Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ציפוי כרום ניקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מעוניין לצפות מס' חלקי מתכת בכרום-ניקל.

האם מישהו יכול להפנות אותי לבעל מקצוע מתאים ?

חבר הפנה אותי לבחור בשם רפי ממגלווטה,

לאחר שראיתי את איכות העבודה שמתבצעת שם... ברחתי !

תדה מראש, אבי.

פורסם

לצערי, אבי - אין.

הוא היחיד שמוכן לעשות דברים כאלו, וניסיתי אצל כאלו שעושים בייצור המוני. גם עם קשרים, הם לא מוכנים לעשות חלקי רכב.

שמיל

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

הזכירו פעם מישהוא מהצפון, אני חושב מחיפה שעושה ציפויים, תקנו אותי אם אני טועה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני יודע, כולנו באותה בעיה...

יצא לי לראות בסימטאות פלורנטין 2 או 3 מקומות קטנים שעושים ציפויים. לא יודע מי ומה, ולא יצא לי לברר מספיק. אם מישהו יודע, גם אני אשמח

פורסם

יש מישהו שעושה ברמה גבוהה מאוד ברחוב הרצל פינת קיבוץ גלויות (בתל אביב כמובן). נראה לי הרצל 144 אם אני לא טועה.

זו חנות קטנה וישנה, נמצא ממש ליד הצומת. תמשיך על הרצל לכיוון כלבו שלום ומצד שמאל ליד חנות של אלומיניום אתה תראה חנות עם כל מיני ברזלים ואיש זקן בפנים.

הוא עושה עבודה מצויינת. קצת יותר יקר מגלוונומטה אבל שווה כל שקל. מניסיון.

בהצלחה

פורסם
שלום,

מעוניין לצפות מס' חלקי מתכת בכרום-ניקל.

האם מישהו יכול להפנות אותי לבעל מקצוע מתאים ?

חבר הפנה אותי לבחור בשם רפי ממגלווטה,

לאחר שראיתי את איכות העבודה שמתבצעת שם... ברחתי !

תדה מראש, אבי.

אבי שלום.

איני יודע אילו חלקים ראית אצל רפי. אם אתה מתכוון לחלקים של המוצרים החדשים/חלקי ברזים וכד' שהוא מייצר בכמות מסחרית - הם בהחלט ברמה מעולה.

אם ראית אצלו חלקים לרכבי אספנות - אענה לך על כך בסיום תגובתי.

אני עשיתי אצלם כרום לחלקים ואני דווקא די מרוצה. זה היה אומנם מלפני כחמש-שש שנים אבל אני מעריך שאיכות העבודה שם לא ירדה.

אותו הצוות עובד במקום כבר 10 שנים. אם עבדו טוב בעבר האיכות יכולה לעלות ולא לרדת.

זה שהחלקים אצלך מחזיקים מעמד שנים מעיד על עבודה טובה ולא ההיפך.

יש מישהו שעושה ברמה גבוהה מאוד ברחוב הרצל פינת קיבוץ גלויות (בתל אביב כמובן). נראה לי הרצל 144 אם אני לא טועה.

זו חנות קטנה וישנה, נמצא ממש ליד הצומת. תמשיך על הרצל לכיוון כלבו שלום ומצד שמאל ליד חנות של אלומיניום אתה תראה חנות עם כל מיני ברזלים ואיש זקן בפנים.

הוא עושה עבודה מצויינת. קצת יותר יקר מגלוונומטה אבל שווה כל שקל. מניסיון.

בהצלחה

אתה מתכוון לחלמיש. אדם ישר, אשר לצערי הרב איכזב אותי קשות.

עקב טענות בפורום זה על העבודה של רפי, פניתי אל חלמיש לפני כמה חודשים בכדי שיצפה עבורי את חלקי הניקל שרכשתי באיביי עבור הרכב.

(למען הגילוי הנאות - ציפיתי אצל רפי בערך 40 חלקים שונים לפני שנים, והעבודה יצאה מעבר למצופה (יצא משפט מתאים...:))וגם מחזיקה מעמד יפה לאורך השנים).

אולם כאמור נדדתי לרח' הרצל, ונתקלתי בכמה בעיות. ראשית, אין הוא מוכן (למזלי הטוב) לעבוד על חלקים גדולים, כמו למשל פינה של טמבון, חלק אמצעי של טמבון, גריל וכד'. מאחר וכך, השארתי אצלו את הדברים הקלים והקטנים יחסית, ואת היתר מסרתי לרפי. בשלב הציפוי שעשיתי הפעם ציפיתי כמה עשרות חלקים שלא צופו לפני כמה שנים. (כן, יש ברכב מעל 80 חלקי ניקל...), אשר חולקו בין שני בעלי המקצוע.

• שניהם עמדו בזמן שקבעו לי.
  • הציפוי שנעשה על ידי חלמיש לא היה ברמה מספקת, יש חלקים שהיו יפים יותר לפני "שציפה" אותם, התלבטתי אם יש טעם לצפות אותם בכלל, ולאכזבתי, לאחר הציפוי נראים כמה מהם ללא שהציפוי תפס בכמה מקומות. בקיצור - לא מספיק איכותי ובמחיר לא זול. (אלפי ש"ח).
  • הציפוי שנעשה על ידי רפי נראה הרבה יותר יפה, ובחלק אחד אשר לא נראה היה לו שיתגבר עליו, ביקש שאסתום חור שנוצר עקב החלודה והשנים, ואז ציפה אותו.
  • המחיר היה יחסית זול יותר מאשר אצל חלמיש.
  • האיכות טובה יותר.

לסיכום:

• המסקנה שלי, מבלי לפגוע באף אחד ומבלי שיש לי קשר כלשהו למי מהם, שאמנם יש הבדל בעבודתם.
  • אך הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור לגבי איכות הציפוי הוא ההכנה לפני הציפוי. אי אפשר לדרוש שחלק מחורר/מחוספס/רקוב לגמרי ייראה חדש. אולם אם בעל המקצוע או הלקוח ידאג ראשית להכין את המוצר, שיהיה חלק ככל האפשר - הציפוי ייראה טוב.

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

הנושא הזה עולה לא פעם וכפי הנראה הדבר הנכון ביותר לומר עליו הוא שאין אחידות בתוצאות וזאת אצל כל (כלומר כמה כבר יש..?) בעלי המקצוע שמוכנים לצפות חלקי רכב.

גם אני הלכתי למישהו שנחשב טוב ומאד יקר,שילמתי המון וקיבלתי עבודה ירודה מאד (ג'ינג'ים של חלודה ושריטות בכרום שהופיעו אחרי כמה חודשים כשהרכב עומד כל הזמן בחניון אטום לגמרי ויבש).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני עשיתי בגלוונומטה - ויצאתי מרוצה.

נכון - חלמיש חמוד וישר - אבל מתפנק כבר... לא עושה חלקים גדולים.

נכון - התןצאה הסופית היא פועל יוצא ישיר של ההכנה.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

אני עשיתי בגלוונטה לפני שנים רבות ועד היום התוצאה טובה.

יש לזכור שבארץ הציפוי הוא יותר ניקל ופחות כרום.

ציפוי הכרום שנעשה בעבר בארה"ב והיום בד"כ במקסיקו הוא ציפוי מזהם סביבה עם תוצאות הרבה יותר עמוקות ויפות. מחירו בהתאם. פגשתי בהרשי אנשים שסיפרו לי ששילמו על ציפוי כרום, באיכות של 5 כוכבים, 10,000 $ ויותר.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...