Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם , שאלה שמטרידה אותי המון זמן .

למה יש חשיבות רבה כל כך לר"ד דיסק ? הרי אם נקנה ר"ד בסיסי יחסית עם כניסת AUX ונחבר IPOD לא נשמע טוב

יותר וגם גישה יותר נוחה ומרובה לשירים ? :?

אני לא נכנס לאפשרויות כמו כיוון mid/tre/sub/bass או כמה יציאות למגבר (או שכן ?)

אני מאמין שיש סיבה למה אנשים קונים ר"ד ב1500 והרבה יותר , אני רק לא מבין למה\מה הפלוסים מינוסים שבזה.

מקווה שתוכלו לענות על זה ...ושבת שלום !:-)

פורסם

ברור שיש הבדל.

א. ב HU של עד 1000 ש"ח המעבד צליל הוא מעבד צליל פשוט (הסכום לא המקטלג אך לרוב זה כך) 1 bit או 24 bit.

ב. ההספק של היציאות למגבר.Volt פריאאוט 2,2.5,3,4,5,8 בהתנגדויות שונות.

ג. אפשרויות הכיוון של האקוליזר , טיים קורוקשן , חיתוכים וכו'...

ד. תצוגה נוחה ואיכותית לשימוש.

ומכל זה אתה יכול להגיע לסאונד איכותי ומדוייק הרבה יותר , לכוון לאן שאתה בוחר (איך שאתה אוהב לשמוע.)

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

בשבילך אולי אין שום טעם לקנות ר"ד במעבר ל700 שקל.

אבל לHU(ר"ד) יש משמעות חשובה ביותר במערכת איכותית. ממנו בעצם מתחיל כל תהליך הפקת הצליל.

ככל שהHU יותר טוב הצליל שהוא יפיק יהיה,בכללי, יותר קרוב למקור. HU פשוטים יותר מעוותים את האות, אבל שוב לא ברמה שמישהו שלא מחפש את זה יותר מידי, ולא שמע יותר מידי מערכות איכותיות ישים לב.

אם אתה לא מחפש ומכוון למערכת באמת איכותית,אין למה להשקיע יותר מ-1000 ש"ח בר"ד.

מעבר לזה כמובן, לHU היקרים יותר יש הרבה מאוד פיצ'רים נוספים שעוזרים לכוון במה ברכב כמו טיים קורקשן, אקולייזרים למיניהם וכו'...

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אם אתה משתמש בחיבור איי-פוד לכניסת AUX אתה פוגע באיכות. יש המרה אנלוגית באיכות מאוד נמוכה מהאיי-פוד ל HU.

על מנת לשמור על איכות מירבית יש להשתמש במתאם איי-פוד של יצרן ה HU או בHU שכבר כולל כניסת איי-פוד מובנית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לHU איכותי יש חשיבות גבוהה, מהסיבה הפשוטה כי הוא מפיק את אות המקור היוצא מהרמקולים, דרך המגבר. ככל שהסיגנאל נקי יותר ומופחת עוותים, כך הפוטנציאל לקבלת אות נקי יותר ואיכותי יותר עולה. אל תצפה לאיכות מדהימה עם HU סופר איכותי, אך עם מגברים ורמקולים מאיכות ירודה. צריך שכל הקומבינציה תהיה טובה. אך אם המגבר והרמקול איכותי והHU מאיכות ירודה, יצא שכרו בהפסדו.

לשאלה מה חשוב יותר, HU איכותי יותר או מגבר/רמקול איכותי יותר, יש מן הסתם יותר מתשובה אחת נכונה.. :-), דנו בנושא זה כבר. יש דיעות לכאן ולכאן. נראה לי כי רוב הדיעות נוטות לכך שהרמקולים הם הראשונים במעלת החשיבות, כי הם מפיקים בפועל את הצליל. אך אני יכול בהחלט לקבל את התיזה שטוענת שHU/מגבר בעל אחוזי עוות גבוהים או בעל יכולת מוטלת בספק [או אי-יכולת] לשחזר את צליל המקור, יקשה מאד - בלשון המעטה - על קבלת תוצאת סאונד איכותית, הגם שיותקן ברכב סט רמקולים היי-אנד באלפים רבים של שקלים.

אישית, השאלה הזו נראית לי פרדוקסלית משום שלא תתכן תוצאה טובה אם אחד מצלעות המשולש HU/מגבר/רמקול יהיה לא איכותי. השאלה הזו כמוה כשאלה במה עדיף להשקיע בלרכוש קודם לבית, כסא או שולחן.

ככלל, יש לומר שצריך להתאים את רמת הHU לשאר הרכיבים, וכן להיפך.

פורסם

ז"א אתה אומר שעל ידי החלפה של רדיו דיסק טוב יותר מהקודם,על אותם רכיבים יישמעו טוב יותר ?

עכשיו יש לי טמפו שבעתיד יוחלפו לדוטק , כל שהתקציב של הHU צריך להיות בהתאם ...

אגב, התכוונת לחיבור אייפוד מובנה כזה ? http://pompa.co.il/pl_product~DEHP5950IBM~61~172.htm

ושוב תודה, החכמתי עוד קצת ...:)

פורסם
ז"א אתה אומר שעל ידי החלפה של רדיו דיסק טוב יותר מהקודם,על אותם רכיבים יישמעו טוב יותר ?

אין לזה תשובה חד משמעית. תלוי מה ההבדל ברמות בין ה ר"ד. אם רמת המחירים שלהם (לא גורף) דומה, לא בטוח שתשמע הבדל, בטח באוזניים לא מיומנות. קיימים מותגים עם אופי צליל שונה (הדגשת באסים\יותר צלול וכו').

בעקרון, הרעיון הוא ליצור התאמה ברמה בין כל רכיבי המערכת, בהתאם לתקציב. התאמת הרמה היא בהתאם לחלוקת התקציב בד"כ.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

עכשיו יש לי טמפו שבעתיד יוחלפו לדוטק , כל שהתקציב של הHU צריך להיות בהתאם ...

אגב, התכוונת לחיבור אייפוד מובנה כזה ? http://pompa.co.il/pl_product~DEHP5950IBM~61~172.htm

ושוב תודה, החכמתי עוד קצת ...:)

כשהחלפתי HU השוני היה מדהים אבל החלפתי בין HU שעולה 500 לאחד שמתקרב ל5000(בארץ) אבל כשההבדלים לא גדולים כל כך קשה לי להאמין שיורגש שינוי

• תוכן חדש...