התחלתי לקרוא לינקים כמו האחד למעלה אך חסר לי ידע רב באלקטרוניקה ואני גם מנסה למצוא ספרים שמסבירים כיצד לבנות מגבר וספרים שמתעסקים בנושא האלקטרוניקה שמסביב. אם יש המלצות למקומות בהם ניתן להשיג את הרכיבים הדרושים.

אם יש לחברי הפורום מה להוסיף - זו יכולה להיות התחלה של משהו חדש בפורום, משהו שבאמת יכול להעלות את הרמה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שקלתי את זה כמה פעמים, ראיתי ברשת מעגל (מיושן) של מגבר 2*100 RMS, אבל היום כשיש מגברים מצוינים במחיר סביר ביותר - למה להמציא את הגלגל?

דני

פורסם

חברות משקיעות המון כסף בפיתוח, תכנון, יצירה, בקרת איכות, וכו - של מגברים זה קצת קשה להגיע לרמות שלהם ויותר קשה לעבור אותן

אני לא בטוח שכל העסק הזה יכול לצאת משתלם בסופו של דבר ויביא את התוצאה שרוצים

זה יותר פרויקט מעניין באלקטרוניקה מאשר משהו שיכול להרחיב תחומים פה

אבל אולי אני יופתע בסופו של דבר :) מי יודע.

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

ל-dny

ומה עם הגירודים בידיים והקוץ בישבן? :lol:

יצא לי לבנות כמה פרוייקטים אלקטרוניים (לא מגבר :lol:) וההרגשה כשמשהו שעשית מתחיל לעבוד היא משהו לא מן העולם הזה.

ל-lanosforce

עברתי על הלינק שנתת, הבחור בהתחלה מציע לבנות מגבר שווה ערך למה שיש ברדיודיסקים איכותיים.

אבל נכון מה שאמרת, כדאי מאוד לצבור קצת ידע גם בחשמל וגם באלקטרוניקה

ידע ברמה של כיתה י"ב במגמת אלקטרוניקה זה המינימום. אין יותר מדי אתרים בעברית שיכולים לעזור בזה אבל אם אנגלית היא לא בעיה - השמיים הם הגבול.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם
ל-dny

ומה עם הגירודים בידיים והקוץ בישבן? :lol:

יצא לי לבנות כמה פרוייקטים אלקטרוניים (לא מגבר :lol:) וההרגשה כשמשהו שעשית מתחיל לעבוד היא משהו לא מן העולם הזה.

נכון מאד, אבל מגבר זה לא דבר פשוט. גם המעגל מורכב, וגם צריך לבנות טוב כדי שלא יהיו רעשים, וגם מדובר בזרם חזק. לא פשוט.

דני

נ.ב. בניתי פעם "shift light" - לא יודע איך לקרוא לזה בעברית, מדובר במעגל שמדליק אורות בשלושה צבעים כאשר מתקרבים לסל"ד מירבי, וגם מצפצף כשמתקרבים עוד קצת. מיועד להעברת הילוך בסל"ד מדוייק בלי להסתכל על לוח השעונים. מועיל במיוחד בהילוך ראשון כמובן... ואין ספק, מה שעושים לבד זה הרבה יותר נחמד!

פורסם

הבעיה העיקרית שלך בבנית מגבר בהספק גבוה תהיה בנית הספק ולא בנית דרגת ההספק

צריך לבנות ספק ממותג שיעלה את מתח הכניסה 12V למתח גבוה יותר, 45V מיוצב במקרה של TDA1562

וכל זה בזרם יחסית גבוה

פורסם

רעיון מבורך, אבל קשה.

אם זה לצורך התנסות והרגעת הדיגדוג בידיים - על הכיפק.

אם אתה רוצה ממש להשתמש במגבר הזה ולקבל ממנו תוצאות משביעות רצון, תתכונן להמון עבודה ולהוצאה משמעותית.

רכיבים טובים עולים הרבה כסף.

כמו שנאמר מעלי - עניין הספק. אני אחפש בפורומים של אקט, דובר שם על מישהו שבונה ספקים בהזמנה אישית ובאיכות מעולה.

עוד עניין - בדיקה והתאמה של הרכיבים כך שתקבל היענות זהה בכל זוג ערוצים.

וכמובן - זליגה בין ערוצים, יחס אות/רעש וכו' וכו'.

ואולי העניין הכי חשוב - זה יכול להיות מסוכן. מדובר בזרמים גבוהים וצריך לדעת מה עושים (מהסיבה הזו אני ירדתי מהרעיון של בניית מגבר מנורות לגיטרה).

מה שאותי מעניין בכל הנושא הזה הוא עניין החלפת רכיבים במגברים קיימים.

אני התנסתי בנושא עם פדאלים לגיטרה והתוצאה מעולה.

מדובר בהחלפה של נגדים וקבלים לרכיבים טובים יותר, ובחלק מהמקרים לרכיבים בעלי ערכים שונים מהמקור.

בכל הפדאלים ששידרגתי, עבדתי לפי תוכניות מוכנות ברשת, אשר נוסו ונבדקו ע"י הרבה אנשים.

האם מישהו נתקל במשהו דומה בתחום ההגברה לרכב?

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אם כבר ל"המציא את הגלגל" - אז הכיוון לדעתי צריך להיות הגברת מנורות - הרבה יותר מעניין, גוון סאונד משתנה לפי הטעם והמנורה, וגם אין כל כך הרבה אקזמפלרים בייצור סדרתי.

...CASKA for life

פורסם

אתה מדליק אותי. אולי בסוף אני אחזור לעניין רק שבמקום מגבר לגיטרה אני אבנה מגבר לרכב :wink:

בין המעגלים שראיתי למגברי מנורות לגיטרה, יש כמה מאד פשוטים (שמבוססים על מגברים ישנים בעיקר). אני מתאר לעצמי שמגבר מנורות בסיסי לרכב לא צריך להיות מסובך.

צריך לזכור באמת שמגברי מנורות 'צובעים' את הסאונד ולכן צריך למצוא מראש מעגל מתאים ולשחק עם המנורות וה-bias שלהן.

אני מזכיר עוד עניין בעייתי - ההגנה על שאר המערכת ועל הרכב.

מגברים, גם הפשוטים ביותר, מצויידים במעגלי הגנה. מגבר מייצור עצמי עלול לגרום במקרה הטוב נזק לרמקולים ובמקרה הרע סתם להתלקח בתא המטען.

Magenta Workshop

פורסם

טוב, סיכום ביניים:

לא ניסו כאן לבנות מגבר לרכב :wink: וברור שיש לא מעט עבודה

עניין אספקת מתח וזרם גבוה הוא בהחלט שאלה רצינית, אבל מצאתי ברשת כמה מעגלים עם ספק שכזה

וכן, אני דווקא מדליק (יותר נכון מניע) לעשות דברים :lol:

ראיתי באחד האתרים קדם-מגבר שפופרות לרכב...

שאלת המחיר היא גם רצינית ללא ספק. אבל אם לא נעשה - לא נידע.

פורסם

אם איכשהו השתמע אחרת מדברי - אני לגמרי בעד!

רק קח את הזמן ובזהירות.

מעניין אם נתקלת בנושא ההגנות השונות במעגלים האלה.

בהצלחה מכל הלב :-)

צביקי

Magenta Workshop

פורסם

גם אני בעד, אבל צריך להבין במה מדובר.

מי שיכול - שיעשה, ואני מאחל לו הצלחה רבה!

דני

נ.ב. בענין הספק - נכון שזה קשה, אבל יש ממירי זרם ישר מוכנים שנותנים מתחים וזרמים שונים, יתכן שאפשר למצוא ממיר מתאים ולהתרכז רק בחלק של ההגברה.

• תוכן חדש...