Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות סל'ד לא יציב - מאזדה 323F '96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב וחג שמח ! :)

ברשותי מאזדה 323f שנת 96 אוטומט נפח1800

את הרכב קיבלתי לפני מס' חודשים עם בעיית טורים מציקה... כאשר האוטו במצב שהחום מנוע בחצי (מצב עבודה רגיל) מתחילה הבעיה.. כאשר אני עומד עם הרכב בניוטרל או בהילוך הטורים משחקים בין 600 סל'ד ל 1000 ! כ 10 שניות הכול רגיל ואז פתאום במשך כמה שניות הוא מפיל את הטורים ומשתגע ואז שוב נעלם...ככה וחוזר..ורק שהמנוע חם..בהתנעה ובנסיעה עם מנוע קר האוטו לא עושה שום בעיות!

לאחר שהלכתי למוסך בוצע באוטו ניקוי סעפת+חיישן+החלפת צנרת שמתחברת לסעפת+פלאגים חדשים לפי הוראות יצרן+ כיוון המערת+בדיקה וכיוון ע'י מחשב ובדיקת תקלות.

לאחר מכן האוטו נסע מצויין כ3 שבועות וסחב גם מאוד חזק..כאילו התעורר לחיים.. לאחר 3 שבועות התחילו שוב הבעיות כפי שהיו לפני...חזרתי למוסך ובבדיקה נמצא כי המפלג סובל מבריחת ניצוץ והומלץ לי להחליפו...אז הלכתי לפירוקיה והבאתי מפלג משומש והרכבתי אותו + פלאגים חדשים והבעיה נעלמה כלא הייתה למשך כ 10 ימים..לאחר מכן חזרה אותה הבעייה..

היום לאחר המלצות ביצעתי ניקוי של שני החיישנים שנמצאים ליד הפילטר אוויר עם ספריי אך הדבל לא הואיל כלל

שאלות:

האם יכול להיות מצב שהמפלג שהיה לי וזה שלקחתי מהפירוק שניהם היו בסוף ימיהם? וכיצד אפשר לשלול מפלג תקול

מה עוד אפשר לעשות ולבדוק?

נ.ב:הבעיה היא רק בעמידה של הרכב...בשעת נסיעה לא מורגשת הבעיה כלל והאוטו נוסע כמו שצריך

תודה לכולם :)

"בשביל להגיע לתוצאות משמעותיות יש לערוך שינויים משמעותיים"

פורסם

יכול להיות שהבאת מפלג לא תקין.

בדוק את צינור יניקת האוויר מהפילטר למצערת יתכן והוא קרוע/סדוק ויש יניקת אוויר לא מבוקרת.

בדוק את צינוריות הוואקום במנוע יתכן ויש צינור מנותק/קרוע.

יש לבדוק שהסעפת יניקה מהודקת היטב לראש.

פורסם

שלום, הייתה לי את אותה הבעיה בדיוק! רק לאחר התחממות המנוע, הסל"ד התחיל לזייף.

תאמין לי החלפתי הרבה חלקים, בדקתי קומפרסיה, החלפתי כל מה שקשור להצתה אבל רק לאחר שקניתי מפלג מפירוק ושמתי אותו הבעיה נעלמה ולא חזרה כבר יותר משנה!

בהחלט יכול להיות שהמפלג שקנית הוא גם תקול! לקנות מפלג מפירוק זה סיכון, אבל סיכון שלי לפחות השתלם.

לפני שאתה רץ להחליף מפלג, תחליף את חוטי ההצתה, ותבדוק קומפרסיה במוסך ואם אלו תקינים אז תיגש לפירוקיה ותגיד שהמפלג שנתנו לך הוא לא תקין.

בברכה,

גיורא.

פורסם

תודה על העזרה...

כול הצנרת מהפילטר אוויר עד לסעפת ומסביב לסעפת (צנרת מים..וואקום ברקס וכו..) חדשים ומהודקים היטב

חוטי ההצתה באמת נראים מעט ישנים אני אשקול להחליפם...

האם יש אפשרות לפרק את המפלג לגורמים ולהחליף בו חלקים? או לקנות אחד חדש\משופץ ?

ומה העלויות בערך?

אילו עוד בדיקות ניתן לעשות\לשלול?

האם יש סיבה שזה קורה רק שהמנוע חם? הרי מפלג מקולקל אמור לעשות בעיות תמיד לא רק שהמנוע חם.

תודה רבה :)

פורסם

קודם כל תחליף חוטי הצתה, יכול להיות שיש סדק קטן באחד החוטים ולאחר ההתחממות/התרחבות בורח ניצוץ מהחוט.

יש אפשרות לפרק לגורמים את המפלג אבל זה מאוד לא מומלץ, ניתן לקנות משופץ ב-600 ש"ח ולתת את שלך במקום.

בתוך במפלג יש כוייל + רכיבים אלקטרוניים ויש מחזיר שמן פנימי, כאשר המפלג מגיע לטמפ' מסויימת מתחיל כשל באחד הרכיבים הפנימיים ומתחילה הבעיה.

פורסם

שוב תודה... :)

האם יש דרך לשלול שזאת בעיית מפלג או חיישנים? ישנם בדיקות שאפשר לבצע על מנת לדעת מה תקין ומה לא?

ומדוע זה קורה רק כאשר הרכב חם?

פורסם

עוד שאלה..

מישהו יודע אולי איפה נמצא הרליי של המערכת צופר? משום מה הצופר הפסיק לעבוד (הצופר תקין) החוט שמחובר אליו לא מוליך לא מינוס ולא פלוס (בדקתי פיוז ונמצא תקין)

בדקתי מגעים של קפיץ השעון מאחורי ההגה ומגיע גם פלוס וגם מינוס

תודה :)

• תוכן חדש...