Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אצלנו במשפחה לאנטיס97 יד 1 53k, מטופלת במורשה ממש שמורה.

אני איני נוהג ברכב, אך שמתי לב שהצריכת דלק ממש נוראית 1:7.5

האם לדעתכם זה נורמלי לדגם זה משנה זו ?

95 1.6 Ibiza ידנית, 106XS 1.4 95 ידנית, Lantis 1.8 95 ידנית,

ליסינג אוט' מכאן ואילך

פורסם
יש אצלנו במשפחה לאנטיס97 יד 1 53k, מטופלת במורשה ממש שמורה.

אני איני נוהג ברכב, אך שמתי לב שהצריכת דלק ממש נוראית 1:7.5

האם לדעתכם זה נורמלי לדגם זה משנה זו ?

1.8 אוטומטית ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשתמש בBG44K שים אותו על מיכל כמעט ריק ותיסע על טורים גבוהים על שתדלק המנורה של הדלק,תדלק כמה מחזורים והשתמש בתכשיר לניקוי הזרקה של LM.

את 2 המוצרים תוכל להשיג אצל הפרסי במחיר טוב....

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

1.8 אוטומטית ?

איציק

1.6 אוטמטית,

האוטו יצא מטיפול רק לפני חודש.

ליסינג אוט' מכאן ואילך

פורסם

1.8 אוטומטית ?

איציק

1.6 אוטמטית,

האוטו יצא מטיפול רק לפני חודש.

אם האוטו נוסע בעיקר בעיר, נסיעות קצרות מאוד (של כמה דקות) זה הגיוני... (מה שאני אומר סביר להניח נכון כי האוטו הזה כמעט ולא נסע).

שום תוסף לא יציל את תצרוכת הדלק הזו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם האוטו נוסע בעיקר בעיר, נסיעות קצרות מאוד (של כמה דקות) זה הגיוני... (מה שאני אומר סביר להניח נכון כי האוטו הזה כמעט ולא נסע).

איציק

אכן הרכב נוסע נסיעות קצרות מאוד בעיר כ 20 ק"מ ביום לא בנסיעה רצופה אלא עם מספר התנעות ביום.

בכל אופן תודה.

ליסינג אוט' מכאן ואילך

פורסם

איציק

אכן הרכב נוסע נסיעות קצרות מאוד בעיר כ 20 ק"מ ביום לא בנסיעה רצופה אלא עם מספר התנעות ביום.

בכל אופן תודה.

חששתי כך...לצערכם, תאלצו לחיות עם תצרוכת הדלק הזו.

האוטו ב 90% מהזמן שאתם נוסעים בו נמצא על "MODE" של התנעת בוקר - התערובת עשירה ולכן תצרוכת הדלק גבוהה. אין מה לעשות...

איצי

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מה שכתב איציק בהחלט סביר . אבל ליתר בטחון הייתי עושה נסיעה בין עירונית (נאמר 100קמ ) ומודד.

:evil:

בקשר למה שאמר jlavi2002, אם אתה רוצה בסיס להשוואה - בנסיעה שלי על מזדה זהה משנת 99 או 2000, בנסיעה בין עירונית ארוכה (נס ציונה - הר מירון הלוך וחזור דרך מסעדה גרועה בעכו :evil: ..), הצריכת דלק הייתה 1:12-13 בערך.

פורסם

נסיעה ממוצעת , ברובה בין עירונית אבל עם רגל כבדה , רכב שעבר כ-100K , נמדד 1:10.

בהתחשב באופי הנסיעה שלכם הצריכה סבירה למדי.

פורסם

נושא הנסיעות העירוניות מאד משמעותי ,

הג'ז שלנו עושה 95% אחוז נסיעות בין עירוניות שם אנחנו מגיעים לצריכה של 1-17 בממוצע ,

שהסתובבתי לחפש חנייה בשנקין למשך שעה הגעתי בקלות ל - 1-10 ופחות .

וכמובן מה שאיציק אמר , אם נוסעים נסיעות עירוניות קצרות בחורף , המחשב לא מספיק להוציא את הרכב ממצב "צ'וק " ולכן התערובת מאד עשירה .

פורסם

גם כל הקטטע של התנעת בוקר זה דבר דיי טיפשי. סה"כ הטמפרטורה בחוץ היא 15-20 מעלות מעל האפס ! (המנוע עובד כמדומני ב90 מעלות). למשל ברוסיה היתה בעיה עם התנעות של -20 -30 מעלות. שם, כשהמנוע היה מגיע ל15+, הוא כבר נחשב בשיא בשלותו לנהיגה ! :)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
גם כל הקטטע של התנעת בוקר זה דבר דיי טיפשי. סה"כ הטמפרטורה בחוץ היא 15-20 מעלות מעל האפס ! (המנוע עובד כמדומני ב90 מעלות). למשל ברוסיה היתה בעיה עם התנעות של -20 -30 מעלות. שם, כשהמנוע היה מגיע ל15+, הוא כבר נחשב בשיא בשלותו לנהיגה ! :)

זה לא קשור.

למנוע יש טמפרטורה אופטימלית לעבודה - ו 15 מעלות היא לא אחת מהן. בשביל זה יש משנק בכל רכב עם קרבורטור ובשביל זה מערכות הזרקה מתקדמות מעשירות את התערובת כאשר טמפרטורת נוזל הקירור של המנוע נמוכה... זה גוזל המון דלק ובשביל להגיע לתצרוכת דלק אמיתית, צריך לתת לאוטו לפחות 5-10 דקות נ-ס-י-ע-ה להגיע לטמפרטורה אופטימלית של הנוזלים (גיר, מנוע וכד) ומאותה נקודה בעצם מתחילה ה"מדידה" האמיתית.

אוטו שנוסע נסיעות קצרות של 5-10 דקות בחיים לא יאמת שום נתון תצרוכת דלק ריאלי ביחס למתחרים שלו.

קח דוגמא מהחיים:

בעבר החזקתי לגאסי 1800 סמק אוטומטית (4 היל').

הייתי נוסע עם האוטו יום-יום לגלילות (צבא), נסיעה של כ-17 קמ מהבית שלי בעוד ש 70% מתנאי הדרך הם פ-ק-ק אחד ג-ד-ו-ל. במקרים הטובים זה היה לוקח 40-45 דקות, במקרים הרעים שעה ואף יותר.

למרות הכל, תצרוכת הדלק היתה עומדת על 8.4-8.8 קמ לליטר - שזה נתון נאה מאוד לרכב אוטומטי כבד עם מנוע 1800 סמק, הרבה פקקים והזרקה חד-נקודתית.

לאחר מכן עבדתי במקום אחר שנמצא 10 דקות נסיעה במרחק של כ- 10 או 11 ק"מ מהבית. הייתי יוצא מהבית ב 8:50 בשביל להגיע לעבודה ב 9:00 - בעוד ש 80% מהדרך היתה כביש פ-ת-ו-ח לחלוטין, נטול פקקים, על מהירות 110 קמ"ש.

תצרוכת הדלק עמדה על 7 קמ לליטר :!:

need i say more :?:

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...