Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשיון לאופנוע (A1\A2\WTF)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם

בזמן האחרון חשבתי על רשיון לאופנוע...בחיפושיי ברשת מצאתי את הקישור הזה:

http://www.fullgaz.co.il/archive/jan-07/news/fg29511-how-to-get-driving-lic-for-motorcycles-upd.php

מפה הבנתי שהדרגות רישוי השתנו וזה כבר לא מה שהיה פעם...הבנתי גם שאם יש לי רשיון על רכב אז אני פטור מתאוריה ומבדיקה רפואית.

הבנתי גם שאם אני מוציא את דרגת הרשיון הנמוכה ביותר אני בעצם פטור מהכל חוץ ממבחן שליטה במגרש.

ועכשו השאלות:

האם אני יכול להוציא ישר דרגה A1 ולדלג על A2?

אם כן,האם גם אז אני פטור מתאוריה ומכל שאר הדברים ומחויב רק במבחן שליטה?

אם לא אז האם אני חייב לעשות הכל כמו כל תלמיד אחר,עם מינימום נדרש שיעורים טסט והכל? או שאני מחויב רק בחלק מה דברים?

אחזקת אופנוע,עד כמה היא יותר זולה מאחזקת רכב? כלומר ברור שיש חסכון משמעותי בדלק...אבל מה עם ביטוח וטיפולים למשל?

תודה לעונים

V5

פורסם

א'. אם אתה מעל גיל 18, כן אתה יכול.

ב'. לא, אתה חייב תאוריה, זה מהחוקים החדשים.

ג'. אתה כמו כל תלמיד רגיל, 8 כפולים וטסט.

ד'. אחזקת אופנוע הרבה יותר פשוטה וזולה, אבל השאלה מה מצב האופנוע..

לי היה אופנוע שנת 08, ללא תקלות, אך ורק טיפולים ותחזוקה שוטפת...

היה חסכוני מאוד, 1-28. גם כאשר אתה נוסע במהירויות מעל לחוק.

בכל מיקרה... לעבור מזה לאוטו זה אחרת לגמרי, אומנם הביטוח על אופנוע בד"כ גבוה יותר, אבל אחזקת האופנוע במידה והוא במצב טוב, היא זולה מאוד.

בהצלחה.

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

פורסם
א'. אם אתה מעל גיל 18, כן אתה יכול.

ב'. לא, אתה חייב תאוריה, זה מהחוקים החדשים.

ג'. אתה כמו כל תלמיד רגיל, 8 כפולים וטסט.

ד'. אחזקת אופנוע הרבה יותר פשוטה וזולה, אבל השאלה מה מצב האופנוע..

לי היה אופנוע שנת 08, ללא תקלות, אך ורק טיפולים ותחזוקה שוטפת...

היה חסכוני מאוד, 1-28. גם כאשר אתה נוסע במהירויות מעל לחוק.

בכל מיקרה... לעבור מזה לאוטו זה אחרת לגמרי, אומנם הביטוח על אופנוע בד"כ גבוה יותר, אבל אחזקת האופנוע במידה והוא במצב טוב, היא זולה מאוד.

בהצלחה.

אוקיי תודה על התשובה.

זה לקוח מהקישור שנתנו לי פה...רשום במפורש שלבעלי רשיון מעל 3 שנים (לי יש 4) יש פטור מתאוריה ובעצם צריך רק מבחן שליטה במגרש.

הרשיון A2 בעצם לא כ"כ מעניין אותי...אני חושב לעשות A1 ולרכב על 250 סמ"ק.

אז בעצם אם אני רוצה להתחיל מיד מA1 אני כמו כל תלמיד אחר ומחויב גם בתאוריה?

(שזה כמו תאוריה רגילה או משהו ספציפי לאופנוע? ומה לעזאזל קורה אם אני נכשל בה? פוסלים לי את הרשיון הרגיל? :?)

A2- רישיון עד 14.3 כ"ס ו עד 125 סמ"ק.

אפשר לקבל מגיל 16 בלבד לאחר 15 שיעורים ומבחן במגרש ובכביש.

בלעלי רישיון נהיגה לרכב פרטי מעל 3 שנים יש אפשרות לקבלו במבחן שליטה במגרש בלבד, תוך פטור ממבחן עיוני אך

לאחר בדיקה רפואית, ובדיקת עיניים.

חל איסור להרכיבה מתחת לגיל 18, ובחודשיים הראשונים של הרישיון.

A1- רישיון עד 33 כ"ס ללא הגבלת נפח מנוע. או עד 400 סמ"ק לכלי משנת יצור לפני 2006.

אפשר לקבל מגיל 18 לאחר 15 שיעורים ומבחן שליטה במגרש ועל הכביש. או 10 שיעורים

ומבחן שליטה במגרש ובכביש לבעלי רישיון A2.

בעלי רישיון עד 500 סמ"ק שהתקבל לפני 1.1.2007 מקבלים היטר מיוחד לרכב על כלי עד 54

כ"ס.

חל איסור להרכיב בחודשיים הראשונים של הרישיון.

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=25661

הכל שם.

צריך להתחיל מa2 לעבור לa1 ואז a לא ניתן לקפוץ דרגות.

אתה חייב תיאוריה לכל דרגה.

רשום שצריך 15 שיעורים בעקרון,ואם יש לי רשיון A2 אז זה מקנה לי "הנחה" ואני מחויב רק ב10 שיעורים.

אז בעצם כן אפשר להתחיל ישר מA1?

V5

פורסם

15 שעורים,טסט שמיניות במגרש וטיול ברחובות.

כמה שהמנוע יותר גדול ככה מבזבז יותר דלק,לי יש 500 ואני מתדלק בדיוק כפול ממה שהייתי עם 250.

תעשה חיפש בפולגז.

אל תשאל שאלות כי כבר נמאס להם לענות לאותה שאלה פעמיים בשבוע.

אייל

פורסם

לפני כמעט שנתיים מדינת ישראל יישרה קו לגבי הרשיונות נהיגה וכרגע אנחנו כמו באירופה בתחום האופנועים הוא לפי כ"ס ולא לפי נפח המנוע כמו שהיה לפני זה

אתה יכול ללמוד ישירות על A2 ונכון שאם יש לך רשיון נהיגה על רכב יותר מ-3 שנים לא היית חייב בתאוריה,אבל מסתבר שכמו כל דבר בישראל במעבר לתקנות החדשות "שכחו" לרשום את נושא הפטור מתאוריה לגבי נהגי רכב מעל 3 שנים כמו שזה היה לפני זה ומה שזה אומר שאתה חייב בתאוריה לפחות נכון לכרגע עד שלא ישלימו תיקון של החוק למה שהתכוון המחוקק מלכתחילה.

בקיצור בשביל להוציא רשיון A2 כמו שנרשם מעליי אתה חייב להיות מעל גיל 18

לעשות 15 שיעורים

תאוריה

מבחן מעשי שמורכב ממבחן במגרש ובמידה ואתה עובר אותו ממבחן בכביש הציבורי

המלצה שלי לעשות את הרישיון הכי גבוה כי מניסיון אתה תרצה להשתדרג בכלי עליו תה נוהג ותהיה מוגבל וזה יהיה כרוך בהוצאות נוספות של שידרוג הרישיון.

רק בשביל לסבר את האוזן רשיון A בלתי מוגבל ,אתה צריך להיות בן 21 ובעל רשיון A2 מעל שנה ואז לבצע טסט ו8 שיעורים.

ואגב אופנועי ה500 סמ"ק אינם נכנסים לקטגוריה A2 בגלל שהמנוע שלהם מעל 33 כ"ס המותרים ובעצם נופלים בקטגורית הבלתי מוגבל או בעלי רשיון עד 500 סמ"ק שהוציאו אותו לפני השינוי בדרגות

מקווה שזה עזר

• תוכן חדש...