Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוספת מצבר לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, השאלה שלי היא לא קצת, אלא מאוד לא שיגרתית, ותאמינו לי שאני מחפש תשובה כבר הרבה זמן.

אני רוצה לחבר מצבר שני לרכב, כלומר, ליצור מצב שיש שני מצברים וששניהם יתחברו לאלטרנטור ויטענו ממנו. הרעיון שלי הוא לחבר את כל המערכות החיוניות כמו הצתה ותאורה למצבר הראשון ואילו את הדברים היותר שוליים למצבר השני כדוגמאת המערכת וכל מיני תאורות שאני מתכנן להוסיף.

האופן פעולה הרצוי הוא שהמצבר הראשון יטען במלואו ולאחר מכן יתחיל לזרום מתח אל המצבר השני(כי בעצם אם הם מתחלקים במתח טעינה שווה בשווה זה לא עוזר לי הרבה).

האם העניין אפשרי?

פורסם

קודם כל מתח לא "זורם" , זרם זורם, קיים הפרש פוטנציאלים בין 2 נקודות, לצורך העניין +ו - .

המצבר שלך מסוגל לספק זרם כפי שכתוב עליו , לצורך העניין נניח 60 אמפר, במידה ותחבר מצבר במקביל , אתה בעצם תצרוך זרם כפול מהאלטרנטור בכדי להטעין גם את המצבר השני, דבר שיגמור את האלטרנטור, אין סיבה לחבר מצבר נוסף, אם אתה מרגיש שהמערכת חשמל שלך קורסת בעומס, בדוק את מתח הטעינה של האלטרנטור, והאם המצבר שלך שומר על המתח, בדוק מפלס מים במבצר, חיווט וקורוזיה לכלוך וחופש בקטבי המצבר ובחיבורי האלטרנטור, הארקה רופפת, וכו',

זה שאתה מתכנן שהזרם יזרום אחרי שהמצבר הראשון יטען זה לא נותן לך כלום כי האלטרנטור עדיין יספק זרם ל2 מצברים והצרכנים יצרכו זרם מאותו מקור,

אם כבר אז אולי תחבר אלטרנטור שמסוגל לספק זרם גבוה יותר ומצבר חזק יותר,

או שתנסה רעיון תיאורטי לחלוטין, פשוט תרכיב אלטרנטור נוסף ומצבר נוסף ותחבר לו כמובן פיוזים בנפרד ותחבר למערכות שאתה רוצה

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

יש אפשרות להוסיף מצבר נוסף. הדבר נעשה בעקר ברכבים בהם יש מערכת סטראו הצורכת זרם גדול.

ערוך חיפוש מדוקדק בפורום אודיו

• תוכן חדש...