Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה youth מי מכיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשת לקנות רכב, יש לי הצעה מענינית על פורד פיאסטה מדגם youth שנת 97.

מי מכיר את הדגם ויודע אם יש איתו בעיות ספציפיות? (יודעת שפיאסטה זה אחלה וזול ואמין וכו'..)

בתודה מראש 8)

פורסם

מכונית אמינה וחסכונית במיוחד יש לי כבר 3 חודשיים עושה לי 14 משולב לליטר.

אחרי השכרה 4 ידיים ו215000 קילומטר....

אבל תקחי משהו שיבדוק לך

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

PROXIMA - אפשר לקבל הספר על מה שכתבת?

מהו "מנוע שסתומים עיליים מיושן" ? יש גם שסתומים תחתונים מחודשים?

מנוע ה ZETEC המודרני חצי יפני . אבא שלו יפני או אימא?

הראש פותח ע"י יאמאהה. מה להם ולפיאסטה?

תודה מראש על הפרוט

פורסם
PROXIMA - אפשר לקבל הספר על מה שכתבת? כן.

מהו "מנוע שסתומים עיליים מיושן" ? יש גם שסתומים תחתונים מחודשים? לא.

מנוע ה ZETEC המודרני חצי יפני . אבא שלו יפני או אימא?מאחר והראש יפני אז האבא (אם מדובר בתנוחה מיסיונרית).

הראש פותח ע"י יאמאהה. מה להם ולפיאסטה? חברים של הנרי.

תודה מראש על הפרוט

מנוע שסתומים עיליים (ohv)הקמשפט (גל-זיזים)מניע מתוך הבלוק ע"י מוטות דחיפים את השסתומים בניגוד למנוע ג"ז עליון(ohc) שם הקמשפט נמצא מעל השסתומים ומרחק ביניהם קצר משמעותית.

אין מנוע שסתומים תחתונים אלא מנוע שסתומים צידיים במנוע כזה כל מערכת השסתומים נמצאת בתוך הבלוק ואילו הראש הוא פלטה דקה ופשוטה או בלועזית flathead:

מנוע שסתומים צידיים הועתק ממנועי הקיטור ,מערכת השסתומים הוצאה בשלבים מהבלוק :קודם הוצאו השסתומים ואז הוצא הקמשפט .

OHV:

ohv_engine.gif

OHC:

sohc_engine1.gif

FLATHEAD:

hemi-flathead.gif

זטק:

"The Zetec was based on a strengthened CVH, with several key improvements - the most notable being the 16 valve head and twin cams. Improvements to the bottom end included a fully counterbalanced crank, larger capacity oil pump and on the 1.8 130ps and 2.0 models, oil jet sprays to provide under-piston cooling. There are three series' of Zetecs, not counting the newer small capacity 1.25, 1.4, 1.6 and 1.7 Yamaha co-produced Zetec-SE units: "

פורסם

המנועים "המיושנים" של הפיאסטה לא עזבו אותה מי 89 עד לפחות 02. (J6B, JJA/B/C/D, JLA/B וכו')

במקביל הם שירתו את האסקורטים וה- KA ללא שום בעיה.

המנועים ידועים באמינותם, ויחולת סבל בלתי מוסברת במילים.

כמובן במשך השנים המנועים עברו שינוים רבים, אך צורת מחשבה של

המהנדסים לא השתנתה. ויתר מיזה, עיקר השינוים היו במערכות החשמל והניהול ולא במכראניקה.

אני אישית עליתי לחרמון עם 4 נוסעים מבוגרים, ב- JLA ובמשך העליה "התברר" שמחוג החום הרבה מעל ה- NORM.

חלק גדול מהעליה היינו התחום האדום של הסקלה, בגלל תקלה של מאוורר הרדיאטור.

בחניון התברר שכל "הנוזלים" (נוזל קירור ושמן) כבר לא קיימים כלל.

לאחר מילוי הנוזלים, הרכב שירת אותי שנים ארוכות

(כן כן ממש כמו במנועי הקיטור, מילאתי נוזלים והמשכתי להנות מהרכב)

פורסם

אחלה אוטו, הי לי כזה שנת 96 במשך שנה וחצי, מכרתי רק כי קיבלתי רכב אחר מאח של אשתי.

הרכב אמין מאד, זול מאד לאחזקה, טיפולים מינימליים וזולים מאד וחסכוני מאד בדלק.

המוסכניק שלי הגדיר אוטו כך שאם לכולם היה רכב כזה אז לא היה לו פרנסה ובצדק.

הבעייה היחידה של הרכבים האלו היא שהם לא מפנקים, הכל הולך קשה יחסית. אבל במחיר הזול שלהם גם בקנייה וגם באחזקה אי אפשר להתלונן.

בקיצור מומלץ מאד

• תוכן חדש...