Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ורק להמחיש לכולם מה היתה הכוונה הנה לכם תמונה של האוטו שלי עם מספר זיהוי נורבגי לכל דבר ובצד ימין סטיקר אדום של שנת תשלום מיסי הכבישים, כך שהאוטו הזה יכול לנסוע לכול מקום ובכל שעה שארצה.

DagRX7Larvik00.jpg

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זלמן,

בארץ כפי שמסתמן לא תהיה אופציה לרשיון דואלי. בעוד שבחו"ל אם אתה מעוניין אתה יכול לנסוע למכולת עם רכב המרוצים בארץ לא!

אגב, גם קטע קישור בראלי הוא במסגרת מרוץ.

בעבר, כל מי שניסה להעיר בנושא קיבל שטיפה מפה ועד הודעה חדשה (מיוזמי החוק) על זה שאסור לנסוע עם כלוב בכביש ומה יקרה בתאונה בין שני רכבים כאשר אחד עם כלוב, ומה יקרה כאשר הנהג יסע ללא קסדה ברכב עם כלוב וכולי וכולי.

העובדה הזו מאוד משפיעה על כל הספורטאים (על העשירים פחות) וכל הענפים, ביחוד אלו העממיים יותר!

אם יהיה ענף דראג שדורש מושב בטיחות למשל, לא יהיה אפשר להתחרות בו באופן חוקי! למה? כי מושב בטיחות למרוצים הופך את הרכב למוגדר כרכב מרוץ, ורכב מרוץ אסור שיהיה לו רשיון דואלי! למה? כי ככה. (דברים אלו הוסברו לי פשוטם כמשמעם ע"י יובל מלמד והאמת שלא צריך יותר מלהביט בחוק כמה דקות בכדי למצוא את זה)

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

סליחה - אבל נשפכות פה שטויות בקצב!

הבעייה של ימי מסלול היא הרול באר בראלי???

מי שחושב שניתן להחזיק רכב ראלי למירוצים וביום יום ליסוע איתו למכולת/לאוניברסיטה/להורים ביום שישי - לא מבין על מה הוא מדבר. וכן - יש בעיניי בעייה עם הרול באר על הכביש! מזל שאני לא היחיד.

מי שרוצה ימי מסלול - כנראה יוכל לקבל את זה במסגרת ספורט עממי - והוא צריך לפעול לזה. לא לבכות פה בפורום שצריך להוציא רשיון ותקנות. גם בחו"ל מישהו הוציא תקנות וביטוחים לימי מסלול ותקנונים למסלול וכן קסדה או לא קסדה.

מי שחשב שניתן יהיה לגדוש את ה 205GTI שלו באישור וביום יום לסוע איתה לאוניברסיטה ובסופי שבוע לעשות איתה רייסים על מסלול מאושר - זה כנראה לא יהיה - ובעיניי - טוב שכך!

כל כך ביקרת יש לכולם על "חוק הראלי"... מישהו מהמבקרים הזיז את התחת שלו לעשות משהו עבור עצמו? לשנות את זה?

אנשי הדראג השקיעו "מיליונים" מכיסם - משהו מזה הגיע לקידום החוק - לשינוי שלו - לתשלום ללוביסטים?

מה עשו אנשי הספורט העממי לטובת ייצור מצב שבו יהיה ספורט עממי בארץ? כל מי שפעל - פעל מתוך אינטרס אישי - וכך גם ספורטאי הראלי. רק שבדרך - עכשיו כנראה אפשר יהיה לראות פה כמעט כל מה שקיים בחו"ל.

תפסיקו לבכות - תתחילו לעשות!

אלון

נ.ב.

נדב - אתה הכי מדהים אותי מכולם!!! בתור אחד שצבר כבר איזה רקע בראלי - אתה תומך ברכב ראלי דואלי??? ברכבי דראג לאוניברסיטה ולמסלול??? אם כן - אני חסר מילים... ואין לי כוח אפילו להתחיל להסביר למה זה לא נכון!

הסייג היחיד לכלי דואלי - הוא אולי לאופנועים וגם שם אני נזהר מלהביע דיעה נחרצת - כי אינני מכיר את התחום על בוריו.

אלון

פורסם

שלא יתפרש לא נכון אסביר כמה דברים לגבי נקודת המוצא שממנה נגזרת דעתי -

1. יש לי הערכה רבה לאנשי הדראג - רובם פשוט הוזנו בדיס אינפורמציה וכנראה שגם הם לא חסינים ממלחמות היהודים שתקעו גם אותם מאחור כרגע.

2. אנשי הספורט העממי (PSI ו - STI) כנראה יותר מאורגנים מרובנו - ועם עוד קצת מאמץ יהיה להם כנראה ספורט עממי מסודר.

3. אני אשמח לשמוע מזלמן אם בנורווגיה או איפה שהוא באירופה נוסעים עם רכבי ראלי ביום יום למכולת לעבודה או לסבתא. (ואם כן - כיצד? מחליפים את הצמיגים? את המתלים? שמים קסדה - לא שמים? הנוסע לייד עם חגורה או בלי? לא צריך לרכב לשימוש יום יומי כריות אויר? - גרתי שלוש שנים בכל רחביי אירופה - מעולם לא ראיתי רכב ראלי עוצר לקניות בסופר!!!

4. סליחה שאני נשמע כועס - אבל מרתיח אותי ההתבכיינות של כמה מכם. תעצרו רגע - תחשבו - תאספו עוד קצת מידע על מה מאפשר החוק ומה לא - וגם מה אתם עושים כדיי לדאוג לעצמכם - ואז תעבירו ביקורת.

5. דני לוי - האיש שכל-כך פופולרי היום לבקר אותו (וגם אני בעבר לא חסכתי ממנו ביקורת כשחשבתי שמגיע לו) - הוא האיש שכנראה גרם לכך שפעם (בעתיד הקרוב אני מקווה) כולנו נתחרה פה בצורה חוקית. נהגי הראלי, האופנוענים, הראלי ריידים, הדראגיסטים וגם הספורטאים העממיים. ד"א - חלק מהמבקרים הגדולים שלו היום - גיבו אותו משך שנתיים שלוש בועד ולא פתחו פה - אז בטענות - שיבואו בעיקר לעצמם!

6. יובל מלמד אמר לי פעם משהו נכון (בזמן שכעסתי על ההתנהלות שלו ושל גבי סרוגו בועד העמותה) - מה אתה מתלונן ומקליד - אתה רוצה לשנות - תעשה. אז היום אני בועד של IRDA. אותה IRDA שבזכותה עבר החוק, שבזכותה כנראה יהיה פה ראלי חוקי, שבזכות פעולותיה בעבר יש היום רשות ושתי התאחדויות. אז את "העיצה" של יובל - אני מעביר לכל המבקרים היום - רוצים שינוי - תעשו! אף אחד לא מונע מכם כלום והחוק מאפשר כמעט הכל!

7. דני לוי אשם, דני לוי לא אשם, יובל אשם, יובל לא אשם - את מי שזה מעניין - שיבוא להשפיע ולשנות. הספורט הלאומי בישראל - לשלוח אנשים לעשות לבד ללא תמיכה ואחרי זה לבוא בטענות מהיציע! שבוע טוב לכולכם.

אלון

פורסם

ושאלה אחרונה לנדב (וכל מי שהחזיק בבעלותו פעם רכב מירוץ):

אם היה רישיון דואלי - היית נוסע עם ה 106 שלך ביום יום לעבודה? - לחברים? לקניות?

יובל היה מזיז את ה"אסתי" שלו לקפוץ רגע למכולת?

מישהו שהכין רכב דראג בעשרות אלפי שקלים/דולרים היה קופץ עם הרכב להסתפר? (לפני או אחרי שהוא היה מוריד את הצמיגים?)...

אין צורך להתאמץ ולענות - אלו שאלות רטוריות. התשובה ידועה.

אלון

פורסם

אני אשמח לשמוע מזלמן אם בנורווגיה או איפה שהוא באירופה נוסעים עם רכבי ראלי ביום יום למכולת לעבודה או לסבתא. (ואם כן - כיצד? מחליפים את הצמיגים? את המתלים? שמים קסדה - לא שמים? הנוסע לייד עם חגורה או בלי? לא צריך לרכב לשימוש יום יומי כריות אויר? - גרתי שלוש שנים בכל רחביי אירופה - מעולם לא ראיתי רכב ראלי עוצר לקניות בסופר!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------

הנה אתה שומע ממני אלון, תקרא שוב מה שכתבתי!!! הנה אני כותב לאט מכוניות הראלי הן בדיוק כמו מכוניות רגילות על הכביש ומותר להן לנסוע לכל מקום שהן חפצות נוקודה. אם נוסעים או לא זה סיפור אחר אלון. ובמכוניות האלו נוסעים כמו ברכב רגיל רק עם חגורות בטיחות שכמובן הן הרבה יותר בטוחות מרכב רגיל. ולא אלון לא מחליפים צמיגים נוסעים על צמיגי גראוול והכל נשאר במקומו אני מופתע מהשאלות האלו כי הן ממש לא במקום אלון, ודבר נוסף אין שום קשר לקלובים או לו בתאונות מה הקשר תסביר? נראה לי שבישראל מנסים תמיד להיות חכמים יותר ממקומות שכל הספורט המטרי כבר 100 שנה למה ? אולי נתחיל ללמוד ולעשות מה שטוב לאלו שיש ספורט מטורי כבר ולא לנסות להמשיך להגיד יהיה בסדר המשפט הידוע בארץ ישראל הקטנה. ולסיום אלון כמו שזה נראה למי שמעורב קצת בספורט הזה כל קישקושי הביצים שישנם היום בקשר לספורט המוטרי בארץ, במקום לאמץ מודל של אחת המדינות שכבר עברו את תהליכי הלידה הזאת ולישם אותן, אנו ממשיכים לחפש את המחר. במידה והיינו מישמים אחת השיטות היה כבר מזמן חוק מוטרי לכולם בארץ וזה כלול ספורט מוטורי עממי.

בברכה המטיף

פורסם

זלמן - הבנת הנקרא אני יודע וגם ידעתי שתגיב כך! למרות זאת אני חוזר על מה שאמרתי: גרתי שלוש שנים באירופה ולא ראיתי רכבי ראלי על הכביש ביום יום! לא שאלתי אם זה מותר - ענית על זה בהודעתך הקודמת! זה שהדבר מותר בנורווגיה - לא אומר שזה טוב! יותר מזה - לא אומר שזה קורה ביום יום!

אתה נוסע ביום יום עם רכב הראלי שלך - או שיש לך עוד רכב?

לאחרים?

מי שהיה יום וחצי באירופה יודע - אין נסיעות של רכבים מקצועיים ביום יום. לא נכון גם שיהיו - זו דעתי!

לגביי ספורט עממי - זה משהו אחר.

אין שום בעייה שבחור עם מיאטה יבוא למסלול סגור - ישים קסדה ויסע במסלול בטוח! אבל - צריך שמישהו יעבוד על זה - אני בטוח שאפשר יהיה למצוא את הדרך להכשיר את זה גם עם החוק הקיים. אותו דבר לגבי אימפרזה ו EVO שרוצות לרוץ ראש בראש ל 400 מ' במסלול מסודר.

אל תתפלא זלמן - אני לא חושב שהרכב של נדב - הרכב של קובי או הרכב שלי (רכבי המירוץ) צריכים לנוע ביום יום על הכביש!

מקווה שעכשיו אני ברור.

אלון

נ.ב.

אני אשמח לשמוע כמה ק"מ עשית זלמן עם רכב המירוץ שלך לנסיעות לספר, לחנות, לקניות או לחברים? (אני בטוח שאת כולם או רובם המוחלט עשית עם רכב רגיל ולא עם רכב מירוץ).

האימרה של נדב לגבי ספורטאים עניים היא לא במקום. לא ניתן להחזיק רכב ראלי בסכום קטן. ומי שיש לו כסף לראלי יש לו כסף להעמיד את הרכב. מי שרוצה להתנסות - יוכל לשכור רכב או להתחיל באמת בספורט עממי.

אלון

פורסם

ודבר נוסף זלמן - אסביר כי שאלת (זה הוסבר בהרחבה בעבר)...

בתאונה הראש עלול לפגוע ברול באר - בגלל זה בין היתר מחוייבות קסדות וריפוד הרול באר במקומות רגישים. אבל - ביום יום - אם תיסע על הכביש - הרי לא תשים קסדה כשאתה נוסע למכולת לקנות ירקות עם רכב הראלי שלך, נכון? ואז זה מסוכן ובעיניי זה סיכון מיותר! ואם כן תשים קסדה וחגורות כמו שצריך אז אתה מגביל את יכולת התנועה שלך ואת שדה הראייה - שלא לדבר על רוורס בחניית הסופר העמוסה בילדים.

מבין למה...

לא כל מה שקורה בחו"ל אוטומטית טוב וקדוש. חוץ מזה - אני אומר שוב - זה לא קורה בחו"ל - לפחות לא איפה שאני גרתי (רשימה חלקית: צרפת, ספרד, גרמניה) וגם אם מותר בטח לא קורה ביום יום.

אלון

פורסם

אלון אם לא הייתי יודע יותר טוב אז הייתי חושב שאתה מנסה להעלות את מונה ההודעות שלך!

בקשר לרשיון הדואלי, אני לא הייתי נוסע עם הרכב שלי למכולת. אבל מכפר סבא להרצליה בהחלט הייתי נוסע.

לעשות הרצה למנוע על הכביש, בהחלט הייתי נוסע.

אני במקומך בתור אחד שמצא קומבינה יפה מאוד לנסיעה עם רכב מרוץ על הכביש לא הייתי תוקף כל כך חזק כמוך!

אלון, אתה היית שלש שנים באירופה ולא ראית אפילו רכב אחד שנוסעים בו על הכביש? אני הייתי בפולין שבועיים וראיתי שניים, באפריקה שבועיים וראיתי אולי 4... כנראה שצריך לחפש, כל אחד ומה שבאמת מעניין אותו ;)

אגב, הסברתי יפה מאוד מה בין רול באר על כביש למרוצי דראג. כיוון שלא ניתן לרשום רכב ברשיון דואלי בשום מקרה, ברגע שאתה מתקין מושב מרוצים ורתמות ברכב, הוא מוגדר כרכב מרוץ. רשיון הכביש שלו מת וגם אם תאמר שאתה מפרק את אמצעי הבטיחות ומרכיב את המקוריים זה לא יעזור לך. זה הורג את הספורט העממי. כי אם בחו"ל אתה יכול להרכיב למיאטה למשל רול באר (לא כלוב) מושב וחגורות, אז אתה יכול להשתתף איתו במרוץ ולנסוע איתו הביתה. לא חסר אנשים שנוהגים ברכבים מונמכים מחוזקים ואפילו שהוסיפו להם טורבו ונוסעים על הכביש.

נדב

נ.ב. צריך לציין את השרשור הזה ביומן, זלמן ואני באותו הצד.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

זלמן ונדב באותו צד - והשרשור חי...

היגיעו ימות המשיח!

:wink:

אלון

ויותר ברצינות:

מותר לי לא להסכים איתכם! לסוע עם רול-באר בלי קסדה זה לא בטיחותי. לסוע חגור בחגורות מירוץ כמו שצריך מגביל את שדה הראייה. בקיצור לא רלוונטי מבחינתי - לא לראלי ולא לדראג.

ספורט עממי זה משהו אחר.

מי קבע שצריך כסא מירוץ בשביל להריץ אימפרזה מול איבו 400 מטר על מסלול מסודר עם הפרדה בינהם? בטח לא החוק! (את זה תקבע ההתאחדות שתתעסק בספורט עממי - ואולי גם תעביר תיקון לחוק אם יידרש).

נכון, החוק גם לא מאפשר את זה ישירות - אבל בטח קיים בו פתח - ואת זה שמעתי מגורם מוסמך אחד לפחות!

מי קבע שאי אפשר לעלות עם איביזה טורבו על מסלול מסודר ל"יום מסלול". - זה לא מירוץ ובהחלט ניתן להוביל את זה לכיוון ספורט עממי - כך גם כל עניין הג'ימיקאנות המהירות.

רכב מירוץ הוא רכב מירוץ. נקודה. רכב לספורט עממי בהחלט יכול להיות רכב כביש. אבל לא צריכים להיות "מירוצים" עממיים. כן לג'ימיקאנות, כן להרצות על מסלול, כן לימי מסלול - אבל לא מירוצים עם רכבי כביש - ולכן - לשיטתי - אין צורך ברישיון דואלי. כן יש צורך - ואני בטוח שימצא הפתרון לבעיות שהעלת - הרצת הרכב, נהיגת המכונאי במוסך, בחינתו לאחר תיקון וכו'. בשביל זה - לא צריך רישיון דואלי. לא נוסעים עם רכב ראלי לאוניברסיטה ולא למכולת. לא נוסעים עם רול באר בלי קסדה ביום יום. זו דעתי - וטוב יעשה כותב התקנות - אם ישמור על זה. הילד הראשון שימות על הכביש עם 205GTI עם רול באר בגלל שראשו נחבט בקורה מעל הדלת - ישבית את הספורט לחמש שנים (בתוך עמי אני חי - או מכיר את הפקידים מסביבי) - אני לא רוצה שזה יקרה ולכן מוותר מראש על רישיון דואלי. גם זלמן לא נוסע ביום יום לעבודה עם רכב המירוץ - אפילו שהוא חי בנורווגיה!

:wink:

זה לא מה שיקדם את הספורט - זה רק יכול לפגוע בו - פה בארץ.

החוק הוא עובדה קיימת - צריך להוציא את המקסימום ממנו. יותר עשייה - פחות בכי. (גם לי לקח זמן להבין את זה).

אלון

פורסם

חחחחחח הגעתי.

אלון בוא נתמקד שכולם יבינו. 1. חוקי לנסוע ברחובות עם רכב ראלי בסקנדינביה, אירופה, אוסטרליה, ועוד מדינות נקודה. אם זה חוק טוב או רע זה סיפור אחר אני מקווה שזה מובן? ולא אלון אני לא נוסע עם מכונית המירוץ שלי לחנות, מה שכן אנו עושים כשאנו יוצאים לאימון כשזה בסביבות 30 קילומטרים ממקום מגורינו בהרים אנו נוסעים עם רכב המירוץ על הכביש. וכן אלון כשהבת שלי רוצה להשוויץ היא לוקחת את רכב הראלי שלה ויוצאת לבלות שבת איתו בעיר ואף אחד לא יכול לעשות כלום נגד זה כל זמן שהיא שומרת על חוקי התנועה ויש לה את הרשיונות ברכב והכל חוקי, ( אלון אני יודע כי השותף והנהג שלי שוטר במקצוע):shock:

2. אלון שטויות במיץ אגבניות במבחני ריסוק שעשו למכוניות מירוץ כשהאנשים חגורים כמו בראלי, התוצאות ההרסניות והנפגעים היו כ30 אחוזים נמוכים יותר ממכוניות רגילות, וזה בלי הכובעים שאתה מדבר עליהם.

3.מה שאני מנסה להבין ופה אני חוזר למה שכתבתי קודם למה אנו הישראלים תמיד חייבים לנסות למצוא דרך חדשה כשישן הדרכים כבר סלולות 100 שנה וקל יהיה יותר לישם אחת מהן ולהגיע לסיומו של הסיוט ושל ההמתנה לחוק המחובן????

אלון לבש כובע פלדה מהצבא ותמשיך להפציץ אני נכנס ל צבע אדום :evil:

המטיף

פורסם
חחחחחח הגעתי.

2. אלון שטויות במיץ אגבניות במבחני ריסוק שעשו למכוניות מירוץ כשהאנשים חגורים כמו בראלי, התוצאות ההרסניות והנפגעים היו כ30 אחוזים נמוכים יותר ממכוניות רגילות, וזה בלי הכובעים שאתה מדבר עליהם.

המטיף

ומה לגביי שדה הראייה? תסכים איתי שזו בעייה.

לגבי מבחני ריסוק לא אגיב - כי אני לא מכיר מבחן כזה ולכן לא יכול להתייחס עניינית למרכיבים - רק אומר שהקסדות בראלי נחבטות יותר מפעם ברול באר - ולכן חייבו לרפד אותו. לא הייתי רוצה לראות ראש בלי קסדה אחריי פגיעה כזו.

וסיבוב להשוויץ בעיר - בד"כ בארץ שלנו (חסרת תרבות הנהיגה) נגמר בעמוד חשמל וכתב אישום על אירגון מירוצים (זוכר על מה נפתח השרשור).

הוא שאמרתי - אם מישהו היה צריך הוכחה נוספת - לא כל מה שטוב לנורווגיה - טוב לנו. בטח לא בהתחלת הספורט.

אלון

נ.ב.

לפחות הסכמנו שלא נוסעים עם רכב מירוץ לקנות מלפפונים...

:lol:

אלון

פורסם

בבקשה תמונות של מכוניות של להקת ה WRC עם לוחיות זיהוי של כל ארץ שהמכוניות שיכות להן ובאופן חוקי יכולות לנסוע למקולת אלון :evil:

DSC_0049%20copy.jpg

DSC_0056%20copy.jpg

DSC_0353%20copy.jpg

• תוכן חדש...