Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש פה, חבר המליץ לי על הפורום.

אני לא מבין גדול בתחום, יש לי דייהו לאנוס, המערכת בה בסיסית, רדיו-דיסק כלשהו של קנווד, 2 רמקולים מובנים בדלתות אני חושב, ועוד 2 מאחורה.

הבנתי שמה שצריך בסופו של דבר:

2 קומפוננטים

סאב

מגבר

HU

אני מחפש לשפר את המערכת בצורה הכי טובה שאפשר בתקציב שיש לי (1000 ש"ח וזה לא הרבה אני יודע), בכל מקרה חשבתי לקנות לאט לאט כל פעם משהו, כרגע אני צריך להתחיל ממשהו, מה יהיה כדאי להביא במחיר הזה?

פורסם

שלום וברוך הבא.

אני הייתי מתחיל ברכישת סט קומפוננט שיחובר בשלב ראשון לHU [הרדיו דיסק], לאחר מכן, כשיהיה התקציב בידך, תגביר אותם באמצעות מגבר. מבחינתי, אם יש סאב, האחוריים מיותרים.

אל תתפתה לדחוף באלף שקל את כל העולם כי אתה מבין לבד באיזו איכות הרכיבים יהיו.

אגב, לא צריך 2 קומפוננטים. מספיק סט אחד טוב.

פורסם

"shorlakk" צודק בהחלט, אני הייתי מציע לך להשקיע קודם כל בסט קומפוננט איכותי.

קח בחשבון שיש המון חברות שמיצרות סטים "איכותיים" כאלה שלא באמת היית רוצה ליפול עלייהם.

אל תתפתה מהמחירים הנמוכים באינטרנט.

הצעד הבא שתעשה הוא לרכוש מגבר טוב.

לי אישית יש JBL cs60 יש כאלה שיחלקו על דבריי, אבל אני מרוצה.

הוא עושה את העבודה נאמנה למעלה משנה ללא כל תקלה.

חשוב שתגדיר לעצמך מה אתה באמת מחפש, אם אתה רוצה הרבה רעש (בומים מעוותים) כדאי שלא תקח את מה שאני אומר ברצינות.

אם אתה רוצה לקבל תוצאה טובה, חשוב שתקח את המוצרים הכי טובים בטווח המחירים שלך.

אל תשכח להשקיע גם בכבלים איכותיים אחרי הכל הם אלה שמעבירים את הסאונד מה HU אל המגבר ואל הרמקולים.

פורסם

אז דבר ראשון סט קומפוננט? יש המלצות בטווחי מחירים נמוך? הכוונה שלי היא לי להשקיע 1000 רק על קומפוננטים, אלא כמה שפחות (במידה מסוימת אבל שתיהיה איכות) כדי שהתקציב יהיה גדול יותר בפעם הרבה.

ד"א - אין סאב, ולגבי הקומפוננט, במקום מה זה בא? הרמקולים הקדמיים? האחוריים? (אני חושב שהרמקולים האחוריים אצלי הם של פיוניר אני אנסה להשיג דגם)

תודה.

מה דעתכם על אלו:

קומפוננט: Rockford P162S

http://zap.co.il/RateModel.aspx?modelid=35889

מגבר: JBL GTO2060

http://zap.co.il/compModels.aspx?modelid=594374

יש המלצות טובות יותר?

פורסם

מאחר והגדרת תקציב יחסית גבוהה לקומפוננט אני אמליץ לך על אחת החברות החביבות עליי.

"Rainbow" היא חברה שתציע לך סט לא רע בכלל בטווח ההשקעה שלך.

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=711600

תבדוק את הליק הזה.

מעבר לכל בחירת סט היא עניין של טעם, אני מציע לך בחום לשמוע ברכבים אחרים (חברים מכרים כו') את המערכות שלהם.

אם תשמע משהו שיעשה לך את זה, אל תחשוב פעמיים (אלא אם זה חורג מהתקציב שלך)

כל אוזן אוהבת משהו אחר לכן חשוב שלפני שתבצע רכישה/התקנה, תשמע את הסט בעבודה.

ככה..

סט קומפוננט בעיקרון מותקן בקידמת הרכב, זוג רמקולים בדלתות ובדרך כלל זוג טוויטרים על הדש (יש כאלה שעושים בניה וממקמים אותם בקורות)

אני אישית ממליץ לך לפרק את הרמקולים הקיימים מאחורה גם אם הם של פיוניר ולא להתקין מאחורה כלום.

כל הרעיון במערכת ברכב הוא להנות מסאונד נקי ונעים.

מה שאתה צריך זה רק סט קומפ' אחד וסאב איכותי בתיבה מתאימה.

פורסם

הבחור אמר במפורש שהתקציב לא יילך רק לקומפוננט

ואתה הבאתה לו קומפוננט ב900 ש"ח

לדעתי הפולס תהיה הבחירה הטובה יותר במקרה הזה

אבל תצתרך לשמוע בעצמך לפני שאתה מחליט

בשאר הכסף לקנות מגבר אפילו מיד שנייה ולהשאיר כסף להתקנה

פורסם

בהתקנה אני אסתדר כבר, בכללי ב- 1000 ש"ח מה אני אוכל להכניס בתקציב שיתן שיפור טוב לרכב?

כאילו שילוב של הדברים הקיימים + מה שאני אקנה ב- 1000 ש"ח לבנתיים

פורסם

לדעתי תתחיל כמו שכבר אמרו לך ...

תחלק את ה"שיפור" לחלקים: *והמחירים שנתתי הם לחדשים (קיימת אופציה לרכישה מיד שניה, לא ממולץ למי שלא מבין כל כך טוב.)

שלב 1: HU - רדיו דיסק איכותי (3 יציאות למגבר, חתוכים (קביעת תדרים - קרוס פנימי), שליטה על סאב) כ 1000 ש"ח

תבדוק את שלך, יכול להיות שהו עומד בסטנדרטים ואתה לא צריך להחליפו ואז יש תקפוץ לשלב 2 {האיכות סאונד העכשיות היא יכולה להיות לא טובה מכמה סיבות:1. הרמקולים (הכי סביר...) 2. הרדיו דיסק 3. חיווט גרוע/ חיבורים (לא סביר)}

שלב 2: קומפוננט איכותי - לפי האוזן , סביבות ה 700-1200 ש"ח.

שלב 3: מגבר וסאב - מגבר - 4 יציאות איכותי (לא סיני) סביבות 950 - 1400 ש"ח

סאב - לפי האוזן - עוצמה סביר + זה אזור ה 250 ומעלה. סביבות 700-1800 ש"ח (תלוי בסאב, חברה, סידרה, מה שהכי מתאים לך)

חיווט - ערכת התקנה 8 גייג' אמור להספיק למערכת בסיסית כזו - כ 100-250 ש"ח (תלוי במותג)

התקנה - כ 400-500 ש"ח למערכת בסיסית. תלוי איפה אתה קונה.

אצל טומקאר הוא מתקין בחינם (אני עשיתי אצלו והוא ממש בסדר) אם תרצה פרטים דבר איתי בפרטי.

שלב 4: כיוונים, איטום וכו...

לפי הרגש, לאט לאט...

אך לדעתי אין טעם ללכת לקנות משהו זול כי אחר כך אתה תוצאי את הכסף על "שידרוג" כל כמה זמן.

כל פעם תחסוך, תציב לך יעד ותקנה.

לבסוף תיהיה לך מערכת איכותית ועוצמתית.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
הבחור אמר במפורש שהתקציב לא יילך רק לקומפוננט

ואתה הבאתה לו קומפוננט ב900 ש"ח

לדעתי הפולס תהיה הבחירה הטובה יותר במקרה הזה

אבל תצתרך לשמוע בעצמך לפני שאתה מחליט

בשאר הכסף לקנות מגבר אפילו מיד שנייה ולהשאיר כסף להתקנה

תקרא לפני שאתה עונה

"הכוונה שלי היא לי להשקיע 1000 רק על קומפוננטים"

פורסם

ומה אתה מבין מהמשפט הזה?

"הכוונה שלי היא לי להשקיע 1000 רק על קומפוננטים, אלא כמה שפחות "

תקרא את כל המשפט לפני שאתה תוקף

הכותב טעה והיה אמור להיות רשום לא במקום לי

לדעתי לפחות

פורסם

דבר ראשון ברוך הבא לפורום

אז ככה אם אתה מעוניין להחליף את הרדיו דיסק שלך יש לך את האופציה הזאת

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678932

שהוא רדיו דיסק נהדר בטווח מחירים הזה הוא נורא בסיסי והשימוש בו קל

לגבי הקומפוננט יש לך את אלו

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472469

הם עובדים יפה מאוד בלי מגבר והם גם יהיו לך טובים שתחליט להשתדרג קצת ותקנה מגבר חדש

לגבי המגבר(שתחליט לקנות אחד או מתי שהתקציה יאפשר זאת)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=150281

הפולס אודיו הוא מגבר זול אבל בשביל המחיר שלו הוא יודע לתת תמורה נחמדה ואם התקציב יאפשר לך לקנות מגבר יותר טוב אני ממליץ על זה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=360873

בהצלחה

פורסם

טעות כתיב

מחפש בכמה שפחות אבל לא להתפשר על האיכות..

השאלה היא למה להתחיל על פאנל קודם? אני מחפש שיפור לסאונד בנתיים ומה שיתן לי את זה זה קומפוננט ומגבר, אז למה פאנל?

לא עדיף קודם להביא קומפוננט+מגבר ב- 1000 ש"ח ואחר כך להוסיף סאב+פאנל ?

בסה"כ אני מחפש איכות שמע ו ווליום גבוהה, אבל אין לי להגיע ל-2000 ש"ח, אני יותר בקטע של 1000-1100 ש"ח, ואחרי כמה זמן לארגן עוד כסף לסאב/פאנל או שניהם ביחד.

זאת אומרת שבזמן שאני יהיה בלי סאב ופאנל חדשים אני ארצה שיפור במערכת בנתיים

פורסם

לכן באמת עדיף (כמו שרשמו כמה לפני) להתחיל מקומפוננט מקדימה: ממליץ לך לשמוע את הפולס/טמפו של מורל, סט של פוקל וסט של הרץ. אלו שלוש חברות בעלות אופי צליל מאוד יחודי שמכסות את כל תחום אופי הרמקולים (בערך, לפחות בתקציבים אלו)

אחרי שתדע איזה סוג יותר מדבר אליך, תוכל למצוא לפחות שני סוגים של רמקולים מסדרות שונות בתחום התקציב שלך.

רק לאחר שתרכוש קומפוננט, קצת תתרגל לשינוי (כי יהיה שינוי משמעותי) תוכל להמשיך לחיפוש מגבר, ואז שוב יהיה מבחר לפי התקציב שכול להעמיד לצורך העיניין.

אגב, אם הHU שלך תומך בפורמטים שאתה רגיל לשמוע (MP3, USB וכו') ויש לו יציאות להגברה חיצונית, לדעתי הוא יהיה השלב האחרון בשדרוג.

מתחדשת*

• תוכן חדש...