Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני כבר חודש מחפש איפה פקק מילוי וריקון של שמן גיר ולא מוצא :cry:

*האם מישהו יודע איפה אני יוכל למצוא את פקק המילוי וריקון?

דרך אגב יש לי רנו מגאן 1600 אוטומט שנת 2001.

מודה לכם מראש

בברכה אופיר

פורסם

גם אם תמצא את הפקק זה לא יעזור לך מכיוון שאת החלפת השמן כנראה יש לבצע במוסך עם ליפט וציוד מתאים כמו בהרבה רכבים מודרנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

פקק הריקון נמצא בחלקו התחתון של הגיר, מעיין בורג על בורג. הבורג הגדול מרוקן את השמן אבל כפי שצויין פעולת המילוי מתבצעת רק עם סורק ולכן זו עבודה למוסך מורשה או כזה שיש לו סורק.

פורסם
הסורק נועד לעקוב אחר טמפ' שמן הגיר הנדרשת לביצוע המפלס הנכון. חשבתי שזה אותו הדבר בפיג'ו.

פג'ו-סיטרואן ממליצים על טמפרטורה של מינימום 60 מעלות צלזסיוס לצורך ריקון השמן ואז מילוי. מן הסתם זה מצב שמתקיים כמעט תמיד כי רכב שנוסע למוסך מגיע כבר עם גיר שהוא בהרבה מעל 60 מעלות צלזסיוס.

בנוגע לבדיקה אתה צודק: הבדיקה מתבצעת בין טמפרטורה של 58 ל 68 מעלות צלזסיוס, שהיא טמפרטורה של נסיעה קצרה של קילומטרים בודדים ממצב קר. בשביל כל אלו, לדעתי האישית, לא צריך מחשב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במוסכי רנו מקפידים על כך מאוד כי מפלס שמן לא תקין גורם לתופעות משונות בגירים האלו ולאחר נסיון, אם תנסה להעריך את הטמפ' ולא תבצע את הבדיקה מול סורק ובטמפ' הנכונה לא תדייק במפלס.

בנסיעה אגב, טמפ' השמן עולה הרבה יותר מאשר 60 (לרוב זה באיזור ה 100 מעלות סלזיוס).

פורסם

האם זה בכל הרכבים כך?

אני גם מעוניין להחליף את שמן הגיר, יונדאי אקסנט 99.

מצד שני נראה לי שיש מיכלית שיש בה קוים מינימום ומקסימום אם כך אולי זה לא קשור אלי?

פורסם
במוסכי רנו מקפידים על כך מאוד כי מפלס שמן לא תקין גורם לתופעות משונות בגירים האלו

טוב לדעת, תוכל לפרט ?

בנסיעה אגב, טמפ' השמן עולה הרבה יותר מאשר 60 (לרוב זה באיזור ה 100 מעלות סלזיוס).

בהחלט, בגלל זה גם ציינתי שלקוחות שמגיעים לשירות במוסך מגיעים לרוב עם טמפ' גיר *בהרבה* מעל 60 מעלות (עם כי לקוחות שגרים קרוב מגיעים עם טמפרטורות קרובות לזה, לפעמים נמוכות יותר ולפעמים גבוהות יותר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בבקשה:

2 מקרים שנתקלתי בהם אישית, מפלס גבוה מידי שגרם להחלקות כאשר טמפ' השמן גיר הייתה גבוהה, יצא ממוסך אחר לאחר החלפת EVM.

מפלס נמוך מידי גרם לתקלת EVM, זה אגב הפעולה הראשונה שנדרשת לפי הנוהל תקלה הזה בספרות היצרן. היה מגאן עם מפלס נמוך מעט, השלמנו את השמן הדרוש ולא שמענו יותר מהלקוח.

אגב זה היה גם אחרי החלפת EVM במוסך אחר שכנראה לא הקפיד על המפלס כמו שצריך.

פורסם
בבקשה:

2 מקרים שנתקלתי בהם אישית, מפלס גבוה מידי שגרם להחלקות כאשר טמפ' השמן גיר הייתה גבוהה, יצא ממוסך אחר לאחר החלפת EVM.

מפלס נמוך מידי גרם לתקלת EVM, זה אגב הפעולה הראשונה שנדרשת לפי הנוהל תקלה הזה בספרות היצרן. היה מגאן עם מפלס נמוך מעט, השלמנו את השמן הדרוש ולא שמענו יותר מהלקוח.

אגב זה היה גם אחרי החלפת EVM במוסך אחר שכנראה לא הקפיד על המפלס כמו שצריך.

תודה, לקחתי לתשומת ליבי (אני תמיד אוהב ללמוד דברים חדשים).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...