Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כזה דבר או שלא משתלם לא כדאי מבחינת החשמל שצריך לספק לו(החלפת אלטרנטור)

מה אתם אומרים שווה לנסות?

כמה לחץ גדישה אפשר להוציא ממפוח 800W של שואב אבק?

יש לי כבר בראש איך לשלוט עליו ואיך להרכיב.

אני כמובן מדבר על גדישה בלחץ נמוך ללא שינוים אחרים

זאת אומרת לנסות להוציא עוד 10 כ"ס.

מה אתם אומרים?

פורסם

נראה עצבני ביותר !

גם אני חשבתי על רעיון להתקין על הפילטר קומפרסור אויר, אבל אם זכרוני אינו מטעה אותי באחד הדיונים מישהו (Ishpuz) אמר שהלחץ יברח ולא נקבל מזה כלום.

פורסם

אחד באשדוד הכניס מפוח של שואב אבק (אין לי מושג כמה וואט)

לתוך צינור מתכת שמתחבר בין הפילטר הפתוח לסעפת היניקה..

זה בוצע על אונו מנוע 1100 עם 60 כ"ס

משמע ה"מגדש" שואב אויר בכוח מהפילטר ודוחף אותו לסעפת היניקה..

זה הוסיף ..

לא יודע בדיוק כמה אבל זה הוסיף...

האוטו כרגע עם מערכת פליטה של סופר ספרינט (כולל סעפת)

הוציא המון משקל מהאוטו .. קרוב למאה קילו

פילטר פתוח עם ה "קיט" המדובר מלמעלה..

יחס דחיסה הועלה

(כל זה במוסך שבו הוא עובד)

האוטו עושה בערך 8 שניות למאה וסוגר את הסקאלה שנגמרת במאה שמונים.

השליטה ב"מגדש" נעשית ע"י מתג דמוי עמעם ביתי שנותן לו שליטה על כמות החשמל שתגיע ל"מגדש"

חפארי לדעתי אבל עובד ובהשקעה של כלום..

הוא מעריך תוספת של כ15 כ"ס ב"גדישה" מלאה..

רעיון חביב..

ולא קשה לביצוע..

יש רק בעיה אחת..

הוא חייב להעביר הילוכים עם גז לחוץ

כי אחרת המצערת תסגר והלחץ יחזור ל"מגדש"

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
אחד באשדוד הכניס מפוח של שואב אבק (אין לי מושג כמה וואט)

לתוך צינור מתכת שמתחבר בין הפילטר הפתוח לסעפת היניקה..

זה בוצע על אונו מנוע 1100 עם 60 כ"ס

משמע ה"מגדש" שואב אויר בכוח מהפילטר ודוחף אותו לסעפת היניקה..

זה הוסיף ..

לא יודע בדיוק כמה אבל זה הוסיף...

האוטו כרגע עם מערכת פליטה של סופר ספרינט (כולל סעפת)

הוציא המון משקל מהאוטו .. קרוב למאה קילו

פילטר פתוח עם ה "קיט" המדובר מלמעלה..

יחס דחיסה הועלה

(כל זה במוסך שבו הוא עובד)

האוטו עושה בערך 8 שניות למאה וסוגר את הסקאלה שנגמרת במאה שמונים.

השליטה ב"מגדש" נעשית ע"י מתג דמוי עמעם ביתי שנותן לו שליטה על כמות החשמל שתגיע ל"מגדש"

חפארי לדעתי אבל עובד ובהשקעה של כלום..

הוא מעריך תוספת של כ15 כ"ס ב"גדישה" מלאה..

רעיון חביב..

ולא קשה לביצוע..

יש רק בעיה אחת..

הוא חייב להעביר הילוכים עם גז לחוץ

כי אחרת המצערת תסגר והלחץ יחזור ל"מגדש"

הבדיחה הכי טובה ששמעתי מזה שנים.

איום ישיר ואמיתי על המודל העיסקי של יצרני השיפורים לרכב.

הדמעות הדמעות......ענק

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

אמממממממממממ.... זה דיי חשוד כי אם זה היה באמת מוסיף משהו, למה לא רואים את זה כמעט בארץ ??? כאלו זה עולה מינימום רק 300 דולר שזה לא מחיר אסטרונומי... :roll:

ד"א אני חושב שהדבר נועד עם כבר לתת לך BOOST ולא מיועד להאצה מהירה.... (אלא אם יש כזה מגדש עם שסתום פריקה)

השאלה היא כמה זה נותן...

פורסם

באמת נראה מוצר מעניין.

מה שהוא עושה זה לא גדישה ברמה של טורבו או סופרצ'רג'ר. הוא יוצר לחץ חיובי די נמוך, ועיקר התרומה שלו היא בהקלה על הכח שמבזבזת פעימת היניקה ולא בדחיסת כמות תערובת גדולה יותר.

כלומר - הוא לא גורם לפעימת הבעירה להפיק יותר כח, אלא עוזר לפעימת היניקה לגזול פחות כח.

לפי מה שקראתי באתר, המערכת בעיקר תורמת לקונפיגורציות שבהן פילטר האויר הוזז לאיזור קר יותר ורחוק יותר מסעפת היניקה - ועוזרת לבטל את ההשפעה השלילית של צנרת ארוכההההה ומפותלת בין הפילטר (בקדמת הרכב) לסעפת היניקה ( לרוב ליד קיר האש במכוניות חדשות).

הם טוענים לשיפור של 5% כתוצאה מהורדת ההתנגדות בפעימת היניקה, ולשיפור ניכר אף יותר בשילוב עם פילטר פתוח שהוזז לאיזור קר ברכב (כאילו דאאאא).

בהחלט רעיון נחמד, אבל את ה- 300 דולר שלי הייתי שם על שיפורים אחרים, יעילים יותר.

למי שכבר שיפר הכל, ומחפש גאדג'ט מגניב לאוטו, שיעניק לו כבוד ויקר כשהוא פותח מכסה מנוע בחזה מנופח במפגש - שיקנה. להזיק זה לא יזיק.

פורסם

כמו שכבר אמרתי יש לי איך לבנות את המערכת בראש וחשבתי על שסתום פריקה בסיגנון מצערת רק הפוך נותנים גז היא נסגרת לא נותנים היא נפתחת.

ובקשר לBOOST האם יש בעיה שהמערכת תגדוש כל הזמן מקסימום או שכדאי לשים את הפוטנציומטר(למי שלא יודע נגד שמשנה את התנגדותו) מחובר לבית המצערת כדי שיגדוש יותר שכל הגז לחוץ ויגדוש פחות שלא?

פורסם

יש לי שאלה - איך עובד שסתום לחץ בטורבו רגיל ? האם הוא מחובר לחישן מסויים אשר פותח אותו כאשר המנוע מקבל מכת לחץ מהטורבו ? (שמורידים הילוך)

או שהוא פשוט בנוי להפתח בלחץ מסויים ?

פורסם
כמו שכבר אמרתי יש לי איך לבנות את המערכת בראש וחשבתי על שסתום פריקה בסיגנון מצערת רק הפוך נותנים גז היא נסגרת לא נותנים היא נפתחת.

ובקשר לBOOST האם יש בעיה שהמערכת תגדוש כל הזמן מקסימום או שכדאי לשים את הפוטנציומטר(למי שלא יודע נגד שמשנה את התנגדותו) מחובר לבית המצערת כדי שיגדוש יותר שכל הגז לחוץ ויגדוש פחות שלא?

אבל במערכת כזאת אין ממש גדישה אפקטיבית! לא צריך פריקה ולא כלום.

המערכת באה עם חיישן שמפעיל אותה רק בלחיצה רצינית על הדוושה.

אם אתה מתכוון לבנות לבד דבר כזה מאיזה שואב אבק ישן או אילתור דומה - הייתי ממליץ לך מאוד לבדוק את הספיקה של הדברים האלו. מנוע צורך הרבה מאוד אויר בשניה. יכול להיות מאוד שהמדחס שבידך הוא בעל ספיקה נמוכה מהצריכה הנורמלית של המנוע ולמעשה יחסום ויפריע יותר משיועיל.

פורסם
יש לי שאלה - איך עובד שסתום לחץ בטורבו רגיל ? האם הוא מחובר לחישן מסויים אשר פותח אותו כאשר המנוע מקבל מכת לחץ מהטורבו ? (שמורידים הילוך)

או שהוא פשוט בנוי להפתח בלחץ מסויים ?

שסתום מכני לחלוטין. בהפשטה - מחסום עם קפיץ בעל חוזק ידוע. כשהלחץ מצד אחד עולה על הלחץ שמפעיל הקפיץ - המחסום נפתח.

פורסם

אבל במערכת כזאת אין ממש גדישה אפקטיבית! לא צריך פריקה ולא כלום.

המערכת באה עם חיישן שמפעיל אותה רק בלחיצה רצינית על הדוושה.

אם אתה מתכוון לבנות לבד דבר כזה מאיזה שואב אבק ישן או אילתור דומה - הייתי ממליץ לך מאוד לבדוק את הספיקה של הדברים האלו. מנוע צורך הרבה מאוד אויר בשניה. יכול להיות מאוד שהמדחס שבידך הוא בעל ספיקה נמוכה מהצריכה הנורמלית של המנוע ולמעשה יחסום ויפריע יותר משיועיל.

שלא לדבר על זה שאם לא רוקנו את שקית האבק המנוע עלול להיחנק... :lol:

פורסם

זה לא יתן שיפור משמעותי אם בכלל

צריך מפוח חזק מאוד ואז לשנות את זרימת הדלק ועוד

הרבה בלאגן יותר מדיי שטותי.

אם כבר ללכת על משהו רציני יותר זה ה סופרצרג שנותן תוספת רצינית

• תוכן חדש...